Η πανδημία επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες. Πώς να αντιμετωπίσετε τις νέες προκλήσεις

 

Είναι πια πολλοί οι φορείς και οι οργανώσεις σε όλον τον κόσμο που θέτουν ανοιχτά το πρόβλημα των επιπτώσεων της πανδημίας στις γυναίκες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναγνωρίζει το πρόβλημα και αναφέρει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη ανακοίνωσή του (1/3/2021), «Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, οι κοινωνικές και οικονομικές της συνέπειες επιδεινώνουν τις υφιστάμενες ανισότητες μεταξύ των φύλων, απειλώντας να αναστρέψουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα και να ωθήσουν 47 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες και κορίτσια κάτω από το όριο της φτώχειας παγκοσμίως. Η περασμένη χρονιά σήμανε την 25η επέτειο της υιοθέτησης της Διακήρυξης και της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνου, με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλη την υφήλιο. Ο δρόμος όμως παραμένει μακρύς. Σύμφωνα με το δείκτη 2020 του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), ο μέσος όρος ισότητας των φύλων στην ΕΕ ανέρχεται στο 67,9% και, με τους σημερινούς ρυθμούς, θα χρειαστεί περισσότερο από 60 χρόνια για να επιτύχει πλήρη ισότητα των φύλων. Ο χαμηλότερος μέσος όρος ισότητας των φύλων είναι εκείνος της Ελλάδας, που ανέρχεται στο 52,2%».

Επιπλέον, στις σχετικές έρευνες εμφανίζεται πιο πιθανό οι γυναίκες να έχουν μείωση μισθού ή απώλεια εργασίας, ενώ σε άλλες, όπως η έρευνα που έγινε για λογαριασμό της οργάνωσης Lean in από τη McKinsey, μία στις τέσσερις γυναίκες σκέφτονται να εγκαταλείψουν ή να περιορίσουν την εργασία τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, ενώ εκείνες που επιλέγουν να συνεχίζουν να εργάζονται κινδυνεύουν με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η πλειοψηφία των εργαζόμενων πρώτης γραμμής είναι γυναίκες, άρα είναι πιο πιθανό να εκτεθούν στον ιό.

Εκατομμύρια ασφαλισμένες σε όλον τον κόσμο μας λένε τις λύσεις. Κι εμείς τις ακούμε!

Η MetLife, μια εταιρία με εκατομμύρια ασφαλισμένες και χιλιάδες εργαζόμενες σε όλον τον κόσμο, αλλά και μία εταιρία στην οποία το 73% των εργαζομένων της στην Ελλάδα, αποτελείται από γυναίκες, γνωρίζει και κατανοεί σε βάθος τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των εργαζόμενων γυναικών. Γι΄ αυτό προσφέρει προγράμματα υγείας και προστασίας που έχουν σχεδιαστεί για να απαντούν σε μια υπαρκτή ανάγκη: την ανάγκη να νοιώθει μια γυναίκα μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευθεί η ίδια ή κάποιο μέλος της οικογένειάς της ή στην περίπτωση που χάσει μέρος ή όλο το εισόδημά της από μία απρόβλεπτη εξέλιξη στη ζωή της.

Για παράδειγμα το ABC Health Care, το νοσοκομειακό πρόγραμμα της MetLife, πέραν του ότι καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, παρέχει οικονομική υποστήριξη με τη μορφή ημερήσιου επιδόματος, εάν η νοσηλεία γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο. Με τα χρήματα αυτά, μπορεί κανείς να καλύψει πρόσθετα έξοδα στη διάρκεια της νοσηλείας ή της ανάρρωσης.

Ακόμη πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη σε περίπτωση νοσηλείας – είτε αφορά δημόσιο είτε ιδιωτικό νοσοκομείο – παρέχουν εξειδικευμένα προγράμματα της MetLife, όπως το MediPlan το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο νοσοκομειακό πρόγραμμα, ή να λειτουργήσει ανεξάρτητα, συμπληρώνοντας τις παροχές της δημόσιας ασφάλισης. Ανάλογα με το επίπεδο που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος με βάση τις ανάγκες του, το MediPlan παρέχει νοσοκομειακό και χειρουργικό επίδομα, το οποίο καταβάλλεται ακόμη και για 1 ημέρα νοσηλείας. Το ποσό αυτό μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη πρόσθετων εξόδων που θα προκύψουν στο πλαίσιο της νοσηλείας, αλλά και να υποστηρίξει οικονομικά τηv περίοδο της ανάρρωσης στο σπίτι. 

Να σημειώσουμε ότι όλα τα προγράμματα υγείας της MetLife παρέχουν πρόσβαση στο Advanced Benefit Club, ένα ισχυρό και συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο, που προσφέρει μοναδικά προνόμια και δωρεάν παροχές που αναβαθμίζονται συνεχώς. Το Advanced Benefit Club περιλαμβάνει τα περισσότερα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια.

Επιπρόσθετα, τα προγράμματα Life Essential και Life Cover Plus είναι προγράμματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κινδύνων και στηρίζουν τις γυναίκες οικονομικά με τη μορφή επιδόματος, σε περίπτωση που τους παρουσιαστεί ένα αναπάντεχο γεγονός, ώστε να μπορούν να προστατεύσουν τις οικογένειές τους σε μία δύσκολη στιγμή.

Εμείς οι γυναίκες έχουμε να νοιαστούμε για πολλά, ας έχουμε μία έγνοια λιγότερη!

Τα απρόβλεπτα που παρουσιάζονται καθημερινά είναι πολλά και όσο και αν προσπαθούμε να τα έχουμε όλα υπό έλεγχο, στη σημερινή μας ζωή είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για αυτά. Έτσι, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται αποτελεσματικά και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούμε για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας.

 

Θάλεια Αγγελίδη

Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

 

 

Contact:

MetLife
Katerina Karabekou
Communication & Event Specialist