Εργαζόμενες γυναίκες: προστατεύουμε αυτούς που αγαπάμε

 

Σε μια εποχή που κυριαρχείται από την αβεβαιότητα, πολλοί από εμάς νοιώθουμε ακόμη εντονότερα την ανάγκη να περιορίσουμε τους παράγοντες που μας προκαλούν άγχος. Ένας από αυτούς είναι η ανάγκη να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε απέναντι στα απρόοπτα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβούν.

Η ασφάλιση ζωής είναι μια επιλογή, που μπορεί να μας προσφέρει αυτή την ηρεμία, διασφαλίζοντας κατάλληλη οικονομική υποστήριξη για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, σε περίπτωση που κάτι συμβεί σε εμάς. Μέχρι πρότινος, μια τέτοια απόφαση αφορούσε κυρίως τους άνδρες, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις το δικό τους εισόδημα ήταν η κύρια πηγή βιοπορισμού της οικογένειας.

Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι περισσότερες γυναίκες εργάζονται και συνεισφέρουν ισότιμα στο οικογενειακό εισόδημα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα – όπως για παράδειγμα σε μονογονεϊκές οικογένειες – ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι εκείνες που αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος στο σπίτι.

Μαζί με τον οικονομικό τους ρόλο, αυξάνεται αντίστοιχα και η ευθύνη των γυναικών για τη φροντίδα και την οικονομική προστασία της οικογένειάς τους. Ειδικά σήμερα, στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργεί η οικονομική κρίση, οι γυναίκες νοιώθουν ακόμη μεγαλύτερο άγχος για το μέλλον. Νοιώθουν ακόμη πιο έντονα την ανάγκη να «θωρακίσουν» τα αγαπημένα τους πρόσωπα, απέναντι στα απρόοπτα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβούν.

Είναι αλήθεια ότι αναπάντεχα γεγονότα, όπως μια πολύ σοβαρή ασθένεια ή η πρόωρη απώλεια ζωής, πέρα από το συναισθηματικό κόστος που δημιουργούν, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε μια οικογένεια. Η ασφάλιση είναι ένας απλός, προσιτός και εγγυημένος τρόπος για να προστατέψουμε τους δικούς μας ανθρώπους, απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Καλύπτοντας το ενδεχόμενο απώλειας ζωής, ένα καλό πρόγραμμα ασφάλισης παρέχει στους δικαιούχους ένα σημαντικό κεφάλαιο για να συνεχίσουν τη ζωή τους, περιορίζοντας το κενό που δημιουργείται στον οικογενειακό προϋπολογισμό, όταν καταργείται μια σημαντική πηγή εισοδήματος. Τους δίνει τη δυνατότητα να καλύψουν έξοδα διαβίωσης, τρέχουσες υποχρεώσεις ή έκτακτες οικονομικές ανάγκες και να διατηρήσουν το επίπεδο ζωής που είχαν συνηθίσει.  Ακόμη κι αν δεν χρειαστούν άμεσα, τα χρήματα που θα προκύψουν από την ασφάλεια ζωής, μπορούν να καλύψουν μελλοντικές ανάγκες και σχέδια, όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση των σπουδών, κ.ά.

Κάτι που αξίζει, επίσης, να γνωρίζουμε είναι ότι η ασφάλιση ζωής μπορεί να λειτουργήσει ως επένδυση, η οποία επιστρέφει αξία, σε κάθε περίπτωση. Επιλέγοντας το κατάλληλο πρόγραμμα, μπορεί κάποιος να νοιώθει την ανακούφιση και την ηρεμία της ασφαλιστικής προστασίας για τα αγαπημένα του πρόσωπα, γνωρίζοντας παράλληλα ότι αν αυτή δεν χρειαστεί, θα του αποφέρει οικονομικό όφελος με τη μορφή της επιστροφής μέρους των ασφαλίστρων.

Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που ξεχωρίζουν το πρόγραμμα Life Cover Plus της MetLife. Πρόκειται για ένα ευέλικτο πρόγραμμα, το οποίο διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες κάθε οικογένειας και εξασφαλίζει οικονομική υποστήριξη, τη στιγμή ακριβώς που θα χρειαστεί.

Ειδικότερα, το Life Cover Plus προσφέρει:

  • Επιστροφή ασφαλίστρων. Εάν στη λήξη του προγράμματος δεν έχει καταβληθεί κάποια παροχή, ο/η ασφαλισμένος/η θα έχει το δικαίωμα να λάβει το 25% των καθαρών ασφαλίστρων που έχει πληρώσει. Θα έχει λοιπόν στη διάθεσή του ένα ποσό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως ο/η ίδιος/α θέλει.
  • Ευελιξία και δυνατότητες επιλογής. Ο/η ασφαλισμένος/η έχει τη δυνατότητα να επιλέγει το ύψος του κεφαλαίου κάλυψης, ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες, στον προγραμματισμό και τα σχέδια της οικογένειάς του. Το κεφάλαιο αυτό μπορεί να φθάνει μέχρι το ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ παραμένει αμετάβλητο και εγγυημένο σε όλη τη διάρκεια της ασφάλισης. Επιλογή υπάρχει και ως προς τη διάρκεια του προγράμματος, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί στα 15, 20 ή 25 έτη, ανάλογα με την ηλικία και τις οικονομικές δυνατότητες του/της ασφαλισμένου/ης. Το ασφάλιστρο παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ενώ σε περίπτωση μόνιμης, ολικής ανικανότητας για εργασία του/της ασφαλισμένου/ης, προβλέπεται απαλλαγή από την πληρωμή ασφαλίστρων.
  • Πληρέστερη κάλυψη. Το Life Cover Plus προβλέπει την καταβολή κεφαλαίου και στην περίπτωση σοβαρού προβλήματος υγείας. Καλύπτει συγκεκριμένες περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών, όπου οι δαπάνες είναι εξαιρετικά υψηλές για να ανταποκριθεί μια οικογένεια, ακόμη κι αν έχει στην άκρη κάποιες οικονομίες.
  • Διπλασιασμός του κεφαλαίου, σε περίπτωση ατυχήματος. Εάν η απώλεια ζωής είναι αποτέλεσμα ατυχήματος, το ποσό που λαμβάνουν οι δικαιούχοι είναι διπλάσιο του κεφαλαίου κάλυψης.

Κάθε μέρα, χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες στην Ελλάδα και τον κόσμο καταρρίπτουν στερεότυπα του παρελθόντος, χτίζοντας επιτυχημένες σταδιοδρομίες και στηρίζοντας οικονομικά τις οικογένειές τους. Όλες αυτές οι γυναίκες μπορούν και αξίζουν να παίρνουν αποφάσεις, που τους προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά για το αύριο. Επιλέγοντας ένα κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης και την εγγύηση μιας αξιόπιστης ασφαλιστικής δύναμης, μπορούν να προστατέψουν το μέλλον των αγαπημένων τους και να συνεχίσουν να κατακτούν τους στόχους τους, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Θάλεια Αγγελίδη, Head of Μarketing και Communications MetLife Greece

 

 

Contact:

MetLife
Katerina Karabekou
Communication & Event Specialist