Ο κύριος στόχος του συγγραφέα είναι να μας βοηθήσει να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη στωικότητα τη ζωή την ίδια και να μοιραστεί μαζί μας με χιούμορ τα απρόβλεπτά της που πολλές φορές μας οδηγούν στην απελπισία και στα αδιέξοδα.

Όπως λέει ο ίδιος στις συνεντεύξεις του «Δεν υπάρχει τίποτα, όπως ένα καλό αστείο, που θα μπορούσε να με σταματήσει από την άκρη της αβύσσου. Μπορώ να γελάω με το παράλογο όλων αυτών».

Ο Ντάνιελ Κλάιν, υπαρξιστής φιλόσοφος, πιστεύει ότι, όχι μόνο μπορούμε να δημιουργούμε το δικό μας νόημα στη ζωή και τις δικές μας αξίες, αλλά ότι στην πραγματικότητα είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε.

Το βιβλίο αποτελεί µια συλλογή φιλοσοφικών διαµαντιών, που ο Ντάνιελ Κλάιν ξεκίνησε να συλλέγει ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, γεµίζοντας ένα σηµειωµατάριο υπό τον γενικό τίτλο «Λακωνικά». Κάθε λακωνικό απόσπασµα, από τον Επίκουρο έως τον Έµερσον, από τη Βίβλο έως τον Σάµουελ Μπέκετ, συνοδεύεται από τα απαράµιλλα γοητευτικά και εύστοχα σχόλια του Ντάνιελ Κλάιν.

Ο αγαπηµένος πνευµατώδης φιλόσοφος καταπιάνεται µε τα µέγιστα ερωτήµατα της ζωής, µας κάνει να κρυφογελάµε, ενώ παράλληλα µας διαφωτίζει.

‘Ετσι, κάθε φορά που θα νιώθετε «πνιγμένοι» από μία υποχρέωση ή πιεσμένοι από μία απρόοπτη συνθήκη που παρουσιάστηκε στη ζωή σας, μία ματιά σε αυτό το βιβλίο, μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε τον «γόρδιο δεσμό» και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με χαμόγελο και θετική ενέργεια.

Τώρα, τον Σεπτέμβριο που οι ευθύνες είναι περισσότερες, είναι μία καλή ευκαιρία να ανατρέξουμε σε αυτό το μικρό, ευχάριστο και εύπεπτο βιβλίο.