Τα νέα μας

7/2/2018

 

H MetLife μία από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στον κόσμο και #1 πιο ανταγωνιστική ασφαλιστική εταιρεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση την κατάταξη του περιοδικού Fortune.

Ανακοινώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, η φετινή κατάταξη με τις πιο αξιοθαύμαστες στον κόσμο εταιρείες, για τη φήμη και τις επιδόσεις τους, «The world’s mоst Admired companies», που πραγματοποιείται, σε ετήσια βάση, από το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό Fortune.

Με βάση την κατάταξη αυτή, η МеtLife κατέλαβε την 4η θέση, στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, με παγκόσμια δραστηριότητα, βελτιώνοντας κατά 3 θέσεις την κατάταξή της, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις της εταιρείας και στη βαθμολογία στους επιμέρους τομείς, όπου κατέλαβε την 1η θέση στον τομέα διεθνούς ανταγωνιστικότητας («global competitiveness»), τη 2η θέση για τις δράσεις της στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, την 4η θέση για τη χρήση των εταιρικών διαθεσίμων («corporate assets»), την 5η θέση για την καινοτομία της, καθώς και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της, συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία 6,33.

 

Για την κατάρτιση της λίστας «The world’s mоst Admired companies» το περιοδικό Fortune διενεργεί μεγάλης κλίμακας έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 3.900 στελέχη, ειδικοί, αναλυτές, από 680 εταιρείες, σε πάνω από 50 διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας και σε 29 χώρες.

Η ΜеtLife είναι επίσης #42 εταιρεία, στη λίστα Fortune 500.

 

23/01/2018

 

Η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. κατέλαβε την 5η θέση μεταξύ 16 ΑΕΔΑΚ και διακρίθηκε με συνολικά 5 + 1 βραβεία στα Fund Managers Awards 2017

Με 5 συνολικά διακρίσεις, εκ των οποίων 4 πρωτιές, διακρίθηκαν τα αμοιβαία κεφάλαια της MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ, στα Fund Managers Awards 2017, που διοργανώνονται από την ΠΕΜΑΚΟ. Συνεπής στο ετήσιο ραντεβού της με τις επιτυχίες, η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ, συνέχισε την ανοδική πορεία της, επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων που διαχειρίζεται, σε  μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και απαιτητική χρονιά, αποδεικνύοντας την προτίμηση και αφοσίωση των μεριδιούχων της.

Συγκεκριμένα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, για το διάστημα από 31/12/2016 έως 31/12/2017 (έτος) και για την τριετία από 31/12/2014 έως 31/12/2017 οι αποδόσεις και οι διακρίσεις έχουν ως εξής:

 • To A/K Ελληνικό Ομολογιών Εσωτερικο1 κατατάχθηκε 1ο στην κατηγορία «Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας», με ετήσια απόδοση +43,22%, αλλά και 1ο στην 3ετία με απόδοση 93,85%.
 • To A/K MetLife Alico Μετοχικό Εξωτερικού Αναδυόμενων2, με ετήσια απόδοση +10,54%, κατατάχθηκε 1ο στην κατηγορία «Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσόμενων Αγορών» και 3ο στην 3ετία με απόδοση 11,18%.
 • To A/K MetLife Alico Μετοχικό Εσωτερικού Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης3 κατατάχθηκε 1ο στην κατηγορία «Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας», με απόδοση 37,68% στην 3ετία (απόδοση έτους 28,38%).

Η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. τιμήθηκε επιπλέον με το Γ’ Ειδικό Βραβείο για τα πιο αποδοτικά Αμοιβαία Κεφάλαια ανεξαρτήτου κατηγορίας, για τη δεκαετία από 31/12/2007 έως 31/12/2017, το οποίο αφορά στο Α/Κ Ελληνικό Ομολογιών Εσωτερικού με 10ετή απόδοση 133,94%.

Στην 5η  καλύτερη θέση της ελληνικής αγοράς, η  MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ!

Οι ανωτέρω διακρίσεις κατατάσσουν τη MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. στην 5η θέση μεταξύ των 15 Α.Ε.Δ.Α.Κ. στην Ελληνική Αγορά. Η Λένια Παπαγγελοπούλου, Γενική Διευθύντρια MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. δήλωσε «Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου  όλους εκείνους που μας εμπιστεύονται τις επενδύσεις τους και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη τους, να προσθέτουμε αξία και να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, στοιχεία που μας διατηρούν στην ηγετική θέση στον τομέα Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελληνική Αγορά».

[1] Αρ. Αδείας: EK. 116/21.07.1992, ΦΕΚ 504/Β/06.08.1992, Τροποποίηση: 251/25.01.2016

[2] Αρ. Αδείας: Ε.Κ. 650/23.12.2004, Τροποποίηση: E.K. 201/27.03.2014

[3] Αρ. Αδείας: Ε.Κ. 14/250/08.06.2001, Τροποποίηση: E.K. 195/24.01.2014

OI ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

19/01/2018

 

Tο Аgency της MetLife ψηλά για 5η συνεχή χρονιά!

 

Μία ακόμη  χρονιά ολοκληρώθηκε και βρίσκει το Agency της МetLife  να καταγράφει σημαντική αύξηση τόσο σε νέες πωλήσεις όσο και σε συνολικό κύκλο εργασιών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σε μία δύσκολη περίοδο για την χώρα, κατά την οποία πολίτες και επιχειρήσεις συνεχίζουν να δοκιμάζονται, το ισχυρό δίκτυο συνεργατών της MetLife αποδεικνύει με τις δεξιότητες του, τον επαγγελματισμό του, τη σωστή προετοιμασία, την προσαρμοστικότητα και την ετοιμότητα που επέδειξε στην κατανόηση των νέων αναγκών των πελατών, ότι διαθέτει τη διαχρονική συνταγή της επιτυχίας.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 6,3%, σε σχέση με το 2016, αποτέλεσμα αφενός της συνεχούς αύξησης στις νέες πωλήσεις και αφετέρου της περαιτέρω βελτίωσης στους δείκτες ανανεωσιμότητας του χαρτοφυλακίου.

Ο Επικεφαλής Face2Face Distribution και Employee Benefits της MetLife, Γιώργος Ζερβουδάκης, απευθυνόμενος στους ανθρώπους του Agency αναφορικά με τις επιδόσεις τους το 2017 καταλήγει: «Για 5η διαδοχική χρονιά, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας και βεβαίως τους στόχους μας, κατακτώντας νέα υψηλά, σε όλα σχεδόν τα επιμέρους πεδία της δραστηριότητας μας. Προγραμματίζουμε υπεύθυνα, δεν αποπροσανατολιζόμαστε, υλοποιούμε συντεταγμένα.  Σας συγχαίρω για τη συνέπεια! Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη!»

13/12/2017

 

H MetLife στηρίζει τον θεσμό της διαμεσολάβησης

Η ΜеtLife, ενεργό μέλος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, εταιρεία που πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης εδώ και 140 χρόνια και στην ελληνική αγορά από το 1964, στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) και τον πολύτιμο για την κοινωνία θεσμό της διαμεσολάβησης.

Πρόκειται για μία ευέλικτη διαδικασία, κατά την οποία τα εμπλεκόμενα, σε μια διαφορά, μέρη, επιδιώκουν την εύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης, μέσω μίας κοινά αποδεκτής διαδικασίας, σε ουδέτερο τόπο, με τη βοήθεια ενός ουδέτερου και έμπειρου ειδικά εκπαιδευμένου, διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή.

Πιστή στη δέσμευσή της να έχει πάντα στο επίκεντρο τους ασφαλισμένους της, η МеtLife πιστεύει  ότι o θεσμός της διαμεσολάβησης είναι ένας χρήσιμος θεσμός, ο οποίος, σε περίπτωση κάποιας διαφοράς δίνει λύσεις σε λιγότερο χρόνο και με χαμηλότερο κόστος, για  όλους όσους εμπλέκονται.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της МеtLife κ. Δημήτρης Μαζαράκης δήλωσε σχετικά:

«Η MetLife στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας και του O.Π.Ε.Μ.Ε.Δ για την προώθηση του πολύτιμου, νέου θεσμού της διαμεσολάβησης.

Η ύπαρξη του θεσμού της διαμεσολάβησης αναδεικνύει το επίπεδο πολιτισμού που η χώρα μας έχει κατακτήσει, αφού βοηθά στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, με την επίτευξη μίας ουσιαστικής και άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο με απόλυτο σεβασμό στην τήρηση του απορρήτου της διαδικασίας και χάρη στον εκούσιο χαρακτήρα του, οδηγεί σε μία αμοιβαία επωφελή λύση. Παράλληλα, «αποσυμφορίζει» τους δικαστικούς λειτουργούς από τον όγκο εργασίας τους και βοηθά στην απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Η МеtLife δεσμεύεται ότι θα σταθεί ουσιαστικός αρωγός στις προσπάθειες για τη διάδοση του θεσμού στην κοινωνία.»

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2017

 

Στο πλαίσιο της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η МеtLife ανανεώνει τη συνεργασία της με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Για 2η συνεχή, σχολική χρονιά, η MetLife, με τη συνεργασία του MetLife Foundation στηρίζει τις δράσεις του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Η συνεργασία ανανεώθηκε μέσα από το πρόγραμμα  «Παίζω, Ανακαλύπτω και Αισθάνομαι …στα μουσεία», που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Πρόκειται για ένα δυναμικό εκπαιδευτικό έργο που δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ατόμων με αναπηρία. Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνεται στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να εξοικειωθούν και να ανακαλύψουν μουσεία και χώρους πολιτισμού, να έρθουν σε επαφή με τις συλλογές τους, να ασκήσουν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και παράλληλα να βιώσουν την εμπειρία της συνύπαρξης με άλλες ομάδες παιδιών.

Μεγάλη η συμμετοχή των εθελοντών της MetLife!

Τα οφέλη υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων συμπερίληψης είναι σημαντικά για το σύνολο της κοινωνίας, αφενός γιατί δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά με αναπηρία, να συμμετάσχουν ενεργά ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας και αφετέρου γιατί εξοικειώνουν το σύνολο της κοινωνίας με τον σεβασμό προς τη διαφορετικότητα.

Οι άνθρωποι της MetLife συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα, υποστηρίζοντας εθελοντικά την υλοποίησή τους, μετά από συμμετοχή σε ειδική εκπαίδευση από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

O κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication & Marketing της MetLife δήλωσε: «H συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι για εμάς μία πράξη ευθύνης. Η MetLife επιδιώκει ακριβώς αυτό: να είναι ένας χρήσιμος και υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, που αφήνει ένα διαχρονικό κοινωνικό αποτύπωμα

 

Αθήνα, 10/10/2017

         

Ισχυρότερο και μεγαλύτερο δίκτυο Advanced Benefit Club, περισσότερα προνόμια για τους ασφαλισμένους

 

Το δίκτυο Advanced Benefit Club (ABC)  της MetLife γίνεται ισχυρότερο και μεγαλύτερο, με νέες συνεργασίες, που αυξάνουν τις εναλλακτικές επιλογές για τους ασφαλισμένους της, συνεχίζοντας πάντα να προσφέρουν υψηλότατου επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες.

Το ABC, αποτελεί ένα δυναμικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο, το οποίο περιλαμβάνει  τα περισσότερα νοσοκομεία στην Αττική και την περιφέρεια, διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια.

Στο ήδη εκτεταμένο και συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο του ABC εντάχθηκε και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, επεκτάθηκε η συνεργασία της εταιρείας με τον Όμιλο  ΙΑΣΩ (Παίδων, General και Γενική Μαιευτική Γυναικολογική κλινική), για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ συγχρόνως αναβαθμίστηκαν και οι δωρεάν παροχές στα Νοσοκομεία των δύο Ομίλων.

Ταυτόχρονα, η MetLife αναβάθμισε τις προσφερόμενες παροχές προς τους ασφαλισμένους της και στους Ομίλους της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ (Αθηνών και Παίδων) και ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ (Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης).

Με την ενίσχυση του δικτύου και των προσφερόμενων δωρεάν παροχών, οι ασφαλισμένοι απολαμβάνουν περισσότερα και σημαντικά προνόμια, όπως εκπτώσεις στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα έξοδα νοσηλείας, καθώς και δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι  ασφαλισμένοι με ατομικό ή/και Ομαδικό Πρόγραμμα, μπορούν να απολαμβάνουν κορυφαία προνόμια και παροχές στους συνεργαζόμενους φορείς.

Εύκολη και άμεση εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ώρο

με ένα τηλεφώνημα στο 800 800 99 99 (από σταθερό χωρίς χρέωση)

ή στο 210 6127722 (από κινητό)

Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται γρήγορα, άμεσα και απλά, μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης, το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και μέσω του οποίου αποκτούν άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το δικτύο ABC, προγραμματίζουν τα ραντεβού τους με τους συνεργαζόμενους γιατρούς, λαμβάνουν απλές ιατρικές συμβουλές και καθοδήγηση σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού και ενημερώνονται για τα εφημερεύοντα νοσοκομεία και φαρμακεία.

Σε μια εποχή αβεβαιότητας και μεγάλης οικονομικής αστάθειας, η MetLife τηρεί τη δέσμευσή της προς τους ασφαλισμένους της και εξελίσσει συνεχώς τις παροχές, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, ώστε να ανταποκρίνονται  στις ανάγκες τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Advanced Benefit Club και τα προνόμια που προσφέρει μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.metilife.gr.

 

Η MetLife κοντά στα άτομα με ειδικές ικανότητες

Ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα εκατοντάδων νέων, με το πρόγραμμα Παίζω, Ανακαλύπτω & Αισθάνομαι σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

 

02/08/2017 

Ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα εκατοντάδων νέων με ειδικές ικανότητες, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2016-2017 «Παίζω, Ανακαλύπτω & Αισθάνομαι» με πρωτοβουλία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και την υποστήριξη της MetLife και του MetLife Foundation.

 Στα 35 εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν, συμμετείχαν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με ειδικές ικανότητες που είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με χώρους όπως είναι τα μουσεία και οι χώροι πολιτισμού της πόλης μας, να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να βιώσουν την εμπειρία της συνύπαρξης με ομάδες άλλων ατόμων.

Η υποστήριξη της MetLife ήταν ουσιαστική, καθώς εθελοντές της εταιρείας συμμετείχαν στις δράσεις, συμβάλλοντας στο έργο του προγράμματος στην πράξη, μετά από ειδική εκπαίδευση που παρακολούθησαν.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 22 ειδικά σχολεία & φορείς ειδικής αγωγής και 173 εκπαιδευτικοί, που ανέλαβαν την καθοδήγηση και εκπαίδευση των νέων. Οι χώροι που φιλοξένησαν το πρόγραμμα ήταν το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, το Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», η Εθνική Γλυπτοθήκη και ο Εθνικός Κήπος.

 Ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication & Marketing της MetLife δήλωσε σχετικά: «Φέτος, με την υποστήριξη μας στο πρόγραμμα “Παίζω, Aνακαλύπτω & Aισθάνομαι”, συμβάλαμε στο να ανοίξουν οι ορίζοντες εκατοντάδων νέων που γνώρισαν χώρους πολιτισμού στην πόλη μας. Η συγκεκριμένη συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο έχει διπλή αξία για εμάς, καθώς, αφενός είναι μια από τις βασικές δράσεις του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της MetLife, We Care, που αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και αφετέρου, εμπλέκει κι εμάς τους ίδιους, εθελοντές της MetLife, στη χαρά της εκπαίδευσης των νέων με ειδικές ικανότητες.»

