Επιλέγω να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις!

 

Το φετινό θέμα #ChooseToChallenge της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (#IWD2021) έρχεται σε μία συγκυρία ευνοϊκή για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της μικρής προόδου που σημειώνει η χώρα μας στα θέματα ισότητας. Είναι μία περίοδος γεμάτη προκλήσεις. Μια περίοδος στην οποία πολλές γυναίκες και άνδρες αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν κατάματα τις προσωπικές τους προκλήσεις και να βγουν μπροστά να μιλήσουν για αυτές, να πάρουν τον δρόμο τους για δικαιοσύνη, νομική και κυρίως κοινωνική, για να καταλάβουμε επιτέλους πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα και να αποφασίσουμε, ατομικά και συλλογικά, να κάνουμε κάτι γιαυτό. Επέλεξαν να «προκαλέσουν».

Ένας κόσμος που αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις είναι ένας κόσμος σε επιφυλακή, ένας κόσμος που μπορεί να αλλάξει.  Γιατί τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν αλλάξει πρώτα ο καθένας και η καθεμιά από εμάς και να το δείξουμε με τις πράξεις μας στην καθημερινότητά μας. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν αντιληφθούμε τις έννοιες της αποδοχής της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης, των ίσων ευκαιριών στο στενό μας περιβάλλον και ευρύτερα στην κοινωνία. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν επιλέξουμε να ξανασκεφτούμε τα στερεότυπα για τον ρόλο των ανδρών και των γυναικών που είναι χρόνια εδραιωμένα στις συνειδήσεις μας και να επιλέξουμε να τα αφήσουμε πίσω μας.

Σε αυτό το πλαίσιο #ChooseToChallenge σημαίνει «σηκώνω το γάντι» και βγαίνω μπροστά. Σημαίνει πανηγυρίζω για όλα αυτά που οι γυναίκες έχουν κατακτήσει μέχρι σήμερα και βρίσκω τρόπους να συμμετάσχω και εγώ στην προσπάθεια για ένα πιο δίκαιο κόσμο με ίσες ευκαιρίες.

Οι εταιρείες πρέπει να δείχνουν τον δρόμο

Η ΜetLife αποδεικνύει στην πράξη αυτή τη φιλοσοφία κάθε μέρα, γιατί πιστεύουμε ότι οι εταιρείες πρέπει να ανοίγουν και να δείχνουν τον δρόμο. Εκατομμύρια ασφαλισμένες μας και χιλιάδες εργαζόμενες σε όλο τον κόσμο μας δείχνουν την κατεύθυνση και εμείς οφείλουμε να τις ακούσουμε και να σταθούμε δίπλα στις ανάγκες και τα θέματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα: ανεργία, μισθολογικές διαφορές, προκαταλήψεις, αποκλεισμοί, παρενόχληση, κακοποίηση.

Την αποδεικνύουμε με το γεγονός ότι το 73% των εργαζομένων μας στην Ελλάδα είναι γυναίκες και το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις είναι 44%. Την αποδεικνύουμε λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και δίνοντάς τους την απαραίτητη υποστήριξη και ευελιξία στο εργασιακό τους πλαίσιο, ώστε να διατηρούν την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή. Την αποδεικνύουμε με στρατηγικές συνεργασίες, όπως η πρόσφατη συνεργασία μας με την οργάνωση Lean in Hellas, με την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει μία σειρά δράσεων με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών εργαζομένων μας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων, την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, τόσο στον εργασιακό όσο και στον κοινωνικό τους περίγυρο, αλλά και την εξάλειψη των στερεοτύπων και του σεξιστικού λόγου από τον δημόσιο λόγο.

Πρόσφατα, η МеtLife επιβεβαίωσε, για μία ακόμη χρονιά την παγκόσμια δέσμευσή της για μία ισότιμη και συμπεριληπτική κοινωνία, σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ανάδειξή της σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες σε θέματα ισότητας φύλων του δείκτη S&P 500, με βάση 19 κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας στην εταιρία, την καταπολέμηση των ανισοτήτων στις αμοιβές λόγω φύλου, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς και την παροχή γονεϊκών αδειών.

Παράλληλα, μέσω της Πρωτοβουλίας για την Ισότητα των Φύλων, διαμορφώνουμε μια βιώσιμη, δίκαιη εταιρική κουλτούρα, η οποία προωθεί το σεβασμό και την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας, εστιάζοντας σε τέσσερις κύριους πυλώνες: ηγεσία, εργασιακό περιβάλλον, αγορά και κοινωνία.  Στις δράσεις της περιλαμβάνονται η διαρκής αξιολόγηση δεδομένων σε σχέση με τη διαφορετικότητα, η παροχή εκπαίδευσης σε θέματα ενσωμάτωσης και καταπολέμησης των προκαταλήψεων, η ανάπτυξη μιας σειράς προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης για τις γυναίκες εργαζόμενες, καθώς και η εφαρμογή πολιτικών και παροχών που εξασφαλίζουν ευελιξία και δημιουργούν προϋποθέσεις για μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα, μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Τέλος, είμαστε η πρώτη ασφαλιστική εταιρία στις Η.Π.Α. που υπέγραψε το Σύμφωνο Αρχών για την Ενδυνάμωση των Γυναικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (U.N. Women’s Empowerment Principles). Επίσης, η MetLife συμμετέχει σε εξωτερικές πρωτοβουλίες, όπως ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Γυναικείας Καινοτομίας του Ο.Η.Ε. (U.N. Women Global Innovation Coalition for Change), Catalyst’s Gender and Diversity KPI Alliance (GDKA), CEO Champions for Change και CEO Action for Diversity and Inclusion.

H έμφυλη ισότητα είναι εφικτή στην πράξη!

Πιστεύουμε ότι αν κάθε εταιρεία, κάθε φορέας, καθένας και καθεμιά από εμάς κάνει το ίδιο, η έμφυλη ισότητα είναι εφικτή στην πράξη και παύει να είναι μία τυπική ευχή κενή περιεχομένου. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Γιατί από τις προκλήσεις προέρχεται η αλλαγή, γι’ αυτό ας επιλέξουμε να προκαλέσουμε. Εσύ, τι επιλέγεις;

 

Θάλεια Αγγελίδη

Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

 

 

Contact:

MetLife
Katerina Karabekou
Communication & Event Specialist