Τα νέα μας

Η MetLife κοντά στα άτομα με ειδικές ικανότητες

Η MetLife κοντά στα άτομα με ειδικές ικανότητες

Ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα εκατοντάδων νέων, με το πρόγραμμα Παίζω, Ανακαλύπτω & Αισθάνομαι σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

02/08/2017 

Ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα εκατοντάδων νέων με ειδικές ικανότητες, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2016-2017 «Παίζω, Ανακαλύπτω & Αισθάνομαι» με πρωτοβουλία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και την υποστήριξη της MetLife και του MetLife Foundation.

 Στα 35 εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν, συμμετείχαν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με ειδικές ικανότητες που είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με χώρους όπως είναι τα μουσεία και οι χώροι πολιτισμού της πόλης μας, να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να βιώσουν την εμπειρία της συνύπαρξης με ομάδες άλλων ατόμων.

Η υποστήριξη της MetLife ήταν ουσιαστική, καθώς εθελοντές της εταιρείας συμμετείχαν στις δράσεις, συμβάλλοντας στο έργο του προγράμματος στην πράξη, μετά από ειδική εκπαίδευση που παρακολούθησαν.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 22 ειδικά σχολεία & φορείς ειδικής αγωγής και 173 εκπαιδευτικοί, που ανέλαβαν την καθοδήγηση και εκπαίδευση των νέων. Οι χώροι που φιλοξένησαν το πρόγραμμα ήταν το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, το Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», η Εθνική Γλυπτοθήκη και ο Εθνικός Κήπος.

 Ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication & Marketing της MetLife δήλωσε σχετικά: «Φέτος, με την υποστήριξη μας στο πρόγραμμα “Παίζω, Aνακαλύπτω & Aισθάνομαι”, συμβάλαμε στο να ανοίξουν οι ορίζοντες εκατοντάδων νέων που γνώρισαν χώρους πολιτισμού στην πόλη μας. Η συγκεκριμένη συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο έχει διπλή αξία για εμάς, καθώς, αφενός είναι μια από τις βασικές δράσεις του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της MetLife, We Care, που αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και αφετέρου, εμπλέκει κι εμάς τους ίδιους, εθελοντές της MetLife, στη χαρά της εκπαίδευσης των νέων με ειδικές ικανότητες.»

 Η κ. Ζαμπέλ Μουρατιάν, Σύμβουλος Διοίκησης & Εκπαίδευσης του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου σημείωσε ότι «Πρόκειται για ένα δυναμικό εκπαιδευτικό έργο που δίνει μεγάλη έμφαση στην αλληλεπίδραση του κοινού με τα μουσεία και κυρίως στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Ευχαριστούμε θερμά τη ΜetLife για τη συνεργασία και την υποστήριξη αυτού του σημαντικού κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ευελπιστούμε στην συνέχεια και εξέλιξη τους.»

 Η MetLife υποστηρίζει το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με περηφάνια και ιδιαίτερη χαρά αναγνωρίζοντας την αξία των εκπαιδευτικών δράσεων του, που αφενός δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ικανότητες να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες και αφετέρου εξοικειώνουν το σύνολο της κοινωνίας με το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα.

Eντυπωσιακή αύξηση κύκλου εργασιών 12,4%, πολλαπλάσια του Μ.Ο. της αγοράς

Απολύτως θετικά είναι τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017 για τη MetLife, σύμφωνα με τα οποία σημειώνεται σημαντική αύξηση του συνολικού κύκλου εργασιών ασφαλίσεων ζωής της τάξης του 12,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Η εντυπωσιακή αυτή αύξηση -συγκριτικά με τον Μ.Ο. της αγοράς ο οποίος δεν ξεπέρασε το 2,7%*- αντανακλά τη σωστή στρατηγική της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τη συνεχιζόμενη μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος, η MetLife κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων, σημειώνοντας αύξηση κύκλου εργασιών στο Agency, για παροχές Υγείας, Ζωής και Ατυχημάτων 12,7% αλλά και στις πωλήσεις της ομάδας Ομαδικών Ασφαλίσεων, με 11%, σε σχέση με το A’ εξάμηνο του 2016.

Ο Επικεφαλής Face2Face Distribution και Ομαδικών Ασφαλίσεων της MetLife, Γιώργος Ζερβουδάκης, δήλωσε σχετικά:

«Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017 δικαιώνουν τις επιλογές μας σε όλα τα επίπεδα. «Διαβάζουμε» έγκαιρα και σωστά τις εξελίξεις και απαντούμε σε αυτές με ρεαλισμό και ευελιξία. Με όπλα μας την νοοτροπία και την άρτια κατάρτιση των ανθρώπων μας, συνεχίζουμε τη θετική πορεία των τελευταίων πολλών ετών, κερδίζοντας  όχι μόνο υψηλότερο μερίδιο αγοράς αλλά και υψηλότερο μερίδιο στις καρδιές των ασφαλισμένων μας».

 

*Πηγή: Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, «Παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων Ιανουαρίου-Μαίου 2017», Ιούλιος 2017

Ο Γιώργος Ζερβουδάκης στο τιμόνι των Ομαδικών Ασφαλίσεων

Ο Γιώργος Ζερβουδάκης στο τιμόνι των Ομαδικών Ασφαλίσεων

Διατηρεί ταυτόχρονα και τα καθήκοντά του ως επικεφαλής του F2F

 

28/06/2017

Σε συνέχεια της ήδη επιτυχημένης πορείας του στο F2F, τα τελευταία 15 χρόνια, ο Γιώργος Ζερβουδάκης, αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου και τον τομέα των Ομαδικών Ασφαλίσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, κ. Δημήτρης Μαζαράκης δήλωσε σχετικά: «Ο Γιώργος έχει μία ιδιαιτέρως επιτυχημένη πορεία στην ασφαλιστική αγορά και βεβαίως τη МеtLife. Είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης μου και είμαι πεπεισμένος ότι αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή για να ηγηθεί ενός επιχειρησιακού τομέα που τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί σημαντικά. Με την άρτια κατάρτιση του, αποτέλεσμα της εμπειρίας του από διαφορετικές θέσεις ευθύνης, αλλά κυρίως με την ακεραιότητα και το επαγγελματικό πάθος που τον διακρίνουν, θα συμβάλλει καθοριστικά και θα οδηγήσει την ομάδα των Employee Benefits στη διατήρηση και ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στην αγορά».

Ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, αναφερόμενος στον διευρυμένο ρόλο του σχολίασε: «Μου εμπιστεύονται αυξημένες αρμοδιότητες σε έναν τομέα στον οποίο η MetLife είναι διαχρονικά πρωτοπόρος και αυτό κάνει την πρόκληση για μένα ακόμη μεγαλύτερη. Πέρα, ωστόσο, από την όποια πρόκληση, ο τομέας των ομαδικών ασφαλίσεων έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας Employee Benefits Trends Survey (EBTS) της  MetLife και τα οποία αναδεικνύουν την έντονη ανάγκη εργαζόμενων και εργοδοτών για αναζήτηση νέων, συμπληρωματικών ή εναλλακτικών μορφών κάλυψης και πρόσθετων παροχών.

Στη MetLife έχουμε όλες τις προδιαγραφές και τα  κατάλληλα εργαλεία να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και ως εκ τούτου να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο την ισχυρή της θέση στην αγορά των Ομαδικών Ασφαλίσεων»

 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Ζερβουδάκη

Ο Γιώργος Ζερβουδάκης γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε Μαθηματικά και κατέχει μεταπτυχιακούς  τίτλους στην Αναλογιστική Επιστήμη και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ασφαλιστικό Κλάδο το 1997, αναλαμβάνοντας διαδοχικά θέσεις ευθύνης στις Διευθύνσεις Αναλογιστικής, Marketing & Επικοινωνίας και των Πωλήσεων.

Από το 2008 και για τα επόμενα 5 έτη διετέλεσε Agency Director της MetLife στην Ελλάδα.

Από τη θέση του Head of Face-to-Face Distribution, τα τελευταία 4 χρόνια έχει την ευθύνη περαιτέρω ανάπτυξης του Career Agency, του Direct Sales Force και του Independent Agency, ενώ από την 1η Ιουλίου 2017 αναλαμβάνει ταυτόχρονα Επικεφαλής του τομέα Еmployee Βenefits, τομέα στον οποίο η MetLife είναι Νο1 επιλογή στην ελληνική αγορά.

Από το Νοέμβριο του 2004 είναι ενεργό Μέλος του Life Office Management Association (Financial Services Education/ Life Management Institute).

Στην Αυστραλία το ταξίδι επιβράβευσης για τους κορυφαίους της MetLife Ελλάδας

Στην Αυστραλία το ταξίδι επιβράβευσης για τους κορυφαίους της MetLife Ελλάδας

 

Ταξίδεψαν στο Σίδνεϋ και στο Great Barrier Reef

26/06/2017

 

Ένα ταξίδι που, για τους περισσότερους,  αποτελεί όνειρο ζωής πραγματοποίησαν  οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της MetLife. Προορισμός τους  ήταν η μακρινή Αυστραλία, το Σίδνεϋ αλλά και το Great Barrier Reef. Στο Σίδνεϋ οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της MetLife έλαβαν μέρος στο Περιφερειακό Συνέδριο 2017 ενώ είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στους ρυθμούς της πόλης.  Περπάτησαν στην περίφημη Ηarbour Bridge, και επισκέφτηκαν την Όπερα του Σίδνεϊ, σήμα κατατεθέν της πόλης που είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.   

Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στη φιλοσοφία που έχει αναπτύξει η MetLife σε παγκόσμιο επίπεδο δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους που πετυχαίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα στο πλαίσιο των ετήσιων στόχων πωλήσεων, να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο ταξίδι επιβράβευσης. Στα ταξίδια αυτά συμμετέχουν μόνο οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι απ’ όλα τα γραφεία της εταιρείας στην περιφέρεια ΕΜΕΑ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα σε αυτό το ταξίδι είχε τη μεγαλύτερη, σε αριθμό επιτυχόντων, αποστολή από όλη την περιφέρεια ΕΜΕΑ. Την Ελληνική αποστολή συνόδευαν από το Ελληνικό management οι κ.κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, Head of Face to Face Distribution Ελλάδας  και Κώστας Δερβεντζής, Head of Agency Ελλάδας.

Για τους πρώτους των πρώτων, που εκτός από το Περιφερειακό Συνέδριο ήταν επιτυχόντες και του EMEA President’s Circle, το ταξίδι τους συνεχίστηκε επιπλέον 3 μέρες, εξερευνώντας το Great Barrier Reef, τον μεγαλύτερο Κοραλλιογενή Ύφαλο στον κόσμο, που αποτελεί την τέλεια ισορροπία μεταξύ πολυτέλειας και περιπέτειας.

Η MetLife βρίσκεται πάντα δίπλα στους επαγγελματίες συνεργάτες του Agency καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρείας.  Εφαρμόζει δοκιμασμένες πολιτικές που κάνουν τους ανθρώπους της πρωταγωνιστές και τους δίνει τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχουν τόσο εκείνοι όσο και η εταιρεία τους στόχους τους. Προσπαθεί να τους εμπνεύσει και να τους δώσει κίνητρα να εμπνευστούν και οι ίδιοι με καθημερινή επιδίωξη τους υψηλότερους στόχους.

Και αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για μια εταιρεία που είναι και παραμένει σε Ηγετικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα για πολλά χρόνια, κάνοντάς τη ελκυστική για νέους φιλόδοξους συνεργάτες και παράλληλα εξασφαλίζοντας ασφάλεια στους ανθρώπους που την υπηρετούν εδώ και χρόνια.

H MetLife στηρίζει την Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα των νέων

H MetLife στηρίζει την Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα των νέων

22/06/2017 

 

Δέκα υποψήφιοι, τρεις νικητές, ένας …υπερτυχερός! Για την ακρίβεια ένα «έξυπνο» κολονάκι που με τον δικό του τρόπο διώχνει τους ενοχλητικούς και φροντίζει να κρατάει ελεύθερα τα σημεία πρόσβασης για τους ΑμεΑ στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Η ομάδα που το δημιούργησε είναι εκείνη που θα διαγωνισθεί εκ μέρους της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, διεκδικώντας το ευρωπαϊκό βραβείο.

 Όλα αυτά έγιναν με την υποστήριξη της MetLife, που ανέλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να στηρίξει τον θεσμό, του φοιτητικού διαγωνισμού ψηφιακής καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2017» του ΣΕΝ/JA Greece.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και το πρώτο βραβείο κατέκτησε η ομάδα «ΡarkAllou»,  η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe «Εnterprise Challenge 2017» που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι. Ο φοιτητικός  διαγωνισμός  Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up»  πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συμμετοχή της MetLife και του MetLife Foundation.

H MetLife, με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων και σε συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές στήριξε τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι αξιοποιώντας τη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία internet of things, δημιούργησαν ένα έξυπνο κολονάκι που τοποθετείται στη ράμπα του πεζοδρομίου και με τη χρήση ειδικού αισθητήρα εντοπίζει το αυτοκίνητο που παρκάρει και ειδοποιεί τις Δημόσιες Αρχές για την αντιμετώπιση του θέματος. Το «ParkAllou» όμως δεν περιορίζεται εκεί. Φιλοδοξεί να επεκταθεί και να λύσει τα προβλήματα που εμποδίζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να κυκλοφορούν στους δρόμους. Στόχος των φοιτητών που το δημιούργησαν επίσης είναι η εφαρμογή τους «να καλλιεργήσει μια κουλτούρα σεβασμού και ισότητας των ατόμων αυτών με τους υπόλοιπους πολίτες». 

Ο κ. Νίκος Δασκαλάκης, VP & ESE Head of F2F distribution της ΜetLife, αναφερόμενος στον διαγωνισμό δήλωσε: «Ήταν η τρίτη χρονιά διοργάνωσης ενός διαγωνισμού που εξελίσσεται πλέον σε θεσμό. Εμείς οι άνθρωποι της MetLife είμαστε χαρούμενοι, όχι μόνο για τη στήριξη που προσφέρουμε στον διαγωνισμό, αλλά κυρίως για τη στήριξη προς τις ομάδες των παιδιών που αγωνίζονται και μας εμπιστεύονται. Και αυτό αποδεικνύεται από τη αύξηση των συμμετοχών αλλά και τον τρόπο συμμετοχής των φοιτητών. Με πρωτοποριακές ιδέες από τις οποίες δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια. Εύχομαι καλή επιτυχία στη ομάδα των νικητών στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe «Enterprise Challenge 2017».

Έρευνα της MetLife αλλάζει τα δεδομένα για την ομαδική ασφάλιση

Έρευνα της MetLife αλλάζει τα δεδομένα για την ομαδική ασφάλιση

Οι εργαζόμενοι θεωρούν την ομαδική ασφάλιση ύψιστο κίνητρο και μοναδική   παροχή

19/06/2017 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της εταιρείας  MetLife, leader στο χώρο των ομαδικών ασφαλίσεων, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης σημαντικής έρευνας για την ομαδική ασφάλιση στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση της έρευνας της MetLife έγινε στο Μουσείο Γουλανδρή - Κέντρο Γαία από τον κ. Ossman Charabati, Head of Employee Benefits, MetLife EMEA  και το παρόν έδωσαν σημαίνοντα στελέχη του ιδιωτικού τομέα. Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε πάνελ όπου εκπρόσωποι εταιριών και φορέων, όπως η Μάρθα Μυλωνά - Strategic Advisor BoD GPMA, ο Σωτήρης Σταματίου - Πρόεδρος ΣΔΑΔΕ & Group Director Onassis Foundation, η Βαρβάρα Παναγοπούλου - Human Resources Director Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Ιωάννα Κουτρουβή - Διευθύνουσα Σύμβουλος Predicta S.A. και ο Γεώργιος Σιώπκας – Ερευνητής MRB Hellas, συζήτησαν με αφορμή τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν.

