Το καλοκαίρι είναι πάντα μία ευκαιρία για αναστοχασμό. Μας βοηθά να χαλαρώνουμε και μακριά από το άγχος της καθημερινότητας να δούμε ξανά τη ζωή μας από την αρχή, να κάνουμε πράγματα που είχαμε ξεχάσει, να ξαναθυμηθούμε αυτά που μας ευχαριστούν περισσότερο και να τα κάνουμε πάλι μέρος της ζωής μας.

Aυτό το καλοκαίρι λοιπόν, είναι ευκαιρία να ξαναβρούμε την παιδικότητά μας, να γυρίσουμε για λίγο σε όλα εκείνα που έκαναν τη ζωή μας να μοιάζει τόσο απλή, τόσο ξένοιαστη και τόσο ευτυχισμένη. Διαβάστε εδώ 10 εύκολους τρόπους να το καταφέρουμε:

  1. Ξυπνήστε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ξυπνητήρι, απολαύστε ένα πλούσιο πρωινό, όπως αυτό που σας ετοίμαζαν οι δικοί σας γονείς όταν ήσασταν παιδιά. Δείτε ή διαβάστε cartoons με τα παιδιά ή τον/τη σύντροφό σας ή απλώς ξανακοιμηθείτε!
  2. Παίξτε τα αγαπημένα σας παιχνίδια, επιτραπέζια, παζλ, κατασκευές, μοντελισμό ή ακόμη κρυφτό, κυνηγητό, φτιάξτε μόνοι σας δεντρόσπιτα και περάστε εκεί μερικές ώρες με τα παιδιά σας, σκαρφαλώστε σε δέντρα, καταβρεχτείτε με το λάστιχο και καταβρέξτε και άλλους, κυλιστείτε στο γκαζόν ή στο χώμα και …μη φοβηθείτε να λερωθείτε!
  3. Βάλτε όποια ρούχα σας αρέσουν περισσότερο. Μία παλιά, αγαπημένη σας φόρμα, ένα t-shirt που το είχατε πάρει στις πρώτες σας διακοπές ή ακόμη ένα καινούριο ρούχο που διστάζατε να βάλετε στο γραφείο γιατί φοβόσασταν ότι θα σας κοιτούσαν περίεργα. Φορέστε ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και βγείτε βόλτα.
  4. Αφήστε στο σπίτι το tablet και ξεχάστε για λίγες ώρες ότι έχετε το κινητό σας τηλέφωνο μαζί. Προσπαθήστε να μη σερφάρετε, να μην στέλνετε ή να διαβάζετε μηνύματα και απολαύστε λίγο την offline ζωή σας, την επαφή με άλλους ανθρώπους, τη γνωριμία με καινούριους.
  5. Βγείτε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σκοπό. Επισκεφθείτε αγαπημένα σας μέρη που έχετε να πάτε καιρό, την παιδική χαρά της γειτονιάς σας, το λούνα πάρκ, την παραλία που γνωρίσατε τον πρώτο σας έρωτα.
  6. Ξεχάστε για λίγο το άγχος με τη διατροφή σας. Φάτε όσα παγωτά θέλετε και πασαλειφθείτε άφοβα!
  7. Ξαναδιαβάστε τα βιβλία που σας σημάδεψαν όταν ήσασταν παιδιά και θα δείτε ότι διαβάζοντάς τα ξανά θα αποκτήσουν νέο νόημα στη ζωή σας. Μπορείτε ακόμη να διαβάσετε κλασικά βιβλία που πάντα θέλατε από παιδί, αλλά ποτέ δεν προλαβαίνετε,  για παράδειγμα τον Κόμη Μοντεχρίστο, τον Δον Κιχώτη, τον Μόμπι Ντικ και άλλα.
  8. Τηλεφωνήστε σε αγαπημένους φίλους και φίλες ή συγγενείς που έχετε καιρό να δείτε και οι καθημερινές υποχρεώσεις σας κρατούσαν μακριά τους, βγείτε μαζί τους για έναν καφέ και θυμηθείτε όλα αυτά που σας έφεραν κοντά.
  9. Πηγαίνετε στο πατρικό σας και μείνετε για λίγες μέρες με τους γονείς σας, όσοι είστε τυχεροί να τους έχετε ακόμη, βγείτε με τους γονείς σας βόλτα, πείτε τους ξανά τις πιο τρελές σας σκέψεις και κοιμηθείτε στο παιδικό σας δωμάτιο.
  10. Μοιράστε την «καλημέρα» σας παντού, ακόμη και σε αγνώστους, μάθετε το όνομα του περιπτερά της γειτονιάς και πιάστε κουβέντα, πείτε απλόχερα  και αυθόρμητα «σ’ αγαπώ» σε όσους αγαπάτε, χωρίς να το σκεφθείτε δεύτερη φορά,  όπως κάναμε όταν ήμασταν παιδιά.

Λίγα μόνο από τα παραπάνω να κάνετε και θα δείτε πόσο ευεργετικά θα επιδράσουν στη ψυχολογία και τη διάθεσή σας. Τόσο όσο να γεμίσουν ξανά οι …μπαταρίες σας και να νιώστε άλλοι άνθρωποι μέχρι … το επόμενο καλοκαίρι!

Καλό καλοκαίρι!