«Μπαρόκ» είναι ένας τρόπος να ζεις τη ζωή σου διαφορετικά, να την «πιάνεις από τα μαλλιά», να σβήνεις τα πάντα και να επιλέγεις αυτό που σε συναρπάζει περισσότερο.

Είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο μικρές ιστορίες, στιγμιότυπα μίας καθόλου αδιάφορης ζωής. Το «μπαρόκ» είναι ένα μυθιστόρημα «ανηλικίωσης», μέσα από το οποίο η συγγραφέας γυρίζει πίσω και επανεξετάζει όλα εκείνα που έχουν σημασία, αξίες, ιδανικά και σχέσεις. «Μπαρόκ» σημαίνει να κινείσαι έξω από τα ασφαλή περιγράμματα που έχουν άλλοι καθορίσει για εσένα. Να τολμάς και να ρισκάρεις.

Η ηρωίδα της Αμάντα Μιχαλοπούλου μικραίνει, αντί να μεγαλώνει, και μαζί της στενεύει ο τόπος. Η Ελλάδα ονειρεύεται την Ευρώπη, οι συνταγματάρχες επιστρέφουν, και το κορίτσι μπουσουλάει σ’ ένα κτήμα που δεν δόθηκε ακόμα για αντιπαροχή. Τι θα γίνει μετά; Κι αν το σασπένς δεν βρίσκεται στο τέλος, αλλά στην αρχή των πραγμάτων;

«Μπαρόκ» σημαίνει να ζεις αποφασιστικά, να ζεις δραματικά, να τεντώνεσαι στα ξέστρωτα σεντόνια. Μπαρόκ σημαίνει να γίνεις ο Δαβίδ του Μπερνίνι τη στιγμή που ρίχνει την πέτρα. Μπαρόκ σημαίνει να τραγουδάς μόνος σου πάνω στο ηλίθιο basso continuo.

Τραγούδα, λοιπόν. Τώρα.