Μπορεί να μεγαλώσαμε, αλλά ποιος λέει ότι δεν πρέπει να διαβάζουμε πια παραμύθια;

Είναι τέτοια η καθημερινότητά μας και τα προβλήματα, που καλούμαστε συνεχώς να λύσουμε, δεν τελειώνουν ποτέ. Τότε είναι ακριβώς που πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας να χαθεί στο μαγικό ταξίδι ενός λαϊκού παραμυθιού, να ξεχαστεί μέσα σε μία απίθανη, ιστορία, ενός μακρινού κόσμου, να κάνουμε μία κατάδυση στο ασυνείδητό μας και, μέσα από αυτήν, να αναδυθούμε σοφότεροι και πιο κατασταλαγμένοι.

Ο ίδιος ο συγγραφέας σημειώνει: « Όταν ακούγονται παραμύθια λαϊκά, ο λόγος των ανθρώπων του κόσμου ανοίγει δρόμους, μέσα στα σκοτάδια. Ιστορίες περασμένες απ’ του χρόνου το δοκίμι, υποθέσεις μπολιασμένες απ’ τη σοφία και την ανάσα των πολλών, έρχονται ως φωνές, απ’ το άχρονο και μαγιά του άτοπου, να μιλήσουν για το σήμερα που στριμώχνεται ανήσυχο, μα πάντα λοξοκοιτάει στο φως.

Σε εποχές σκοτεινών περιόδων,  μοιράζουν απλόχερα την αισιοδοξία και ενδυναμώνουν την ενέργειά μας, σε μια λογική μεταστροφής της διάθεσής μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε τελικά να μπολιάσουμε θετικά την καθημερινότητά μας. Μας υποδεικνύουν λύσεις και δημιουργούν άδηλα διαδικασίες αναστοχασμού και αποκρυστάλλωσης της συλλογικής εμπειρίας του κόσμου. Χωρίς να μας αποκοιμίζουν, μας καθησυχάζουν, αφού στο τέλος όλα θα πάνε καλά – και με τη δική μας συμβολή – και μοιράζουν απλόχερα την ελπίδα.

Ποια φράση γραμμένη σε δαχτυλίδι κρατά τον άνθρωπο σε ισορροπία; Τι στάση θα κρατήσουν δυο ποντικοί που παγιδεύονται σε ένα πηγάδι; Μια σούπα φτιαγμένη από πέτρες άραγε τι γεύση μπορεί να έχει; Είναι πάντα κακό ένα κακό σαν φανερώνεται; Σε ποιον ανήκει το νερό; Ποιο μήνυμα κρύβει ένα λουκούμι με φιστίκι για έναν ξεπεσμένο βεζίρη; Τι μπορεί να κρύβει ένα όνειρο; Ποια είναι η κυρά Μιζέρια και η ιστορία της; Οι δικαστές και οι νόμοι υπηρετούνε άραγε το δίκιο; Πού βρίσκονται κρυμμένα τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου; Ένα σπίτι που καίγεται φέρνει μονάχα την καταστροφή; Μπορεί ο άνθρωπος να μετακινήσει βουνά; Ποια είναι η ιστορία της Ανάγκης;»

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου παραχωρούνται στον Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «Σκυτάλη», οπότε έχετε διπλό όφελος: διαβάζετε ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει και ταυτόχρονα εξυπηρετείτε έναν καλό σκοπό!