 Η κ. Ζαμπέλ Μουρατιάν, Σύμβουλος Διοίκησης & Εκπαίδευσης του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου σημείωσε ότι «Πρόκειται για ένα δυναμικό εκπαιδευτικό έργο που δίνει μεγάλη έμφαση στην αλληλεπίδραση του κοινού με τα μουσεία και κυρίως στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Ευχαριστούμε θερμά τη ΜetLife για τη συνεργασία και την υποστήριξη αυτού του σημαντικού κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ευελπιστούμε στην συνέχεια και εξέλιξη τους.»

 Η MetLife υποστηρίζει το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με περηφάνια και ιδιαίτερη χαρά αναγνωρίζοντας την αξία των εκπαιδευτικών δράσεων του, που αφενός δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ικανότητες να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες και αφετέρου εξοικειώνουν το σύνολο της κοινωνίας με το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα.

 

Απολύτως θετικά είναι τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017 για τη MetLife, σύμφωνα με τα οποία σημειώνεται σημαντική αύξηση του συνολικού κύκλου εργασιών ασφαλίσεων ζωής της τάξης του 12,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Η εντυπωσιακή αυτή αύξηση -συγκριτικά με τον Μ.Ο. της αγοράς ο οποίος δεν ξεπέρασε το 2,7%*- αντανακλά τη σωστή στρατηγική της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τη συνεχιζόμενη μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος, η MetLife κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων, σημειώνοντας αύξηση κύκλου εργασιών στο Agency, για παροχές Υγείας, Ζωής και Ατυχημάτων 12,7% αλλά και στις πωλήσεις της ομάδας Ομαδικών Ασφαλίσεων, με 11%, σε σχέση με το A’ εξάμηνο του 2016.

Ο Επικεφαλής Face2Face Distribution και Ομαδικών Ασφαλίσεων της MetLife, Γιώργος Ζερβουδάκης, δήλωσε σχετικά:

«Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017 δικαιώνουν τις επιλογές μας σε όλα τα επίπεδα. «Διαβάζουμε» έγκαιρα και σωστά τις εξελίξεις και απαντούμε σε αυτές με ρεαλισμό και ευελιξία. Με όπλα μας την νοοτροπία και την άρτια κατάρτιση των ανθρώπων μας, συνεχίζουμε τη θετική πορεία των τελευταίων πολλών ετών, κερδίζοντας  όχι μόνο υψηλότερο μερίδιο αγοράς αλλά και υψηλότερο μερίδιο στις καρδιές των ασφαλισμένων μας».

 

*Πηγή: Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, «Παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων Ιανουαρίου-Μαίου 2017», Ιούλιος 2017

 

Ο Γιώργος Ζερβουδάκης στο τιμόνι των Ομαδικών Ασφαλίσεων

Διατηρεί ταυτόχρονα και τα καθήκοντά του ως επικεφαλής του F2F

 

28/06/2017

 

Σε συνέχεια της ήδη επιτυχημένης πορείας του στο F2F, τα τελευταία 15 χρόνια, ο Γιώργος Ζερβουδάκης, αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου και τον τομέα των Ομαδικών Ασφαλίσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, κ. Δημήτρης Μαζαράκης δήλωσε σχετικά: «Ο Γιώργος έχει μία ιδιαιτέρως επιτυχημένη πορεία στην ασφαλιστική αγορά και βεβαίως τη МеtLife. Είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης μου και είμαι πεπεισμένος ότι αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή για να ηγηθεί ενός επιχειρησιακού τομέα που τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί σημαντικά. Με την άρτια κατάρτιση του, αποτέλεσμα της εμπειρίας του από διαφορετικές θέσεις ευθύνης, αλλά κυρίως με την ακεραιότητα και το επαγγελματικό πάθος που τον διακρίνουν, θα συμβάλλει καθοριστικά και θα οδηγήσει την ομάδα των Employee Benefits στη διατήρηση και ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στην αγορά».

Ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, αναφερόμενος στον διευρυμένο ρόλο του σχολίασε: «Μου εμπιστεύονται αυξημένες αρμοδιότητες σε έναν τομέα στον οποίο η MetLife είναι διαχρονικά πρωτοπόρος και αυτό κάνει την πρόκληση για μένα ακόμη μεγαλύτερη. Πέρα, ωστόσο, από την όποια πρόκληση, ο τομέας των ομαδικών ασφαλίσεων έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας Employee Benefits Trends Survey (EBTS) της  MetLife και τα οποία αναδεικνύουν την έντονη ανάγκη εργαζόμενων και εργοδοτών για αναζήτηση νέων, συμπληρωματικών ή εναλλακτικών μορφών κάλυψης και πρόσθετων παροχών.

Στη MetLife έχουμε όλες τις προδιαγραφές και τα  κατάλληλα εργαλεία να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και ως εκ τούτου να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο την ισχυρή της θέση στην αγορά των Ομαδικών Ασφαλίσεων»

 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Ζερβουδάκη

Ο Γιώργος Ζερβουδάκης γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε Μαθηματικά και κατέχει μεταπτυχιακούς  τίτλους στην Αναλογιστική Επιστήμη και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ασφαλιστικό Κλάδο το 1997, αναλαμβάνοντας διαδοχικά θέσεις ευθύνης στις Διευθύνσεις Αναλογιστικής, Marketing & Επικοινωνίας και των Πωλήσεων.

Από το 2008 και για τα επόμενα 5 έτη διετέλεσε Agency Director της MetLife στην Ελλάδα.

Από τη θέση του Head of Face-to-Face Distribution, τα τελευταία 4 χρόνια έχει την ευθύνη περαιτέρω ανάπτυξης του Career Agency, του Direct Sales Force και του Independent Agency, ενώ από την 1η Ιουλίου 2017 αναλαμβάνει ταυτόχρονα Επικεφαλής του τομέα Еmployee Βenefits, τομέα στον οποίο η MetLife είναι Νο1 επιλογή στην ελληνική αγορά.

Από το Νοέμβριο του 2004 είναι ενεργό Μέλος του Life Office Management Association (Financial Services Education/ Life Management Institute).

 

Στην Αυστραλία το ταξίδι επιβράβευσης για τους κορυφαίους της MetLife Ελλάδας

 

Ταξίδεψαν στο Σίδνεϋ και στο Great Barrier Reef

 

26/06/2017

 

Ένα ταξίδι που, για τους περισσότερους,  αποτελεί όνειρο ζωής πραγματοποίησαν  οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της MetLife. Προορισμός τους  ήταν η μακρινή Αυστραλία, το Σίδνεϋ αλλά και το Great Barrier Reef. Στο Σίδνεϋ οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της MetLife έλαβαν μέρος στο Περιφερειακό Συνέδριο 2017 ενώ είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στους ρυθμούς της πόλης.  Περπάτησαν στην περίφημη Ηarbour Bridge, και επισκέφτηκαν την Όπερα του Σίδνεϊ, σήμα κατατεθέν της πόλης που είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.   

Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στη φιλοσοφία που έχει αναπτύξει η MetLife σε παγκόσμιο επίπεδο δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους που πετυχαίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα στο πλαίσιο των ετήσιων στόχων πωλήσεων, να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο ταξίδι επιβράβευσης. Στα ταξίδια αυτά συμμετέχουν μόνο οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι απ’ όλα τα γραφεία της εταιρείας στην περιφέρεια ΕΜΕΑ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα σε αυτό το ταξίδι είχε τη μεγαλύτερη, σε αριθμό επιτυχόντων, αποστολή από όλη την περιφέρεια ΕΜΕΑ. Την Ελληνική αποστολή συνόδευαν από το Ελληνικό management οι κ.κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, Head of Face to Face Distribution Ελλάδας  και Κώστας Δερβεντζής, Head of Agency Ελλάδας.

Για τους πρώτους των πρώτων, που εκτός από το Περιφερειακό Συνέδριο ήταν επιτυχόντες και του EMEA President’s Circle, το ταξίδι τους συνεχίστηκε επιπλέον 3 μέρες, εξερευνώντας το Great Barrier Reef, τον μεγαλύτερο Κοραλλιογενή Ύφαλο στον κόσμο, που αποτελεί την τέλεια ισορροπία μεταξύ πολυτέλειας και περιπέτειας.

Η MetLife βρίσκεται πάντα δίπλα στους επαγγελματίες συνεργάτες του Agency καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρείας.  Εφαρμόζει δοκιμασμένες πολιτικές που κάνουν τους ανθρώπους της πρωταγωνιστές και τους δίνει τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχουν τόσο εκείνοι όσο και η εταιρεία τους στόχους τους. Προσπαθεί να τους εμπνεύσει και να τους δώσει κίνητρα να εμπνευστούν και οι ίδιοι με καθημερινή επιδίωξη τους υψηλότερους στόχους.

Και αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για μια εταιρεία που είναι και παραμένει σε Ηγετικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα για πολλά χρόνια, κάνοντάς τη ελκυστική για νέους φιλόδοξους συνεργάτες και παράλληλα εξασφαλίζοντας ασφάλεια στους ανθρώπους που την υπηρετούν εδώ και χρόνια.

 

H MetLife στηρίζει την Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα των νέων

 

22/06/2017 

 

Δέκα υποψήφιοι, τρεις νικητές, ένας …υπερτυχερός! Για την ακρίβεια ένα «έξυπνο» κολονάκι που με τον δικό του τρόπο διώχνει τους ενοχλητικούς και φροντίζει να κρατάει ελεύθερα τα σημεία πρόσβασης για τους ΑμεΑ στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Η ομάδα που το δημιούργησε είναι εκείνη που θα διαγωνισθεί εκ μέρους της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, διεκδικώντας το ευρωπαϊκό βραβείο.

 Όλα αυτά έγιναν με την υποστήριξη της MetLife, που ανέλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να στηρίξει τον θεσμό, του φοιτητικού διαγωνισμού ψηφιακής καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2017» του ΣΕΝ/JA Greece.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και το πρώτο βραβείο κατέκτησε η ομάδα «ΡarkAllou»,  η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe «Εnterprise Challenge 2017» που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι. Ο φοιτητικός  διαγωνισμός  Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up»  πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συμμετοχή της MetLife και του MetLife Foundation.

H MetLife, με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων και σε συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές στήριξε τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι αξιοποιώντας τη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία internet of things, δημιούργησαν ένα έξυπνο κολονάκι που τοποθετείται στη ράμπα του πεζοδρομίου και με τη χρήση ειδικού αισθητήρα εντοπίζει το αυτοκίνητο που παρκάρει και ειδοποιεί τις Δημόσιες Αρχές για την αντιμετώπιση του θέματος. Το «ParkAllou» όμως δεν περιορίζεται εκεί. Φιλοδοξεί να επεκταθεί και να λύσει τα προβλήματα που εμποδίζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να κυκλοφορούν στους δρόμους. Στόχος των φοιτητών που το δημιούργησαν επίσης είναι η εφαρμογή τους «να καλλιεργήσει μια κουλτούρα σεβασμού και ισότητας των ατόμων αυτών με τους υπόλοιπους πολίτες». 

Ο κ. Νίκος Δασκαλάκης, VP & ESE Head of F2F distribution της ΜetLife, αναφερόμενος στον διαγωνισμό δήλωσε: «Ήταν η τρίτη χρονιά διοργάνωσης ενός διαγωνισμού που εξελίσσεται πλέον σε θεσμό. Εμείς οι άνθρωποι της MetLife είμαστε χαρούμενοι, όχι μόνο για τη στήριξη που προσφέρουμε στον διαγωνισμό, αλλά κυρίως για τη στήριξη προς τις ομάδες των παιδιών που αγωνίζονται και μας εμπιστεύονται. Και αυτό αποδεικνύεται από τη αύξηση των συμμετοχών αλλά και τον τρόπο συμμετοχής των φοιτητών. Με πρωτοποριακές ιδέες από τις οποίες δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια. Εύχομαι καλή επιτυχία στη ομάδα των νικητών στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe «Enterprise Challenge 2017».

 

Έρευνα της MetLife αλλάζει τα δεδομένα για την ομαδική ασφάλιση

Οι εργαζόμενοι θεωρούν την ομαδική ασφάλιση ύψιστο κίνητρο και μοναδική   παροχή

 

19/06/2017 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της εταιρείας  MetLife, leader στο χώρο των ομαδικών ασφαλίσεων, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης σημαντικής έρευνας για την ομαδική ασφάλιση στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση της έρευνας της MetLife έγινε στο Μουσείο Γουλανδρή - Κέντρο Γαία από τον κ. Ossman Charabati, Head of Employee Benefits, MetLife EMEA  και το παρόν έδωσαν σημαίνοντα στελέχη του ιδιωτικού τομέα. Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε πάνελ όπου εκπρόσωποι εταιριών και φορέων, όπως η Μάρθα Μυλωνά - Strategic Advisor BoD GPMA, ο Σωτήρης Σταματίου - Πρόεδρος ΣΔΑΔΕ & Group Director Onassis Foundation, η Βαρβάρα Παναγοπούλου - Human Resources Director Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Ιωάννα Κουτρουβή - Διευθύνουσα Σύμβουλος Predicta S.A. και ο Γεώργιος Σιώπκας – Ερευνητής MRB Hellas, συζήτησαν με αφορμή τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν.

Πρώτο και βασικό εύρημα της έρευνας σχετικά με τις παροχές της Ομαδικής Ασφάλισης είναι το γεγονός ότι η ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και η αύξηση της ικανοποίησής τους αποτελεί πρόκληση για περίπου 40% των εταιριών. Την ίδια στιγμή, οι διαρκείς μεταβολές στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, δημιουργούν αβεβαιότητα στους εργαζομένους, καλώντας για μεγαλύτερη υποστήριξη από πλευράς των επιχειρήσεων.

Σημαντικά επιμέρους ευρήματα καταδεικνύουν ότι το 82% των εργοδοτών πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι με τις υπάρχουσες παροχές ενώ το 55% των εργαζομένων δήλωσε ότι θα τους ενδιέφερε ο εργοδότης να τους προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα εθελοντικών παροχών, από τις οποίες θα μπορούν να επιλέγουν. Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει ότι όσο περισσότερο εκτιμούν οι εργαζόμενοι το ενδιαφέρον και την υποστήριξη από τον προϊστάμενό τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η αφοσίωση και η δέσμευσή τους προς τον εργοδότη.

Ακόμα, από τη σκοπιά των εργαζομένων, τα δεδομένα της αγοράς έχουν μεταβάλει άρδην τις ανάγκες τους. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 40% των εργαζομένων δεν ξέρει πώς να σχεδιάσει τη συνταξιοδότησή του και το 29% δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για να αποταμιεύσει χρήματα.

Συνεπώς, η σωστά σχεδιασμένη ομαδική ασφάλιση είναι σημαντικός παράγοντας για τους εργαζόμενους κάθε επιχείρησης, ενισχύοντας την παραμονή και την παραγωγικότητά τους καθώς και την προσέλκυση ικανών στελεχών.