Πρώτο και βασικό εύρημα της έρευνας σχετικά με τις παροχές της Ομαδικής Ασφάλισης είναι το γεγονός ότι η ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και η αύξηση της ικανοποίησής τους αποτελεί πρόκληση για περίπου 40% των εταιριών. Την ίδια στιγμή, οι διαρκείς μεταβολές στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, δημιουργούν αβεβαιότητα στους εργαζομένους, καλώντας για μεγαλύτερη υποστήριξη από πλευράς των επιχειρήσεων.

Σημαντικά επιμέρους ευρήματα καταδεικνύουν ότι το 82% των εργοδοτών πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι με τις υπάρχουσες παροχές ενώ το 55% των εργαζομένων δήλωσε ότι θα τους ενδιέφερε ο εργοδότης να τους προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα εθελοντικών παροχών, από τις οποίες θα μπορούν να επιλέγουν. Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει ότι όσο περισσότερο εκτιμούν οι εργαζόμενοι το ενδιαφέρον και την υποστήριξη από τον προϊστάμενό τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η αφοσίωση και η δέσμευσή τους προς τον εργοδότη.

Ακόμα, από τη σκοπιά των εργαζομένων, τα δεδομένα της αγοράς έχουν μεταβάλει άρδην τις ανάγκες τους. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 40% των εργαζομένων δεν ξέρει πώς να σχεδιάσει τη συνταξιοδότησή του και το 29% δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για να αποταμιεύσει χρήματα.

Συνεπώς, η σωστά σχεδιασμένη ομαδική ασφάλιση είναι σημαντικός παράγοντας για τους εργαζόμενους κάθε επιχείρησης, ενισχύοντας την παραμονή και την παραγωγικότητά τους καθώς και την προσέλκυση ικανών στελεχών.

Ο κ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος MetLife, δήλωσε «Στη MetLife, πιστεύουμε ότι οι έρευνες όπως είναι η EBTS (Employee Benefit Trends Study), είναι απαραίτητες για την κατανόηση της αγοράς εργασίας γιατί προσφέρουν μία χρήσιμη εικόνα τόσο για τις απόψεις των εργοδοτών όσο και για τις ανάγκες των εργαζομένων. Με αυτό το σκεπτικό, η EBTS είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες μελέτες αυτού του είδους και έχει καθιερώσει τη MetLife ως Thought Leader στον κλάδο της, σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι η ανησυχία εργοδοτών και εργαζόμενων για την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και της συνταξιοδοτικής τους δυνατότητας. Σε μία χώρα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει χάσει 427.000 από τα καλύτερα ταλέντα της και βρίσκεται σε ένα καθεστώς παρατεταμένης αστάθειας, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ ο εργοδότης να ενισχύσει το Employee Value Proposition με έξυπνα και ευέλικτα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης.»

Η έρευνα Employee Benefit Trends Study αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη μελέτη αυτού του είδους καθώς εξετάζει τόσο την πλευρά των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων, γεγονός που τη διαφοροποιεί από πολλές άλλες έρευνες της αγοράς. Συμμετείχαν 151 εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ελληνικές & πολυεθνικές, που είχαν ενεργό πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης. Πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικεφαλής των εταιρειών αυτών (CEO, CFO, HR) και παράλληλα συνομίλησαν με 302 εργαζόμενους αυτών των εταιρειών.

Οι άνθρωποι της MetLife δίπλα στα παιδιά των Special Olympics Hellas για 2η χρονιά

Οι άνθρωποι της MetLife δίπλα στα παιδιά των Special Olympics Hellas για 2η χρονιά

02/06/2017 

 

Η MetLife, για 2η χρονιά, με την υποστήριξη του MetLife Foundation διατηρώντας με συνέπεια  για ακόμη μία φορά τον κοινωνικό της ρόλο συμμετείχε στην 17η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics Hellas.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics είναι η κοινωνική ένταξη, η ενδυνάμωση  και η συμμετοχή των ατόμων με τις ειδικές δεξιότητες σε αθλητικές δράσεις με τη βοήθεια εμπνευσμένων εθελοντών με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. 

Οι άνθρωποι της MetLife έδωσαν το παρών συμμετέχοντας σε αθλητικές δραστηριότητες μαζί με τους αθλητές των Special Olympics υποστηρίζοντας τον παγκόσμιο θεσμό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου στο Γουδή. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της MetLife συμμετείχαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με τους αθλητές των Special Olympics, σε μεικτές ομάδες και στη διεξαγωγή αθλητικών ασκήσεων συνοδεύοντας τους αθλητές.

Ο κύριος Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication & Marketing της MetLife, ανέφερε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές των Special Olympics, καθώς όλοι είναι νικητές, που με το παράδειγμά τους μας δείχνουν τι σημαίνει θέληση για ζωή. Η MetLife από τη δική της πλευρά θα συνεχίσει να υποστηρίζει πρωτοβουλίες εθελοντισμού για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ειδικές δεξιότητες.»

Ενέργειες όπως αυτή στηρίζουν και ενθαρρύνουν τη φιλοσοφία της MetLife σχετικά με τον κοινωνικό ρόλο της εταιρείας και προάγουν τη διαρκή εξέλιξη των ανθρώπων της με τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες δράσεις.

Η MetLife, διατηρώντας σταθερά το αίσθημα  της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, υποστηρίζει έμπρακτα  το θεσμό των Special Olympics με στόχο τον σεβασμό και την ενίσχυση των ατόμων με ειδικές δεξιότητες. Αποστολή των εθελοντών της MetLife είναι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ένα θεσμό, ο οποίος αποτελεί κοινωνικό έργο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για 3η συνεχή χρονιά στη MetLife το «Βραβείο Εθελοντισμού», από το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece

Για 3η συνεχή χρονιά στη MetLife το «Βραβείο Εθελοντισμού», από το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece

22/5/2017

Για 3η συνεχή χρονιά η MetLife βραβεύτηκε με το Βραβείο Εθελοντισμού, από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece για το Πρόγραμμα «LifeChanger». Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στα πλαίσια της εκδήλωσης για την ανάδειξη της «Καλύτερη Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2016-2017».

Η καίριας σημασίας συμμετοχή των εθελοντών – στελεχών της MetLife στα προγράμματα και η πολύτιμη στήριξη  που παρέχουν στους μαθητές, είναι αυτή που ανέδειξε την εταιρεία για μια ακόμη χρονιά, ως πολύτιμους υποστηρικτές και συνεργάτες από το ΣΕΝ για την επιτυχία του προγράμματος. Η ατομική συνεισφορά των εθελοντών της, συμβάλλει σημαντικά στην μεγάλη προσπάθεια και επένδυση της MetLife για την ενίσχυση και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η βράβευσή της αποτελεί μια πράξη αναγνώρισης για την στήριξη που προσφέρει συνολικά η εταιρεία σε συνεργασία με το MetLife Foundation στο έργο του ΣΕΝ, στο πλαίσιο του προγράμματος «LifeChanger», το οποίο υλοποιεί η Εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την βελτίωση του τρόπου ζωής των παιδιών και των νέων, μέσα από την ενίσχυση της αντίληψης τους επάνω σε οικονομικά θέματα.

Ο Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της MetLife, κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων και τους μαθητές για την τιμητική βράβευση, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της MetLife για τη στήριξη των νέων και της νεανικής επιχειρηματικότητας, μιας και η εταιρεία πιστεύει ακράδαντα ότι οι νέοι που συμμετέχουν εκπαιδεύονται και αποκτούν την απαραίτητη εμπειρία που θα τους οδηγήσει στη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Αύξηση 20,6% των νέων πωλήσεων και 10% του συνολικού κύκλου εργασιών, το πρώτο τρίμηνο του 2017

Αύξηση 20,6% των νέων πωλήσεων και 10% του συνολικού κύκλου εργασιών,το πρώτο τρίμηνο του 2017

16 Μαΐου 2017 

Συνεχίζοντας τη θετική πορεία της 4ετίας 2012-2016, με αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 54%, το Agency της MetLife ξεκινά δυναμικά και το πρώτο τρίμηνο του 2017. Παρά το γεγονός ότι η  ασφαλιστική αγορά δοκιμάζεται καθημερινά στις σημερινές συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας,  η MetLife αποδεικνύει ότι  η παγκόσμια θέση και τεχνογνωσία της εταιρείας, καθώς και η σωστή προετοιμασία και στελέχωση αποτελούν ισχυρά ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.

 

Συγκεκριμένα, το Agency καταγράφει αύξηση άνω του 10% του συνολικού κύκλου εργασιών, έναντι του πρώτου τριμήνου του 2016 και αύξηση 20,6% σε επίπεδο νέων πωλήσεων για την ίδια περίοδο.

Βελτίωση καταγράφεται κυρίως στις παροχές Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας, αλλά και στην κατεύθυνση των προγραμμάτων Ομαδικών Ασφαλειών, τα οποία παρουσιάζουν αύξηση 39%, καταδεικνύοντας την έντονη ανάγκη των εργαζόμενων  για αναζήτηση νέων, συμπληρωματικών ή εναλλακτικών, μορφών κάλυψης εκτός του κρατικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης.

 

Ο επικεφαλής Face2Face Distribution της MetLife, Γιώργος Ζερβουδάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η κρίση διαμορφώνει μία νέα ασφαλιστική πραγματικότητα. Γεννά Ευκαιρίες. Και στο Agency της MetLife βρισκόμαστε στο σωστό μέρος, έχουμε τα σωστά εργαλεία, είμαστε έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί και τις αξιοποιούμε.
 Στο ίδιο μοτίβο λοιπόν σας καλώ να συνεχίσουμε. Με την ίδια ένταση, το ίδιο πάθος, και αγάπη για την ασφαλιστική ιδέα!»

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, επιβεβαιώνουν την επιτυχημένη στρατηγική στόχευση της MetLife σε ένα πελατοκεντρικό και ανθρωποκεντρικό μοντέλο που βασίζεται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της, καθώς και στην ανάπτυξη του σημαντικότερου παράγοντα που είναι οι άνθρωποι της.

Με ισχυρά όπλα την Παγκόσμια Τεχνογνωσία, Ευελιξία, Ποιότητα και Ετοιμότητα η ΜеtLife προχωράει το 2017

Με ισχυρά όπλα την Παγκόσμια Τεχνογνωσία, Ευελιξία, Ποιότητα και Ετοιμότητα η ΜеtLife προχωράει το 2017

 

Αθήνα, 20/4/2017

Η MetLIfe πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες με επιτυχία την ετήσια εταιρική της εκδήλωση, παρουσία όλων των συνεργατών του Agency απ’ όλη την Ελλάδα.

Πιστή στη δέσμευσή της να είναι δίπλα στους ανθρώπους της, η MetLife βράβευσε τους συνεργάτες της που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2016 και παρουσίασε την ολοκληρωμένη στρατηγική και τους στόχους της εταιρείας για το 2017.

Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της MetLIfe στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Το 2016 ήταν, για εμάς, μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά όπου καταφέραμε να πετύχουμε και να ξεπεράσουμε όλους τους στόχους που είχαμε προγραμματίσει. Για την 4ετία 2012-2016, η αύξηση των πωλήσεων ήταν της τάξης του 54%, ενώ  η αύξηση μέσου εισοδήματος στο Agency άγγιξε το 30%. Το 2016, έκλεισε για την MetLife με 6 συνολικές διακρίσεις. Οι καιροί όμως είναι δύσκολοι. Οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες αστάθμητοι. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί αύριο. Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε σε  διαρκή εγρήγορση.»

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, επικεφαλής Face to Face Distribution Ελλάδας παρότρυνε τους ανθρώπους του να συνεχίσουν στην ίδια πορεία τονίζοντας: «Στο Agency της MetLife δεν επιτρέπουμε σε καμία δυσκολία να θέσει υπό αμφισβήτηση την κατάκτηση των επαγγελματικών μας στόχων. Η κρίση διαμορφώνει μία νέα ασφαλιστική πραγματικότητα. Γεννά Ευκαιρίες. Και  εμείς βρισκόμαστε στο σωστό μέρος, έχουμε τα σωστά εργαλεία είμαστε «έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί» να τις αξιοποιήσουμε. Σας καλώ να συνεχίσουμε, με την ίδια ένταση, το ίδιο πάθος και αγάπη για την ασφαλιστική ιδέα, την ίδια προσήλωση στις ανάγκες των πελατών μας, με περηφάνια και αισιοδοξία!»

Ταυτόχρονα, η παρουσία του κ. Eric Clurfain, επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης της MetLife, απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σημασία της ελληνικής αγοράς και επιβεβαίωσε την πρόθεση της εταιρείας να στηρίξει με τα πιο σύγχρονα  και δοκιμασμένα, στις πιο απαιτητικές αγορές, εργαλεία την ελληνική ομάδα.

Η MetLife, αποδεικνύει για μια ακόμη χρονιά, πως το κλειδί για την συνεχή επιτυχία της είναι ο πελατοκεντρικός της χαρακτήρας και υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία ότι καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία κατέχουν οι έμπειροι, αφοσιωμένοι και δυναμικοί άνθρωποί της.

Μαθητές δίνουν την επιχειρηματική τους…. ενέργεια στον Τουρισμό

Μαθητές δίνουν την επιχειρηματική τους…. ενέργεια στον Τουρισμό

Με την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Εικονικής Επιχείρησης του ΣΕΝ σε συνεργασία με την MetLife

 

Αθήνα,  29 Μαρτίου 2017: Την δική της συμβολή στον Τουρισμό προσέφερε η Εικονική Μαθητική Επιχείρηση «3 με την δημιουργία του προϊόντος της «school synergy snack», στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με την MetLife. Πρόκειται για καινοτόμα snacks με συστατικά που παράγονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την τουριστική προβολή των περιοχών αυτών. Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης ξεκινάει με την παραγωγή μια γλυκιάς μπάρας δημητριακών με συστατικά από την Αττική γη, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελιά.

H επιχειρηματική ιδέα γεννήθηκε από μαθητές του 1oυ ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το ΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου αλλά και του 6ου Γυμνασίου Ν. Ηρακλείου με την πολύτιμη καθοδήγηση που έλαβαν μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος  «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με την MetLife. Κατά την διάρκεια αυτού, οι μαθητές παρακολούθησαν δωρεάν σεμινάρια από τους εθελοντές-εκπαιδευτές της MetLife, Δημήτρη Μαντάκο και Γιώργο Μπουλούκο, ώστε να αποκτήσουν οικονομικές γνώσεις αλλά και να εφαρμόσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες δημιουργώντας την προσομοίωση της υλοποίησης τους. Αρωγοί επίσης βρέθηκαν στο πλάι των μαθητών οι καθηγητές τους, Ειρήνη Καϊμακάμη από το ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και Έφη Χρυσού από το  ΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου.

