Εσύ  γνωρίζεις ότι μέσα στο ομαδικό πρόγραμμα που έχεις από τον εργοδότη σου, μπορείς να εντάξεις διάφορες παροχές, ανάλογα με την οικονομική κατάστασή σου, αλλά και το lifestyle σου;

H Έρευνα Τάσεων Ομαδικών Ασφαλίσεων (EBTS), στην Ελλάδα, για το 2017 δείχνει ότι, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που προέρχονται από την παρατεταμένη ύφεση, οι εργοδότες, θέλουν να βρουν τρόπους να έρθουν πιο κοντά με τους εργαζόμενούς τους.

Θέλουν να κερδίσουν και την καρδιά και το μυαλό τους.

Η εταιρική κουλτούρα και οι καλές συνθήκες εργασίας, σε συνδυασμό με παροχές υγείας, σύνταξης και ενίσχυσης της οικονομικής ασφάλειας, συνεισφέρουν στην ενίσχυση της αφοσίωσης των ικανών στελεχών και αυξάνουν την παραγωγικότητά τους.

Σε μια εποχή έντονης αβεβαιότητας, όπου πολλοί αγωνιούν για την εργασία τους και την οικονομική τους κατάσταση, οι εργοδότες που θα προσφέρουν σταθερότητα και ασφάλεια, είναι λογικό ότι θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Οι πρόσθετες παροχές που προσφέρονται μέσα από ένα ομαδικό πρόγραμμα, κοστίζουν λιγότερο.

Είναι λοιπόν μία καλή ευκαιρία, να επαναδιαπραγματευτείς το ομαδικό σου πρόγραμμα και να προσθέσεις παροχές που καλύπτουν ακριβώς τις ατομικές σου ανάγκες.

Άλλωστε, οι εθελοντικές παροχές, που προσφέρονται μέσα από προγράμματα ομαδικής ασφάλισης, έχουν μικρότερο κόστος και διευκολύνουν περισσότερο την καθημερινή διαχείριση της υγείας σου.

Η παροχή ευέλικτων, εξατομικευμένων ασφαλιστικών παροχών στον χώρο εργασίας είναι πια περισσότερο αναγκαιότητα, παρά πολυτέλεια, στοιχείο στο οποίο συμφωνούν και οι περισσότεροι Έλληνες εργοδότες πια, αφού διαπιστώνουν ότι η προσφορά τέτοιων ευέλικτων λύσεων και εναλλακτικών, οδηγεί στη βελτίωση στην ποιότητα της εργασίας, σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αφοσίωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας EBTS, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αρχίζουν να βλέπουν θετικά αυτές τις παροχές. Διαπιστώσαμε ότι το 80% των εργαζόμενων θα ήθελε ο εργοδότης να παράσχει προγράμματα διαχείρισης της υγείας και ευεξίας, ενώ οι εργοδότες, που προσφέρουν ήδη προγράμματα ευεξίας, δήλωσαν όλοι ότι είχαν θετικό αντίκτυπο στην εργασιακή υγεία και κουλτούρα (το 27% δήλωσε «πολύ ικανοποιημένο»).

Τι είδους πρόγραμμα υγείας και ευεξίας μπορείς να ζητήσεις;

Σύμφωνα με την έρευνα EBTS, υπάρχει μια σχετική συμφωνία, μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων, όσον αφορά στις προτεραιότητες, σχετικά με τα πρόσθετα προγράμματα υγείας και ευεξίας.

Για παράδειγμα, η υποστήριξη στην περίπτωση χρόνιων παθήσεων, στην προσπάθεια απώλειας βάρους και η παροχή ετήσιων, προληπτικών ιατρικών εξετάσεων βρίσκονται στην «πρώτη πεντάδα» προτεραιοτήτων και των δύο ομάδων.

Οι εργαζόμενοι τείνουν να ανησυχούν περισσότερο για τη  ψυχολογική τους κατάσταση, το άγχος και την κατάθλιψη. Οι εργοδότες εστιάζουν περισσότερο σε προγράμματα υγείας και ευεξίας, που σχετίζονται με θέματα που μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην απόδοση στην εργασία ή να προκαλέσουν αύξηση στις δαπάνες, όπως, για παράδειγμα, η υψηλή πίεση, οι χρόνιοι πόνοι, ο διαβήτης και άλλα.

Μην το σκέφτεσαι λοιπόν ούτε στιγμή! Διάλεξε τι είναι αυτό που σε κάνει να έχεις λιγότερο άγχος, περισσότερο ήρεμη και ισορροπημένη ζωή και ζήτα από τον εργοδότη σου να προσθέσεις αυτήν την επιπλέον παροχή, στο ομαδικό πρόγραμμα που συμμετέχεις!

Οι πέντε προτεραιότητες επιπλέον παροχών στο ομαδικό συμβόλαιο, για τους εργαζόμενους:

  • Συνδρομές σε γυμναστήριο: 56%
  • Πλήρης ετήσιος ιατρικός έλεγχος: 55%
  • Υποστήριξη σε περίπτωση σοβαρών ασθενειών: 53%
  • Προγράμματα διατροφής και απώλειας βάρους: 49%
  • Παροχές υγείας και πρόληψης στον χώρο εργασίας: 39%

*Πηγή: ΜеtLife, έρευνα τάσεων ομαδικών ασφαλίσεων(EBTS), στην Ελλάδα, 2017.