Ο κ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος MetLife, δήλωσε «Στη MetLife, πιστεύουμε ότι οι έρευνες όπως είναι η EBTS (Employee Benefit Trends Study), είναι απαραίτητες για την κατανόηση της αγοράς εργασίας γιατί προσφέρουν μία χρήσιμη εικόνα τόσο για τις απόψεις των εργοδοτών όσο και για τις ανάγκες των εργαζομένων. Με αυτό το σκεπτικό, η EBTS είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες μελέτες αυτού του είδους και έχει καθιερώσει τη MetLife ως Thought Leader στον κλάδο της, σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι η ανησυχία εργοδοτών και εργαζόμενων για την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και της συνταξιοδοτικής τους δυνατότητας. Σε μία χώρα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει χάσει 427.000 από τα καλύτερα ταλέντα της και βρίσκεται σε ένα καθεστώς παρατεταμένης αστάθειας, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ ο εργοδότης να ενισχύσει το Employee Value Proposition με έξυπνα και ευέλικτα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης.»

Η έρευνα Employee Benefit Trends Study αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη μελέτη αυτού του είδους καθώς εξετάζει τόσο την πλευρά των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων, γεγονός που τη διαφοροποιεί από πολλές άλλες έρευνες της αγοράς. Συμμετείχαν 151 εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ελληνικές & πολυεθνικές, που είχαν ενεργό πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης. Πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικεφαλής των εταιρειών αυτών (CEO, CFO, HR) και παράλληλα συνομίλησαν με 302 εργαζόμενους αυτών των εταιρειών.

 

 

Οι άνθρωποι της MetLife δίπλα στα παιδιά των Special Olympics Hellas για 2η χρονιά

02/06/2017 

 

Η MetLife, για 2η χρονιά, με την υποστήριξη του MetLife Foundation διατηρώντας με συνέπεια  για ακόμη μία φορά τον κοινωνικό της ρόλο συμμετείχε στην 17η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics Hellas.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics είναι η κοινωνική ένταξη, η ενδυνάμωση  και η συμμετοχή των ατόμων με τις ειδικές δεξιότητες σε αθλητικές δράσεις με τη βοήθεια εμπνευσμένων εθελοντών με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. 

Οι άνθρωποι της MetLife έδωσαν το παρών συμμετέχοντας σε αθλητικές δραστηριότητες μαζί με τους αθλητές των Special Olympics υποστηρίζοντας τον παγκόσμιο θεσμό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου στο Γουδή. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της MetLife συμμετείχαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με τους αθλητές των Special Olympics, σε μεικτές ομάδες και στη διεξαγωγή αθλητικών ασκήσεων συνοδεύοντας τους αθλητές.

Ο κύριος Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication & Marketing της MetLife, ανέφερε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές των Special Olympics, καθώς όλοι είναι νικητές, που με το παράδειγμά τους μας δείχνουν τι σημαίνει θέληση για ζωή. Η MetLife από τη δική της πλευρά θα συνεχίσει να υποστηρίζει πρωτοβουλίες εθελοντισμού για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ειδικές δεξιότητες.»

Ενέργειες όπως αυτή στηρίζουν και ενθαρρύνουν τη φιλοσοφία της MetLife σχετικά με τον κοινωνικό ρόλο της εταιρείας και προάγουν τη διαρκή εξέλιξη των ανθρώπων της με τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες δράσεις.

Η MetLife, διατηρώντας σταθερά το αίσθημα  της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, υποστηρίζει έμπρακτα  το θεσμό των Special Olympics με στόχο τον σεβασμό και την ενίσχυση των ατόμων με ειδικές δεξιότητες. Αποστολή των εθελοντών της MetLife είναι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ένα θεσμό, ο οποίος αποτελεί κοινωνικό έργο σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Για 3η συνεχή χρονιά στη MetLife το «Βραβείο Εθελοντισμού», από το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece

22/5/2017

Για 3η συνεχή χρονιά η MetLife βραβεύτηκε με το Βραβείο Εθελοντισμού, από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece για το Πρόγραμμα «LifeChanger». Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στα πλαίσια της εκδήλωσης για την ανάδειξη της «Καλύτερη Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2016-2017».

Η καίριας σημασίας συμμετοχή των εθελοντών – στελεχών της MetLife στα προγράμματα και η πολύτιμη στήριξη  που παρέχουν στους μαθητές, είναι αυτή που ανέδειξε την εταιρεία για μια ακόμη χρονιά, ως πολύτιμους υποστηρικτές και συνεργάτες από το ΣΕΝ για την επιτυχία του προγράμματος. Η ατομική συνεισφορά των εθελοντών της, συμβάλλει σημαντικά στην μεγάλη προσπάθεια και επένδυση της MetLife για την ενίσχυση και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η βράβευσή της αποτελεί μια πράξη αναγνώρισης για την στήριξη που προσφέρει συνολικά η εταιρεία σε συνεργασία με το MetLife Foundation στο έργο του ΣΕΝ, στο πλαίσιο του προγράμματος «LifeChanger», το οποίο υλοποιεί η Εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την βελτίωση του τρόπου ζωής των παιδιών και των νέων, μέσα από την ενίσχυση της αντίληψης τους επάνω σε οικονομικά θέματα.

Ο Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της MetLife, κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων και τους μαθητές για την τιμητική βράβευση, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της MetLife για τη στήριξη των νέων και της νεανικής επιχειρηματικότητας, μιας και η εταιρεία πιστεύει ακράδαντα ότι οι νέοι που συμμετέχουν εκπαιδεύονται και αποκτούν την απαραίτητη εμπειρία που θα τους οδηγήσει στη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

Αύξηση 20,6% των νέων πωλήσεων και 10% του συνολικού κύκλου εργασιών,το πρώτο τρίμηνο του 2017

16 Μαΐου 2017 

Συνεχίζοντας τη θετική πορεία της 4ετίας 2012-2016, με αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 54%, το Agency της MetLife ξεκινά δυναμικά και το πρώτο τρίμηνο του 2017. Παρά το γεγονός ότι η  ασφαλιστική αγορά δοκιμάζεται καθημερινά στις σημερινές συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας,  η MetLife αποδεικνύει ότι  η παγκόσμια θέση και τεχνογνωσία της εταιρείας, καθώς και η σωστή προετοιμασία και στελέχωση αποτελούν ισχυρά ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.

 

Συγκεκριμένα, το Agency καταγράφει αύξηση άνω του 10% του συνολικού κύκλου εργασιών, έναντι του πρώτου τριμήνου του 2016 και αύξηση 20,6% σε επίπεδο νέων πωλήσεων για την ίδια περίοδο.

Βελτίωση καταγράφεται κυρίως στις παροχές Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας, αλλά και στην κατεύθυνση των προγραμμάτων Ομαδικών Ασφαλειών, τα οποία παρουσιάζουν αύξηση 39%, καταδεικνύοντας την έντονη ανάγκη των εργαζόμενων  για αναζήτηση νέων, συμπληρωματικών ή εναλλακτικών, μορφών κάλυψης εκτός του κρατικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης.

 

Ο επικεφαλής Face2Face Distribution της MetLife, Γιώργος Ζερβουδάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η κρίση διαμορφώνει μία νέα ασφαλιστική πραγματικότητα. Γεννά Ευκαιρίες. Και στο Agency της MetLife βρισκόμαστε στο σωστό μέρος, έχουμε τα σωστά εργαλεία, είμαστε έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί και τις αξιοποιούμε.
 Στο ίδιο μοτίβο λοιπόν σας καλώ να συνεχίσουμε. Με την ίδια ένταση, το ίδιο πάθος, και αγάπη για την ασφαλιστική ιδέα!»

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, επιβεβαιώνουν την επιτυχημένη στρατηγική στόχευση της MetLife σε ένα πελατοκεντρικό και ανθρωποκεντρικό μοντέλο που βασίζεται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της, καθώς και στην ανάπτυξη του σημαντικότερου παράγοντα που είναι οι άνθρωποι της.

 

Με ισχυρά όπλα την Παγκόσμια Τεχνογνωσία, Ευελιξία, Ποιότητα και Ετοιμότητα η ΜеtLife προχωράει το 2017

 

Αθήνα, 20/4/2017

Η MetLIfe πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες με επιτυχία την ετήσια εταιρική της εκδήλωση, παρουσία όλων των συνεργατών του Agency απ’ όλη την Ελλάδα.

Πιστή στη δέσμευσή της να είναι δίπλα στους ανθρώπους της, η MetLife βράβευσε τους συνεργάτες της που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2016 και παρουσίασε την ολοκληρωμένη στρατηγική και τους στόχους της εταιρείας για το 2017.

Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της MetLIfe στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Το 2016 ήταν, για εμάς, μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά όπου καταφέραμε να πετύχουμε και να ξεπεράσουμε όλους τους στόχους που είχαμε προγραμματίσει. Για την 4ετία 2012-2016, η αύξηση των πωλήσεων ήταν της τάξης του 54%, ενώ  η αύξηση μέσου εισοδήματος στο Agency άγγιξε το 30%. Το 2016, έκλεισε για την MetLife με 6 συνολικές διακρίσεις. Οι καιροί όμως είναι δύσκολοι. Οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες αστάθμητοι. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί αύριο. Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε σε  διαρκή εγρήγορση.»

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, επικεφαλής Face to Face Distribution Ελλάδας παρότρυνε τους ανθρώπους του να συνεχίσουν στην ίδια πορεία τονίζοντας: «Στο Agency της MetLife δεν επιτρέπουμε σε καμία δυσκολία να θέσει υπό αμφισβήτηση την κατάκτηση των επαγγελματικών μας στόχων. Η κρίση διαμορφώνει μία νέα ασφαλιστική πραγματικότητα. Γεννά Ευκαιρίες. Και  εμείς βρισκόμαστε στο σωστό μέρος, έχουμε τα σωστά εργαλεία είμαστε «έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί» να τις αξιοποιήσουμε. Σας καλώ να συνεχίσουμε, με την ίδια ένταση, το ίδιο πάθος και αγάπη για την ασφαλιστική ιδέα, την ίδια προσήλωση στις ανάγκες των πελατών μας, με περηφάνια και αισιοδοξία!»

Ταυτόχρονα, η παρουσία του κ. Eric Clurfain, επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης της MetLife, απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σημασία της ελληνικής αγοράς και επιβεβαίωσε την πρόθεση της εταιρείας να στηρίξει με τα πιο σύγχρονα  και δοκιμασμένα, στις πιο απαιτητικές αγορές, εργαλεία την ελληνική ομάδα.

Η MetLife, αποδεικνύει για μια ακόμη χρονιά, πως το κλειδί για την συνεχή επιτυχία της είναι ο πελατοκεντρικός της χαρακτήρας και υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία ότι καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία κατέχουν οι έμπειροι, αφοσιωμένοι και δυναμικοί άνθρωποί της.

 

Μαθητές δίνουν την επιχειρηματική τους…. ενέργεια στον Τουρισμό

Με την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Εικονικής Επιχείρησης του ΣΕΝ σε συνεργασία με την MetLife

 

Αθήνα,  29 Μαρτίου 2017: Την δική της συμβολή στον Τουρισμό προσέφερε η Εικονική Μαθητική Επιχείρηση «3S» με την δημιουργία του προϊόντος της «school synergy snack», στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με την MetLife. Πρόκειται για καινοτόμα snacks με συστατικά που παράγονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την τουριστική προβολή των περιοχών αυτών. Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης ξεκινάει με την παραγωγή μια γλυκιάς μπάρας δημητριακών με συστατικά από την Αττική γη, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελιά.

H επιχειρηματική ιδέα γεννήθηκε από μαθητές του 1oυ ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με το ΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου αλλά και του 6ου Γυμνασίου Ν. Ηρακλείου με την πολύτιμη καθοδήγηση που έλαβαν μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος  «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με την MetLife. Κατά την διάρκεια αυτού, οι μαθητές παρακολούθησαν δωρεάν σεμινάρια από τους εθελοντές-εκπαιδευτές της MetLife, Δημήτρη Μαντάκο και Γιώργο Μπουλούκο, ώστε να αποκτήσουν οικονομικές γνώσεις αλλά και να εφαρμόσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες δημιουργώντας την προσομοίωση της υλοποίησης τους. Αρωγοί επίσης βρέθηκαν στο πλάι των μαθητών οι καθηγητές τους, Ειρήνη Καϊμακάμη από το ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και Έφη Χρυσού από το  ΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου.

Γενικότερα, η MetLife συνεχίζει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, να συμβάλει στην προσπάθεια του ΣΕΝ να ενθαρρύνει τους νέους να στραφούν στην επιχειρηματικότητα μέσω μιας σειράς επιμορφωτικών συναντήσεων και ενεργειών, σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας αυτής, η MetLife με σύμμαχο τους 350 εθελοντές της, μέχρι στιγμής, έχει εκπαιδεύσει 3.500 μαθητές.

Η  ενέργεια – πρωτοβουλία υπάγεται στο πρόγραμμα Life Changer της MetLife το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο CSR πρόγραμμα της εταιρείας We Care, την ενοποιημένη πλατφόρμα των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

 

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication and Marketing της MetLife δήλωσε: «Η ενασχόληση της νέας γενιάς με την επιχειρηματικότητα ανοίγει έναν ορίζοντα στην ανάπτυξη start up εταιρειών και επομένως δίνει την δυνατότητα σε μαθητές να έχουν από νεαρή ηλικία εφόδια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την μελλοντική τους αποκατάσταση. Η MetLIfe σε συναργασία με το MetLIfe Foundation και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της και των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, βρίσκεται πίσω από κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των νέων προβάλλοντας τις καινοτόμες ιδέες και στηρίζοντας τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες»

 

Οι μαθητές της Κιβωτού του Κόσμου.. έγραψαν ιστορία στον Διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης του ΣΕΝ σε συνεργασία με την MetLife!!

Με την βράβευση τους για την ευρεσιτεχνία «Μολυβοστυλό»

 

Αθήνα,  21 Μαρτίου 2017: Με όπλο την νεανική φαντασία, την ευρεσιτεχνία και ένα… μολυβοστυλό, για πρώτη φορά φέτος, τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου ξεχώρισαν με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Εικονικής Επιχείρησης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece με την υποστήριξη της MetLife.

Η Κιβωτός του Κόσμου έλαβε τον έπαινο Ευρεσιτεχνίας στον διαγωνισμό της Εμπορικής Έκθεσης Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Αθήνας που έλαβε χώρα στο The Mall Athens στις 10 Φεβρουαρίου 2017. Η ξεχωριστή μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», είχε την επωνυμία «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Α.Ε.» και το προϊόν της είναι το μολυβοστυλό, ένα απόλυτα χρηστικό αντικείμενο που συνδυάζει μολύβι και στυλό. Αυτό το βραβείο καθώς και η συμμετοχή τους, τους χάρισε τη δυνατότητα να το παρουσιάσουν στον κόσμο και να εμπλουτίσουν τους ορίζοντές τους.  Στο πλευρό των μαθητών στάθηκαν αρωγοί η παιδαγωγός Βίκυ Δούκα καθώς και ο εθελοντής – ασφαλιστικός σύμβουλος της Εταιρείας MetLife, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος τους προσέφερε την καθοδήγηση αλλά και τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορέσουν να αντιληφθούν τις σωστές τακτικές του επιχειρείν στην Ελλάδα του σήμερα.

Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΣΕΝ, που με τη στήριξη της MetLife, παρέχει δωρεάν σεμινάρια σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ώστε να αποκτήσουν οικονομικές γνώσεις και να εφαρμόσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες δημιουργώντας την προσομοίωση της υλοποίησης τους. Συγκεκριμένα, η MetLife έχει επιστρατεύσει μέσα σε 3 χρόνια 350 εθελοντές της ως μέντορες για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές και να βρίσκονται δίπλα τους για περαιτέρω καθοδήγηση προς αυτήν την κατεύθυνση.  Κατά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι μαθητές σκέφτονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα, κάνουν έρευνα αγοράς, υλοποιούν την ιδέα τους, δημιουργούν εταιρεία, εκλέγουν Διοικητικό Συμβούλιο και εκδίδουν μετοχές. 

Ως αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος, το σχολείο εκπροσωπείται στον Διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων με αυτήν την ιδέα. Η κριτική επιτροπή επιλέγει και βραβεύει τις πιο αξιόλογες μαθητικές εταιρείες με βάσει διαφορετικά κριτήρια όπως η καινοτομία, η ευρεσιτεχνία, η καλύτερη παρουσία στην Έκθεση,  καθώς και ο κλάδος δραστηριοποίησης της εταιρείας. Οι μαθητές παρουσιάζουν και πωλούν τα προϊόντα τους στις Εμπορικές Εκθέσεις του ΣΕΝ και στη συνέχεια διαγωνίζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη

H συμβολή της MetLife στην ενθάρρυνση των νέων να στραφεί προς την επιχειρηματικότητα είναι σημαντικότατη. Οι νέοι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να συμβάλλουν στην επιχειρηματικότητα της Ελλάδας και να αποκτήσουν εφόδια και την απαραίτητη εμπειρία για την δύσκολη και απαιτητική επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της πρωτοβουλίας αυτής, η MetLife έχει εκπαιδεύσει μέσα σε 3 συνεχόμενα έτη, 3.500 μαθητές και συνεχίζει. Συγκεκριμένα, με ανεκτίμητο μοχλό τους εθελοντές της που λαμβάνουν τον ρόλο του καθηγητή, η MetLife διδάσκει σε συνεργασία με τον ΣΕΝ, μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Η  συγκεκριμένη ενέργεια – πρωτοβουλία υπάγεται στο πρόγραμμα Life Changer της MetLife το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο CSR πρόγραμμα της εταιρείας We Care, την ενοποιημένη πλατφόρμα των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication and Marketing της MetLife ανέφερε, «Για άλλη μια χρονιά, η MetLIfe με την υποστήριξη του MetLife Foundation, βρίσκεται δίπλα στους νέους. Φέτος, ο στόχος της εταιρείας ήταν το πρόγραμμα «LifeChanger» να επιμορφώσει ακόμα περισσότερους μαθητές, σε περισσότερα σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και να προσεγγίσει παιδιά που υποστηρίζονται από την ΜΚΟ, Κιβωτός του Κόσμου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της υποστήριξης της νέας ψηφιακής εποχής, έθεσε σε πλάνο ανάπτυξης τεχνολογικές εφαρμογές, οι οποίες διευρύνουν την πρόσβαση στο πρόγραμμα σε ακόμη περισσότερα παιδιά, ανοίγοντας νέους δρόμους προς την οικονομική γνώση εντός και εκτός διαδικτύου.»

 

17 Ιανουαρίου 2017

 

 

Σημαντικές διακρίσεις της MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ.
στα Fund Managers Awards 2016

Η MetLife ΑΕΔΑΚ κατέλαβε την 4η θέση μεταξύ 14 ΑΕΔΑΚ και βγήκε νικήτρια με συνολικά 7 βραβεία

Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των Fund Managers Awards 2016, τη μεγαλύτερη γιορτή για τα αμοιβαία κεφάλαια, που διοργανώνεται από την ΠΕΜΑΚΟ, η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τη διαχειριστική επάρκεια και συνέπεια της μέσα από επτά βραβεύσεις – εκ των οποίων και δύο πρωτιές. Σε μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά με συνεχόμενες αλλαγές στο πολιτικο – οικονομικό σκηνικό της Ελλάδας, η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. συνέχισε την ανοδική και συνεχώς εξελισσόμενη πορεία της πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις Αμοιβαίων Κεφαλαίων που διαχειρίζεται για το 2016.

Συγκεκριμένα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για το διάστημα από 31/12/2015 έως 31/12/2016:

 • To A/K Ελληνικό Ομολογιών Εσωτερικού κατατάχθηκε 1ο στην κατηγορία «Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας», με απόδοση +14,89%, ενώ η μέση απόδοση των 18 Α/Κ της κατηγορίας που λειτουργούν από την αρχή του έτους διαμορφώθηκε στο +10,63%.  Ο δείκτης αναφοράς του Α/Κ (Barclays Greek Govt Bond Index) ενισχύθηκε +15,22%, στο αντίστοιχο διάστημα.
 • To A/K MetLife Alico Fund of Funds Εμπορευματικών Αξιών με ετήσια απόδοση +18,15% κατατάχθηκε 1ο στην κατηγορία «Fund of Funds-Μετοχικά», με τη μέση απόδοση των 27 Α/Κ της κατηγορίας που λειτουργούν από την αρχή του έτους να διαμορφώνεται στο μείον -4,55%.  Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Α/Κ ενισχύθηκε +20,7%, στο αντίστοιχο διάστημα.

Η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. τιμήθηκε και βραβεύτηκε με επιπλέον 4 διακρίσεις για τις αποδόσεις της σε αμοιβαία κεφάλαια την τελευταία τριετία.

Οι ανωτέρω διακρίσεις, κατατάσσουν τη MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. στην 4η θέση μεταξύ των 14 Α.Ε.Δ.Α.Κ. στην Ελληνική Αγορά. Η εταιρεία θα συνεχίσει να επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στον τομέα Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και να προσθέτει αξία στις επενδύσεις των μεριδιούχων παρέχοντας επαγγελματικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

 

30 Νοεμβρίου 2016

 

Η MetLife υποστηρίζει έμπρακτα την

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 

Η ενσωμάτωση μιας κουλτούρας εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας σε μια εταιρεία είναι ένα στοίχημα που η  MetLife έχει κερδίσει καθώς αποτελεί στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της αλλά και μέσω του προγράμματος We Care. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συνεχίζει να υποστηρίζει δυναμικά θεσμούς όπως το 14ο ετήσιο συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Redefining The CSR Vision: Innovate, Circulate, Engage».

Στο συνέδριο συζητήθηκε η ανάγκη για μεταστροφή σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς οι σημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, τις εκθέτουν σε πολλαπλές οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές αλλαγές. Επίσης, δόθηκε μεγάλη σημασία στην καινοτομία, που αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών αλλά και στις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης μιας πιο ουσιαστικής πρακτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην προώθηση του πολιτισμού εταιρικής βιωσιμότητας.

Για την MetLife η συμμετοχή και η ένθερμη υποστήριξη της σε ένα συνέδριο αφιερωμένο στη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι δεδομένη καθώς η κοινωνική ευθύνη αποτελεί κύριο μέλημά της. Στo πλαίσιο της ΕΚΕ στρατηγικής  «We Care» της MetLife, και σε συνεργασία με το MetLife Foundation, μέσω των προγραμμάτων Life Changer και του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με το πρόγραμμα «Παίζω, Ανακαλύπτω και Αισθάνομαι»  η εταιρία στηρίζει έμπρακτα τη νεανική επιχειρηματικότητα καθώς και τα παιδιά με αναπηρία, μέσω πολύπλευρων δράσεων στα οποία πρωταγωνιστές είναι οι εργαζόμενοί της. Επιπλέον, η εταιρεία μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για συνεχή ανάπτυξη των γυναικών στο εργασιακό της περιβάλλον, έχει υιοθετήσει στην Ελλάδα ένα κανάλι δράσης και επικοινωνίας, το Women’s Business Network.

Ο κος Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communications & Marketing, MetLife ανέφερε σχετικά: «Είναι σημαντικό για μια εταιρεία να μοιράζεται με τους εργαζόμενους της, αλλά και με την κοινωνία, ένα όραμα για ένα καλύτερο αύριο καθώς με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες αλλά αφήνει παράλληλα ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Στη MetLife θα συνεχίσουμε δυναμικά με κάθε τρόπο, μέσω της ΕΚΕ στρατηγικής μας We Care, να επηρεάζουμε άμεσα την κοινωνία στην οποία λειτουργούμε, πάντα με την συμμετοχή των ανθρώπων μας.»

Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί ναυαρχίδα στρατηγικής και προβληματισμού για τις σημερινές επιχειρήσεις που τώρα καλούνται πιο πολύ από ποτέ να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για να επιβιώσουν αλλά και να εξελιχθούν. Γι’ αυτόν τον λόγο και τονίστηκε ιδιαίτερα ότι είναι μείζονος σημασίας η ΕΚΕ να αποτελέσει σημαντική αξία και μοχλό ανάπτυξης, για τις επιχειρήσεις, για τους πολίτες και για τη χώρα συνολικά.

 

24 Νοεμβρίου 2016

 

Η MetLife πρωτοπορεί στον ασφαλιστικό κλάδο
χάρη στις ψηφιακές υπηρεσίες της

Η MetLife σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) διοργάνωσαν workshop, στο πλαίσιο της παρουσίασης των βέλτιστων πρακτικών και παρουσίασαν το πετυχημένο case study της εταιρίας στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και εξυπηρέτησης.

Το workshop με τίτλο «H Τεχνολογία στον ασφαλιστικό κόσμο», πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της MetLife παρουσία στελεχών τόσο του ασφαλιστικού κλάδου όσο και του τραπεζικού, του επιχειρηματικού και του retail και αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο, μία σύγχρονη ασφαλιστική εταιρεία διεισδύει στον ψηφιακό κόσμο.

Η MetLife αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας που έχει παρουσιάσει ψηφιακή εξέλιξη καθώς έχει αναπτύξει καινοτόμες εφαρμογές και συστήματα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και διαδικασίες. Ενδεικτικά, ανάμεσα στα IT Projects που έχει υλοποιήσει προς αυτήν την κατεύθυνση περιλαμβάνονται:

 • Η πλατφόρμα eServices, η οποία παρέχει σε κάθε πελάτη μας μια ολική πληροφόρηση για τα ασφαλιστικά του προϊόντα, ανεξαρτήτως κλάδου ή καναλιού πωλήσεων. Ενδεικτικές λειτουργίες της πλατφόρμας eServices είναι το eBilling, η ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω email & SMS, η δυνατότητα upselling και η καθημερινή ενημέρωση δεδομένων, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα επενδυτικά προϊόντα.
 • Η εφαρμογή eClaims, για τους ομαδικούς πελάτες, η οποία αντικατοπτρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και βάζει στο επίκεντρο τον πελάτη, ο οποίος πλέον έχει τη δυνατότητα να αποζημιώνεται ηλεκτρονικά και να λαμβάνει τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό εντός 2 εργάσιμων ημερών.

Στη σύγχρονη ανάγκη των ασφαλιστικών εταιρειών να αποκτήσουν ακόμη πιο άμεση επικοινωνία με τον πελάτη και να προσφέρουν άμεσους τρόπους εξυπηρέτησης, η MetLife απαντά με πολυεπίπεδες λύσεις και τεχνολογικές καινοτομίες ενώ παράλληλα, συνεχίζει να εξελίσσεται συνεχώς προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες στους χιλιάδες πελάτες της.

 

19 Οκτωβρίου 2016

 

Το πρόγραμμα της MetLife- LifeChanger - βραβεύτηκε
για τη συνεισφορά του στη νεανική επιχειρηματικότητα
και την εκπαίδευση των νέων
 στα Hellenic Responsible Business Awards 2016

 

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, η MetLife «έλαμψε» στην απονομή των Hellenic Responsible Business Awards 2016, που πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις  για την επιβράβευση δράσεων Εταιρειών Κοινωνικής Ευθύνης. Η MetLife απέσπασε βραβείο στην κατηγορία Εκπαίδευση / Υποτροφίες για το έργο της Life Changer.

Πρόκειται για πολύ σημαντική διάκριση, καθώς η MetLife, στο πλαίσιο του προγράμματος Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης, «We Care»,  έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια το πρόγραμμα «LifeChanger», το οποίο προωθεί ενεργά την ενημέρωση πάνω σε θέματα οικονομίας και οικονομικής διαχείρισης των νέων και στηρίζει ενεργά τη νεανική επιχειρηματικότητα. Μέσω του προγράμματος «LifeChanger» στην Ελλάδα, πάνω από 250 εθελοντές της MetLife, εργαζόμενοι και ασφαλιστικοί σύμβουλοι, έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων και ενεργειών σε περισσότερους από 2000 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί μεγάλη επιβράβευση για τις πρωτοβουλίες της εταιρείας να ενισχύσει τις δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης των νέων, καθώς αυτοί είναι που αποτελούν τη συνέχεια και το μέλλον της χώρας. Στην Ελλάδα του σήμερα τέτοιες πρωτοβουλίες είναι που κάνουν τη διαφορά σε ποιοτικό επίπεδο επηρεάζοντας σημαντικά την κοινωνία και τα μέλη της.

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης, Διευθυντής Επικοινωνίας της MetLife, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι νέοι είναι το μέλλον και η καλύτερη επένδυση για μια κοινωνία που έχει ανάγκη την καινοτομία και την αλλαγή. Στη MetLife θα συνεχίσουμε και αυτή τη χρονιά μέσω του προγράμματος «LifeChanger» να προσφέρουμε μια διαφορετική οπτική στη ζωή των νέων και να βλέπουμε και να δημιουργούμε ευκαιρίες.»

Η MetLife με ενεργή παρουσία στον ασφαλιστικό κλάδο επιβεβαιώνει με τη διάκριση της τις καινοτόμες πρακτικές της και δεσμεύεται για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη και κοινωνική ανάπτυξη και αυτή τη χρονιά.

 

Κατά τη βράβευση της MetLife: (Από τα αριστερά προς τα δεξιά) Έλλη Νιχωρλή, Product & Marketing Specialist, MetLife, Ξενοφών Πετρόπουλος, Group Communications, ΣΕΤΕ, Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communications & Marketing, MetLife

 

13 Οκτωβρίου 2016

H MetLife, στηρίζει το Spetses Mini Marathon 2016 

 

Η MetLife, η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία, αγκάλιασε τον θεσμό του Spetses Mini Marathon αναδεικνύοντας την άθληση, ως καθημερινό τρόπο ζωής.

Το Spetses Mini Marathon, αποτελεί μία από τις κορυφαίες αθλητικές οργανώσεις της χώρας, η οποία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ως ένα από τα πιο δυναμικά αθλητικά γεγονότα της χρονιάς. Η MetLife, με την παρουσία της στον θεσμό, επιδιώκει τόσο την ενεργή συμμετοχή όλων σε δραστηριότητες ευεξίας αλλά και την ενημέρωσή τους σε θέματα ισορροπημένης διατροφής. Στο πλαίσιο αυτό, καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πριν το Spetses Mini Marathon, η MetLife ενημέρωσε όλους τους συμμετέχοντες δίνοντας τους συμβουλές προετοιμασίας και wellbeing.