Γενικότερα, η MetLife συνεχίζει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, να συμβάλει στην προσπάθεια του ΣΕΝ να ενθαρρύνει τους νέους να στραφούν στην επιχειρηματικότητα μέσω μιας σειράς επιμορφωτικών συναντήσεων και ενεργειών, σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας αυτής, η MetLife με σύμμαχο τους 350 εθελοντές της, μέχρι στιγμής, έχει εκπαιδεύσει 3.500 μαθητές.

Η  ενέργεια – πρωτοβουλία υπάγεται στο πρόγραμμα Life Changer της MetLife το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο CSR πρόγραμμα της εταιρείας We Care, την ενοποιημένη πλατφόρμα των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

 

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication and Marketing της MetLife δήλωσε: «Η ενασχόληση της νέας γενιάς με την επιχειρηματικότητα ανοίγει έναν ορίζοντα στην ανάπτυξη start up εταιρειών και επομένως δίνει την δυνατότητα σε μαθητές να έχουν από νεαρή ηλικία εφόδια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την μελλοντική τους αποκατάσταση. Η MetLIfe σε συναργασία με το MetLIfe Foundation και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της και των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, βρίσκεται πίσω από κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των νέων προβάλλοντας τις καινοτόμες ιδέες και στηρίζοντας τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες»

Οι μαθητές της Κιβωτού του Κόσμου.. έγραψαν ιστορία στον Διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης του ΣΕΝ σε συνεργασία με την MetLife!!

Οι μαθητές της Κιβωτού του Κόσμου.. έγραψαν ιστορία στον Διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης του ΣΕΝ σε συνεργασία με την MetLife!!

Με την βράβευση τους για την ευρεσιτεχνία «Μολυβοστυλό»

 

Αθήνα,  21 Μαρτίου 2017: Με όπλο την νεανική φαντασία, την ευρεσιτεχνία και ένα… μολυβοστυλό, για πρώτη φορά φέτος, τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου ξεχώρισαν με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Εικονικής Επιχείρησης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece με την υποστήριξη της MetLife.

Η Κιβωτός του Κόσμου έλαβε τον έπαινο Ευρεσιτεχνίας στον διαγωνισμό της Εμπορικής Έκθεσης Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Αθήνας που έλαβε χώρα στο The Mall Athens στις 10 Φεβρουαρίου 2017. Η ξεχωριστή μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», είχε την επωνυμία «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Α.Ε.» και το προϊόν της είναι το μολυβοστυλό, ένα απόλυτα χρηστικό αντικείμενο που συνδυάζει μολύβι και στυλό. Αυτό το βραβείο καθώς και η συμμετοχή τους, τους χάρισε τη δυνατότητα να το παρουσιάσουν στον κόσμο και να εμπλουτίσουν τους ορίζοντές τους.  Στο πλευρό των μαθητών στάθηκαν αρωγοί η παιδαγωγός Βίκυ Δούκα καθώς και ο εθελοντής – ασφαλιστικός σύμβουλος της Εταιρείας MetLife, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος τους προσέφερε την καθοδήγηση αλλά και τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορέσουν να αντιληφθούν τις σωστές τακτικές του επιχειρείν στην Ελλάδα του σήμερα.

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΣΕΝ, που με τη στήριξη της MetLife, παρέχει δωρεάν σεμινάρια σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ώστε να αποκτήσουν οικονομικές γνώσεις και να εφαρμόσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες δημιουργώντας την προσομοίωση της υλοποίησης τους. Συγκεκριμένα, η MetLife έχει επιστρατεύσει μέσα σε 3 χρόνια 350 εθελοντές της ως μέντορες για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές και να βρίσκονται δίπλα τους για περαιτέρω καθοδήγηση προς αυτήν την κατεύθυνση.  Κατά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι μαθητές σκέφτονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα, κάνουν έρευνα αγοράς, υλοποιούν την ιδέα τους, δημιουργούν εταιρεία, εκλέγουν Διοικητικό Συμβούλιο και εκδίδουν μετοχές. 

Ως αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος, το σχολείο εκπροσωπείται στον Διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων με αυτήν την ιδέα. Η κριτική επιτροπή επιλέγει και βραβεύει τις πιο αξιόλογες μαθητικές εταιρείες με βάσει διαφορετικά κριτήρια όπως η καινοτομία, η ευρεσιτεχνία, η καλύτερη παρουσία στην Έκθεση,  καθώς και ο κλάδος δραστηριοποίησης της εταιρείας. Οι μαθητές παρουσιάζουν και πωλούν τα προϊόντα τους στις Εμπορικές Εκθέσεις του ΣΕΝ και στη συνέχεια διαγωνίζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη

H συμβολή της MetLife στην ενθάρρυνση των νέων να στραφεί προς την επιχειρηματικότητα είναι σημαντικότατη. Οι νέοι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να συμβάλλουν στην επιχειρηματικότητα της Ελλάδας και να αποκτήσουν εφόδια και την απαραίτητη εμπειρία για την δύσκολη και απαιτητική επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας αυτής, η MetLife έχει εκπαιδεύσει μέσα σε 3 συνεχόμενα έτη, 3.500 μαθητές και συνεχίζει. Συγκεκριμένα, με ανεκτίμητο μοχλό τους εθελοντές της που λαμβάνουν τον ρόλο του καθηγητή, η MetLife διδάσκει σε συνεργασία με τον ΣΕΝ, μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Η  συγκεκριμένη ενέργεια – πρωτοβουλία υπάγεται στο πρόγραμμα Life Changer της MetLife το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο CSR πρόγραμμα της εταιρείας We Care, την ενοποιημένη πλατφόρμα των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication and Marketing της MetLife ανέφερε, «Για άλλη μια χρονιά, η MetLIfe με την υποστήριξη του MetLife Foundation, βρίσκεται δίπλα στους νέους. Φέτος, ο στόχος της εταιρείας ήταν το πρόγραμμα «LifeChanger» να επιμορφώσει ακόμα περισσότερους μαθητές, σε περισσότερα σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και να προσεγγίσει παιδιά που υποστηρίζονται από την ΜΚΟ, Κιβωτός του Κόσμου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της υποστήριξης της νέας ψηφιακής εποχής, έθεσε σε πλάνο ανάπτυξης τεχνολογικές εφαρμογές, οι οποίες διευρύνουν την πρόσβαση στο πρόγραμμα σε ακόμη περισσότερα παιδιά, ανοίγοντας νέους δρόμους προς την οικονομική γνώση εντός και εκτός διαδικτύου.»

Σημαντικές διακρίσεις της MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. στα Fund Managers Awards 2016

17 Ιανουαρίου 2017

 

 

Σημαντικές διακρίσεις της MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ.
στα
Fund Managers Awards 2016

Η MetLife ΑΕΔΑΚ κατέλαβε την 4η θέση μεταξύ 14 ΑΕΔΑΚ και βγήκε νικήτρια με συνολικά 7 βραβεία

Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των Fund Managers Awards 2016, τη μεγαλύτερη γιορτή για τα αμοιβαία κεφάλαια, που διοργανώνεται από την ΠΕΜΑΚΟ, η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τη διαχειριστική επάρκεια και συνέπεια της μέσα από επτά βραβεύσεις – εκ των οποίων και δύο πρωτιές. Σε μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά με συνεχόμενες αλλαγές στο πολιτικο – οικονομικό σκηνικό της Ελλάδας, η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. συνέχισε την ανοδική και συνεχώς εξελισσόμενη πορεία της πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις Αμοιβαίων Κεφαλαίων που διαχειρίζεται για το 2016.

Συγκεκριμένα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για το διάστημα από 31/12/2015 έως 31/12/2016:

 • To A/K Ελληνικό Ομολογιών Εσωτερικού κατατάχθηκε 1ο στην κατηγορία «Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας», με απόδοση +14,89%, ενώ η μέση απόδοση των 18 Α/Κ της κατηγορίας που λειτουργούν από την αρχή του έτους διαμορφώθηκε στο +10,63%.  Ο δείκτης αναφοράς του Α/Κ (Barclays Greek Govt Bond Index) ενισχύθηκε +15,22%, στο αντίστοιχο διάστημα.
 • To A/K MetLife Alico Fund of Funds Εμπορευματικών Αξιών με ετήσια απόδοση +18,15% κατατάχθηκε 1ο στην κατηγορία «Fund of Funds-Μετοχικά», με τη μέση απόδοση των 27 Α/Κ της κατηγορίας που λειτουργούν από την αρχή του έτους να διαμορφώνεται στο μείον -4,55%.  Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Α/Κ ενισχύθηκε +20,7%, στο αντίστοιχο διάστημα.

Η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. τιμήθηκε και βραβεύτηκε με επιπλέον 4 διακρίσεις για τις αποδόσεις της σε αμοιβαία κεφάλαια την τελευταία τριετία.

Οι ανωτέρω διακρίσεις, κατατάσσουν τη MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. στην 4η θέση μεταξύ των 14 Α.Ε.Δ.Α.Κ. στην Ελληνική Αγορά. Η εταιρεία θα συνεχίσει να επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στον τομέα Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και να προσθέτει αξία στις επενδύσεις των μεριδιούχων παρέχοντας επαγγελματικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Η MetLife υποστηρίζει έμπρακτα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

30 Νοεμβρίου 2016

 

Η MetLife υποστηρίζει έμπρακτα την

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 

Η ενσωμάτωση μιας κουλτούρας εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας σε μια εταιρεία είναι ένα στοίχημα που η  MetLife έχει κερδίσει καθώς αποτελεί στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της αλλά και μέσω του προγράμματος We Care. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συνεχίζει να υποστηρίζει δυναμικά θεσμούς όπως το 14ο ετήσιο συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Redefining The CSR Vision: Innovate, Circulate, Engage».

Στο συνέδριο συζητήθηκε η ανάγκη για μεταστροφή σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς οι σημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, τις εκθέτουν σε πολλαπλές οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές αλλαγές. Επίσης, δόθηκε μεγάλη σημασία στην καινοτομία, που αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών αλλά και στις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης μιας πιο ουσιαστικής πρακτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην προώθηση του πολιτισμού εταιρικής βιωσιμότητας.

Για την MetLife η συμμετοχή και η ένθερμη υποστήριξη της σε ένα συνέδριο αφιερωμένο στη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι δεδομένη καθώς η κοινωνική ευθύνη αποτελεί κύριο μέλημά της. Στo πλαίσιο της ΕΚΕ στρατηγικής  «We Care» της MetLife, και σε συνεργασία με το MetLife Foundation, μέσω των προγραμμάτων Life Changer και του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με το πρόγραμμα «Παίζω, Ανακαλύπτω και Αισθάνομαι»  η εταιρία στηρίζει έμπρακτα τη νεανική επιχειρηματικότητα καθώς και τα παιδιά με αναπηρία, μέσω πολύπλευρων δράσεων στα οποία πρωταγωνιστές είναι οι εργαζόμενοί της. Επιπλέον, η εταιρεία μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για συνεχή ανάπτυξη των γυναικών στο εργασιακό της περιβάλλον, έχει υιοθετήσει στην Ελλάδα ένα κανάλι δράσης και επικοινωνίας, το Women’s Business Network.

Ο κος Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communications & Marketing, MetLife ανέφερε σχετικά: «Είναι σημαντικό για μια εταιρεία να μοιράζεται με τους εργαζόμενους της, αλλά και με την κοινωνία, ένα όραμα για ένα καλύτερο αύριο καθώς με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες αλλά αφήνει παράλληλα ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Στη MetLife θα συνεχίσουμε δυναμικά με κάθε τρόπο, μέσω της ΕΚΕ στρατηγικής μας We Care, να επηρεάζουμε άμεσα την κοινωνία στην οποία λειτουργούμε, πάντα με την συμμετοχή των ανθρώπων μας.»

Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί ναυαρχίδα στρατηγικής και προβληματισμού για τις σημερινές επιχειρήσεις που τώρα καλούνται πιο πολύ από ποτέ να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για να επιβιώσουν αλλά και να εξελιχθούν. Γι’ αυτόν τον λόγο και τονίστηκε ιδιαίτερα ότι είναι μείζονος σημασίας η ΕΚΕ να αποτελέσει σημαντική αξία και μοχλό ανάπτυξης, για τις επιχειρήσεις, για τους πολίτες και για τη χώρα συνολικά.

Η MetLife πρωτοπορεί στον ασφαλιστικό κλάδο χάρη στις ψηφιακές υπηρεσίες της

24 Νοεμβρίου 2016

 

Η MetLife πρωτοπορεί στον ασφαλιστικό κλάδο
χάρη στις ψηφιακές υπηρεσίες της

Η MetLife σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) διοργάνωσαν workshop, στο πλαίσιο της παρουσίασης των βέλτιστων πρακτικών και παρουσίασαν το πετυχημένο case study της εταιρίας στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και εξυπηρέτησης.

Το workshop με τίτλο «H Τεχνολογία στον ασφαλιστικό κόσμο», πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της MetLife παρουσία στελεχών τόσο του ασφαλιστικού κλάδου όσο και του τραπεζικού, του επιχειρηματικού και του retail και αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο, μία σύγχρονη ασφαλιστική εταιρεία διεισδύει στον ψηφιακό κόσμο.

Η MetLife αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας που έχει παρουσιάσει ψηφιακή εξέλιξη καθώς έχει αναπτύξει καινοτόμες εφαρμογές και συστήματα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και διαδικασίες. Ενδεικτικά, ανάμεσα στα IT Projects που έχει υλοποιήσει προς αυτήν την κατεύθυνση περιλαμβάνονται:

 • Η πλατφόρμα eServices, η οποία παρέχει σε κάθε πελάτη μας μια ολική πληροφόρηση για τα ασφαλιστικά του προϊόντα, ανεξαρτήτως κλάδου ή καναλιού πωλήσεων. Ενδεικτικές λειτουργίες της πλατφόρμας eServices είναι το eBilling, η ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω email & SMS, η δυνατότητα upselling και η καθημερινή ενημέρωση δεδομένων, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα επενδυτικά προϊόντα.
 • Η εφαρμογή eClaims, για τους ομαδικούς πελάτες, η οποία αντικατοπτρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και βάζει στο επίκεντρο τον πελάτη, ο οποίος πλέον έχει τη δυνατότητα να αποζημιώνεται ηλεκτρονικά και να λαμβάνει τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό εντός 2 εργάσιμων ημερών.

Στη σύγχρονη ανάγκη των ασφαλιστικών εταιρειών να αποκτήσουν ακόμη πιο άμεση επικοινωνία με τον πελάτη και να προσφέρουν άμεσους τρόπους εξυπηρέτησης, η MetLife απαντά με πολυεπίπεδες λύσεις και τεχνολογικές καινοτομίες ενώ παράλληλα, συνεχίζει να εξελίσσεται συνεχώς προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες στους χιλιάδες πελάτες της.

Το πρόγραμμα της MetLife- LifeChanger - βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στη νεανική επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση των νέων στα Hellenic Responsible Business Awards 2016

19 Οκτωβρίου 2016

 

Το πρόγραμμα της MetLife- LifeChanger - βραβεύτηκε
για τη συνεισφορά του στη νεανική επιχειρηματικότητα
και την εκπαίδευση των νέων
 στα
Hellenic Responsible Business Awards 2016

 

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, η MetLife «έλαμψε» στην απονομή των Hellenic Responsible Business Awards 2016, που πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις  για την επιβράβευση δράσεων Εταιρειών Κοινωνικής Ευθύνης. Η MetLife απέσπασε βραβείο στην κατηγορία Εκπαίδευση / Υποτροφίες για το έργο της Life Changer.

