Για όλους εμάς στη MetLife, η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί διαχρονικό και αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας, εδώ και 150 χρόνια. Από την ίδρυσή μας  μέχρι σήμερα, έχουμε σταθεί πλάι σε γενιές και γενιές ανθρώπων, προστατεύοντας τις οικονομίες, τις περιουσίες και τις οικογένειές τους και σχεδιάζοντας μαζί τους ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα, συνεχίζουμε να λειτουργούμε ως υπεύθυνος και χρήσιμος κοινωνικός εταίρος, επιδιώκοντας τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, για τους μετόχους, για την αγορά, για τους πελάτες, για τους εργαζομένους μας, αλλά  και για την προστασία του πλανήτη μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο το 2017, επενδύσαμε παγκοσμίως περισσότερα από 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια, για την προώθηση της πράσινης οικονομίας, για τη δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών, για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της έρευνας, αλλά και για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές. Επιπλέον, το MetLife Foundation, που ιδρύθηκε το 1976, έχει διαθέσει ως τώρα περισσότερα από 853 εκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις και προγράμματα.

Η ευθύνη μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία

Εφαρμόζοντας την στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας μας, «We Care», υλοποιούμε στην Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων με την υποστήριξη του MetLife Foundation και σε συνεργασία με αξιόπιστους φορείς, οι οποίοι διακρίνονται για το κοινωνικό τους έργο.

Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία χρόνια, έχουμε επενδύσει στην Ελλάδα περισσότερα από €600.000, σε δράσεις που περιλαμβάνουν κυρίως τη στήριξη των νέων, τη χρηματοδότηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, την ενδυνάμωση και υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και προστασία του περιβάλλοντος με προγράμματα αναδάσωσης, ανακύκλωσης και δημιουργίας προϋποθέσεων και ευκαιριών για βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία.

Με προγράμματα όπως το Life Changer, που υλοποιούμε από το 2015, σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, στηρίζουμε  τους επιχειρηματίες του αύριο και έχουμε εκπαιδεύσει περισσότερους από 4.000 μαθητές όλων των βαθμίδων, με την πολύτιμη βοήθεια περισσότερων από 400 εθελοντών, ανώτερων και ανώτατων στελεχών και των  ασφαλιστικών συμβούλων μας.

Από το 2016, στηρίζουμε  το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζω, ανακαλύπτω και αισθάνομαι… στα μουσεία», για άτομα με αναπηρία και έχουμε υλοποιήσει, μέχρι σήμερα 81 εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 παιδιά, έφηβοι και ενήλικες.

Παράλληλα, στεκόμαστε δίπλα σε πολλές και διαφορετικές ομάδες και φορείς που μας έχουν ανάγκη, όπως το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης ή τους  αθλητές των Special Olympics.

Δίπλα  στην κοινωνία σε έκτακτες ανάγκες της από φυσικές καταστροφές.

Αναλάβαμε, από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλίες  για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου στην Κινέτα, στη Ραφήνα, στην Καλλιτεχνούπολη, στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι, στηρίξαμε  έμπρακτα και τους πληγέντες από την πλημμύρα στη Μάνδρα, τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ ζητάμε αμέσως τη συνδρομή του MetLife Foundation στην υποστήριξη πληγέντων από φυσικές καταστροφές, ώστε να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη εμπειρία του σε ενέργειες που έχουν νόημα και άμεσο αποτέλεσμα.

Ενθαρρύνουμε τον εθελοντισμό, καθοδηγούμε στην αλληλεγγύη.

Η MetLife στην Ελλάδα ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να γίνουν πρεσβευτές καλής θέλησης για την προώθηση των μηνυμάτων της αποδοχής της διαφορετικότητας, των ίσων ευκαιριών, τόσο εσωτερικά στην εταιρεία όσο στην κοινωνία. Μέσω του προγράμματος μας ΕΚΕ,  περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι και εργαζόμενες της εταιρείας μας έχουν συμμετάσχει σε δράσεις με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Στη MetLife, αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στους ανθρώπους και το περιβάλλον, σε κάθε κοινωνία που ζούμε και εργαζόμαστε και την υποχρέωσή μας να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές την ευκαιρία να ζήσουν καλύτερα.  Η ευθύνη μας αυτή μας ακολουθεί εδώ και 150 χρόνια και αποτελεί την αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μας και για τα επόμενα 150.