Συχνές ερωτήσεις

Στην ενότητα αυτή θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήσεις που υποβάλλονται συχνά σχετικά με ασφαλιστικά θέματα και υπηρεσίες.

Είναι η MetLife μια αξιόπιστη λύση;

Η MetLife είναι η πλέον αξιόπιστη πρόταση στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης,καθώς πρόκειται για μία διεθνή ασφαλιστική εταιρία, από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Επιλέγοντας τη MetLife, εμπιστεύεστε τη ζωή, την ασφάλεια και την υγεία, τη δική σας και της οικογένειάς σας, σε μία εταιρεία εύρωστη και ικανή να σας υποστηρίξει ουσιαστικά, και επιπλέον ειδικευμένη στην παροχή προϊόντων ασφάλειας Ζωής και Υγείας που ανταποκρίνονται σε ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών.

Πόση εμπειρία έχει η MetLife στο χώρο των ασφαλίσεων;

Παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες ασφάλειας Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας σε όλον τον κόσμο εδώ και περισσότερα από 145 περίπου χρόνια, έχουμε αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικές μεταξύ τους συνθήκες σε διαφορετικές χώρες, πολιτισμούς και τρόπους ζωής. Αυτή η πολυετής και πολλαπλή εμπειρία μας αντικατοπτρίζεται στην ποικιλία ασφαλιστικών προϊόντων που προσφέρουμε, αλλά και στο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.

Στην Ελλάδα, η Εταιρία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1964. Η MetLife είναι μία παγκόσμια εταιρία, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες εκατομμυρίων πελατών σε πολλές χώρες στον κόσμο.

Γιατί να επιλέξω εσάς για την προσωπική μου ασφάλιση σε σχέση με άλλες εταιρείες;

Στην MetLife ξεχωρίζουμε γιατί:

 • Διαθέτουμε τεράστια και πολύχρονη εμπειρία χάρις στην δραστηριοποίησή μας σε όλον τον κόσμο.
 • Εξατομικεύουμε τα προϊόντα μας ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη, έχοντας παράλληλα επαφή με τις παγκόσμιες τάσεις και στις συνθήκες της αγοράς.
 • Έχουμε πρώτοι αναπτύξει ευέλικτα ασφαλιστικά προγράμματα πoυ από τηv πρώτη στιγμή θεωρήθηκαv πρωτοποριακά.
 • Αναγνωρίζουμε την αξεπέραστη δύναμη της ανθρώπινης επαφής κι έχουμε στελεχώσει την εταιρεία με επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Συμβούλους  πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, άρτια καταρτισμένους και πρόθυμους να σας βοηθήσουν να επιλέξετε αυτό που πραγματικά σας συμφέρει.
 • Εφαρμόζουμε μια ολοκληρωμένη διαδικασία Ανάλυσης Αναγκών, ώστε τα προγράμματά μας να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες κάθε ασφαλισμένου.
 • Η δύναμή μας βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα της Εταιρίας. Η εμπειρία μας και η εξειδίκευση ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή που δραστηριοποιούμαστε μας  δίνουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, πάντα σε συνδυασμό με τις τάσεις της εκάστοτε αγοράς.

Τι είδους προγράμματα προσφέρει η MetLife;

Η MetLife καλύπτει αποδοτικά όλες τις ηλικίες, από την εξασφάλιση των παιδιών μέχρι την μέριμνα της τρίτης ηλικίας, με ατομικά και ομαδικά προγράμματα:

Ασφάλειας Ζωής
• Ασφάλειας Προσωπικών Ατυχημάτων
Φροντίδας και Προστασίας της Υγείας
Προστασίας Εισοδήματος και  Συνταξιοδότησης
Οικογενειακής Ασφάλισης

Παράλληλα, η δραστηριότητα της MetLife στον τομέα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, μέσω της MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ., έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά αποτελέσματα, τεκμηριώνοντας τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρονται.

Αναζητήστε λεπτομέρειες στην ενότητα "Τα Προγράμματά μας", ή συμπληρώστε τη σύντομη φόρμα επικοινωνίας και ένας από τους Ασφαλιστικούς μας Συμβούλους θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Πώς να επιλέξω την ασφάλεια ζωής που θα με καλύπτει;

Αρχικά πρέπει να σκεφθείτε προσεκτικά τι ανάγκες θα χρειαστεί  να καλυφθούν στην περίπτωση μιας αναπάντεχης κατάστασης.
 