Πρόκειται για πολύ σημαντική διάκριση, καθώς η MetLife, στο πλαίσιο του προγράμματος Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης, «We Care»,  έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια το πρόγραμμα «LifeChanger», το οποίο προωθεί ενεργά την ενημέρωση πάνω σε θέματα οικονομίας και οικονομικής διαχείρισης των νέων και στηρίζει ενεργά τη νεανική επιχειρηματικότητα. Μέσω του προγράμματος «LifeChanger» στην Ελλάδα, πάνω από 250 εθελοντές της MetLife, εργαζόμενοι και ασφαλιστικοί σύμβουλοι, έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων και ενεργειών σε περισσότερους από 2000 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί μεγάλη επιβράβευση για τις πρωτοβουλίες της εταιρείας να ενισχύσει τις δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης των νέων, καθώς αυτοί είναι που αποτελούν τη συνέχεια και το μέλλον της χώρας. Στην Ελλάδα του σήμερα τέτοιες πρωτοβουλίες είναι που κάνουν τη διαφορά σε ποιοτικό επίπεδο επηρεάζοντας σημαντικά την κοινωνία και τα μέλη της.

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης, Διευθυντής Επικοινωνίας της MetLife, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι νέοι είναι το μέλλον και η καλύτερη επένδυση για μια κοινωνία που έχει ανάγκη την καινοτομία και την αλλαγή. Στη MetLife θα συνεχίσουμε και αυτή τη χρονιά μέσω του προγράμματος «LifeChanger» να προσφέρουμε μια διαφορετική οπτική στη ζωή των νέων και να βλέπουμε και να δημιουργούμε ευκαιρίες.»

Η MetLife με ενεργή παρουσία στον ασφαλιστικό κλάδο επιβεβαιώνει με τη διάκριση της τις καινοτόμες πρακτικές της και δεσμεύεται για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη και κοινωνική ανάπτυξη και αυτή τη χρονιά.

 

Κατά τη βράβευση της MetLife: (Από τα αριστερά προς τα δεξιά) Έλλη Νιχωρλή, Product & Marketing Specialist, MetLife, Ξενοφών Πετρόπουλος, Group Communications, ΣΕΤΕ, Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communications & Marketing, MetLife

H MetLife, στηρίζει το Spetses Mini Marathon 2016

13 Οκτωβρίου 2016

H MetLife, στηρίζει το Spetses Mini Marathon 2016 

 

Η MetLife, η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία, αγκάλιασε τον θεσμό του Spetses Mini Marathon αναδεικνύοντας την άθληση, ως καθημερινό τρόπο ζωής.

Το Spetses Mini Marathon, αποτελεί μία από τις κορυφαίες αθλητικές οργανώσεις της χώρας, η οποία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ως ένα από τα πιο δυναμικά αθλητικά γεγονότα της χρονιάς. Η MetLife, με την παρουσία της στον θεσμό, επιδιώκει τόσο την ενεργή συμμετοχή όλων σε δραστηριότητες ευεξίας αλλά και την ενημέρωσή τους σε θέματα ισορροπημένης διατροφής. Στο πλαίσιο αυτό, καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πριν το Spetses Mini Marathon, η MetLife ενημέρωσε όλους τους συμμετέχοντες δίνοντας τους συμβουλές προετοιμασίας και wellbeing.

Επιπλέον, από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, η MetLife και η εμβληματική μασκώτ της, ο πασίγνωστος Snoopy, έδωσαν δυναμικό παρόν σε όλους τους αγώνες, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους φίλους. Για πρώτη φορά, ο Snoopy βράβευσε τους μικρούς νικητές στον παιδικό κολυμβητικό αγώνα της Παρασκευής αλλά και στον παιδικό αγώνα τρεξίματος το Σάββατο, επικροτώντας την ευγενή άμιλλα και την προσπάθεια. Επιπλέον, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις των διοργανωτών, ενώ έπαιξε και φωτογραφήθηκε μαζί με τους συμμετέχοντες.

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης, Διευθυντής Επικοινωνίας της MetLife, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι καθώς για πρώτη φορά στηρίξαμε μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, καθώς συνάδουν απόλυτα με τις αξίες και το όραμα της εταιρείας».

Η MetLife ανοίγει τις πόρτες της στη νέα γενιά

                                                                                                                       19/7/2016

 

H MetLife στηρίζει έμπρακτα τους νέους δημιουργώντας προϋποθέσεις για να πατήσουν γερά στα πόδια τους και να πετύχουν την επαγγελματική τους ανάδειξη, συμμετέχοντας στα «Business Days» που διοργανώνει το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας με την υποστήριξη του κ. Ι. Λαδόπουλου, και φιλοξενώντας μια ομάδα φοιτητών και αποφοίτων στα γραφεία της.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία και τη δομή μίας ασφαλιστικής εταιρείας, καθώς και για τον ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι της MetLife μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, έδωσαν συμβουλές στους συμμετέχοντες για την ανάπτυξη χρήσιμων δεξιοτήτων στην επαγγελματική τους πορεία, και μέσα από διάλογο απάντησαν σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τη νέα γενιά.

Μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Δημήτρης Μαζαράκης, μίλησε στους νέους δίνοντας τους χρήσιμες συμβουλές μέσα από τη μακροχρόνια εμπειρία του, αλλά και τους ενημέρωσε για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα. Στη συνέχεια έκανε ένα πολύ εποικοδομητικό διάλογο με τους συμμετέχοντες σχετικά με τις πραγματικές τάσεις της αγοράς στις ημέρες μας, τονίζοντας όμως πόσο σημαντικό είναι να έχουν όραμα και να αγαπούν αυτό που θα επιλέξουν να κάνουν.

Στόχος της MetLife στα πλαίσια συμμετοχής στα «Business Days» είναι να ενισχύσει τον θεσμό συμβάλλοντας ως γέφυρα μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επαγγελματικού κόσμου για την ενδυνάμωση μιας εποικοδομητικής σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών. Ανοίγοντας τις πόρτες σε ταλαντούχους φοιτητές και αποφοίτους, δίνεται η δυνατότητα στη νέα γενιά να ενημερωθεί για την κατάσταση στην αγορά, να διευρύνει τα γνωστικά της πεδία περνώντας από την θεωρία στην πράξη.

Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων, που εκφράστηκε μέσα από πληθώρα ερωτήσεων και αποριών, γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα ενίσχυσης παρόμοιων πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στη νέα γενιά στην Ελλάδα.  Η MetLife θα συνεχίσει να στηρίζει τους νέους, εμπνέοντάς τους και πιστεύοντας σε αυτούς!

H MetLife κερδίζει για 2η συνεχή χρονιά το «Βραβείο Εθελοντισμού», από το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece

                                                                                                                        29/6/2016

 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η MetLife βραβεύτηκε για την εθελοντική της συνεισφορά από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, στο πλαίσιο του 10ου Πανελλήνιου διαγωνισμού για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016».  Η ομάδα Eθελοντών της MetLife βραβεύτηκε για 2η συνεχή χρονιά με το Βραβείο Εθελοντισμού για το Πρόγραμμα «LifeChanger».

Η βράβευση αυτή αποτελεί μια πράξη αναγνώρισης της σημαντικής στήριξης που προσφέρει η MetLife σε συνεργασία με το MetLife Foundation στο έργο του ΣΕΝ, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του MetLife LifeChanger, του προγράμματος που υλοποιεί η Εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την βελτίωση του τρόπου ζωής των παιδιών και των νέων, μέσα από την ενίσχυση της αντίληψης τους επάνω σε οικονομικά θέματα.

Το βραβείο Εθελοντισμού παρέλαβαν οι εθελοντές του προγράμματος MetLife LifeChanger, οι οποίοι με την ατομική τους συνεισφορά συμβάλλουν στην μεγάλη προσπάθεια της Εταιρείας να στηρίξει και να ενισχύσει τη νέα γενιά στην Ελλάδα.

Ο Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της MetLife, κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων και τους μαθητές για την τιμητική βράβευση, και αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της MetLife για τη στήριξη των νέων, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο καλύτερος τρόπος να διαμορφώσεις μία ισχυρή κοινωνία είναι εμπνέοντας και υποστηρίζοντας τους νέους ανθρώπους να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους!   Η MetLife και το MetLife Foundation στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε! Ως εθελοντές επισκεφθήκαμε σχολεία και γίναμε για λίγο ‘δάσκαλοι’. Μια εμπειρία μοναδική! Αισθανόμαστε ότι έχουμε βάλει και εμείς ένα λιθαράκι στην προετοιμασία των παιδιών για τη ζωή τους ως ενήλικες».

Η παγκόσμια στρατηγική της MetLife σε συνεργασία με το MetLife Foundation, στοχεύει στην οικοδόμηση της καλύτερης ποιότητας ζωής εξασφαλίζοντας σε περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ως απόρροια της παγκόσμιας τοποθέτησής της η MetLife, μέσα από το πρόγραμμα LifeChanger, αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων σε σχέση με επιχειρηματικά και οικονομικά θέματα προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

MetLife Advanced Benefit Club: Νέο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων

                                                                                                     16 Ιουνίου 2016


Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ασφαλισμένους μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προχωράμε σε νέα συνεργασία όσον αφορά το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του Advanced Benefit Club.
Πιο συγκεκριμένα, το Τηλεφωνικό Κέντρο που ενημερώνει τους Ασφαλισμένους για τους συνεργαζόμενους φορείς και τους καθοδηγεί σχετικά με τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, από 17/6/2016 θα υποστηρίζεται από τη Fonemed, θυγατρική εταιρία της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ.
Το τηλεφωνικό κέντρο, θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους μας, για το συντονισμό ραντεβού, σε νέο ανανεωμένο δίκτυο με περισσότερους από 2.000 συμβεβλημένους γιατρούς.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει τις διαδικασίες, και τα προνόμια του Advanced Benefit Club. Το νέο Τηλεφωνικό Κέντρο συνεχίζει να έχει τον ίδιο αριθμό κλήσης από  σταθερό και κινητό (800 800 99 99 από σταθερό / 210 61 27 722 από κινητό) και είναι άρτια ενημερωμένο και καταρτισμένο για να εξυπηρετεί σύμφωνα με τις παροχές του κάθε ασφαλισμένου, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

H MetLife στο πλευρό των Special Olympics Hellas

                                                                                                                       02/06/2016

 

 Η MetLife με την υποστήριξη του MetLife Foundation διατηρώντας με συνέπεια  για ακόμη μία φορά τον κοινωνικό της ρόλο συμμετείχε στην 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics Hellas. Στη διοργάνωση συμμετείχαν πενήντα χιλιάδες αθλητές από πενήντα χώρες της Ευρώπης, σε συνεργασία με την UEFA, με Εθνικές Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου και ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics είναι η κοινωνική ένταξη, η ενδυνάμωση  και η συμμετοχή των ατόμων με τις ειδικές δεξιότητες σε αθλητικές δράσεις με τη βοήθεια εμπνευσμένων εθελοντών με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. 

Οι άνθρωποι της MetLife έδωσαν το παρόν συμμετέχοντας σε αθλητικές δραστηριότητες μαζί με τους αθλητές των Special Olympics υποστηρίζοντας τον παγκόσμιο θεσμό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου στο Γουδί. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της MetLife συμμετείχαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με τους αθλητές των Special Olympics, σε μεικτές ομάδες (Unified) υπό τον τίτλο “Come and Try” και στη διεξαγωγή αθλητικών ασκήσεων συνοδεύοντας τους αθλητές.

Ο κύριος Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication & Marketing της MetLife, ανέφερε: «Είναι τιμή μας που συμμετέχουμε στη διοργάνωση των Special Olympics, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση στην υποστήριξη πρωτοβουλιών εθελοντισμού για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ειδικές δεξιότητες. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές των Special Olympics, είστε όλοι νικητές! διότι με τη θέληση και την επιμονή σας είστε παράδειγμα δύναμης για όλους μας.»

Ενέργειες όπως αυτή στηρίζουν και ενθαρρύνουν τη φιλοσοφία της MetLife σχετικά με τον κοινωνικό ρόλο της εταιρείας και προάγουν τη διαρκή εξέλιξη των ανθρώπων της με τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες δράσεις.

Η MetLife, διατηρώντας σταθερά το αίσθημα  της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, υποστηρίζει έμπρακτα  το θεσμό των Special Olympics με στόχο τον σεβασμό και την ενίσχυση των ατόμων με ειδικές δεξιότητες. Αποστολή των εθελοντών της MetLife είναι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ένα θεσμό, ο οποίος αποτελεί κοινωνικό έργο σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η MetLife στηρίζει έμπρακτα την Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα

                                                                                                                       31/5/2016

  

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/JA START UP», του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece» με την υποστήριξη της MetLife.

Η MetLife μέσω του MetLife Foundation και στα  πλαίσια της στρατηγικής της για την ενίσχυση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μέσα από το Πρόγραμμα «LifeChanger, συνεχίζει να στηρίζει το έργο του ΣΕΝ  σε συνεργασία με τον οργανισμό εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide. Τα στελέχη της MetLife είχαν ενεργό συμβουλευτικό ρόλο στην ανάπτυξη των ιδεών ενώ συμμετείχαν και στην κριτική επιτροπή προσφέροντας την εμπειρία τους στους νέους φιλόδοξους φοιτητές.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές από τo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας  και αγωνίστηκαν όλοι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα τους δώσει το εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterpise Challenge 2016» του Junior Achievement Europe.  

Η ιδέα που κατέκτησε την πρώτη θέση είναι το «AiDlink», μία καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που φιλοδοξεί να βοηθήσει τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται και να νιώθουν αυτόνομα ήταν από τρεις τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterprise Challenge», του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιουλίου στο Βουκουρέστι. 

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα  «Life Button», από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την καινοτόμα εφαρμογή τους που αξιοποιεί την τεχνολογία των smartphones και smartwatch για άμεση ειδοποίηση και διάσωση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στις φοιτήτριες του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, οι οποίες δημιούργησαν το «OpticFit» μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει ψηφιακό δοκιμαστήριο γυαλιών οράσεως και ηλίου συνδέοντας παράλληλα τα καταστήματα οπτικών με τους καταναλωτές.

«Παρουσιάσατε πραγματικά πολύ έξυπνες, καινοτόμες ιδέες και δυσκολευτήκαμε αρκετά για να επιλέξουμε τις τρείς καλύτερες», δήλωσε ο Διοικητικός Διευθυντής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της MetLife, κ. Γιάννης Βασιλάτος.  «Εσείς, τα νέα παιδιά με το ταλέντο και το πάθος σας, μπορείτε να διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μας». Ο κ. Βασιλάτος τόνισε στην ομιλία του ότι στόχος της MetLife μέσα από το  πρόγραμμα Life Changer είναι να ενισχύσει  την αντίληψη των  οικονομικών θεμάτων σε παιδιά και νέους που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αυτού του είδους τη γνώση.

MetLife και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, μαζί στο 4ο Women in Action

                                                                                                                       24/5/2016

 

Η ΜetlLife μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για συνεχή ανάπτυξη των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και έχοντας ως στόχο τη διαρκή ανάπτυξη τους μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών, υποστήριξε μία ακόμα γυναικεία πρωτοβουλία, με την συμμετοχή της στο 4ο Women in Action. Η υποστήριξη και η συμμετοχή του 4ου Women in Action στηρίζεται και ενισχύει την παγκόσμια στρατηγική της MetLife στα πλαίσια του Diversity & Inclusion και του Women’s Business Network (WBN).

