Οι γυναίκες αποτελούν το 60% των αποφοίτων πανεπιστημίου στην Ελλάδα (το αντίστοιχο ποσοστό στις Ηνωµένες Πολιτείες είναι 50%) αλλά παρ’ όλα αυτά, οι άντρες εξακολουθούν να κατέχουν τις περισσότερες ηγετικές θέσεις, στις επιχειρήσεις και στη δηµόσια διοίκηση.

Αυτό σηµαίνει ότι η φωνή των γυναικών δεν ακούγεται ακόµα, εξίσου δυνατά, στις αποφάσεις που επηρεάζουν περισσότερο τη ζωή µας. Στο Lean In, η Σέρυλ Σάντµπεργκ εξετάζει τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες έχουν µείνει πίσω, όσον αφορά στην κατάκτηση ηγετικών ρόλων, εξηγεί τις αιτίες και προτείνει αποτελεσµατικές και απλές λύσεις, που µπορούν να επιτρέψουν στις γυναίκες να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Η Sheryl Sandberg είναι διευθύντρια επιχειρησιακών λειτουργιών του Facebook και κατατάσσεται από το περιοδικό Fortune στη λίστα των 50 Ισχυρότερων Γυναικών, στις επιχειρήσεις και από το Time στα 100 άτοµα µε τη µεγαλύτερη επιρροή στον κόσµο. Το 2010, έδωσε µια συγκλονιστική οµιλία ΤΕD, όπου περιέγραφε πώς οι γυναίκες κάνουν άθελά τους πίσω στην καριέρα τους. Η οµιλία της, που έχει πλέον πάνω από δύο εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο, ενθάρρυνε τις γυναίκες να «καθίσουν στο τραπέζι», να επιδιώξουν προκλήσεις, να πάρουν ρίσκα και να κυνηγήσουν δυναµικά τους στόχους τους.

Γραµµένο µε χιούµορ, αλλά και µε σοφία, το βιβλίο της Sheryl Sandberg είναι ένα εµψυχωτικό κάλεσµα σε δράση και ένα σχέδιο για προσωπική ανάπτυξη. Το Lean In είναι βέβαιο ότι θα µεταθέσει τη συζήτηση από το τι δεν µπορούν, στο τι µπορούν να κάνουν οι γυναίκες.