Επιπλέον, από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, η MetLife και η εμβληματική μασκώτ της, ο πασίγνωστος Snoopy, έδωσαν δυναμικό παρόν σε όλους τους αγώνες, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους φίλους. Για πρώτη φορά, ο Snoopy βράβευσε τους μικρούς νικητές στον παιδικό κολυμβητικό αγώνα της Παρασκευής αλλά και στον παιδικό αγώνα τρεξίματος το Σάββατο, επικροτώντας την ευγενή άμιλλα και την προσπάθεια. Επιπλέον, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις των διοργανωτών, ενώ έπαιξε και φωτογραφήθηκε μαζί με τους συμμετέχοντες.

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης, Διευθυντής Επικοινωνίας της MetLife, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι καθώς για πρώτη φορά στηρίξαμε μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, καθώς συνάδουν απόλυτα με τις αξίες και το όραμα της εταιρείας».

 

                                                                                                                       19/7/2016

 

H MetLife στηρίζει έμπρακτα τους νέους δημιουργώντας προϋποθέσεις για να πατήσουν γερά στα πόδια τους και να πετύχουν την επαγγελματική τους ανάδειξη, συμμετέχοντας στα «Business Days» που διοργανώνει το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας με την υποστήριξη του κ. Ι. Λαδόπουλου, και φιλοξενώντας μια ομάδα φοιτητών και αποφοίτων στα γραφεία της.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία και τη δομή μίας ασφαλιστικής εταιρείας, καθώς και για τον ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι της MetLife μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, έδωσαν συμβουλές στους συμμετέχοντες για την ανάπτυξη χρήσιμων δεξιοτήτων στην επαγγελματική τους πορεία, και μέσα από διάλογο απάντησαν σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τη νέα γενιά.

Μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Δημήτρης Μαζαράκης, μίλησε στους νέους δίνοντας τους χρήσιμες συμβουλές μέσα από τη μακροχρόνια εμπειρία του, αλλά και τους ενημέρωσε για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα. Στη συνέχεια έκανε ένα πολύ εποικοδομητικό διάλογο με τους συμμετέχοντες σχετικά με τις πραγματικές τάσεις της αγοράς στις ημέρες μας, τονίζοντας όμως πόσο σημαντικό είναι να έχουν όραμα και να αγαπούν αυτό που θα επιλέξουν να κάνουν.

Στόχος της MetLife στα πλαίσια συμμετοχής στα «Business Days» είναι να ενισχύσει τον θεσμό συμβάλλοντας ως γέφυρα μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επαγγελματικού κόσμου για την ενδυνάμωση μιας εποικοδομητικής σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών. Ανοίγοντας τις πόρτες σε ταλαντούχους φοιτητές και αποφοίτους, δίνεται η δυνατότητα στη νέα γενιά να ενημερωθεί για την κατάσταση στην αγορά, να διευρύνει τα γνωστικά της πεδία περνώντας από την θεωρία στην πράξη.

Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων, που εκφράστηκε μέσα από πληθώρα ερωτήσεων και αποριών, γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα ενίσχυσης παρόμοιων πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στη νέα γενιά στην Ελλάδα.  Η MetLife θα συνεχίσει να στηρίζει τους νέους, εμπνέοντάς τους και πιστεύοντας σε αυτούς!

 

                                                                                                                        29/6/2016

 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η MetLife βραβεύτηκε για την εθελοντική της συνεισφορά από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, στο πλαίσιο του 10ου Πανελλήνιου διαγωνισμού για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016».  Η ομάδα Eθελοντών της MetLife βραβεύτηκε για 2η συνεχή χρονιά με το Βραβείο Εθελοντισμού για το Πρόγραμμα «LifeChanger».

Η βράβευση αυτή αποτελεί μια πράξη αναγνώρισης της σημαντικής στήριξης που προσφέρει η MetLife σε συνεργασία με το MetLife Foundation στο έργο του ΣΕΝ, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του MetLife LifeChanger, του προγράμματος που υλοποιεί η Εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την βελτίωση του τρόπου ζωής των παιδιών και των νέων, μέσα από την ενίσχυση της αντίληψης τους επάνω σε οικονομικά θέματα.

Το βραβείο Εθελοντισμού παρέλαβαν οι εθελοντές του προγράμματος MetLife LifeChanger, οι οποίοι με την ατομική τους συνεισφορά συμβάλλουν στην μεγάλη προσπάθεια της Εταιρείας να στηρίξει και να ενισχύσει τη νέα γενιά στην Ελλάδα.

Ο Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της MetLife, κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων και τους μαθητές για την τιμητική βράβευση, και αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια της MetLife για τη στήριξη των νέων, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο καλύτερος τρόπος να διαμορφώσεις μία ισχυρή κοινωνία είναι εμπνέοντας και υποστηρίζοντας τους νέους ανθρώπους να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους!   Η MetLife και το MetLife Foundation στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε! Ως εθελοντές επισκεφθήκαμε σχολεία και γίναμε για λίγο ‘δάσκαλοι’. Μια εμπειρία μοναδική! Αισθανόμαστε ότι έχουμε βάλει και εμείς ένα λιθαράκι στην προετοιμασία των παιδιών για τη ζωή τους ως ενήλικες».

Η παγκόσμια στρατηγική της MetLife σε συνεργασία με το MetLife Foundation, στοχεύει στην οικοδόμηση της καλύτερης ποιότητας ζωής εξασφαλίζοντας σε περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ως απόρροια της παγκόσμιας τοποθέτησής της η MetLife, μέσα από το πρόγραμμα LifeChanger, αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων σε σχέση με επιχειρηματικά και οικονομικά θέματα προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

 

                                                                                                     16 Ιουνίου 2016


Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ασφαλισμένους μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προχωράμε σε νέα συνεργασία όσον αφορά το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του Advanced Benefit Club.
Πιο συγκεκριμένα, το Τηλεφωνικό Κέντρο που ενημερώνει τους Ασφαλισμένους για τους συνεργαζόμενους φορείς και τους καθοδηγεί σχετικά με τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, από 17/6/2016 θα υποστηρίζεται από τη Fonemed, θυγατρική εταιρία της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ.
Το τηλεφωνικό κέντρο, θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους μας, για το συντονισμό ραντεβού, σε νέο ανανεωμένο δίκτυο με περισσότερους από 2.000 συμβεβλημένους γιατρούς.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει τις διαδικασίες, και τα προνόμια του Advanced Benefit Club. Το νέο Τηλεφωνικό Κέντρο συνεχίζει να έχει τον ίδιο αριθμό κλήσης από  σταθερό και κινητό (800 800 99 99 από σταθερό / 210 61 27 722 από κινητό) και είναι άρτια ενημερωμένο και καταρτισμένο για να εξυπηρετεί σύμφωνα με τις παροχές του κάθε ασφαλισμένου, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

 

                                                                                                                       02/06/2016

 

 Η MetLife με την υποστήριξη του MetLife Foundation διατηρώντας με συνέπεια  για ακόμη μία φορά τον κοινωνικό της ρόλο συμμετείχε στην 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics Hellas. Στη διοργάνωση συμμετείχαν πενήντα χιλιάδες αθλητές από πενήντα χώρες της Ευρώπης, σε συνεργασία με την UEFA, με Εθνικές Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου και ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics είναι η κοινωνική ένταξη, η ενδυνάμωση  και η συμμετοχή των ατόμων με τις ειδικές δεξιότητες σε αθλητικές δράσεις με τη βοήθεια εμπνευσμένων εθελοντών με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. 

Οι άνθρωποι της MetLife έδωσαν το παρόν συμμετέχοντας σε αθλητικές δραστηριότητες μαζί με τους αθλητές των Special Olympics υποστηρίζοντας τον παγκόσμιο θεσμό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου στο Γουδί. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της MetLife συμμετείχαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με τους αθλητές των Special Olympics, σε μεικτές ομάδες (Unified) υπό τον τίτλο “Come and Try” και στη διεξαγωγή αθλητικών ασκήσεων συνοδεύοντας τους αθλητές.

Ο κύριος Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication & Marketing της MetLife, ανέφερε: «Είναι τιμή μας που συμμετέχουμε στη διοργάνωση των Special Olympics, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση στην υποστήριξη πρωτοβουλιών εθελοντισμού για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ειδικές δεξιότητες. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές των Special Olympics, είστε όλοι νικητές! διότι με τη θέληση και την επιμονή σας είστε παράδειγμα δύναμης για όλους μας.»

Ενέργειες όπως αυτή στηρίζουν και ενθαρρύνουν τη φιλοσοφία της MetLife σχετικά με τον κοινωνικό ρόλο της εταιρείας και προάγουν τη διαρκή εξέλιξη των ανθρώπων της με τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες δράσεις.

Η MetLife, διατηρώντας σταθερά το αίσθημα  της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, υποστηρίζει έμπρακτα  το θεσμό των Special Olympics με στόχο τον σεβασμό και την ενίσχυση των ατόμων με ειδικές δεξιότητες. Αποστολή των εθελοντών της MetLife είναι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ένα θεσμό, ο οποίος αποτελεί κοινωνικό έργο σε παγκόσμιο επίπεδο. 

 

                                                                                                                       31/5/2016

  

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/JA START UP», του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece» με την υποστήριξη της MetLife.

Η MetLife μέσω του MetLife Foundation και στα  πλαίσια της στρατηγικής της για την ενίσχυση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μέσα από το Πρόγραμμα «LifeChanger, συνεχίζει να στηρίζει το έργο του ΣΕΝ  σε συνεργασία με τον οργανισμό εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide. Τα στελέχη της MetLife είχαν ενεργό συμβουλευτικό ρόλο στην ανάπτυξη των ιδεών ενώ συμμετείχαν και στην κριτική επιτροπή προσφέροντας την εμπειρία τους στους νέους φιλόδοξους φοιτητές.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές από τo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας  και αγωνίστηκαν όλοι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα τους δώσει το εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterpise Challenge 2016» του Junior Achievement Europe.  

Η ιδέα που κατέκτησε την πρώτη θέση είναι το «AiDlink», μία καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που φιλοδοξεί να βοηθήσει τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται και να νιώθουν αυτόνομα ήταν από τρεις τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterprise Challenge», του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιουλίου στο Βουκουρέστι. 

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα  «Life Button», από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την καινοτόμα εφαρμογή τους που αξιοποιεί την τεχνολογία των smartphones και smartwatch για άμεση ειδοποίηση και διάσωση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στις φοιτήτριες του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, οι οποίες δημιούργησαν το «OpticFit» μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει ψηφιακό δοκιμαστήριο γυαλιών οράσεως και ηλίου συνδέοντας παράλληλα τα καταστήματα οπτικών με τους καταναλωτές.

«Παρουσιάσατε πραγματικά πολύ έξυπνες, καινοτόμες ιδέες και δυσκολευτήκαμε αρκετά για να επιλέξουμε τις τρείς καλύτερες», δήλωσε ο Διοικητικός Διευθυντής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της MetLife, κ. Γιάννης Βασιλάτος.  «Εσείς, τα νέα παιδιά με το ταλέντο και το πάθος σας, μπορείτε να διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μας». Ο κ. Βασιλάτος τόνισε στην ομιλία του ότι στόχος της MetLife μέσα από το  πρόγραμμα Life Changer είναι να ενισχύσει  την αντίληψη των  οικονομικών θεμάτων σε παιδιά και νέους που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αυτού του είδους τη γνώση.

 

                                                                                                                       24/5/2016

 

Η ΜetlLife μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για συνεχή ανάπτυξη των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και έχοντας ως στόχο τη διαρκή ανάπτυξη τους μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών, υποστήριξε μία ακόμα γυναικεία πρωτοβουλία, με την συμμετοχή της στο 4ο Women in Action. Η υποστήριξη και η συμμετοχή του 4ου Women in Action στηρίζεται και ενισχύει την παγκόσμια στρατηγική της MetLife στα πλαίσια του Diversity & Inclusion και του Women’s Business Network (WBN).

Το γυναικείο site Jenny.gr, με την υπογραφή και τη φιλοσοφία της Τζένης Μπαλατσινού και το 4moms.gr, το διαδικτυακό ραντεβού τεσσάρων full-time μαμάδων: Αμαλία Κυπαρίσση, Βιβή Μπασινά και Βάσω Νικοπολίδη, ένωσαν τις δυνάμεις τους στηρίζοντας για ακόμη μια φορά τον συγκεκριμένο θεσμό.

Το 4ο Women in Action Summer Market υποδέχθηκε το καλοκαίρι στο Balux Prive, σε ένα μοναδικό σκηνικό, στον Αστέρα Γλυφάδας με ένα all-day event, με πολλές παράλληλες δράσεις που στηρίζουν τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και προσφέρουν νέες ιδέες και ευκαιρίες! Περισσότερες από 70 γυναίκες επιχειρηματίες, από διαφορετικούς κλάδους, έδωσαν το «παρών» αναπτύσσοντας τις σχέσεις τους με το ευρύ κοινό και ενθαρρύνοντας και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και να τολμήσουν ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η MetLife συνεχίζοντας και ενισχύοντας τη συνεργασία της με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, μέσα από μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς του φίλους να απολαύσουν θεματικές δραστηριότητες ενεργοποιώντας τη φαντασία, την περιέργεια και την παρατηρητικότητά τους. Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μέσα από χειροπιαστές εμπειρίες, το παιχνίδι αλλά και τα πραγματικά αντικείμενα.

Η MetLife θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενθαρρύνει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα υποστηρίζοντας παρόμοιες ενέργειες που προάγουν το όραμα μέσα από το WBN, έχοντας ως στόχο τη διαρκή ανάπτυξη των γυναικών της εταιρείας με τη δημιουργία ευκαιριών, ενθαρρύνοντάς τους να επιδιώξουν την εξέλιξη.

 

                                                                                                                       16/5/2016

 

Τη διήμερη Ετήσια Εκδήλωση της για την απονομή βραβείων στους συνεργάτες του Agency από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησε πρόσφατα η MetLife. Η εταιρεία πιστή στη δέσμευσή της να είναι δίπλα στους ανθρώπους της, βράβευσε τους συνεργάτες της που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, ενώ παρουσίασε τη στρατηγική της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, κ. Δημήτρης Μαζαράκης αναφέρθηκε στην ηγετική θέση της εταιρείας μέσα στην Ελληνική Ασφαλιστική αγορά αλλά και στα πολύ καλά αποτελέσματα του 2015. Τα αποτελέσματα αυτά, όπως τόνισε, οφείλονται στις σωστές στρατηγικές επιλογές και στην ικανότητα των ανθρώπων της εταιρίας. Τόνισε επίσης ότι μέσα σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς ο ασφαλιστής είναι Sine Qua Non για την Ασφαλιστική Αγορά και την MetLife.

Ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, Επικεφαλής Face to Face Distribution Ελλάδας ανέφερε: «Τα αποτελέσματα του Agency αποδεικνύουν ότι συνεχίζουμε να είμαστε σταθερά η πιο δυνατή ομάδα. Ο καθένας από εμάς αλλά και όλοι μαζί ως ομάδα σκεπτόμαστε και πράττουμε επαγγελματικά με ρεαλισμό σηματοδοτώντας την επιτυχία μας. Είμαστε νικητές!».   

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο κ. Eric Clurfain, Επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης της MetLife και ο κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου ο οποίος στήριξε το Agency επί πολλές δεκαετίες από διάφορες επιτελικές θέσεις μέσα στην εταιρεία.

Η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης έκλεισε ευχάριστα υπό τους ήχους jazz και latin  μουσικής με το συγκρότημα Jazz Company.