Το γυναικείο site Jenny.gr, με την υπογραφή και τη φιλοσοφία της Τζένης Μπαλατσινού και το 4moms.gr, το διαδικτυακό ραντεβού τεσσάρων full-time μαμάδων: Αμαλία Κυπαρίσση, Βιβή Μπασινά και Βάσω Νικοπολίδη, ένωσαν τις δυνάμεις τους στηρίζοντας για ακόμη μια φορά τον συγκεκριμένο θεσμό.

Το 4ο Women in Action Summer Market υποδέχθηκε το καλοκαίρι στο Balux Prive, σε ένα μοναδικό σκηνικό, στον Αστέρα Γλυφάδας με ένα all-day event, με πολλές παράλληλες δράσεις που στηρίζουν τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και προσφέρουν νέες ιδέες και ευκαιρίες! Περισσότερες από 70 γυναίκες επιχειρηματίες, από διαφορετικούς κλάδους, έδωσαν το «παρών» αναπτύσσοντας τις σχέσεις τους με το ευρύ κοινό και ενθαρρύνοντας και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και να τολμήσουν ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η MetLife συνεχίζοντας και ενισχύοντας τη συνεργασία της με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, μέσα από μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς του φίλους να απολαύσουν θεματικές δραστηριότητες ενεργοποιώντας τη φαντασία, την περιέργεια και την παρατηρητικότητά τους. Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μέσα από χειροπιαστές εμπειρίες, το παιχνίδι αλλά και τα πραγματικά αντικείμενα.

Η MetLife θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενθαρρύνει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα υποστηρίζοντας παρόμοιες ενέργειες που προάγουν το όραμα μέσα από το WBN, έχοντας ως στόχο τη διαρκή ανάπτυξη των γυναικών της εταιρείας με τη δημιουργία ευκαιριών, ενθαρρύνοντάς τους να επιδιώξουν την εξέλιξη.

«Sine Qua Non» οι άνθρωποι του Agency για τη MetLife

                                                                                                                       16/5/2016

 

Τη διήμερη Ετήσια Εκδήλωση της για την απονομή βραβείων στους συνεργάτες του Agency από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησε πρόσφατα η MetLife. Η εταιρεία πιστή στη δέσμευσή της να είναι δίπλα στους ανθρώπους της, βράβευσε τους συνεργάτες της που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, ενώ παρουσίασε τη στρατηγική της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, κ. Δημήτρης Μαζαράκης αναφέρθηκε στην ηγετική θέση της εταιρείας μέσα στην Ελληνική Ασφαλιστική αγορά αλλά και στα πολύ καλά αποτελέσματα του 2015. Τα αποτελέσματα αυτά, όπως τόνισε, οφείλονται στις σωστές στρατηγικές επιλογές και στην ικανότητα των ανθρώπων της εταιρίας. Τόνισε επίσης ότι μέσα σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς ο ασφαλιστής είναι Sine Qua Non για την Ασφαλιστική Αγορά και την MetLife.

Ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, Επικεφαλής Face to Face Distribution Ελλάδας ανέφερε: «Τα αποτελέσματα του Agency αποδεικνύουν ότι συνεχίζουμε να είμαστε σταθερά η πιο δυνατή ομάδα. Ο καθένας από εμάς αλλά και όλοι μαζί ως ομάδα σκεπτόμαστε και πράττουμε επαγγελματικά με ρεαλισμό σηματοδοτώντας την επιτυχία μας. Είμαστε νικητές!».   

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο κ. Eric Clurfain, Επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης της MetLife και ο κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου ο οποίος στήριξε το Agency επί πολλές δεκαετίες από διάφορες επιτελικές θέσεις μέσα στην εταιρεία.

Η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης έκλεισε ευχάριστα υπό τους ήχους jazz και latin  μουσικής με το συγκρότημα Jazz Company.

Οι εργασίες του ετησίου Συνεδρίου Πωλήσεων που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, επικεντρώθηκαν σε θέματα στρατηγικής στον τομέα των προϊόντων και του Marketing, στους στόχους των πωλήσεων για το 2016, όπως και στην περαιτέρω βελτίωση των διαδικασιών, με τους συμμετέχοντες να επιβεβαιώνουν στην πράξη τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει ολοκληρωμένες και ευέλικτες λύσεις για τους ασφαλισμένους της.

Η ισορροπία της επιτυχίας της MetLife βασίζεται στην πελατοκεντρικότητα, στις μοναδικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στα ευέλικτα προϊόντα και στη δέσμευσή της για ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων. Μέσα από μία πορεία επιτυχημένων δράσεων, η MetLife βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους του Agency, συνεχίζοντας να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της, καθώς οι ίδιοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρείας.

Σημαντική Αύξηση στα Αποτελέσματα του Agency της MetLife για το Πρώτο Τρίμηνο του 2016

                                                  21/4/2016

 

Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα μεγέθη της MetLife κατά τους πρώτους μήνες του 2016, παρά την οικονομική ύφεση, τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων που επικρατούν την τελευταία περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα o συνολικός κύκλος εργασιών του Career Agency κατέγραψε σημαντική για την περίοδο αύξηση της τάξεως του 4,4% έναντι του 1ου τριμήνου του 2015.

Για την MetLife, το σημαντικότερο επίτευγμα αποτελεί η πρόοδος που επιτυγχάνει στο στρατηγικό της σχέδιο, το οποίο υλοποιείται με συνέπεια παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες. Στην πρόοδο αυτή συμβάλλει και το ισχυρό δίκτυο συνεργατών της με την εμπειρία και προσαρμοστικότητα που διαθέτει, όπως αποδεικνύουν τα τελευταία αποτελέσματα.

Πρωταρχικός στόχος της MetLife είναι να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους ασφαλισμένους της, εστιάζοντας παράλληλα στην προστασία, την εξασφάλιση και την ανάπτυξη των συνεργατών και των ανθρώπων της, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν τη βάση της επιτυχίας της.

O CEO της MetLife Δημήτρης Μαζαράκης στο 6ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

                                                                                                                         13/4/2016

 

O CEO της MetLife Δημήτρης Μαζαράκης συμμετείχε στο 6ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, που οργανώθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία. Ο κ. Δ. Μαζαράκης πήρε μέρος σε πάνελ που συμμετείχαν CEO’s των σημαντικότερων Ασφαλιστικών  Εταιρειών της Ελληνικής Αγοράς και συζήτησαν με τους νέους για τις εξελίξεις στον κλάδο των Ασφαλειών, τις τάσεις της αγοράς, όπως και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στο χώρο.

Μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife μίλησε για την εταιρεία, τα μελλοντικά σχέδιά και τις δεσμεύσεις της καθώς και για το σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας στην καθημερινότητα των εργαζομένων αλλά και του σύγχρονου Ασφαλιστικού Συμβούλου. 

Η MetLife συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά στο πολυσυνέδριο και υποδέχτηκε τους νέους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τους οποίους συζήτησε τα επαγγελματικά τους σχέδια και απάντησε σε ερωτήματά τους.

Γνωστά στελέχη μεγάλων εταιρειών μεταξύ των οποίων Διευθύνοντες Σύμβουλοι ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, καθηγητές Πανεπιστημίου, επιχειρηματίες επιτυχημένων Start-Ups, Communication & Digital Specialists και στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού βρέθηκαν εκεί να συζητήσουν για κλάδους όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, η Γεωργία, το Design,η Πληροφορική, τα Logistics,η Τραπεζική, η Τεχνολογία, τα Τρόφιμα, το Digital Marketing και να ενημερώσουν τους νέους για τις προοπτικές που προσφέρουν.

Το Πανόραμα οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά υπό την διεύθυνση του ιδρυτή του καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλo. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν 4.000 επισκέπτες, στη πλειοψηφία τους νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών ενώ σημειώθηκε ρεκόρ δηλώσεων συμμετοχής για τα “Business Days 2016”. Μέσα από τον συγκεκριμένο θεσμό, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν γνώση και εμπειρίες από στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων τις οποίες επισκέπτονται, μεταξύ των οποίων είναι και η MetLife.

 

Με τη συμμετοχή της αυτή, η MetLife επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τη δέσμευσή της να ανταποκρίνεται σε πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τη νεολαία και αναπτύσσουν τις γνώσεις που αφορούν την επαγγελματική αποκατάσταση και την καριέρα τους. 

H MetLife στην Πρώτη Ημέρα Καριέρας Ατόμων με ειδικές Ανάγκες

29/3/2016

 

H MetLife, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τoν κοινωνικό της ρόλο, συμμετείχε στο Career Fair.4all, την Πρώτη Ημέρα Καριέρας για άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην Ελλάδα. Το Career Fair.4all έχει στόχο την προσωπική επαφή των ΑμεΑ με στελέχη επιχειρήσεων, μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων και της ενδυνάμωσης των βιογραφικών τους.

Στελέχη εταιρειών, φορείς των ΑμεΑ, υποστηρικτές και ειδικοί έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση η οποία αποτέλεσε το πρώτο βήμα επικοινωνίας για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με αναπηρία, και πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, στην Πρώτη Ημέρα Καριέρας Ατόμων με ειδικές Ανάγκες παρουσιάστηκαν επιστημονικές απόψεις, καλές πρακτικές και εντοπίστηκαν οι αναγκαίες ενέργειες για την αντιμετώπιση ενός κρίσιμου κοινωνικού θέματος.

Η MetLife, με ηγετική πορεία στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στέκεται δίπλα στα κοινωνικά προβλήματα της χώρας και στηρίζει τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Με τη συμμετοχή της στο Career Fair.4all, η MetLife παρουσίασε τις ευκαιρίες καριέρας που παρέχει η εταιρεία και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για την προώθηση λύσεων σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΑμεΑ.

Πρωταρχικός στόχος της MetLife μέσα από τη συμμετοχή της σε παρόμοιες δράσεις, είναι να συνεργαστεί με όλους τους φορείς που αναπτύσσουν συστηματικά ευκαιρίες ώστε να προωθηθούν στην πράξη τα ίσα δικαιώματα στην αγορά εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα με αναπηρία είναι περίπου το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι εκτός αγοράς εργασίας.

Ενέργειες όπως αυτή αναδεικνύουν τη φιλοσοφία της MetLife σχετικά με τον κοινωνικό ρόλο των επιχειρήσεων και την ενεργό συμμετοχή τους στην προώθηση των ίσων δικαιωμάτων στην αγορά εργασίας.

MetLife - Οι γυναίκες στο επίκεντρο

22/3/2016

Το πρώτο δίκτυο εργαζόμενων γυναικών της (Womens Business Network - WBN) δημιούργησε πρόσφατα η MetLife. H εταιρεία μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για συνεχή ανάπτυξη των γυναικών στο εργασιακό της περιβάλλον, υιοθετεί και στην Ελλάδα αυτό το κανάλι δράσης και επικοινωνίας. Η ιδέα του WBN αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Diversity & Inclusion, αλλά και της επίσημης στρατηγικής της MetLife παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι για ένατη συνεχή χρονιά η MetLife βραβεύτηκε ως μία από τις "Top 50 Companies for Executives Women’’ από το National Association for Female Executives (NAFE) της Νέας Υόρκης. Το βραβείο «Top 50 Companies for Executives Women» απονέμεται σε εταιρείες όπου οι πολιτικές και οι πρακτικές τους ενθαρρύνουν την πρόοδο των γυναικών, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων τους. Η MetLife αποδεικνύει ότι επενδύει στη γυναικεία φύση και στην επιχειρηματικότητα, με σκοπό την ανάπτυξη και την προώθηση των εργαζομένων γυναικών της.

Στις συναντήσεις των μελών του δικτύου WBN στην Ελλάδα ανακοινώθηκε η επίσημη έναρξή του, βραβεύτηκαν γυναίκες της εταιρείας για αξιοσημείωτες επιτυχίες τους, ενώ παρουσιάστηκε έκθεση ζωγραφικής με έργα εργαζομένων, δίνοντας τους την ευκαιρία να ξετυλίξουν το ταλέντο τους ενδυναμώνοντας έτσι τη φιλοσοφία του Diversity & Inclusion.

Η στρατηγική του WBN έχει ως στόχο τη διαρκή ανάπτυξη των γυναικών της εταιρείας μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών, ενθαρρύνοντάς τους να επιδιώξουν την εξέλιξη και να φιλοδοξούν να φθάσουν μέχρι την κορυφή. 

Σταθερά δίπλα στους ανθρώπους του Agency

07/03/2016

 

Μια ξεχωριστή εκδήλωση οργάνωσε η MetLife για τους Διευθυντές Γραφείων Πωλήσεων. Στόχος της εταιρείας ήταν να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της, που  για ακόμη μια χρονιά είχαν πολύτιμη συμβολή στα αποτελέσματα της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα στελέχη της MetLife είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για τη χρονιά που πέρασε και για τα αποτελέσματα της για το 2015.

Με τις νέες πωλήσεις στο agency να αυξάνονται κατά 26% μέσα στο 2015 και το συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρείας επίσης να αυξάνεται κατά 8,5%, οι άνθρωποι της MetLife απέδειξαν στην πράξη ότι η σταθερή συνεργασία και η προσαρμοστικότητα φέρνει ακόμα και σε δύσκολους καιρούς πολύ θετικά αποτελέσματα.

Η εταιρεία παρουσίασε τη στρατηγική της για τη νέα χρονιά με κύριο στόχο της να διευρύνει ακόμα περισσότερο την ηγετική της θέση στην ασφαλιστική αγορά, και να συνεχίσει να αναπτύσσεται, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και επενδύοντας διαρκώς στους συνεργάτες της για ακόμα μια χρονιά παρά τις συνθήκες που επικρατούν.

Βασική δέσμευση της MetLife είναι να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους ανθρώπους της, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους στοχεύοντας στην καλύτερη συνεργασία και εξέλιξη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισχυρό και σταθερό δίκτυο συνεργατών. Κάτι που επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι συνεργάτες της οι οποίοι πλέον νιώθουν την εταιρεία σαν το σπίτι τους. 

Διεύρυνση συνεργασίας Ομίλου ΙΑΣΩ με την Metlife

25/2/2016                                                                                                                                              

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ διευρύνει σημαντικά την συνεργασία του με την ασφαλιστική εταιρεία MetLife, εντάσσοντας στα ειδικά συμβεβλημένα νοσηλευτήρια της ασφαλιστικής,  το ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων και το ΙΑΣΩ General.

Στο πλαίσιο της νέας διευρυμένης συνεργασίας με τον Όμιλο ΙΑΣΩ, οι ασφαλισμένοι της MetLife θα μπορούν να απολαμβάνουν τα μοναδικά προνόμια αλλά και της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στις μονάδες του Ομίλου. O Όμιλος ΙΑΣΩ διαθέτει κορυφαίους ιατρούς, άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που αποτελούν εγγύηση για ένα εξαιρετικό επίπεδο περίθαλψης, εφαρμόζοντας πολιτική ποιότητας διεθνών προδιαγραφών.

Η MetLife, με 147 χρόνια εμπειρίας παγκοσμίως και 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα, διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον παροχή καινοτόμων προγραμμάτων και υπηρεσιών στον τομέα της ασφαλιστικής προστασίας και εμπνέει εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο να διεκδικήσουν περισσότερα από τη ζωή τους.