Καταγράψτε  τις μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις σας και προσπαθήστε να υπολογίσετε  τι επιπλέον έξοδα θα προκύψουν στην περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο.
 

Αν  χρειάζεστε βοήθεια και κατευθύνσεις, μια συζήτηση με έναν από τους έμπειρους Ασφαλιστικούς μας Συμβούλους μπορεί να σας διευκολύνει να καταλάβετε, χωρίς κόστος και χωρίς καμία υποχρέωση από την πλευρά σας, ποιο πρόγραμμα ασφάλειας ζωής θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες σας. 

Κάντε το πρώτο βήμα συμπληρώνοντας τη σύντομη φόρμα επικοινωνίας κι ο συνεργάτης μας θα σας καλέσει σε χρόνο που σας εξυπηρετεί.

Γιατί να προχωρήσω σε ασφάλεια ζωής, ενώ είμαι ακόμα νέος και υγιής;

Η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα και αξίζει να θυμάστε ότι όσο νωρίτερα πάρετε την απόφαση να ασφαλιστείτε, τόσο πιο προσιτό οικονομικά μπορεί να είναι το πρόγραμμα ασφάλειας Ζωής που θα επιλέξετε.
 

Πώς καταβάλλεται η παροχή ενός Ασφαλιστηρίου Ζωής;

H κύρια μορφή καταβολής παροχής των περισσότερων Ασφαλιστηρίων Ζωής είναι εφάπαξ. Ωστόσο, ο δικαιούχος της παροχής, μπορεί να επιλέξει να λάβει, την παροχή (σύνολο ή μέρος αυτής) με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • Ισόβια σύνταξη
 • Ισόβια σύνταξη εγγυημένη για ορισμένη περίοδο
 • Ισόβια σύνταξη μεταβιβαζόμενη κατά 60% στον/η σύζυγο
 • Σε προκαθορισμένες δόσεις
 • Σε δόσεις μέσα σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα

Οι παραπάνω επιλογές είναι διαθέσιμες με την προϋπόθεση ότι το ποσό της μηνιαίας σύνταξης/δόσης είναι μεγαλύτερο από € 600.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους καταβολής των ασφαλιστικών παροχών μπορείτε να βρείτε στους όρους του Ασφαλιστηρίου.

Ποιό είναι το κατώτατο όριο Ασφαλισμένου Κεφαλαίου για την άσκηση του Δικαιώματος "Ασφάλιση χωρίς άλλη καταβολή ασφαλίστρων - Ελευθεροποίηση";

Για την άσκηση του Δικαιώματος "Ασφάλιση χωρίς άλλη καταβολή ασφαλίστρων - Ελευθεροποίηση" το Μειωμένο Ασφαλισμένο Κεφάλαιο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από  
€ 5.000.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα για να ενταχθώ σε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας;

Αρχικά ενημερωθείτε για το είδος και την ποιότητα των υπηρεσιών προστασίας και φροντίδας της υγείας που έχετε ήδη (πχ από τον κοινωνικό ασφαλιστικό φορέα σας, από ομαδικό ασφαλιστήριο κ.λπ), και προσπαθήστε να εξετάσετε αν αυτές οι παροχές θα ανταποκρίνονταν στις έκτακτες ανάγκες μιας δύσκολης στιγμής για εσάς και την οικογένειά σας.

Επισκεφθείτε την ενότητα "Τα Προγράμματά μας" για να δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων ασφάλειας Υγείας.

Στη συνέχεια μπορείτε να μιλήσετε με έναν από τους επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Συμβούλους της MetLife για να σας ενημερώσουν για το πρόγραμμα ασφάλειας, υγείας και νοσοκομειακής κάλυψης που μπορούμε να σχεδιάσουμε στα μέτρα σας, βοηθώντας σας με την εμπειρία τους να καταλάβετε τι χρειάζεστε. Επικοινωνείστε μαζί μας, είτε καλώντας στο πλησιέστερο σε εσάς γραφείο πωλήσεων της Εταιρίας, είτε συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

Γιατί να προχωρήσω σε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, εφόσον είμαι ασφαλισμένος στον κοινωνικό μου φορέα;

Σε μια ενδεχόμενη βλάβη της υγείας, η πληρότητα αλλά και ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, είναι καθοριστικός παράγοντας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποκατάσταση της υγείας.