Οι εργασίες του ετησίου Συνεδρίου Πωλήσεων που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, επικεντρώθηκαν σε θέματα στρατηγικής στον τομέα των προϊόντων και του Marketing, στους στόχους των πωλήσεων για το 2016, όπως και στην περαιτέρω βελτίωση των διαδικασιών, με τους συμμετέχοντες να επιβεβαιώνουν στην πράξη τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει ολοκληρωμένες και ευέλικτες λύσεις για τους ασφαλισμένους της.

Η ισορροπία της επιτυχίας της MetLife βασίζεται στην πελατοκεντρικότητα, στις μοναδικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στα ευέλικτα προϊόντα και στη δέσμευσή της για ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων. Μέσα από μία πορεία επιτυχημένων δράσεων, η MetLife βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους του Agency, συνεχίζοντας να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της, καθώς οι ίδιοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρείας.

 

                                                  21/4/2016

 

Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα μεγέθη της MetLife κατά τους πρώτους μήνες του 2016, παρά την οικονομική ύφεση, τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων που επικρατούν την τελευταία περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα o συνολικός κύκλος εργασιών του Career Agency κατέγραψε σημαντική για την περίοδο αύξηση της τάξεως του 4,4% έναντι του 1ου τριμήνου του 2015.

Για την MetLife, το σημαντικότερο επίτευγμα αποτελεί η πρόοδος που επιτυγχάνει στο στρατηγικό της σχέδιο, το οποίο υλοποιείται με συνέπεια παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες. Στην πρόοδο αυτή συμβάλλει και το ισχυρό δίκτυο συνεργατών της με την εμπειρία και προσαρμοστικότητα που διαθέτει, όπως αποδεικνύουν τα τελευταία αποτελέσματα.

Πρωταρχικός στόχος της MetLife είναι να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους ασφαλισμένους της, εστιάζοντας παράλληλα στην προστασία, την εξασφάλιση και την ανάπτυξη των συνεργατών και των ανθρώπων της, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν τη βάση της επιτυχίας της.

 

                                                                                                                         13/4/2016

 

O CEO της MetLife Δημήτρης Μαζαράκης συμμετείχε στο 6ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, που οργανώθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία. Ο κ. Δ. Μαζαράκης πήρε μέρος σε πάνελ που συμμετείχαν CEO’s των σημαντικότερων Ασφαλιστικών  Εταιρειών της Ελληνικής Αγοράς και συζήτησαν με τους νέους για τις εξελίξεις στον κλάδο των Ασφαλειών, τις τάσεις της αγοράς, όπως και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στο χώρο.

Μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife μίλησε για την εταιρεία, τα μελλοντικά σχέδιά και τις δεσμεύσεις της καθώς και για το σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας στην καθημερινότητα των εργαζομένων αλλά και του σύγχρονου Ασφαλιστικού Συμβούλου. 

Η MetLife συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά στο πολυσυνέδριο και υποδέχτηκε τους νέους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τους οποίους συζήτησε τα επαγγελματικά τους σχέδια και απάντησε σε ερωτήματά τους.

Γνωστά στελέχη μεγάλων εταιρειών μεταξύ των οποίων Διευθύνοντες Σύμβουλοι ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, καθηγητές Πανεπιστημίου, επιχειρηματίες επιτυχημένων Start-Ups, Communication & Digital Specialists και στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού βρέθηκαν εκεί να συζητήσουν για κλάδους όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, η Γεωργία, το Design,η Πληροφορική, τα Logistics,η Τραπεζική, η Τεχνολογία, τα Τρόφιμα, το Digital Marketing και να ενημερώσουν τους νέους για τις προοπτικές που προσφέρουν.

Το Πανόραμα οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά υπό την διεύθυνση του ιδρυτή του καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλo. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν 4.000 επισκέπτες, στη πλειοψηφία τους νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών ενώ σημειώθηκε ρεκόρ δηλώσεων συμμετοχής για τα “Business Days 2016”. Μέσα από τον συγκεκριμένο θεσμό, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν γνώση και εμπειρίες από στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων τις οποίες επισκέπτονται, μεταξύ των οποίων είναι και η MetLife.

 

Με τη συμμετοχή της αυτή, η MetLife επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τη δέσμευσή της να ανταποκρίνεται σε πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τη νεολαία και αναπτύσσουν τις γνώσεις που αφορούν την επαγγελματική αποκατάσταση και την καριέρα τους. 

 

29/3/2016

 

H MetLife, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τoν κοινωνικό της ρόλο, συμμετείχε στο Career Fair.4all, την Πρώτη Ημέρα Καριέρας για άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην Ελλάδα. Το Career Fair.4all έχει στόχο την προσωπική επαφή των ΑμεΑ με στελέχη επιχειρήσεων, μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων και της ενδυνάμωσης των βιογραφικών τους.

Στελέχη εταιρειών, φορείς των ΑμεΑ, υποστηρικτές και ειδικοί έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση η οποία αποτέλεσε το πρώτο βήμα επικοινωνίας για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με αναπηρία, και πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, στην Πρώτη Ημέρα Καριέρας Ατόμων με ειδικές Ανάγκες παρουσιάστηκαν επιστημονικές απόψεις, καλές πρακτικές και εντοπίστηκαν οι αναγκαίες ενέργειες για την αντιμετώπιση ενός κρίσιμου κοινωνικού θέματος.

Η MetLife, με ηγετική πορεία στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στέκεται δίπλα στα κοινωνικά προβλήματα της χώρας και στηρίζει τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Με τη συμμετοχή της στο Career Fair.4all, η MetLife παρουσίασε τις ευκαιρίες καριέρας που παρέχει η εταιρεία και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για την προώθηση λύσεων σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΑμεΑ.

Πρωταρχικός στόχος της MetLife μέσα από τη συμμετοχή της σε παρόμοιες δράσεις, είναι να συνεργαστεί με όλους τους φορείς που αναπτύσσουν συστηματικά ευκαιρίες ώστε να προωθηθούν στην πράξη τα ίσα δικαιώματα στην αγορά εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα με αναπηρία είναι περίπου το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι εκτός αγοράς εργασίας.

Ενέργειες όπως αυτή αναδεικνύουν τη φιλοσοφία της MetLife σχετικά με τον κοινωνικό ρόλο των επιχειρήσεων και την ενεργό συμμετοχή τους στην προώθηση των ίσων δικαιωμάτων στην αγορά εργασίας.

 

22/3/2016

 

Το πρώτο δίκτυο εργαζόμενων γυναικών της (Women’s Business Network - WBN) δημιούργησε πρόσφατα η MetLife. H εταιρεία μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για συνεχή ανάπτυξη των γυναικών στο εργασιακό της περιβάλλον, υιοθετεί και στην Ελλάδα αυτό το κανάλι δράσης και επικοινωνίας. Η ιδέα του WBN αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Diversity & Inclusion, αλλά και της επίσημης στρατηγικής της MetLife παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι για ένατη συνεχή χρονιά η MetLife βραβεύτηκε ως μία από τις "Top 50 Companies for Executives Women’’ από το National Association for Female Executives (NAFE) της Νέας Υόρκης. Το βραβείο «Top 50 Companies for Executives Women» απονέμεται σε εταιρείες όπου οι πολιτικές και οι πρακτικές τους ενθαρρύνουν την πρόοδο των γυναικών, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων τους. Η MetLife αποδεικνύει ότι επενδύει στη γυναικεία φύση και στην επιχειρηματικότητα, με σκοπό την ανάπτυξη και την προώθηση των εργαζομένων γυναικών της.

Στις συναντήσεις των μελών του δικτύου WBN στην Ελλάδα ανακοινώθηκε η επίσημη έναρξή του, βραβεύτηκαν γυναίκες της εταιρείας για αξιοσημείωτες επιτυχίες τους, ενώ παρουσιάστηκε έκθεση ζωγραφικής με έργα εργαζομένων, δίνοντας τους την ευκαιρία να ξετυλίξουν το ταλέντο τους ενδυναμώνοντας έτσι τη φιλοσοφία του Diversity & Inclusion.

Η στρατηγική του WBN έχει ως στόχο τη διαρκή ανάπτυξη των γυναικών της εταιρείας μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών, ενθαρρύνοντάς τους να επιδιώξουν την εξέλιξη και να φιλοδοξούν να φθάσουν μέχρι την κορυφή. 

 

07/03/2016

 

Μια ξεχωριστή εκδήλωση οργάνωσε η MetLife για τους Διευθυντές Γραφείων Πωλήσεων. Στόχος της εταιρείας ήταν να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της, που  για ακόμη μια χρονιά είχαν πολύτιμη συμβολή στα αποτελέσματα της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα στελέχη της MetLife είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για τη χρονιά που πέρασε και για τα αποτελέσματα της για το 2015.

Με τις νέες πωλήσεις στο agency να αυξάνονται κατά 26% μέσα στο 2015 και το συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρείας επίσης να αυξάνεται κατά 8,5%, οι άνθρωποι της MetLife απέδειξαν στην πράξη ότι η σταθερή συνεργασία και η προσαρμοστικότητα φέρνει ακόμα και σε δύσκολους καιρούς πολύ θετικά αποτελέσματα.

Η εταιρεία παρουσίασε τη στρατηγική της για τη νέα χρονιά με κύριο στόχο της να διευρύνει ακόμα περισσότερο την ηγετική της θέση στην ασφαλιστική αγορά, και να συνεχίσει να αναπτύσσεται, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και επενδύοντας διαρκώς στους συνεργάτες της για ακόμα μια χρονιά παρά τις συνθήκες που επικρατούν.

Βασική δέσμευση της MetLife είναι να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους ανθρώπους της, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους στοχεύοντας στην καλύτερη συνεργασία και εξέλιξη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισχυρό και σταθερό δίκτυο συνεργατών. Κάτι που επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι συνεργάτες της οι οποίοι πλέον νιώθουν την εταιρεία σαν το σπίτι τους. 

 

25/2/2016                                                                                                                                              

 

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ διευρύνει σημαντικά την συνεργασία του με την ασφαλιστική εταιρεία MetLife, εντάσσοντας στα ειδικά συμβεβλημένα νοσηλευτήρια της ασφαλιστικής,  το ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων και το ΙΑΣΩ General.

Στο πλαίσιο της νέας διευρυμένης συνεργασίας με τον Όμιλο ΙΑΣΩ, οι ασφαλισμένοι της MetLife θα μπορούν να απολαμβάνουν τα μοναδικά προνόμια αλλά και της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στις μονάδες του Ομίλου. O Όμιλος ΙΑΣΩ διαθέτει κορυφαίους ιατρούς, άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που αποτελούν εγγύηση για ένα εξαιρετικό επίπεδο περίθαλψης, εφαρμόζοντας πολιτική ποιότητας διεθνών προδιαγραφών.

Η MetLife, με 147 χρόνια εμπειρίας παγκοσμίως και 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα, διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον παροχή καινοτόμων προγραμμάτων και υπηρεσιών στον τομέα της ασφαλιστικής προστασίας και εμπνέει εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο να διεκδικήσουν περισσότερα από τη ζωή τους.

Η εν λόγω συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ (Γυναικολογική κλινική ΙΑΣΩ, Παιδιατρική κλινική ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ,  Γενική κλινική ΙΑΣΩ General και ΙΑΣΩ Θεσσαλίας) απευθύνεται σε όλους τους ασφαλισμένους της MetLife παρέχοντας υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των μοναδικών προνομίων και παροχών του Advanced Benefit Club (ABC). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.metlife.gr (ενότητα: προνόμια Advanced Benefit Club).

 

Το ΙΑΣΩ βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας 37-39 στο Μαρούσι (Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 61 84 000)

 

Το ΙΑΣΩ Παίδων βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας 37-39 στο Μαρούσι (Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 63 83 000)

 

Το ΙΑΣΩ General βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 264 στο Χολαργό (Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 65 02 000)

 

 

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας στην Ελλάδα, με τέσσερις υπερσύγχρονες μονάδες υγείας, τρεις στην Αθήνα και μία στη Λάρισα, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας με επίκεντρο τον ασθενή. Παρέχει ένα εξαιρετικό επίπεδο περίθαλψης στους ασθενείς, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες του, μέσω της υιοθέτησης των πιο προηγμένων ιατρικών πρακτικών παγκοσμίως, της συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και μέσω επενδύσεων σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ ακολουθεί πολιτική ποιότητας διεθνών προδιαγραφών με αποτέλεσμα τις συνεχιζόμενες διακρίσεις του (Best Hospitals Worldwide 2014, Best Hospitals Worldwide 2015, Preferred Partner Hospital 2016) που πιστοποιούν την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του.

 

18/02/2016

 

Ένα μοναδικό ταξίδι στην μακρινή Αυστραλία προσφέρει η MetLife στους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της που θα επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στο πλαίσιο των ετήσιων στόχων πωλήσεων να ταξιδέψουν εκεί για να συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συνέδριο EMEA 2017.

Στόχος της MetLife είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους της ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους, προσφέροντάς τους πάντοτε μοναδικές εμπειρίες. Η ενέργεια εντάσσεται στο μόνιμο και διαρκώς ενισχυόμενο πρόγραμμα ανάπτυξης των στελεχών και του δικτύου της μέσα από παροχή ευκαιριών και κινήτρων για επαγγελματική εξέλιξη και προσωπική ικανοποίηση. Η MetLife εφαρμόζει στην πράξη δοκιμασμένες πολιτικές που εμπνέουν και κινητοποιούν το πολυτιμότερο στοιχείο της, που είναι οι άνθρωποι, ώστε να αποκτούν ικανότητες για επιδίωξη υψηλότερων στόχων.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι επιτυχόντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη του Σίδνεϊ, να περιηγηθούν την περίφημη Ηarbour Bridge , την Όπερα του Σίδνεϊ, σήμα κατατεθέν της πόλης, αρχιτεκτονικό αριστούργημα και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης θα γιορτάσουν την επιτυχία τους στους πιο αριστοκρατικούς χώρους της πόλης.

Για τους κορυφαίους συνεργάτες το ταξίδι ωστόσο δεν σταματά εκεί. Όσοι από τους συμμετέχοντες καταφέρουν να επιτύχουν την ανώτατη διάκριση σε παραγωγικό επίπεδο, τη συμμετοχή στο συνέδριο President’s Circle της εταιρείας, θα συνεχίσουν με ταξίδι στο νησί Hayman, ένα ιδιωτικό νησί-θέρετρο με υπέροχες παραλίες και καταγάλανα νερά, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά θαύματα του κόσμου. Επιπλέον, η εταιρεία θα προσφέρει μια ακόμα ξεχωριστή εμπειρία: να επισκεφτούν το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, Great Barrier Reef, τον μεγαλύτερο στον κόσμο που αποτελεί την τέλεια ισορροπία μεταξύ πολυτέλειας και περιπέτειας.

Για μια ακόμα φορά, η MetLife θέτει νέους, φιλόδοξους στόχους, τους οποίους υλοποιεί μέσα από πρωτότυπες πρακτικές που φέρνουν αποτελέσματα,  αλλά δημιουργούν και εμπειρίες για το ανθρώπινο δυναμικό της.  Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής της και παρά τις αντικειμενικά πιεστικές συνθήκες λόγω της οικονομικής συγκυρίας, η εταιρεία επιλέγει να αναμετρηθεί με καινούργιες προκλήσεις. Αυτό συμβάλει ώστε να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία, που διευρύνει τον Ηγετικό της ρόλο στην ασφαλιστική αγορά, δικαιώνει τις προσδοκίες των ανθρώπων της και της επιτρέπει να προσελκύει σύγχρονους και φιλόδοξους συνεργάτες.