Η εν λόγω συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ (Γυναικολογική κλινική ΙΑΣΩ, Παιδιατρική κλινική ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ,  Γενική κλινική ΙΑΣΩ General και ΙΑΣΩ Θεσσαλίας) απευθύνεται σε όλους τους ασφαλισμένους της MetLife παρέχοντας υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των μοναδικών προνομίων και παροχών του Advanced Benefit Club (ABC). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.metlife.gr (ενότητα: προνόμια Advanced Benefit Club).

 

Το ΙΑΣΩ βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας 37-39 στο Μαρούσι (Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 61 84 000)

 

Το ΙΑΣΩ Παίδων βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας 37-39 στο Μαρούσι (Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 63 83 000)

 

Το ΙΑΣΩ General βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 264 στο Χολαργό (Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 65 02 000)

 

 

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας στην Ελλάδα, με τέσσερις υπερσύγχρονες μονάδες υγείας, τρεις στην Αθήνα και μία στη Λάρισα, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας με επίκεντρο τον ασθενή. Παρέχει ένα εξαιρετικό επίπεδο περίθαλψης στους ασθενείς, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες του, μέσω της υιοθέτησης των πιο προηγμένων ιατρικών πρακτικών παγκοσμίως, της συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και μέσω επενδύσεων σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ ακολουθεί πολιτική ποιότητας διεθνών προδιαγραφών με αποτέλεσμα τις συνεχιζόμενες διακρίσεις του (Best Hospitals Worldwide 2014, Best Hospitals Worldwide 2015, Preferred Partner Hospital 2016) που πιστοποιούν την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του.

Οι κορυφαίοι σύμβουλοι της MetLife στην Αυστραλία

18/02/2016

 

Ένα μοναδικό ταξίδι στην μακρινή Αυστραλία προσφέρει η MetLife στους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της που θα επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στο πλαίσιο των ετήσιων στόχων πωλήσεων να ταξιδέψουν εκεί για να συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συνέδριο EMEA 2017.

Στόχος της MetLife είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους της ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους, προσφέροντάς τους πάντοτε μοναδικές εμπειρίες. Η ενέργεια εντάσσεται στο μόνιμο και διαρκώς ενισχυόμενο πρόγραμμα ανάπτυξης των στελεχών και του δικτύου της μέσα από παροχή ευκαιριών και κινήτρων για επαγγελματική εξέλιξη και προσωπική ικανοποίηση. Η MetLife εφαρμόζει στην πράξη δοκιμασμένες πολιτικές που εμπνέουν και κινητοποιούν το πολυτιμότερο στοιχείο της, που είναι οι άνθρωποι, ώστε να αποκτούν ικανότητες για επιδίωξη υψηλότερων στόχων.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι επιτυχόντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη του Σίδνεϊ, να περιηγηθούν την περίφημη Ηarbour Bridge , την Όπερα του Σίδνεϊ, σήμα κατατεθέν της πόλης, αρχιτεκτονικό αριστούργημα και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης θα γιορτάσουν την επιτυχία τους στους πιο αριστοκρατικούς χώρους της πόλης.

Για τους κορυφαίους συνεργάτες το ταξίδι ωστόσο δεν σταματά εκεί. Όσοι από τους συμμετέχοντες καταφέρουν να επιτύχουν την ανώτατη διάκριση σε παραγωγικό επίπεδο, τη συμμετοχή στο συνέδριο President’s Circle της εταιρείας, θα συνεχίσουν με ταξίδι στο νησί Hayman, ένα ιδιωτικό νησί-θέρετρο με υπέροχες παραλίες και καταγάλανα νερά, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά θαύματα του κόσμου. Επιπλέον, η εταιρεία θα προσφέρει μια ακόμα ξεχωριστή εμπειρία: να επισκεφτούν το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, Great Barrier Reef, τον μεγαλύτερο στον κόσμο που αποτελεί την τέλεια ισορροπία μεταξύ πολυτέλειας και περιπέτειας.

Για μια ακόμα φορά, η MetLife θέτει νέους, φιλόδοξους στόχους, τους οποίους υλοποιεί μέσα από πρωτότυπες πρακτικές που φέρνουν αποτελέσματα,  αλλά δημιουργούν και εμπειρίες για το ανθρώπινο δυναμικό της.  Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής της και παρά τις αντικειμενικά πιεστικές συνθήκες λόγω της οικονομικής συγκυρίας, η εταιρεία επιλέγει να αναμετρηθεί με καινούργιες προκλήσεις. Αυτό συμβάλει ώστε να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία, που διευρύνει τον Ηγετικό της ρόλο στην ασφαλιστική αγορά, δικαιώνει τις προσδοκίες των ανθρώπων της και της επιτρέπει να προσελκύει σύγχρονους και φιλόδοξους συνεργάτες.

Σημαντική Αύξηση στα Αποτελέσματα του Agency για το 2015

19/1/2016

  

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ασφαλιστική αγορά σήμερα, όπως η ύφεση, η ανεργία, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και οι σημαίνουσες ανακατατάξεις που προκαλούν, για εμάς στη MetLife, αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες προκειμένου να αξιοποιήσουμε την πλεονεκτική μας θέση και να διευρύνουμε τον ηγετικό μας ρόλο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Για την εταιρία μας, το σημαντικότερο επίτευγμα αποτελεί η πρόοδος που επιτυγχάνουμε στο στρατηγικό μας σχέδιο, το οποίο υλοποιούμε με συνέπεια παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες. Μια στρατηγική σε βάθος πενταετίας την οποία σχεδιάσαμε το 2012 και υλοποιήσαμε επιτυχώς με συνέπεια και το 2015.

Πιο συγκεκριμένα, τα σχετικά παραγωγικά μεγέθη για το 2015 έχουν ως εξής: 

Tο ετησιοποιημένο ασφάλιστρο των ατομικών πωλήσεων ξεπέρασε τα 11,4 εκατ. Ευρώ σημειώνοντας αύξηση 36% συγκριτικά με το 2014, ενώ το συνολικό ασφάλιστρο νέων πωλήσεων (συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων ομαδικών & ατομικών συμβολαίων) άγγιξε τα 12,25 εκατ. Ευρώ.

Επίσης σε επίπεδο Ασφαλίσεων Ζωής (Πρόσκαιρη & Ισόβια Ασφάλιση Ζωής) τα ασφαλισμένα κεφάλαια ξεπέρασαν τα 136 εκατ. Ευρώ με αύξηση 36%.

Επιπλέον παρά την αρνητική επίδραση των περιορισμών κεφαλαίων κατά το 2ο εξάμηνο του 2015, τα κεφάλαια που επενδύθηκαν σε Α/Κ ξεπέρασαν τα 10,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 71%.

 Ο Head of F2F Distribution Ελλάδας της MetLife, Γιώργος Ζερβουδάκης, δήλωσε σχετικά: «Τα παραπάνω αποτελέσματα αντανακλούν αναμφίβολα προσήλωση στη δουλειά, και μια νοοτροπία που αποπνέει επαγγελματική ανωτερότητα και ως εκ τούτου τη βεβαιότητα ότι, από χρονιά σε χρονιά, μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί από τις εκάστοτε συνθήκες ή αντιξοότητες.

Αναφορικά με τους στόχους του πλάνου 2012/16 τα αποτελέσματα του 2015 συγκριτικά με το σημείο εκκίνησης του 2012 συνιστούν σε επίπεδο 3-ετίας σωρευτικές αυξήσεις όπως:

 •   47% σε νέα παραγωγή και
 •   14% σε συνολικό κύκλο εργασιών

πιστοποιώντας με τον πιο ηχηρό και αδιάψευστο τρόπο ότι ο καθοριστικότερος παράγοντας της επαγγελματικής μας εικόνας είμαστε εμείς οι ίδιοι και βεβαίως ο τρόπος με τον οποίο επαγγελματικά ο καθένας από εμάς, αλλά και όλοι μαζί ως δύναμη πωλήσεων, σκέφτεται και πράττει. 

Επιδεικνύοντας αυξημένη εγρήγορση & προσαρμοστικότητα, όπου και όποτε χρειαστεί, και με εδραιωμένη, λόγω των παραπάνω αποτελεσμάτων, εμπιστοσύνη στον κεντρικό στρατηγικό προσανατολισμό, υποδεχόμαστε το 2016 με τη σιγουριά ότι επιφυλάσσει για εμάς ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».

Kορυφαίος στόχος της MetLife είναι να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους ασφαλισμένους της, εστιάζοντας παράλληλα στην προστασία, την εξασφάλιση και την ανάπτυξη των συνεργατών και των ανθρώπων της, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν τη βάση της επιτυχίας της.

Η MetLife διευρύνει τον ηγετικό της ρόλο στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά

15/1/2016

 

Παρά τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά σήμερα, και παρά την ύφεση, την ανεργία, τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, η MetLife διευρύνει τον ηγετικό της ρόλο στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η νέα παραγωγή ασφαλίστρων της MetLife για το 2015 παρουσίασε σημαντική αύξηση της τάξης του 19%, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 8,5%.

Αυτή η επίδοση της MetLife έχει σαν αποτέλεσμα τη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς της στη περιοχή του 13,7% από 11.8% που ήταν το 2014.

Ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Δημήτρης Μαζαράκης, δήλωσε σχετικά «Αυτή η δυναμική πορεία είναι το αποτέλεσμα των στρατηγικών μας επιλογών οι οποίες έχουν δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που μας επιτρέπουν να ξεπερνάμε με επιτυχία τις δυσκολίες, να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες, και τελικά να διευρύνουμε τον ηγετικό μας ρόλο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Καθοριστικός παράγοντας σε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα είναι οι άνθρωποι μας. Ιδιαίτερα όμως θέλω να συγχαρώ τους ασφαλιστές μας οι οποίοι επιδεικνύουν σταθερή προσαρμοστικότητα σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς, γεγονός το οποίο μας διαφοροποιεί από τις επικρατούσες τάσεις ύφεσης και συρρίκνωσης και μας επιτρέπει να συνεχίζουμε δυναμικά να παρέχουμε εξελιγμένα καινοτόμα προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ασφαλισμένων μας».

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για τις οικογένειες και τα παιδιά των εργαζομένων της MetLife

8/1/2016

Metlife_Xmas_Party_2015

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το
Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για τις οικογένειες και τα παιδιά των εργαζομένων της
MetLife.

Μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα, τα παιδιά γιόρτασαν τον ερχομό των
Χριστουγέννων, παρέα με τον Άγιο Βασίλη και τον ήρωα Frodi, συμμετείχαν σε
ομαδικά παιχνίδια, διασκέδασαν και γεύτηκαν εορταστικές λιχουδιές που είχαν
ετοιμαστεί ειδικά για την περίσταση.

Όλα τα παιδιά πήραν δώρα, μοιράστηκαν τη χαρά τους και φωτογραφήθηκαν με
τον Άγιο Βασίλη και τον Frodi σηματοδοτώντας ελπιδοφόρα την έλευση των
γιορτών και της Νέας Χρονιάς.

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τις οικογένειες και τα παιδιά των εργαζομένων
της MetLife πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ενεργειών της Εταιρείας για την
ανάπτυξη του θετικού ομαδικού κλίματος και την φροντίδα του ανθρώπινου
δυναμικού, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των αξιών, της φιλοσοφίας και
της στρατηγικής της MetLife.

Η MetLife παραδίδει μαθήματα ζωής

Η αποτελεσματικότητα μιας πρωτοβουλίας ΕΚΕ καθορίζεται απ’ τον τρόπο που
επηρεάζει τα μέλη της κοινωνίας.

Η MetLife, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «MetLife
LifeChanger», προωθεί ενεργά την ενημέρωση πάνω σε θέματα οικονομίας και
οικονομικής διαχείρισης, παρέχοντας, κατ’ αυτό τον τρόπο, στους νέους τη γνώση
και τις δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν στην οικονομική τους ανεξαρτησία.

Η MetLife ξεκίνησε την πρωτοβουλία αυτή πριν από δύο χρόνια σε συνεργασία με
τον παγκόσμιο οργανισμό εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement
Worldwide (JA), που παρέχει εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε πάνω από
35 χώρες στην Περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας κι αποτελεί την
πρώτη δράση του έργου του Ιδρύματος MetLife με στόχο την οικονομική
ένταξη/ενσωμάτωση των οικονομικά ασθενών πληθυσμών.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «LifeChanger» στην Ελλάδα, πάνω
από 100 εθελοντές της MetLife, εργαζόμενοι και συνεργάτες, έχουν
πραγματοποιήσει μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων με περισσότερους από
1.100 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Οι μαθητές, δια μέσου αυτών
των συναντήσεων, εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές της οικονομίας,
συμμετέχουν σε ομάδες και μαθητικούς διαγωνισμούς, καλλιεργούν το
επιχειρηματικό τους πνεύμα, μα πάνω απ’ όλα μαθαίνουν να γίνονται οικονομικά
υπεύθυνοι για το μέλλον τους. Οπως υποδηλώνει και το όνομά του, το πρόγραμμα
«LifeChanger» έχει ως στόχο να επηρεάσει άμεσα τους νέους και να αποτελέσει τον
καταλύτη μιας σημαντικής αλλαγής στη ζωής τους.

Μετά την επιτυχία των δύο τελευταίων ετών, η MetLife συνεχίζει με αμείωτο
ενδιαφέρον την υλοποίηση του προγράμματος και κατά σχολικό έτος 2015-2016. Το
όραμα της MetLife είναι να διευρυνθεί και να ενισχυθεί η αντίληψη της νέας γενιάς
ως προς την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, με επίκεντρο τα παιδιά και τους
νέους με περιορισμένη πρόσβαση σε αυτού του είδους τη γνώση και πληροφορία.
Δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, τέτοιες
πρωτοβουλίες έχουν πολλές πιθανότητες να επηρεάσουν σημαντικά την κοινωνία
και να βοηθήσουν τα μέλη της.

Φέτος ο στόχος της εταιρείας είναι το πρόγραμμα «MetLife LifeChanger» να
επιμορφώσει ακόμα περισσότερους μαθητές, σε περισσότερα σχολεία δημόσιας
εκπαίδευσης, αλλά και να προσεγγίσει παιδιά που υποστηρίζονται από ΜΚΟ που
βοηθούν οικονομικά ασθενείς ομάδες. Επιπλέον, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της
νέας ψηφιακής εποχής, θα αναπτυχθούν ειδικές τεχνολογικές εφαρμογές που θα
επιτρέπουν σε ακόμα περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στο
πρόγραμμα, ανοίγοντας νέους δρόμους προς την οικονομική γνώση εντός κι εκτός
διαδικτύου.

Η αποστολή της MetLife και του MetLife FoundaVon είναι η παροχή βοήθειας σε
άτομα, οικογένειες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο με σκοπό τη βελτιστοποίηση της
ζωής τους. Η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντών που συμμετέχουν στο
πρόγραμμα «MetLife LifeChanger» αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση της δράσης
ΕΚΕ της εταιρείας και της σημαντικής επίδρασής της στην κοινωνία.

