Στο πλαίσιο της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η МеtLife ανανεώνει τη συνεργασία της με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Για 2η συνεχή, σχολική χρονιά, η εταιρεία μας, με τη συνεργασία του MetLife Foundation, στηρίζει τις δράσεις του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Η συνεργασία επισφραγήστηκε μέσα από το πρόγραμμα  «Παίζω, Ανακαλύπτω και Αισθάνομαι …στα μουσεία», που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Πρόκειται για ένα δυναμικό εκπαιδευτικό έργο που δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ατόμων με αναπηρία. Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνεται στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να εξοικειωθούν και να ανακαλύψουν μουσεία και χώρους πολιτισμού, να έρθουν σε επαφή με τις συλλογές τους, να ασκήσουν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και παράλληλα να βιώσουν την εμπειρία της συνύπαρξης με άλλες ομάδες παιδιών.

Μεγάλη η συμμετοχή των εθελοντών της MetLife!

Τα οφέλη υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων συμπερίληψης είναι σημαντικά για το σύνολο της κοινωνίας, αφενός γιατί δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά με αναπηρία, να συμμετάσχουν ενεργά ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας και αφετέρου γιατί εξοικειώνουν το σύνολο της κοινωνίας με τον σεβασμό προς τη διαφορετικότητα.

Οι άνθρωποι της MetLife συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα, υποστηρίζοντας εθελοντικά την υλοποίησή τους, μετά από συμμετοχή σε ειδική εκπαίδευση από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Η συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι μία «επένδυση» ευθύνης της MetLife στα πλαίσια της στρατηγικής της απόφαση να είναι ένα ένας χρήσιμος και υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, που αφήνει ένα διαχρονικό κοινωνικό αποτύπωμα.