Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο. Να το ανοίγεις. Μην το πετάς. Η Ζωή η ίδια είναι Δώρο.
Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς.

Το βιβλίο «TO ΔΩΡΟ» του Στέφανου Ξενάκη εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Tα μικρά, καθημερινά πράγματα, αυτά που συχνά τα προσπερνάμε, χωρίς να τους δίνουμε σημασία και όμως αυτά είναι που συνθέτουν μία όμορφη ζωή, που την κάνουν πολύτιμη.

Ο ίδιος ο συγγραφέας έγραψε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Athens Voice: «Το «Δώρο» το έγραψα για να μοιραστώ. Πονάω να βλέπω συνανθρώπους μου να μη ζουν τη ζωή που θέλουν. Για την ακρίβεια, να μην ξέρουν καν ποια ζωή θέλουν. Δεν είναι οι ικανότητες, αλλά οι δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν να ζήσεις τη ζωή που θέλεις. Κι αυτές οι δεξιότητες απουσιάζουν από το εκπαιδευτικό σύστημα των περισσοτέρων χωρών του κόσμου. Γι’ αυτό και πολύ πρόσφατα ξεκινήσαμε σε αρκετά σχολεία της χώρας ένα μάθημα Αυτογνωσίας που δημιουργήσαμε. Το “Δώρο” είναι ένα από τα εργαλεία για να μοιραστούμε αυτά που επιθυμούμε με τους συνανθρώπους μας. Μικρούς και μεγάλους».

Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, αργά αλλά σταθερά, θα βυθιστείτε στον εσωτερικό σας κόσμο, θα αναμετρηθείτε με τις αποφάσεις που έχετε πάρει, αλλά και με αυτές που δεν έχετε πάρει,  με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε, με τον τρόπο με τον οποίο ζείτε. Είναι ένα βιβλίο, οδηγός για την προσωπική σας αυτοβελτίωση, ένα μάθημα αξιών κι αυτογνωσίας που θέλει να σας βοηθήσει να μην ξεχάσετε ούτε στιγμή ότι η ζωή η ίδια είναι Δώρο. Οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω μας είναι ένα Δώρο και εμείς με τη σειρά μας δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το μεγαλύτερο Δώρο που μπορούμε να κάνουμε εμείς σε εκείνους είναι η παρουσία μας στη δική τους ζωή. Να είμαστε δηλαδή εκεί για εκείνους.

Γι’ αυτό, αν είμαστε οι ίδιοι καλά με το εαυτό μας, αν πρώτα φροντίζουμε τη δική μας ισορροπία και τη δική μας υγεία, θα είμαστε σε θέση να φροντίσουμε και τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, που αγαπάμε και μας αγαπούν.

Ιδανικό καλοκαιρινό ανάγνωσμα!