Σταθερή άνοδος για το Agency της MetLife

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ασφαλιστική αγορά σήμερα, όπως η ύφεση, η ανεργία, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και οι σημαίνουσες ανακατατάξεις που προκαλούν, για εμάς στη MetLife, αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες προκειμένου να αξιοποιήσουμε την πλεονεκτική μας θέση και να διευρύνουμε τον ηγετικό μας ρόλο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Για την εταιρία μας, το σημαντικότερο επίτευγμα αποτελεί η πρόοδος που επιτυγχάνουμε στο στρατηγικό μας σχέδιο, το οποίο υλοποιούμε με συνέπεια παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες. Μια στρατηγική σε βάθος πενταετίας την οποία σχεδιάσαμε το 2012 και υλοποιούμε επιτυχώς και με συνέπεια και μέσα στο 2015.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα ετησιοποιημένα ασφάλιστρα των ατομικών πωλήσεων Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας του Agency να παρουσιάζουν αύξηση κατά το πρώτο 9μηνο του 2015 44% και κατά το μήνα Σεπτέμβριο 46%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2014, τα οποία ήταν επίσης αυξημένα σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2013. Επιπλέον ο συνολικός κύκλος εργασιών του Agency, ατομικών και ομαδικών συμβολαίων, κατά το 9μηνο του 2015 είναι αυξημένος κατά 23,2% έναντι του αντίστοιχου 9μήνου του 2014.

Αυτή η δυναμική πορεία θα ήταν αδύνατη χωρίς την προσήλωσή μας στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση των ανθρώπων μας στο Agency. Οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι επιδεικνύουν σταθερή προσαρμοστικότητα σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς, γεγονός το οποίο μας διαφοροποιεί από τις επικρατούσες τάσεις ύφεσης και συρρίκνωσης και μας επιτρέπει να συνεχίζουμε δυναμικά να παρέχουμε εξελιγμένα καινοτόμα προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ασφαλισμένων μας.

Πιστεύουμε πως για την ευημερία και την ανάπτυξη της αγοράς μας πρέπει να συμβάλλουμε τόσο ατομικά όσο και συλλογικά και με την εμπειρία που διαθέτουμε συνεχίζουμε να μεριμνούμε για την ανάπτυξη των ανθρώπων μας και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας. 

Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν Πίνατς: Η Ταινία. Σε Παγκόσμια αποκλειστικότητα η avant premiere της ταινίας από την MetLife στην Ελλάδα σε συνεργασία με την FOX και την Odeon

Ο αγαπημένος φίλος των μικρών παιδιών και η απολαυστική….παρέα του δίνουν μια ξεχωριστή νότα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο λόγος για τον λατρεμένο Σνούπι, η ταινία του οποίου, “Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν Πίνατς: Η Ταινία» κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους, με χορηγό την MetLife.

Η ΜetLife  μάλιστα διοργάνωσε σε συνεργασία με την FOX  και την ODEON σε παγκόσμια αποκλειστικότητα για την Ελλάδα την Avant Premiere της ταινίας το Σάββατο 31/10/2015. Την πρεμιέρα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων αρκετοί επώνυμοι με τα παιδιά τους, προσκεκλημένοι της MetLife η οποία σε παγκόσμια βάση έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα συνεργασίας με τον Σνούπυ και τους άλλους χαρακτήρες Peanuts από το 1985.

Oι Τσάρλι Μπράουν, Σνούπι, Λούσι, Λάινους και η υπόλοιπη αγαπημένη συμμορία κάνουν το ντεμπούτο τους στη μεγάλη οθόνη - σαν να μην έχουν ξανά εμφανιστεί ποτέ – για χάρη της τρισδιάστατης τέχνης. Ο Σνούπι, το πιο αξιαγάπητο μπιγκλ όλου του κόσμου – και άριστος πιλότος – ξεκινά μία απίθανη αποστολή, καθώς σκίζει τους αιθέρες με σκοπό να αντιμετωπίσει τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Κόκκινο Βαρόνο,  ενώ ο κολλητός του, ο Τσάρλι Μπράουν, ξεκινά την δική του επική αναζήτηση. 

 Από τη φαντασία του Τσαρλς Μ. Σουλτζ και τους δημιουργούς της σειράς ταινιών «Η Εποχή των Παγετώνων», ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν έρχονται να μας αποδείξουν πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

«Πετυχαίνοντας Μαζί»: Η Ομάδα της MetLife στους αγώνες του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, για έναν καλό σκοπό

Το δικό της, ξεχωριστό παρόν έδωσε η MetLife στον 33o Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με την ομάδα της εταιρείας να συμμετέχει σε όλες τις διαδρομές (5, 10 και 42 χλμ.). Σύνθημα των δρομέων της το «Πετυχαίνουμε Μαζί», θέλοντας  να αναδείξουν τη θέληση και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και αποδεικνύοντας έμπρακτα την δέσμευσή τους σε διαχρονικές αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνείδηση.

Η MetLife τα τελευταία χρόνια συμμετέχει συστηματικά στους αγώνες του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και μάλιστα η συμμετοχή της έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, δεδομένου ότι εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει αναπτύξει. Η MetLife ενισχύει κάθε χρόνο ένα Κοινωνικό σκοπό με το ποσό των € 10 για κάθε ένα χιλιόμετρο διαδρομής που διανύουν οι δρομείς της ομάδας της στους αγώνες.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσει και να ενισχύσει ουσιαστικά την προσπάθεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση, η MetLife απεύθυνε κάλεσμα να τρέξουν με την ομάδα της στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας σε όλο το διοικητικό προσωπικό, το δυναμικό πωλήσεων, καθώς και σε πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες της. Ιδιαίτερα φέτος, η συμμετοχή είχε ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης που έχει καθιερώσει η εταιρία, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν ενεργά και εργαζόμενοι της εταιρίας από άλλες χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ενισχύοντας έτσι ουσιαστικά με την σειρά τους τον ιδιαίτερο αυτό σκοπό.

Η ανταπόκριση όλων στην πρόσκληση της εταιρίας ήταν εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας το μεγάλο αίσθημα ευθύνης και ανθρωπιάς που χαρακτηρίζει την κουλτούρα και το ανθρώπινο δυναμικό της MetLife, τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Δυναμικό παρών στην ομάδα έδωσε και η Διοίκηση της Εταιρείας με τη συμμετοχή τόσο των κ. M. Khalaf, President, Europe, Middle East & Africa και E. Clurfain, ESE Regional Head όσο και του κ. Δ. Μαζαράκη, Αντιπρόεδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της MetLife στην Ελλάδα.

Τροποποιήσεις στους φορολογικούς συντελεστές ασφαλίστρων

                                                                                                         27/7/2015

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να σας παρέχουμε διαρκή ενημέρωση για θέματα που αφορούν στα ασφαλιστήριά σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε συνέχεια της ψήφισης, με άμεση ισχύ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, του νόμου 4334, στις 16 Ιουλίου 2015, τροποποιείται ο συντελεστής του φόρου ασφαλίστρων.

Πιο συγκεκριμένα, ο φόρος ασφαλίστρων για τα ασφαλιστήρια Προσωπικών Ατυχημάτων & Υγείας και των ανάλογων συμπληρωματικών καλύψεων προστασίας που υφίστανται στα ασφαλιστήρια Ζωής, μεταβάλλεται αυξητικά από 10% σε 15%.

Η MetLife έχει προχωρήσει στις απαραίτητες συστημικές ενέργειες, ώστε να απεικονιστεί έγκαιρα ο ενδεδειγμένος φόρος ασφαλίστρου στα επόμενα ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλίστρων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω της υπηρεσίας e-services τις προσεχείς ημέρες.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή οποιοδήποτε θέμα αφορά στην ασφαλιστική σας προστασία και την εξυπηρέτησή σας από τη MetLife, μπορείτε να απευθύνεστε στον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο, καθώς και στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων της MetLife, στο τηλέφωνο 210 8787 777 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@metlife.gr.

Ενημέρωση για τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής ασφαλίστρων

3 Ιουλίου 2015

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής ασφαλίστρων:

1. ΠΛΗΡΩΜΗ μέσω της ισχύουσας ΠΑΓΙΑΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ που διατηρούν οι πελάτες μας, σε οποιαδήποτε τράπεζα της αρεσκείας τους. Οι εισπράξεις μας συνεχίζουν κανονικά μέσω των υφισταμένων παγίων εντολών.

2. ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗ μέσω ΕΛΤΑ: Χρησιμοποιώντας την ταχυπληρωμή που περιλαμβάνετε στο ειδοποιητήριο που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι μας μέσω των ΕΛΤΑ ή με την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου με την ταχυπληρωμή μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στο e-Services (www.metlife-eservices.gr).

3. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ μέσω INTERNET: Με την χρήση του Κωδικού  Πληρωμής, που αναγράφεται στην εμπρόσθια όψη του ειδοποιητηρίου και μέσω των παρακάτω επιλογών:

 • Internet Banking μέσα από το δικτυακό τόπο www.nbg.gr για εξοφλήσεις ασφαλίστρων μέσω λογαριασμών στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα.
 • Winbank easypay μέσα από το δικτυακό τόπο www.winbank.gr για εξοφλήσεις ασφαλίστρων μέσω λογαριασμών στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
 • Alpha Web Banking μέσα από το δικτυακό τόπο www.alpha.gr για εξοφλήσεις ασφαλίστρων μέσω λογαριασμών στην ALPHA BANK.
 • Internet Banking μέσα από το δικτυακό τόπο www.eurobank.gr,  για εξοφλήσεις ασφαλίστρων μέσω λογαριασμών στην ΕUROBANK.

 

4. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ μέσω PHONE BANKING για ηλεκτρονική πληρωμή μέσω Phone Banking οι πελάτες μας μπορούν να καλούν στα παρακάτω κέντρα εξυπηρέτησης :

 • Στο κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο 182838 ή
 • Στο κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της ALPHA BANK στο 801 11 326 0000 ή
 • Στο κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της EUROBANK στα τηλέφωνα  801 111 1144 και 210 95 55 000,  ακολουθώντας τις ηχογραφημένες οδηγίες, χρησιμοποιώντας τον ΚΩΔΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ που αναγράφεται στην εμπρόσθια όψη του ειδοποιητηρίου.

5. ΠΛΗΡΩΜΗ με Πάγια Εντολή μέσω ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (VISA ή MASTERCARD) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και σε αυτή την περίπτωση , οι εισπράξεις μας συνεχίζουν κανονικά, μέσω των υφιστάμενων παγίων εντολών.

6. ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗ μέσω ΑΤΜ σε όσα ATM προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

29/6/15 Ανακοίνωση της MetLife σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα

29 Ιουνίου 2015

 

 

Στo πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα μας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η MetLife με την ισχυρή οικονομική βάση που διαθέτει, είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους της, ακόμα και σε έκτακτες περιστάσεις.

Η MetLife συνεχίζει τις εργασίες της, θα πραγματοποιεί τις οικονομικές της συναλλαγές και θα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους της, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην ασφαλιστική σας προστασία και την εξυπηρέτησή σας από την MetLife, μπορείτε να απευθύνεστε στον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο, καθώς και στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων της MetLife, (στο τηλ. 2108787777 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@metlife.gr). Ακόμη, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Εταιρίας μας (www.metlife.gr), η οποία θα ενημερώνεται τακτικά, έτσι ώστε να είστε πάντα πλήρως ενημερωμένοι.

Βασίλειος Αντωνιάδης: "Ο Χρηματιστής που πέτυχε εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν στο ελληνικό χρηματιστήριο" σύμφωνα με το Bloomberg

Στον χρηματιστή που πέτυχε εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν αναφέρεται με δημοσίευμά του, το πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα, αναφέρεται στον Βασίλειο Αντωνιάδη, Chief of Investments Officer της MetLife MFC, του οποίου το χαρτοφυλάκιο ελληνικών μετοχών σημείωσε κέρδη, της τάξεως του 4,8%, την ώρα που οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις βρίσκονταν στην κορύφωσή τους, το χρηματιστήριο των Αθηνών υποχωρούσε κατά 18% και ενώ τα υπόλοιπα 34 χαρτοφυλάκια, με επίκεντρο την Ελλάδα, που παρακολουθεί το Bloomberg, κατέγραψαν απώλειες.

Ειδικότερα, τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια κατέγραψαν κατά μέσο όρο απώλειες 15%, ενώ ένα είδε την αξία του να υποχωρεί κατά 28%.

Ο ίδιος ο χρηματιστής σημειώνει πως η στρατηγική του ήταν πολύ απλή, ενώ ακολούθησε έναν βασικό κανόνα: απόφυγε τις τραπεζικές μετοχές και τις καταναλωτικές επιχειρήσεις.

Στον αντίποδα επικεντρώθηκε στις μετοχές, τις οποίες θεώρησε υποτιμημένες, βάσει των κερδών τους, με τις καλύτερες θέσεις του στα Ελληνικά Πετρέλαια, το Χρηματιστήριο Αθηνών και την Μυτιληναίος.

«Υπάρχουν πολλές υγιείς επιχειρήσεις για να επενδύσει κανείς», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης, μιλώντας στο Bloomberg, αναφερόμενος «σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, με προοπτικές ανάπτυξης και υγιείς ροές κεφαλαίων, που πωλούνται σε discount σε σύγκριση με την καθαρή αξία τους».

Παράλληλα, αναφέρει πως όταν η κατάσταση έγινε… περίπλοκη, μετά τα capital controls και την αργία του χρηματιστηρίου, ο ίδιος παρέμεινε ψύχραιμος και δεν άλλαξε τίποτα στις βασικές επενδύσεις του.

«Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη διαδικασία μάθησης και εμπειριών», ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης, ενώ πρόσθεσε πως «η κατάσταση σήμερα είναι διαφορετική από το 1994 όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, καθώς τότε οι αγορές δεν είχαν βάθος, τόσους συμμετέχοντες και την τεχνολογία».

Βράβευση της MetLife στα Business IT Excellence Awards

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που διοργάνωσαν το περιοδικό netweek της Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρείν ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η MetLife βραβεύθηκε με το ΒΙΤΕ Silver Award στην κατηγορία «Εφαρμογές Internet of Things & m2m» για την ηλεκτρονική υπηρεσία e-Claims.

Η υπηρεσία e-Claims αποτελεί μέρος της υπηρεσίας e-Services της MetLife, η οποία παρέχει ανά πάσα στιγμή στους ασφαλισμένους της μια ολοκληρωμένη εικόνα των ασφαλιστηρίων τους και όχι μόνο.

Η υπηρεσία e-Claims είναι μια νέα καινοτόμος εφαρμογή για την online καταχώρηση εξω-νοσοκομειακών αποζημιώσεων από τους ομαδικούς πελάτες. Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό διαδικτυακό περιβάλλον, η εφαρμογή καθιστά εφικτή την καταχώρηση των απαραίτητων δικαιολογητικών της καταβολής αποζημίωσης γρήγορα και εύκολα, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο internet. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και εντός 3 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών, καταβάλλεται αυτόματα το ποσό της αποζημίωσης στον τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.

Η βράβευση αυτή αποτελεί μια πράξη αναγνώρισης της πελατοκεντρικής στρατηγικής της MetLife, την οποία  υλοποιεί η Εταιρία σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την βελτίωση του τρόπου αντίληψης των αναγκών των ασφαλισμένων της, ώστε να εφαρμόζει λύσεις οι οποίες όχι απλά να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, αλλά να τις υπερβαίνουν. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος Δ.Σ. και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) κ.κ. F. Thibaut και Δ. Γεωργόπουλος αντίστοιχα, έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της MetLife κ. Δημήτρη Μαζαράκη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η βράβευση της MetLife αναδεικνύει το σημαντικό έργο που επιτελείται και στον τομέα της Τεχνολογίας και των λύσεων που βασίζονται σε αυτή. Με την επιβράβευση των αξιόλογων πρωτοβουλιών επιχειρήσεων και οργανισμών, επιτυγχάνεται ο στόχος των βραβείων που είναι η ανάδειξη της τεχνολογικής πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικής αξίας της τεχνολογίας για την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων, όσο και τη δυναμική του κλάδου ως Πυλώνα Ανάπτυξης της Οικονομίας».

