Εμείς επιλέγουμε να κάνουμε τη διαφορά. Εσείς;

 

#IWD2021 #ChooseToChallenge

Φέτος ήταν μία διαφορετική 8η Μαρτίου. Στον απόηχο του ελληνικού κινήματος #MeToo, όπου παρακολουθήσαμε για πρώτη φορά, με πολλούς συναθρώπους μας να βρίσκουν το θάρρος να έρχονται αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με πληγές βαθιά κρυμμένες μέσα τους εδώ και χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ο μήνας που διανύουμε, ο αφιερωμένος στους αγώνες που οι γυναίκες δίνουν, αποκτά επιτέλους την ουσιαστική του σημασία.

Γιατί η 8η Μαρτίου είναι ημέρα γιορτής για όλα όσα οι γυναίκες έχουν κατακτήσει, αλλά και ημέρα μνήμης για να μην ξεχνούμε πόσα απομένουν ακόμη να κατακτηθούν, αφού οι προκλήσεις παραμένουν πολλές. Κακοποίηση, παρενόχληση, δυσανάλογα ποσοστά ανεργίας ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, μεγάλες μισθολογικές διαφορές, ανισότητες και διακρίσεις παντού. Σε αυτές τις προκλήσεις έρχεται να προστεθεί μία ακόμη: η πανδημία, με τις περισσότερες έρευνες να δείχνουν ότι οι επιπτώσεις της, οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές, πλήττουν κατά  κύριο λόγο τις γυναίκες.

Με αυτό το σκεπτικό, το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας #ChooseToChallenge μάς θυμίζει ότι σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται να είμαστε όλοι και όλες μαζί. Να σταθούμε δίπλα σε εκείνες που επέλεξαν να μιλήσουν αλλά και σε εκείνες που επέλεξαν να βγουν μπροστά, δίνοντας τον καθημερινό τους αγώνα για να κρατήσουν τον κόσμο μας όρθιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές: τις νοσοκόμες, τις γιατρούς, τις εργαζόμενες μητέρες και εκείνες που φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς μας, και όλες εκείνες που δεν λυγίζουν παρά το μεγάλο βάρος που κουβαλούν. Να τις ευχαριστήσουμε και να «σηκώσουμε το γάντι» και εμείς με τη σειρά μας, βγαίνοντας μπροστά για όλες τις υπόλοιπες που προσπαθούν. Να κοιτάξουμε λίγο διαφορετικά τα προβλήματα, να καταλάβουμε ότι μία ασήμαντη για εμάς συμπεριφορά μπορεί να ενοχλεί,  να προσβάλλει, να βάζει εμπόδια. Κι έτσι να την αλλάξουμε. Ένα μικρό βήμα για τον καθένα και την καθεμιά από εμάς είναι ένα μεγάλο βήμα για έναν πιο δίκαιο κόσμο με ίσες ευκαιρίες.

Εκατομμύρια ασφαλισμένες μας σε όλον τον κόσμο, μάς δείχνουν τον δρόμο.

Εμείς στη MetLife έχουμε κάνει αυτήν την επιλογή εδώ και πολλά χρόνια. Εκατομμύρια ασφαλισμένες μας και χιλιάδες εργαζόμενες σε όλον τον κόσμο μάς δείχνουν την κατεύθυνση και εμείς τις ακούμε και το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Την αποδεικνύουμε με το γεγονός ότι το 73% των εργαζομένων μας στην Ελλάδα είναι γυναίκες και το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις είναι 44%. Την αποδεικνύουμε λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και δίνοντάς τους την απαραίτητη υποστήριξη και ευελιξία στο εργασιακό τους πλαίσιο, ώστε να διατηρούν την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή. Την αποδεικνύουμε με στρατηγικές συνεργασίες, όπως η πρόσφατη συνεργασία μας με την οργάνωση Lean in Hellas, με την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει μία σειρά δράσεων με στόχο την ενδυνάμωση  των γυναικών εργαζομένων μας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων, την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους τόσο στο εργασιακό όσο και στον κοινωνικό τους περίγυρο, αλλά και την εξάλειψη των στερεοτύπων και του σεξιστικού λόγου από τον δημόσιο λόγο.

Πρόσφατα, η МеtLife επιβεβαίωσε, για μία ακόμη χρονιά την παγκόσμια δέσμευσή της για μία ισότιμη και συμπεριληπτική κοινωνία, σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ανάδειξή της σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες σε θέματα ισότητας φύλων του δείκτη S&P 500, με βάση 19 κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας στην εταιρία, την καταπολέμηση των ανισοτήτων στις αμοιβές λόγω φύλου, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς και την παροχή γονεϊκών αδειών.

Μέσω της Πρωτοβουλίας για την Ισότητα των Φύλων, διαμορφώνουμε μια βιώσιμη, δίκαιη εταιρική κουλτούρα, η οποία προωθεί το σεβασμό και την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας, εστιάζοντας σε τέσσερις κύριους πυλώνες: ηγεσία, εργασιακό περιβάλλον, αγορά και κοινωνία.  Στις δράσεις της περιλαμβάνονται η διαρκής αξιολόγηση δεδομένων σε σχέση με τη διαφορετικότητα, η παροχή εκπαίδευσης σε θέματα ενσωμάτωσης και καταπολέμησης των προκαταλήψεων, η ανάπτυξη μιας σειράς προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης για τις γυναίκες εργαζόμενες, καθώς και η εφαρμογή πολιτικών και παροχών που εξασφαλίζουν ευελιξία και δημιουργούν προϋποθέσεις για μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα, μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Είμαστε η πρώτη ασφαλιστική εταιρία στις Η.Π.Α. που υπέγραψε το Σύμφωνο Αρχών για την Ενδυνάμωση των Γυναικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (U.N. Women’s Empowerment Principles). Επίσης, η MetLife συμμετέχει σε εξωτερικές πρωτοβουλίες, όπως ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Γυναικείας Καινοτομίας του Ο.Η.Ε. (U.N. Women Global Innovation Coalition for Change), Catalyst’s Gender and Diversity KPI Alliance (GDKA), CEO Champions for Change και CEO Action for Diversity and Inclusion.

Επιλέγουμε να κοιτάμε κατάματα τις προκλήσεις και να τις αντιμετωπίζουμε!

Αυτή όμως είναι μία συλλογική προσπάθεια, ένας αγώνας με μεγάλη διάρκεια, και όσο πιο πολλοί και πολλές είμαστε μαζί σε αυτήν τόσο πιο γρήγορα θα φέρουμε την αλλαγή που επιθυμούμε.

Επιλέγοντας να κοιτάξουμε στα μάτια τις προκλήσεις, σημαίνει ότι κάνουμε ένα μικρό, πρώτο βήμα για να κάνουμε τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας πιο εύκολη.

Εμείς κάνουμε αυτήν την επιλογή. Αν θέλετε και εσείς να κάνετε το ίδιο, μόλις διαβάσετε αυτό το κείμενο, σκεφθείτε τις γυναίκες που έχετε δίπλα σας, τις συντρόφους, τις μητέρες, τις κόρες, τις φίλες σας. Ρωτήστε τις ποιο είναι το ένα πράγμα που έχουν μετανιώσει που δεν έχουν κάνει ή ονειρεύονται να κάνουν και βοηθήστε τις με όλες σας τις δυνάμεις να το κάνουν!

Θάλεια Αγγελίδη

Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

 

 

Contact:

MetLife
Katerina Karabekou
Communication & Event Specialist