Οι αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και η ταχεία εξυπηρέτηση, συντελούν επίσης σημαντικά στην ομαλή πορεία της αποθεραπείας.

Το κόστος όμως για την εξασφάλιση των παραπάνω είναι συχνά απαγορευτικό όταν βαρύνει εξ’ ολοκλήρου τον ασθενή, περιορίζοντας έτσι τις επιλογές νοσηλείας στον ιδιωτικό τομέα.

Ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, είναι ικανό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα παραπάνω, καθιστώντας έτσι το κόστος του δυσανάλογα χαμηλό σε σχέση με τα υψηλά οφέλη που παρέχει.

Τι ισχύει αν αλλάξουν κάποια από τα προσωπικά μου στοιχεία;

Επειδή είναι απαραίτητο να ενημερώνεται η Εταιρία για οποιαδήποτε αλλαγή στα προσωπικά/δημογραφικά στοιχεία των ασφαλισμένων της, για οποιαδήποτε μεταβολή (πχ οικογενειακής κατάστασης, τόπου κατοικίας, τηλεφώνων επικοινωνίας κλπ), παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο ή το Γραφείο Πωλήσεων που σας εξυπηρετεί προκειμένου να ενημερωθεί ο φάκελός σας.

Μπορώ να αλλάξω το πρόγραμμά μου, εφόσον αλλάξουν οι ανάγκες ή οι δυνατότητές μου;

Ανάλογα με τις καλύψεις του προγράμματος, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι δυνατόν να τροποποιηθούν. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να απευθυνθείτε στον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο ή στο Γραφείο Πωλήσεων που σας εξυπηρετεί.

Πώς μπορώ να ενημερώνομαι τακτικά για καινούργιες υπηρεσίες ή προγράμματα της MetLife που μπορεί να με ενδιαφέρουν;

Αυτή η ενημέρωση μπορεί να δοθεί από τον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο ή μπορείτε να επισκέπτεστε το site της Εταιρίας μας σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Με την εγγραφή στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία e-services, μπορείτε να ενημερώνεστε ευκολότερα για όλα τα τελευταία νέα της εταιρίας.

Τι είναι το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής;

Στα πλαίσια της περαιτέρω ενίσχυσης της προστασίας των ασφαλισμένων  ψηφίστηκε στις 03/08/2010 ο υπ’ αριθμ. 3867/2010 νόμος που προβλέπει την σύσταση Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής.

Σκοπός του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων σε περίπτωση αναστολής της άδειας λειτουργίας μίας Ασφαλιστικής Εταιρίας Ζωής.

Ο νόμος ορίζει ότι στη δημιουργία του εν λόγω Κεφαλαίου συμμετέχουν οι Ασφαλιστικές Εταιρίες και οι Ασφαλισμένοι. Πιο συγκεκριμένα, με βάση την υπ’ αριθμ. 2636 Πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με ημερομηνία 24.11.2010, η εισφορά των ασφαλισμένων ανά είδος ασφαλιστικής κάλυψης διαμορφώνεται με βάση τα ποσοστά που εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα και τα οποία εφαρμόζονται επί των καθαρών περιοδικών ασφαλίστρων και δικαιωμάτων συμβολαίων, με ανώτατο όριο εφαρμογής τα € 2.000 ετησίως και αντίστοιχο ανώτατο όριο εφαρμογής τα € 20.000 για τα εφάπαξ καταβαλλόμενα ασφάλιστρα:

Είδος Ασφαλιστικής Κάλυψης Ποσοστό Εισφοράς
Συνταξιοδοτικές Καλύψεις 0.50%
Επενδυτικές Καλύψεις Unit Linked 0.40%
Νοσοκομειακές & Εξωνοσοκομειακές Καλύψεις 0.00%
Λοιπές Ασφαλιστικές Καλύψεις 0.75%

 

Αντίστοιχα, και η εισφορά της Ασφαλιστικής Εταιρίας ανά είδος ασφαλιστικής κάλυψης διαμορφώνεται με βάση τα ανωτέρω ποσοστά.

Μάθετε περισσότερα: