Οι εθελοντές μας και όλοι όσοι βρεθήκαμε το Σάββατο, 2 Ιουνίου, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στο Γουδή,  είχαμε και φέτος τη χαρά να συναντήσουμε από κοντά τους νεαρούς αθλητές των Special Olympics, να μοιραστούμε τη χαρά του αγώνα, αλλά και να πάρουμε μαθήματα ζωής από τη θέληση και το κουράγιο όλων αυτών των παιδιών.

Η MetLife ήταν, για τρίτη χρονιά, στο πλευρό των νεαρών αθλητών των Special Olympics Hellas και οι εθελοντές της εταιρίας έδωσαν ένα συγκινητικό «παρών» στον ποδοσφαιρικό αγώνα, με αθλητές του προγράμματος Young Athletes των Special Olympics.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την UEFA, καθώς και με 70 ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να συμβάλλει στην προώθηση της σωματικής άσκησης και υγείας, αλλά και στην κοινωνική ένταξη και την ενδυνάμωση των ατόμων με νοητική υστέρηση, μέσα από τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και τη συνεργασία τους με εθελοντές.

Η διοργάνωση του αγώνα αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Community Week, που υλοποιεί η MetLife, στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, δίνοντας την ευκαιρία στους εργαζομένους της να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις στις τοπικές κοινωνίες. 

Η πρωτοβουλία Community Week χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα της MetLife (MetLife Foundation), που αποτελεί τον φιλανθρωπικό βραχίονα της MetLife και υποστηρίζει συστηματικά την ανάπτυξη του εταιρικού εθελοντισμού, με έμφαση σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων από ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. 

Η αποδοχή της διαφορετικότητας και η ισότιμη ενσωμάτωση των ΑμεΑ, αποτελούν ζητούμενα για κάθε κοινωνία, ως δείγμα ποιότητας του πολιτισμού της. Για όλους εμάς στη MetLife, είναι αξίες τις οποίες έχουμε αγκαλιάσει και υπηρετούμε με συνέπεια, επενδύοντας σε καινοτόμα προγράμματα και σε σταθερές συνεργασίες, αλλά και δίνοντας οι ίδιοι εθελοντικά το «παρών», σε κάθε σχετική δράση.