Η έμφυλη ισότητα στην πράξη είναι εφικτή!

 

Toν τελευταίο καιρό βλέπουμε μία χιονοστιβάδα καταγγελιών από γυναίκες που με θάρρος και γενναιότητα αποφάσισαν να αποκαλύψουν την παρενόχληση ή/και κακοποίηση που υπέστησαν από άνδρες που βρίσκονταν σε θέση ισχύος. Ουσιαστικά, με τις αποκαλύψεις αυτές ξεκίνησε, όπως και σε  άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή τις ΗΠΑ,  το κίνημα #metoo και στην Ελλάδα.  Ταυτόχρονα, όμως, ήρθαν στο προσκήνιο πολλά άλλα θέματα που αφορούν στο επίπεδο της έμφυλης ισότητας στην Ελλάδα, στις διακρίσεις και τις ανισότητες που οι γυναίκες υφίστανται στην κοινωνία ή στον εργασιακό τους χώρο, είτε αυτές αφορούν σε μισθολογικές διαφορές είτε σε παρενόχληση είτε σε αδικίες σχετικές με την προώθηση της καριέρας τους.

Πιστεύω ότι αυτή είναι μία καλή ευκαιρία να αναλογιστεί ο καθένας και η καθεμιά μας το μερίδιο της ευθύνης μας και να συνεργαστούμε, επιχειρήσεις, πολιτεία, φορείς και η κοινωνία των πολιτών για να αμβλύνουμε τις ανισότητες αυτές και να σχεδιάσουμε μία πιο δίκαιη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες.

Έχω τη μεγάλη τιμή και χαρά να εργάζομαι σε μία εταιρεία που τα θέματα της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης είναι πρώτης προτεραιότητας, μία εταιρεία που σέβεται τις γυναίκες, τους δίνει λόγο και ευκαιρίες σε κάθε στάδιο της καριέρας τους. Τις βοηθά να εξελιχθούν από τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να φτάσουν να δημιουργήσουν μία λαμπρή καριέρα σε ανώτερες διοικητικές θέσεις.

Αυτή μας τη φιλοσοφία την αποδεικνύουμε στην πράξη κάθε μέρα. Την αποδεικνύουμε με το γεγονός ότι το 73% των εργαζομένων μας στην Ελλάδα είναι γυναίκες και το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις είναι 44%. Την αποδεικνύουμε λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και δίνοντάς τους την απαραίτητη υποστήριξη και ευελιξία στο εργασιακό τους πλαίσιο, ώστε να διατηρούν την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή. Την αποδεικνύουμε με στρατηγικές συνεργασίες, όπως η πρόσφατη συνεργασία μας με την οργάνωση Lean in Hellas, με την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει μία σειρά δράσεων με στόχο την ενδυνάμωση  των γυναικών εργαζομένων μας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων, την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους τόσο στο εργασιακό όσο και στον κοινωνικό τους περίγυρο, αλλά και την εξάλειψη των στερεοτύπων και του σεξιστικού λόγου από τον δημόσιο λόγο.

Δεν είναι τυχαίο ότι, πριν από λίγες μέρες η МеtLife επιβεβαίωσε, για μία ακόμη χρονιά τη παγκόσμια δέσμευσή της για μία ισότιμη και συμπεριληπτική κοινωνία, σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ανάδειξή της σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες σε θέματα ισότητας φύλων του δείκτη S&P 500, με βάση 19 κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας στην εταιρία, την καταπολέμηση των ανισοτήτων στις αμοιβές λόγω φύλου, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, καθώς και την παροχή γονεϊκών αδειών.

Μέσω της Πρωτοβουλίας για την Ισότητα των Φύλων, η MetLife διαμορφώνει μια βιώσιμη, δίκαιη εταιρική κουλτούρα, η οποία προωθεί το σεβασμό και την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας, εστιάζοντας σε τέσσερις κύριους πυλώνες: ηγεσία, εργασιακό περιβάλλον, αγορά και κοινωνία.  Στις δράσεις της περιλαμβάνονται η διαρκής αξιολόγηση δεδομένων σε σχέση με τη διαφορετικότητα, η παροχή εκπαίδευσης σε θέματα ενσωμάτωσης και καταπολέμησης των προκαταλήψεων, η ανάπτυξη μιας σειράς προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης για τις γυναίκες εργαζόμενες, καθώς και η εφαρμογή πολιτικών και παροχών που εξασφαλίζουν ευελιξία και δημιουργούν προϋποθέσεις για μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα, μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, η MetLife έγινε η πρώτη ασφαλιστική εταιρία στις Η.Π.Α. που υπέγραψε το Σύμφωνο Αρχών για την Ενδυνάμωση των Γυναικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (U.N. Women’s Empowerment Principles). Επίσης, η MetLife συμμετέχει σε εξωτερικές πρωτοβουλίες, όπως ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Γυναικείας Καινοτομίας του Ο.Η.Ε. (U.N. Women Global Innovation Coalition for Change), Catalyst’s Gender and Diversity KPI Alliance (GDKA), CEO Champions for Change και CEO Action for Diversity and Inclusion.

Η αποδοχή και η ενσωμάτωση της διαφορετικότητας καθώς και η ισότητα ευκαιριών αποτελούν για μας αδιαπραγμάτευτες αρχές και είναι καθοριστικές για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και υπηρετούμε στην πράξη τον εταιρικό μας σκοπό, αλλά και την ευθύνη μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Γι’ αυτό, δεσμευόμαστε ότι, από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό για να θα σταθούμε στο πλευρό των Ελληνίδων στην προσπάθειά τους για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας σε κάθε τομέα της ζωής τους. Σήμερα, αυτός ο στόχος είναι περισσότερο εφικτός από ποτέ!

Θάλεια Αγγελίδη

Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

 

 

Contact:

MetLife
Katerina Karabekou
Communication & Event Specialist