Η σχολική χρονιά ξεκίνησε.

Μαζί ξεκίνησαν και οι ενδοσχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, αθλήματα, χορός, μουσική, ξένες γλώσσες, ζωγραφική και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Πόσο έτοιμος όμως είναι ο οργανισμός ενός παιδιού να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις υποχρεώσεις; Πόσο καλή είναι η φυσική του κατάσταση;

Η έγκαιρη αποτύπωση της κατάστασης υγείας του παιδιού βοηθά στην πιο αποτελεσματική κατανομή των δραστηριοτήτων του και κατά συνέπεια στην καλύτερη πρόσληψη της γνώσης και στη βελτίωση της απόδοσής του. Για παράδειγμα, ένα παιδί με μυωπία που δεν έχει διαγνωστεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει σε μία κακή επίδοση ή ένα παιδί με πρόβλημα σκολίωσης, πρέπει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα άθλησης.

Ειδικά ο έλεγχος της ακοής και της όρασης, δηλαδή των βασικότερων αισθητηρίων της μάθησης, είναι από τις πιο σημαντικές ευθύνες των γονέων.

Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν ξεκινήσουν τα παιδιά τις δραστηριότητές τους, να περάσουν ένα  συνολικό προληπτικό έλεγχο που να περιλαμβάνει τις απαιτούμενες εξετάσεις, ανάλογα την ηλικία και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού.

Και επειδή, μέσα στον κυκεώνα των εκκρεμοτήτων που έχουν οι γονείς την περίοδο αυτή, μία ακόμη εκκρεμότητα θα φαίνεται βουνό, η ΜеtLife δίνει τη λύση και εδώ!

Για να διευκολύνει  τους ασφαλισμένους της, έχει εξασφαλίσει, σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΙΑΣΩ Παίδων, παιδικά πακέτα προληπτικών εξετάσεων. Μάθετε περισσότερα

Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους τους μικρούς μας φίλους να έχουν μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και κυρίως να απολαύσουν απερίσπαστα αυτά τα όμορφα, σχολικά χρόνια που μένουν για πάντα στη μνήμη