 

19/1/2016

  

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ασφαλιστική αγορά σήμερα, όπως η ύφεση, η ανεργία, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και οι σημαίνουσες ανακατατάξεις που προκαλούν, για εμάς στη MetLife, αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες προκειμένου να αξιοποιήσουμε την πλεονεκτική μας θέση και να διευρύνουμε τον ηγετικό μας ρόλο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Για την εταιρία μας, το σημαντικότερο επίτευγμα αποτελεί η πρόοδος που επιτυγχάνουμε στο στρατηγικό μας σχέδιο, το οποίο υλοποιούμε με συνέπεια παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες. Μια στρατηγική σε βάθος πενταετίας την οποία σχεδιάσαμε το 2012 και υλοποιήσαμε επιτυχώς με συνέπεια και το 2015.

Πιο συγκεκριμένα, τα σχετικά παραγωγικά μεγέθη για το 2015 έχουν ως εξής: 

Tο ετησιοποιημένο ασφάλιστρο των ατομικών πωλήσεων ξεπέρασε τα 11,4 εκατ. Ευρώ σημειώνοντας αύξηση 36% συγκριτικά με το 2014, ενώ το συνολικό ασφάλιστρο νέων πωλήσεων (συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων ομαδικών & ατομικών συμβολαίων) άγγιξε τα 12,25 εκατ. Ευρώ.

Επίσης σε επίπεδο Ασφαλίσεων Ζωής (Πρόσκαιρη & Ισόβια Ασφάλιση Ζωής) τα ασφαλισμένα κεφάλαια ξεπέρασαν τα 136 εκατ. Ευρώ με αύξηση 36%.

Επιπλέον παρά την αρνητική επίδραση των περιορισμών κεφαλαίων κατά το 2ο εξάμηνο του 2015, τα κεφάλαια που επενδύθηκαν σε Α/Κ ξεπέρασαν τα 10,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 71%.

 Ο Head of F2F Distribution Ελλάδας της MetLife, Γιώργος Ζερβουδάκης, δήλωσε σχετικά: «Τα παραπάνω αποτελέσματα αντανακλούν αναμφίβολα προσήλωση στη δουλειά, και μια νοοτροπία που αποπνέει επαγγελματική ανωτερότητα και ως εκ τούτου τη βεβαιότητα ότι, από χρονιά σε χρονιά, μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί από τις εκάστοτε συνθήκες ή αντιξοότητες.

Αναφορικά με τους στόχους του πλάνου 2012/16 τα αποτελέσματα του 2015 συγκριτικά με το σημείο εκκίνησης του 2012 συνιστούν σε επίπεδο 3-ετίας σωρευτικές αυξήσεις όπως:

 •   47% σε νέα παραγωγή και
 •   14% σε συνολικό κύκλο εργασιών

πιστοποιώντας με τον πιο ηχηρό και αδιάψευστο τρόπο ότι ο καθοριστικότερος παράγοντας της επαγγελματικής μας εικόνας είμαστε εμείς οι ίδιοι και βεβαίως ο τρόπος με τον οποίο επαγγελματικά ο καθένας από εμάς, αλλά και όλοι μαζί ως δύναμη πωλήσεων, σκέφτεται και πράττει. 

Επιδεικνύοντας αυξημένη εγρήγορση & προσαρμοστικότητα, όπου και όποτε χρειαστεί, και με εδραιωμένη, λόγω των παραπάνω αποτελεσμάτων, εμπιστοσύνη στον κεντρικό στρατηγικό προσανατολισμό, υποδεχόμαστε το 2016 με τη σιγουριά ότι επιφυλάσσει για εμάς ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».

Kορυφαίος στόχος της MetLife είναι να αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους ασφαλισμένους της, εστιάζοντας παράλληλα στην προστασία, την εξασφάλιση και την ανάπτυξη των συνεργατών και των ανθρώπων της, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν τη βάση της επιτυχίας της.

 

15/1/2016

 

Παρά τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά σήμερα, και παρά την ύφεση, την ανεργία, τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, η MetLife διευρύνει τον ηγετικό της ρόλο στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η νέα παραγωγή ασφαλίστρων της MetLife για το 2015 παρουσίασε σημαντική αύξηση της τάξης του 19%, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 8,5%.

Αυτή η επίδοση της MetLife έχει σαν αποτέλεσμα τη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς της στη περιοχή του 13,7% από 11.8% που ήταν το 2014.

Ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Δημήτρης Μαζαράκης, δήλωσε σχετικά «Αυτή η δυναμική πορεία είναι το αποτέλεσμα των στρατηγικών μας επιλογών οι οποίες έχουν δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που μας επιτρέπουν να ξεπερνάμε με επιτυχία τις δυσκολίες, να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες, και τελικά να διευρύνουμε τον ηγετικό μας ρόλο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Καθοριστικός παράγοντας σε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα είναι οι άνθρωποι μας. Ιδιαίτερα όμως θέλω να συγχαρώ τους ασφαλιστές μας οι οποίοι επιδεικνύουν σταθερή προσαρμοστικότητα σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς, γεγονός το οποίο μας διαφοροποιεί από τις επικρατούσες τάσεις ύφεσης και συρρίκνωσης και μας επιτρέπει να συνεχίζουμε δυναμικά να παρέχουμε εξελιγμένα καινοτόμα προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ασφαλισμένων μας».

 

8/1/2016

 

 
Metlife_Xmas_Party_2015
 
 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το
Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για τις οικογένειες και τα παιδιά των εργαζομένων της
MetLife.

Μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα, τα παιδιά γιόρτασαν τον ερχομό των
Χριστουγέννων, παρέα με τον Άγιο Βασίλη και τον ήρωα Frodi, συμμετείχαν σε
ομαδικά παιχνίδια, διασκέδασαν και γεύτηκαν εορταστικές λιχουδιές που είχαν
ετοιμαστεί ειδικά για την περίσταση.

Όλα τα παιδιά πήραν δώρα, μοιράστηκαν τη χαρά τους και φωτογραφήθηκαν με
τον Άγιο Βασίλη και τον Frodi σηματοδοτώντας ελπιδοφόρα την έλευση των
γιορτών και της Νέας Χρονιάς.

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τις οικογένειες και τα παιδιά των εργαζομένων
της MetLife πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ενεργειών της Εταιρείας για την
ανάπτυξη του θετικού ομαδικού κλίματος και την φροντίδα του ανθρώπινου
δυναμικού, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των αξιών, της φιλοσοφίας και
της στρατηγικής της MetLife.

 

Η αποτελεσματικότητα μιας πρωτοβουλίας ΕΚΕ καθορίζεται απ’ τον τρόπο που
επηρεάζει τα μέλη της κοινωνίας.

Η MetLife, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «MetLife
LifeChanger», προωθεί ενεργά την ενημέρωση πάνω σε θέματα οικονομίας και
οικονομικής διαχείρισης, παρέχοντας, κατ’ αυτό τον τρόπο, στους νέους τη γνώση
και τις δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν στην οικονομική τους ανεξαρτησία.

Η MetLife ξεκίνησε την πρωτοβουλία αυτή πριν από δύο χρόνια σε συνεργασία με
τον παγκόσμιο οργανισμό εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement
Worldwide (JA), που παρέχει εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε πάνω από
35 χώρες στην Περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας κι αποτελεί την
πρώτη δράση του έργου του Ιδρύματος MetLife με στόχο την οικονομική
ένταξη/ενσωμάτωση των οικονομικά ασθενών πληθυσμών.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «LifeChanger» στην Ελλάδα, πάνω
από 100 εθελοντές της MetLife, εργαζόμενοι και συνεργάτες, έχουν
πραγματοποιήσει μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων με περισσότερους από
1.100 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Οι μαθητές, δια μέσου αυτών
των συναντήσεων, εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές της οικονομίας,
συμμετέχουν σε ομάδες και μαθητικούς διαγωνισμούς, καλλιεργούν το
επιχειρηματικό τους πνεύμα, μα πάνω απ’ όλα μαθαίνουν να γίνονται οικονομικά
υπεύθυνοι για το μέλλον τους. Οπως υποδηλώνει και το όνομά του, το πρόγραμμα
«LifeChanger» έχει ως στόχο να επηρεάσει άμεσα τους νέους και να αποτελέσει τον
καταλύτη μιας σημαντικής αλλαγής στη ζωής τους.

Μετά την επιτυχία των δύο τελευταίων ετών, η MetLife συνεχίζει με αμείωτο
ενδιαφέρον την υλοποίηση του προγράμματος και κατά σχολικό έτος 2015-2016. Το
όραμα της MetLife είναι να διευρυνθεί και να ενισχυθεί η αντίληψη της νέας γενιάς
ως προς την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, με επίκεντρο τα παιδιά και τους
νέους με περιορισμένη πρόσβαση σε αυτού του είδους τη γνώση και πληροφορία.
Δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, τέτοιες
πρωτοβουλίες έχουν πολλές πιθανότητες να επηρεάσουν σημαντικά την κοινωνία
και να βοηθήσουν τα μέλη της.

Φέτος ο στόχος της εταιρείας είναι το πρόγραμμα «MetLife LifeChanger» να
επιμορφώσει ακόμα περισσότερους μαθητές, σε περισσότερα σχολεία δημόσιας
εκπαίδευσης, αλλά και να προσεγγίσει παιδιά που υποστηρίζονται από ΜΚΟ που
βοηθούν οικονομικά ασθενείς ομάδες. Επιπλέον, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της
νέας ψηφιακής εποχής, θα αναπτυχθούν ειδικές τεχνολογικές εφαρμογές που θα
επιτρέπουν σε ακόμα περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στο
πρόγραμμα, ανοίγοντας νέους δρόμους προς την οικονομική γνώση εντός κι εκτός
διαδικτύου.

Η αποστολή της MetLife και του MetLife FoundaVon είναι η παροχή βοήθειας σε
άτομα, οικογένειες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο με σκοπό τη βελτιστοποίηση της
ζωής τους. Η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντών που συμμετέχουν στο
πρόγραμμα «MetLife LifeChanger» αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση της δράσης
ΕΚΕ της εταιρείας και της σημαντικής επίδρασής της στην κοινωνία.

 

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ασφαλιστική αγορά σήμερα, όπως η ύφεση, η ανεργία, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και οι σημαίνουσες ανακατατάξεις που προκαλούν, για εμάς στη MetLife, αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες προκειμένου να αξιοποιήσουμε την πλεονεκτική μας θέση και να διευρύνουμε τον ηγετικό μας ρόλο στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Για την εταιρία μας, το σημαντικότερο επίτευγμα αποτελεί η πρόοδος που επιτυγχάνουμε στο στρατηγικό μας σχέδιο, το οποίο υλοποιούμε με συνέπεια παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες. Μια στρατηγική σε βάθος πενταετίας την οποία σχεδιάσαμε το 2012 και υλοποιούμε επιτυχώς και με συνέπεια και μέσα στο 2015.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα ετησιοποιημένα ασφάλιστρα των ατομικών πωλήσεων Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας του Agency να παρουσιάζουν αύξηση κατά το πρώτο 9μηνο του 2015 44% και κατά το μήνα Σεπτέμβριο 46%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2014, τα οποία ήταν επίσης αυξημένα σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2013. Επιπλέον ο συνολικός κύκλος εργασιών του Agency, ατομικών και ομαδικών συμβολαίων, κατά το 9μηνο του 2015 είναι αυξημένος κατά 23,2% έναντι του αντίστοιχου 9μήνου του 2014.

Αυτή η δυναμική πορεία θα ήταν αδύνατη χωρίς την προσήλωσή μας στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση των ανθρώπων μας στο Agency. Οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι επιδεικνύουν σταθερή προσαρμοστικότητα σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς, γεγονός το οποίο μας διαφοροποιεί από τις επικρατούσες τάσεις ύφεσης και συρρίκνωσης και μας επιτρέπει να συνεχίζουμε δυναμικά να παρέχουμε εξελιγμένα καινοτόμα προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ασφαλισμένων μας.

Πιστεύουμε πως για την ευημερία και την ανάπτυξη της αγοράς μας πρέπει να συμβάλλουμε τόσο ατομικά όσο και συλλογικά και με την εμπειρία που διαθέτουμε συνεχίζουμε να μεριμνούμε για την ανάπτυξη των ανθρώπων μας και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας. 

 

Ο αγαπημένος φίλος των μικρών παιδιών και η απολαυστική….παρέα του δίνουν μια ξεχωριστή νότα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο λόγος για τον λατρεμένο Σνούπι, η ταινία του οποίου, “Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν Πίνατς: Η Ταινία» κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους, με χορηγό την MetLife.

Η ΜetLife  μάλιστα διοργάνωσε σε συνεργασία με την FOX  και την ODEON σε παγκόσμια αποκλειστικότητα για την Ελλάδα την Avant Premiere της ταινίας το Σάββατο 31/10/2015. Την πρεμιέρα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων αρκετοί επώνυμοι με τα παιδιά τους, προσκεκλημένοι της MetLife η οποία σε παγκόσμια βάση έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα συνεργασίας με τον Σνούπυ και τους άλλους χαρακτήρες Peanuts από το 1985.

Oι Τσάρλι Μπράουν, Σνούπι, Λούσι, Λάινους και η υπόλοιπη αγαπημένη συμμορία κάνουν το ντεμπούτο τους στη μεγάλη οθόνη - σαν να μην έχουν ξανά εμφανιστεί ποτέ – για χάρη της τρισδιάστατης τέχνης. Ο Σνούπι, το πιο αξιαγάπητο μπιγκλ όλου του κόσμου – και άριστος πιλότος – ξεκινά μία απίθανη αποστολή, καθώς σκίζει τους αιθέρες με σκοπό να αντιμετωπίσει τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Κόκκινο Βαρόνο,  ενώ ο κολλητός του, ο Τσάρλι Μπράουν, ξεκινά την δική του επική αναζήτηση. 

 Από τη φαντασία του Τσαρλς Μ. Σουλτζ και τους δημιουργούς της σειράς ταινιών «Η Εποχή των Παγετώνων», ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν έρχονται να μας αποδείξουν πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

 

Το δικό της, ξεχωριστό παρόν έδωσε η MetLife στον 33o Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με την ομάδα της εταιρείας να συμμετέχει σε όλες τις διαδρομές (5, 10 και 42 χλμ.). Σύνθημα των δρομέων της το «Πετυχαίνουμε Μαζί», θέλοντας  να αναδείξουν τη θέληση και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και αποδεικνύοντας έμπρακτα την δέσμευσή τους σε διαχρονικές αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνείδηση.

Η MetLife τα τελευταία χρόνια συμμετέχει συστηματικά στους αγώνες του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και μάλιστα η συμμετοχή της έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, δεδομένου ότι εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει αναπτύξει. Η MetLife ενισχύει κάθε χρόνο ένα Κοινωνικό σκοπό με το ποσό των € 10 για κάθε ένα χιλιόμετρο διαδρομής που διανύουν οι δρομείς της ομάδας της στους αγώνες.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσει και να ενισχύσει ουσιαστικά την προσπάθεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση, η MetLife απεύθυνε κάλεσμα να τρέξουν με την ομάδα της στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας σε όλο το διοικητικό προσωπικό, το δυναμικό πωλήσεων, καθώς και σε πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες της. Ιδιαίτερα φέτος, η συμμετοχή είχε ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης που έχει καθιερώσει η εταιρία, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν ενεργά και εργαζόμενοι της εταιρίας από άλλες χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ενισχύοντας έτσι ουσιαστικά με την σειρά τους τον ιδιαίτερο αυτό σκοπό.

