Η Ελλάδα μας είναι μία χώρα γεμάτη ομορφιές. Λίγοι είναι όμως εκείνοι που τη γνωρίζουν καλά. Γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί προορισμοί, άγνωστοι για πολλούς από εμάς, που όμως κρύβουν απαράμιλλη ομορφιά και μυστικά που μπορούν να μας κάνουν να περάσουμε αξέχαστες διακοπές.

Ένας τέτοιος άγνωστος, για πολλούς, προορισμός είναι η Γαύδος, ένα μικρό νησί στα νότια της Κρήτης, στο Λιβυκό πέλαγος.

Η Γαύδος είναι το νοτιότερο σύνορο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και θα σας εκπλήξει ευχάριστα όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές της, αλλά και για τη γενναιοδωρία και τη φιλοξενία των λιγοστών κατοίκων της.

Στη Γαύδο φθάνετε με πλοίο από τον Πειραιά προς τα Χανιά και μετά οδικώς είτε με ΚΤΕΛ είτε με αυτοκίνητα προς τα Σφακιά ή την Παλαιόχωρα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι στη μία περίπτωση περίπου 2 ώρες και στη δεύτερη 4 ώρες.

Εκεί σας περιμένουν πανέμορφες παραλίες, άλλες ερημικές και άλλες όχι, που σας δίνουν απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, όπως το Σαρακήνικο, ο Αγιάννης, η Τρυπητή, το Λιακούδι, ο Λαυρακάς, ο Κόρφος και βέβαια, μία από τις κορυφαίες παραλίες στον κόσμο, ο Ποταμός στο νοτιότερο άκρο του νησιού.

Προσοχή! Το νησί δεν διαθέτει οργανωμένες παραλίες και υποδομές. Όσοι το επιλέξετε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι για μία ζωή πραγματικά ελεύθερη, ξέγνοιαστη κοντά στη φύση!

Βέβαια στο Καστρί, την πρωτεύουσα του νησιού, μπορείτε να βρείτε  βασικές παροχές και μαγαζάκια για πολύ καλό φαγητό και κρητικές νοστιμιές, κρασί και τοπική ρακή.

Τι μπορείτε να κάνετε στη Γαύδο εκτός από την απόλυτη ξεκούραση

Αξίζει να εξερευνήσετε την ενδοχώρα και μερικά από τα μοναδικά αξιοθέατα του νησιού, όπως το Φάρο της Γαύδου, όπου τη νύχτα θα απολαύσετε έναν έναστρο ουρανό που θα σας μαγέψει! Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το Βενετσιάνικο κάστρο, το λαογραφικό μουσείο, τους λαξευτούς τάφους του Λαυρακά και τη διάσημη καρέκλα της Γαύδου, που βλέπει προς τον Βορρά και ορίζει το νοτιότερο σύνορο της Ευρώπης. Όσοι αγαπάτε την πεζοπορία, η Γαύδος με τα μονοπάτια και την άγρια ομορφιά της είναι ιδανική.

Στη Γαύδο ξεχάστε τα κινητά σας!

Η Γαύδος είναι δανικός προορισμός για πολύ, πάρα πολύ, χαλαρές διακοπές, για εκείνους που επιθυμούν να ξεχάσουν για λίγο τον… πολιτισμό και το άγχος της καθημερινότητας και θέλουν να κάνουν ολοκληρωτικό rebooting! Μπορεί για να φτάσετε εκεί να σας πάρει κάτι παραπάνω αλλά, με την άφιξή σας θα αποζημιωθείτε πλήρως!