Με αφορμή την συγκεκριμένη βράβευση, ο κ. Αντώνης Χριστοφίλης, IT Manager της MetLife, δήλωσε τα εξής: «Με επίκεντρο της φιλοσοφίας της τον πελάτη, η MetLife έχει αναβαθμίσει περαιτέρω την τεχνολογική της υποδομή εγκαινιάζοντας πρωτοποριακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ήδη υπάρχουσες. Αποτέλεσμα της τεχνολογικής αναβάθμισης της Εταιρίας είναι, μεταξύ άλλων, η καλύτερη διεκπεραίωση των συναλλαγών της με τους ασφαλισμένους της.

Στην MetLife η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της χρήσης  ηλεκτρονικών εφαρμογών, συνιστά το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα που επιβραβεύεται κυρίως από τους ασφαλισμένους της».

Διεύρυνση συνεργασίας MetLife με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Η MetLife διεύρυνε τη συνεργασία της με τον όμιλο του ιατρικού Αθηνών, εντάσσοντας στα ειδικά συμβεβλημένα νοσηλευτήρια και το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας με το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, οι ασφαλισμένοι της MetLife μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια, όπως δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις αξίας € 150 σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, εκπτώσεις στα έξοδα νοσηλείας και δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες, τόσο για επείγοντα περιστατικά, όσο και για προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις, όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Επίσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της MetLife με κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών (Ιατρικό Περιστερίου, Ψυχικού, Π. Φαλήρου και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη), προβλέπονται για τους ασφαλισμένους της εταιρείας αντίστοιχες παροχές προστιθέμενης αξίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.metlife.gr (ενότητα: προνόμια Advanced Benefit Club).

Συνεργασία ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center - MetLife

Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center ξεκινά επίσημη συνεργασία με την ασφαλιστική  εταιρεία MetLife, ως ειδικό συμβεβλημένο νοσηλευτήριο. Η MetLife, με 147 χρόνια εμπειρίας παγκοσμίως και 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα, διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον παροχή καινοτόμων προγραμμάτων και υπηρεσιών στον τομέα της ασφαλιστικής προστασίας και εμπνέει εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο να διεκδικήσουν περισσότερα από την ζωή τους.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, οι ασφαλισμένοι της MetLife θα απολαμβάνουν προνόμια όπως απευθείας κάλυψη πλήρους νοσηλείας και παροχές προστιθέμενης αξίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, καθώς και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center. Στα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας, προβλέπεται η χρήση ασθενοφόρου του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center χωρίς οικονομική επιβάρυνση (εντός Αττικής).

Οι ασφαλισμένοι της MetLife μπορούν να καλούν για ραντεβού τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 08.00 έως 16.00, στο τηλέφωνο επικοινωνίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων 210.69 72 004.

Η πρόσβαση στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς βρίσκεται στη Λεωφ. Μεσογείων 107 στην Αθήνα, πλησίον της στάσης μετρό «Κατεχάκη», εξυπηρετείται από τις γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ Α5, Β5, 046 και Χ95. Τέλος, διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης 400 θέσεων.

Το  ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center, κατασκευάστηκε το 2000 σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Π.Δ. 517/91.Διαθέτει άδεια 37 κλινικών όλων των ειδικοτήτων με συνολικά 462 κλίνες, 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με 38 κλίνες, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με 25 κλίνες, Θάλαμο Ιωδίου 2 κλινών και 25 υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center  επεδίωξε να συνδυάσει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, επεκτείνοντας τους ορίζοντες της Ιατρικής επιστήμης.

Η MetLife ανοίγει τις πόρτες σε ταλαντούχους νέους

Η MetLife, συνεχίζοντας την υποστήριξη προς τους νέους, υποδέχτηκε πρόσφατα στα κεντρικά της γραφεία μια ομάδα 50 φοιτητών στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού  «Business Days»  που διοργανώνει το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας με την υποστήριξη του κ. Ι. Λαδόπουλου, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.

Ο θεσμός των «Business Days», τον οποίο η MetLife συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα για δεύτερη συνεχή χρονιά, χαρακτηρίζεται από εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων διαφόρων πανεπιστημιακών σχολών σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες συνοδεύονται από παρουσιάσεις-σεμινάρια ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην MetLife, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την λειτουργία μιας ασφαλιστικής Εταιρείας, καθώς και για τις δραστηριότητες και τα τμήματα της MetLife μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων έμπειρων ανώτατων στελεχών. Οι ομιλητές μοιράστηκαν με τους φοιτητές προσωπικές τους εμπειρίες, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ειδικές συμβουλευτικές συναντήσεις για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους για την σημερινή αγορά εργασίας.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ομιλία του κ. Δ. Μαζαράκη, Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της MetLife, ο οποίος μοιράστηκε με τους φοιτητές την εμπειρία του και τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Ο κ. Μαζαράκης αρχικά μίλησε για την πορεία του στον ασφαλιστικό χώρο, αλλά και τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η ασφαλιστική αγορά. Αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση των λειτουργιών της MetLife από πλευράς Διοίκησης, στη συνέχεια, απάντησε σε πολλά ερωτήματα των φοιτητών σχετικά με την επαγγελματική τους πορεία, αλλά και τις πραγματικές τάσεις της αγοράς.

Για την MetLife, ο θεσμός των “Business Days” αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τον επιχειρηματικό χώρο μέσα από μια διαδικασία που είναι επωφελής για όλες τις πλευρές. Ανοίγοντας τις πόρτες σε ταλαντούχους φοιτητές και αποφοίτους, δίνεται η δυνατότητα στη νέα γενιά να ενημερωθεί για την πραγματική αγορά, να διευρύνει τα γνωστικά της πεδία περνώντας από την θεωρία στην πράξη.

Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων, που εκφράστηκε μέσα από πληθώρα ερωτήσεων και αποριών, γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα ενίσχυσης παρόμοιων πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στη νέα γενιά στην Ελλάδα.

Βράβευση της MetLife στο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας»

Η MetLife βραβεύτηκε για τα 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στην Ελλάδα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας». Το Συνέδριο, που διοργανώθηκε για 25η συνεχή χρονιά, αποτελεί πλέον θεσμό στην Ελλάδα, προσελκύοντας εκπροσώπους από την πολιτική, οικονομική, επιχειρηματική και δημοσιογραφική κοινότητα.

Το τιμητικό βραβείο στην MetLife απένειμε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κ. David D. Pearce, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ πολύ το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την τιμητική βράβευση της MetLife με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας της στην Ελλάδα, 50 χρόνων ηγετικής παρουσίασης και προσφοράς στην Ελληνική Οικονομία και στον έλληνα καταναλωτή. Η τιμητική αυτή βράβευση ανήκει στους ανθρώπους της MetLife, οι οποίοι με τη συστηματική τους δουλειά όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων και την εκτίμηση της αγοράς».

Η MetLife είναι η εταιρία που καθιέρωσε τον θεσμό της ασφάλειας Ζωής στη χώρα μας. Μέσα από μια ευρεία γκάμα σύγχρονων και ευέλικτων ατομικών και ομαδικών Ασφαλιστικών Προγραμμάτων, καλύπτει αποτελεσματικά τους κλάδους Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων, Υγείας και Συνταξιοδότησης, παρέχοντας ολοκληρωμένη προστασία σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

H MetLife χορηγός Συνεδρίου που διοργάνωσε η AIESEC

Η MetLife υπήρξε χορηγός σε Συνέδριο που διοργάνωσε η AIESEC στις 11 Νοεμβρίου, στην Κόρινθο, με την συμμετοχή 200 περίπου φοιτητών από 7 Πανεπιστήμια. Θέμα του Συνεδρίου ήταν «Development Conference»  και οι εργασίες του είχαν ως βασικό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων διοίκησης ομάδας στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια του συνεδρίου η εταιρία μας διοργάνωσε ένα workshop με αντικείμενο «Team Management & Coaching Skills» στο οποίο έλαβαν μέρος 100 φοιτητές. Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρίας, κυρία Ελένη Σδούγκα, μίλησε για θέματα coaching και ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ηγέτης. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και με την παρουσίαση σύγχρονων εργαλείων management, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αφομοιώσουν άμεσα τις πληροφορίες που τους παρουσιάστηκαν.  Στο τέλος του workshop όλοι εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την διοργάνωση και τη χρησιμότητά του.

Η MetLife, μέσω της χορηγίας της σε συνέδριο της AIESEC για δεύτερη φορά, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους νέους ανθρώπους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να κάνουν τη διαφορά στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.   

Η AIESEC είναι διεθνής, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός, με παρουσία σε 124 χώρες και 2400 Πανεπιστήμια και με περισσότερα από 90.000 μέλη. Σκοπός της είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή γνώση και κατανόηση ενώ συγχρόνως τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα διεθνές δίκτυο από φορείς αλλαγής που σκοπό έχουν να φέρουν ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

H MetLife συμμετείχε δυναμικά στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

«Τρέχουμε με Ψυχή» ήταν το σύνθημα των δρομέων της MetLife που συμμετείχαν στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή  9 Νοεμβρίου 2014.  Οι αθλητές της MetLife, που ξεπέρασαν τους 250, συμμετείχαν στις διαδρομές των 5, 10 και 42 χλμ., αναδεικνύοντας  τη θέληση και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και αποδεικνύοντας έμπρακτα την δέσμευσή τους σε διαχρονικές αξίες, όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική  συνείδηση.

Η συμμετοχή της MetLife στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, είχε έναν ιδιαίτερα σημαντικό ανθρωπιστικό σκοπό που εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας. Για κάθε ένα χιλιόμετρο διαδρομής των συμμετεχόντων στον αγώνα, η MetLife ενισχύει με το ποσό των 10€ το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σημάδια της ανεπάρκειας στη σίτιση, αλλά και να προάγει την υγιεινή διατροφή σε μαθητές. Στόχος του προγράμματος είναι αφενός να παρέχει καθημερινά σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν ένα δωρεάν μικρό, υγιεινό γεύμα και αφετέρου να τους ενθαρρύνει να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.

Με γνώμονα την ενίσχυση αυτής της μεγάλης προσπάθειας, η MetLife είχε απευθύνει ευρύ κάλεσμα σε όλο το διοικητικό προσωπικό της και το δυναμικό πωλήσεων, καθώς και σε πολλούς εξωτερικούς της συνεργάτες. Μάλιστα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων της MetLife στην Ελλάδα,  προσκλήθηκαν και συνάδελφοι της Εταιρείας από άλλες χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής για να συμβάλλουν και αυτοί με την σειρά τους στον σημαντικό αυτό σκοπό. ​

Η ανταπόκριση όλων ήταν τεράστια, αποδεικνύοντας το μεγάλο αίσθημα ευθύνης και ανθρωπιάς που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της Εταιρείας, τόσο σε τοπικό, όσο και διεθνές επίπεδο, αλλά και τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να συνεργάζονται με την MetLife.

Δυναμικό παρών στην ομάδα έδωσε και η Διοίκηση της Εταιρείας με την συμμετοχή τόσο του κ. M. Khalaf, President, Europe, Middle East & Africa, όσο και του κ. Δ. Μαζαράκη, Αντιπρόεδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της MetLife στην Ελλάδα.

Μετά τον τερματισμό, η MetLife είχε διοργανώσει ειδική εκδήλωση για τους αθλητές της προκειμένου να τους επιβραβεύσει για τη δυναμική τους προσπάθεια και να τους ευχαριστήσει για τη συμβολή τους σε αυτόν τον σημαντικό ανθρωπιστικό σκοπό.

Η MetLife βραβεύεται για 2η φορά ως ένας από τους ηγέτες της Ελληνικής αγοράς

Η MetLife βραβεύθηκε για 2η φορά, στα πλαίσια του θεσμού «True Leaders», ως ένας από τους ηγέτες της Ελληνικής αγοράς, με βάση τις επιδόσεις της κατά το 2013.  Η τελετή απονομής βραβείων έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα, κ. Δημήτρης Μαζαράκης.

Ο θεσμός των βραβείων «True Leaders» οργανώνεται από την ICAP Group από το 2011 και έχει ως στόχο να τιμήσει τις Εταιρείες και τους Ομίλους – Ηγέτες, βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια, την Κερδοφορία, την Αύξηση Προσωπικού, την υψηλή Πιστοληπτική Ικανότητα (ICAP Score) και την κορυφαία θέση στον Κλάδο.

Ο κ. Μαζαράκης, αναφερόμενος στην βράβευση της Εταιρείας, τόνισε: «Η φετινή διάκριση της MetLife ως ένας από τους ηγέτες της Ελληνικής αγοράς, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς, πέρα από το γεγονός  ότι υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά την κορυφαία θέση και αξιοπιστία της,  ταυτόχρονα, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σταθερότητας και της αναπτυξιακής δυναμικής που την διακρίνει σε ένα περιβάλλον, όπως ήταν αυτό του 2013, που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερες δυσκολίες και ισχυρές προκλήσεις.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία της Εταιρείας διαδραματίζουν οι συνεργάτες της, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Οι υψηλές ικανότητες και ο επαγγελματισμός που διακρίνει τους ανθρώπους της MetLife αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας που της δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίζει να ανταποκρίνεται με μεγάλη επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις της ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς του σήμερα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης τόσο για τους ασφαλισμένους της, όσο και τους συνεργάτες της σε όλα τα επίπεδα».

Women’s Business Network

Στα πλαίσια των ενεργειών που υλοποιεί η MetLife σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων της, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του ρόλου και των επαγγελματικών τους προοπτικών μέσα στον οργανισμό, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ειδική εταιρική εκδήλωση με θέμα “Women’s Business Network” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Στόχος της εκδήλωσης στην οποία προσκλήθηκαν όλες οι γυναίκες εργαζόμενες στην Εταιρεία, ήταν να γνωρίσουν σε βάθος τη φιλοσοφία του Diversity & Inclusion, δηλαδή τις έννοιες της Διαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης στον χώρο της εργασίας.

Η MetLife ενθαρρύνει και υποστηρίζει την συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων σε ένα περιβάλλον που αναγνωρίζει τη Διαφορετικότητα. Παράλληλα, η Ενσωμάτωση είναι η δέσμευση της Εταιρείας να εκτιμά την ποικιλία των χαρακτηριστικών που κάνουν τους ανθρώπους μοναδικούς ή αλλιώς διαφορετικούς. Είναι σημαντικό κάθε εργαζόμενος να γνωρίζει ότι η επαγγελματική του πορεία βασίζεται στις ικανότητές του και δεν επηρεάζεται από το φύλο του, τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ή από οποιαδήποτε άλλη παράμετρο. Στα πλαίσια της φιλοσοφίας αυτής, η οποία δεν είναι νέα για την Εταιρεία, η MetLife όχι μόνον στηρίζει τη Διαφορετικότητα, αλλά δεσμεύεται να παρέχει ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στους ανθρώπους της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου, Regional Head, Eastern & Southern Eu