Η ΜеtLife, εδώ και πολλά χρόνια, έχει δεσμευθεί να είναι δίπλα στις ανάγκες των ανθρώπων σε όλη τους τη ζωή, από τα πρώτα τους βήματα, μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Δε θα μπορούσαμε κατά συνέπεια να μην πάρουμε μέρος στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, εστιάζοντας στην προστασία των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση της νόσου και επιπλοκής από τη λοίμωξη Covid-19.

Με την υποστήριξη του MetLife Foundation και σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΔΕΣΜΟΣ, ενισχύσαμε το έργο έξι ιδρυμάτων, τα οποία παρέχουν φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα, καθώς και άτομα με χρόνιες ασθένειες και κινητικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Περιθάλψεως Μονίμως Πασχόντων - Άσυλο Ανιάτων, το Φιλανθρωπικό Γηροκομείο του Σωματείου «Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου», τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Εστίας Νέας Σμύρνης «Οίκος Γαλήνης», τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Μέγας Βασίλειος» στην Ξάνθη, τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων - Γηροκομείο Βόλου καθώς και τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Κωνσταντοπούλειος" - Οίκος Ευγηρίας και Χρονίων Παθήσεων στην Πάτρα.

Μέσω της χορηγίας θα καλυφθούν άμεσες ελλείψεις των ιδρυμάτων σε βασικό ιατρικό εξοπλισμό, με έμφαση στην αντιμετώπιση αναπνευστικών δυσκολιών. Θα καλυφθούν, επίσης, τρέχουσες ανάγκες σε τρόφιμα και αναλώσιμα υλικά, καθώς και η αγορά εξοπλισμού για την επικοινωνία των τροφίμων με οικεία πρόσωπα, που δεν μπορούν να τους επισκεφθούν, λόγω της πανδημίας. 

«Στη MetLife λειτουργούμε περισσότερο από 55 χρόνια στην Ελλάδα με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους ασφαλισμένους μας, αλλά και στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους ανθρώπους της, θέλουμε να δώσουμε έμπρακτα το παρών στηρίζοντας εκείνους που χρειάζονται περισσότερο τη βοήθειά μας. Είμαστε εδώ και ενώνουμε τις δυνάμεις μας στην κοινή μάχη απέναντι στην κρίση. Η αλληλεγγύη και η φροντίδα για τον άνθρωπο είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε  να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δοκιμασία και να την ξεπεράσουμε, με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες. Η συνεργασία μας με τη ΜΚΟ Δεσμός είναι για εμάς το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε. Είναι τιμή και καθήκον που θα μας δεσμεύει για πάντα» ανέφερε σχετικά ο κ. Κυριάκος Αποστολίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος MetLife Ελλάδος & Γενικός Διευθυντής MetLife Κύπρου.

Σημειώνεται ότι το MetLife Foundation, που αποτελεί το φιλανθρωπικό βραχίονα της MetLife παγκοσμίως, έχει δεσμευθεί να διαθέσει συνολικά 25 εκατ. δολάρια σε χορηγίες για την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του ιού. Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η MetLife, με σκοπό να συμβάλει στην κάλυψη άμεσων, αλλά και μακροπρόθεσμων αναγκών. Σε πρώτη φάση, οι χορηγίες κατευθύνονται σε τοπικές κοινωνίες όπου υπάρχουν επείγουσες ανάγκες για σίτιση, υγειονομική περίθαλψη, φροντίδα παιδιών και άμεση χρηματοοικονομική υποστήριξη.