Η ανταπόκριση όλων στην πρόσκληση της εταιρίας ήταν εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας το μεγάλο αίσθημα ευθύνης και ανθρωπιάς που χαρακτηρίζει την κουλτούρα και το ανθρώπινο δυναμικό της MetLife, τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Δυναμικό παρών στην ομάδα έδωσε και η Διοίκηση της Εταιρείας με τη συμμετοχή τόσο των κ. M. Khalaf, President, Europe, Middle East & Africa και E. Clurfain, ESE Regional Head όσο και του κ. Δ. Μαζαράκη, Αντιπρόεδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της MetLife στην Ελλάδα.

 

                                                                                                         27/7/2015

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να σας παρέχουμε διαρκή ενημέρωση για θέματα που αφορούν στα ασφαλιστήριά σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε συνέχεια της ψήφισης, με άμεση ισχύ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, του νόμου 4334, στις 16 Ιουλίου 2015, τροποποιείται ο συντελεστής του φόρου ασφαλίστρων.

Πιο συγκεκριμένα, ο φόρος ασφαλίστρων για τα ασφαλιστήρια Προσωπικών Ατυχημάτων & Υγείας και των ανάλογων συμπληρωματικών καλύψεων προστασίας που υφίστανται στα ασφαλιστήρια Ζωής, μεταβάλλεται αυξητικά από 10% σε 15%.

Η MetLife έχει προχωρήσει στις απαραίτητες συστημικές ενέργειες, ώστε να απεικονιστεί έγκαιρα ο ενδεδειγμένος φόρος ασφαλίστρου στα επόμενα ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλίστρων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω της υπηρεσίας e-services τις προσεχείς ημέρες.

Για τυχόν διευκρινίσεις ή οποιοδήποτε θέμα αφορά στην ασφαλιστική σας προστασία και την εξυπηρέτησή σας από τη MetLife, μπορείτε να απευθύνεστε στον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο, καθώς και στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων της MetLife, στο τηλέφωνο 210 8787 777 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@metlife.gr.

 

3 Ιουλίου 2015

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής ασφαλίστρων:

1. ΠΛΗΡΩΜΗ μέσω της ισχύουσας ΠΑΓΙΑΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ που διατηρούν οι πελάτες μας, σε οποιαδήποτε τράπεζα της αρεσκείας τους. Οι εισπράξεις μας συνεχίζουν κανονικά μέσω των υφισταμένων παγίων εντολών.

2. ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗ μέσω ΕΛΤΑ: Χρησιμοποιώντας την ταχυπληρωμή που περιλαμβάνετε στο ειδοποιητήριο που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι μας μέσω των ΕΛΤΑ ή με την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου με την ταχυπληρωμή μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στο e-Services (www.metlife-eservices.gr).

3. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ μέσω INTERNET: Με την χρήση του Κωδικού  Πληρωμής, που αναγράφεται στην εμπρόσθια όψη του ειδοποιητηρίου και μέσω των παρακάτω επιλογών:

 • Internet Banking μέσα από το δικτυακό τόπο www.nbg.gr για εξοφλήσεις ασφαλίστρων μέσω λογαριασμών στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα.
 • Winbank easypay μέσα από το δικτυακό τόπο www.winbank.gr για εξοφλήσεις ασφαλίστρων μέσω λογαριασμών στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
 • Alpha Web Banking μέσα από το δικτυακό τόπο www.alpha.gr για εξοφλήσεις ασφαλίστρων μέσω λογαριασμών στην ALPHA BANK.
 • Internet Banking μέσα από το δικτυακό τόπο www.eurobank.gr,  για εξοφλήσεις ασφαλίστρων μέσω λογαριασμών στην ΕUROBANK.

 

4. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ μέσω PHONE BANKING για ηλεκτρονική πληρωμή μέσω Phone Banking οι πελάτες μας μπορούν να καλούν στα παρακάτω κέντρα εξυπηρέτησης :

 • Στο κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο 182838 ή
 • Στο κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της ALPHA BANK στο 801 11 326 0000 ή
 • Στο κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της EUROBANK στα τηλέφωνα  801 111 1144 και 210 95 55 000,  ακολουθώντας τις ηχογραφημένες οδηγίες, χρησιμοποιώντας τον ΚΩΔΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ που αναγράφεται στην εμπρόσθια όψη του ειδοποιητηρίου.

5. ΠΛΗΡΩΜΗ με Πάγια Εντολή μέσω ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (VISA ή MASTERCARD) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και σε αυτή την περίπτωση , οι εισπράξεις μας συνεχίζουν κανονικά, μέσω των υφιστάμενων παγίων εντολών.

6. ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗ μέσω ΑΤΜ σε όσα ATM προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

 

29 Ιουνίου 2015

 

 

Στo πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα μας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η MetLife με την ισχυρή οικονομική βάση που διαθέτει, είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους της, ακόμα και σε έκτακτες περιστάσεις.

Η MetLife συνεχίζει τις εργασίες της, θα πραγματοποιεί τις οικονομικές της συναλλαγές και θα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους της, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην ασφαλιστική σας προστασία και την εξυπηρέτησή σας από την MetLife, μπορείτε να απευθύνεστε στον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο, καθώς και στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων της MetLife, (στο τηλ. 2108787777 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@metlife.gr). Ακόμη, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Εταιρίας μας (www.metlife.gr), η οποία θα ενημερώνεται τακτικά, έτσι ώστε να είστε πάντα πλήρως ενημερωμένοι.

 

Στον χρηματιστή που πέτυχε εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν αναφέρεται με δημοσίευμά του, το πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα, αναφέρεται στον Βασίλειο Αντωνιάδη, Chief of Investments Officer της MetLife MFC, του οποίου το χαρτοφυλάκιο ελληνικών μετοχών σημείωσε κέρδη, της τάξεως του 4,8%, την ώρα που οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις βρίσκονταν στην κορύφωσή τους, το χρηματιστήριο των Αθηνών υποχωρούσε κατά 18% και ενώ τα υπόλοιπα 34 χαρτοφυλάκια, με επίκεντρο την Ελλάδα, που παρακολουθεί το Bloomberg, κατέγραψαν απώλειες.

Ειδικότερα, τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια κατέγραψαν κατά μέσο όρο απώλειες 15%, ενώ ένα είδε την αξία του να υποχωρεί κατά 28%.

Ο ίδιος ο χρηματιστής σημειώνει πως η στρατηγική του ήταν πολύ απλή, ενώ ακολούθησε έναν βασικό κανόνα: απόφυγε τις τραπεζικές μετοχές και τις καταναλωτικές επιχειρήσεις.

Στον αντίποδα επικεντρώθηκε στις μετοχές, τις οποίες θεώρησε υποτιμημένες, βάσει των κερδών τους, με τις καλύτερες θέσεις του στα Ελληνικά Πετρέλαια, το Χρηματιστήριο Αθηνών και την Μυτιληναίος.

«Υπάρχουν πολλές υγιείς επιχειρήσεις για να επενδύσει κανείς», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης, μιλώντας στο Bloomberg, αναφερόμενος «σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, με προοπτικές ανάπτυξης και υγιείς ροές κεφαλαίων, που πωλούνται σε discount σε σύγκριση με την καθαρή αξία τους».

Παράλληλα, αναφέρει πως όταν η κατάσταση έγινε… περίπλοκη, μετά τα capital controls και την αργία του χρηματιστηρίου, ο ίδιος παρέμεινε ψύχραιμος και δεν άλλαξε τίποτα στις βασικές επενδύσεις του.

«Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη διαδικασία μάθησης και εμπειριών», ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης, ενώ πρόσθεσε πως «η κατάσταση σήμερα είναι διαφορετική από το 1994 όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, καθώς τότε οι αγορές δεν είχαν βάθος, τόσους συμμετέχοντες και την τεχνολογία».

 

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που διοργάνωσαν το περιοδικό netweek της Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρείν ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η MetLife βραβεύθηκε με το ΒΙΤΕ Silver Award στην κατηγορία «Εφαρμογές Internet of Things & m2m» για την ηλεκτρονική υπηρεσία e-Claims.

Η υπηρεσία e-Claims αποτελεί μέρος της υπηρεσίας e-Services της MetLife, η οποία παρέχει ανά πάσα στιγμή στους ασφαλισμένους της μια ολοκληρωμένη εικόνα των ασφαλιστηρίων τους και όχι μόνο.

Η υπηρεσία e-Claims είναι μια νέα καινοτόμος εφαρμογή για την online καταχώρηση εξω-νοσοκομειακών αποζημιώσεων από τους ομαδικούς πελάτες. Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό διαδικτυακό περιβάλλον, η εφαρμογή καθιστά εφικτή την καταχώρηση των απαραίτητων δικαιολογητικών της καταβολής αποζημίωσης γρήγορα και εύκολα, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο internet. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και εντός 3 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών, καταβάλλεται αυτόματα το ποσό της αποζημίωσης στον τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.

Η βράβευση αυτή αποτελεί μια πράξη αναγνώρισης της πελατοκεντρικής στρατηγικής της MetLife, την οποία  υλοποιεί η Εταιρία σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την βελτίωση του τρόπου αντίληψης των αναγκών των ασφαλισμένων της, ώστε να εφαρμόζει λύσεις οι οποίες όχι απλά να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, αλλά να τις υπερβαίνουν. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος Δ.Σ. και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) κ.κ. F. Thibaut και Δ. Γεωργόπουλος αντίστοιχα, έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της MetLife κ. Δημήτρη Μαζαράκη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η βράβευση της MetLife αναδεικνύει το σημαντικό έργο που επιτελείται και στον τομέα της Τεχνολογίας και των λύσεων που βασίζονται σε αυτή. Με την επιβράβευση των αξιόλογων πρωτοβουλιών επιχειρήσεων και οργανισμών, επιτυγχάνεται ο στόχος των βραβείων που είναι η ανάδειξη της τεχνολογικής πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικής αξίας της τεχνολογίας για την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων, όσο και τη δυναμική του κλάδου ως Πυλώνα Ανάπτυξης της Οικονομίας».

Με αφορμή την συγκεκριμένη βράβευση, ο κ. Αντώνης Χριστοφίλης, IT Manager της MetLife, δήλωσε τα εξής: «Με επίκεντρο της φιλοσοφίας της τον πελάτη, η MetLife έχει αναβαθμίσει περαιτέρω την τεχνολογική της υποδομή εγκαινιάζοντας πρωτοποριακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ήδη υπάρχουσες. Αποτέλεσμα της τεχνολογικής αναβάθμισης της Εταιρίας είναι, μεταξύ άλλων, η καλύτερη διεκπεραίωση των συναλλαγών της με τους ασφαλισμένους της.

Στην MetLife η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της χρήσης  ηλεκτρονικών εφαρμογών, συνιστά το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα που επιβραβεύεται κυρίως από τους ασφαλισμένους της».

 

Η MetLife διεύρυνε τη συνεργασία της με τον όμιλο του ιατρικού Αθηνών, εντάσσοντας στα ειδικά συμβεβλημένα νοσηλευτήρια και το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας με το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, οι ασφαλισμένοι της MetLife μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια, όπως δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις αξίας € 150 σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, εκπτώσεις στα έξοδα νοσηλείας και δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες, τόσο για επείγοντα περιστατικά, όσο και για προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις, όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Επίσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της MetLife με κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών (Ιατρικό Περιστερίου, Ψυχικού, Π. Φαλήρου και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη), προβλέπονται για τους ασφαλισμένους της εταιρείας αντίστοιχες παροχές προστιθέμενης αξίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.metlife.gr (ενότητα: προνόμια Advanced Benefit Club).

 

Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center ξεκινά επίσημη συνεργασία με την ασφαλιστική  εταιρεία MetLife, ως ειδικό συμβεβλημένο νοσηλευτήριο. Η MetLife, με 147 χρόνια εμπειρίας παγκοσμίως και 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα, διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον παροχή καινοτόμων προγραμμάτων και υπηρεσιών στον τομέα της ασφαλιστικής προστασίας και εμπνέει εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο να διεκδικήσουν περισσότερα από την ζωή τους.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, οι ασφαλισμένοι της MetLife θα απολαμβάνουν προνόμια όπως απευθείας κάλυψη πλήρους νοσηλείας και παροχές προστιθέμενης αξίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, καθώς και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center. Στα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας, προβλέπεται η χρήση ασθενοφόρου του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center χωρίς οικονομική επιβάρυνση (εντός Αττικής).

Οι ασφαλισμένοι της MetLife μπορούν να καλούν για ραντεβού τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 08.00 έως 16.00, στο τηλέφωνο επικοινωνίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων 210.69 72 004.

Η πρόσβαση στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς βρίσκεται στη Λεωφ. Μεσογείων 107 στην Αθήνα, πλησίον της στάσης μετρό «Κατεχάκη», εξυπηρετείται από τις γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ Α5, Β5, 046 και Χ95. Τέλος, διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης 400 θέσεων.

Το  ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center, κατασκευάστηκε το 2000 σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Π.Δ. 517/91.Διαθέτει άδεια 37 κλινικών όλων των ειδικοτήτων με συνολικά 462 κλίνες, 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με 38 κλίνες, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με 25 κλίνες, Θάλαμο Ιωδίου 2 κλινών και 25 υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center  επεδίωξε να συνδυάσει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, επεκτείνοντας τους ορίζοντες της Ιατρικής επιστήμης.

 

Η MetLife, συνεχίζοντας την υποστήριξη προς τους νέους, υποδέχτηκε πρόσφατα στα κεντρικά της γραφεία μια ομάδα 50 φοιτητών στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού  «Business Days»  που διοργανώνει το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας με την υποστήριξη του κ. Ι. Λαδόπουλου, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.

Ο θεσμός των «Business Days», τον οποίο η MetLife συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα για δεύτερη συνεχή χρονιά, χαρακτηρίζεται από εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων διαφόρων πανεπιστημιακών σχολών σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες συνοδεύονται από παρουσιάσεις-σεμινάρια ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην MetLife, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την λειτουργία μιας ασφαλιστικής Εταιρείας, καθώς και για τις δραστηριότητες και τα τμήματα της MetLife μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων έμπειρων ανώτατων στελεχών. Οι ομιλητές μοιράστηκαν με τους φοιτητές προσωπικές τους εμπειρίες, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ειδικές συμβουλευτικές συναντήσεις για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους για την σημερινή αγορά εργασίας.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ομιλία του κ. Δ. Μαζαράκη, Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της MetLife, ο οποίος μοιράστηκε με τους φοιτητές την εμπειρία του και τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Ο κ. Μαζαράκης αρχικά μίλησε για την πορεία του στον ασφαλιστικό χώρο, αλλά και τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η ασφαλιστική αγορά. Αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση των λειτουργιών της MetLife από πλευράς Διοίκησης, στη συνέχεια, απάντησε σε πολλά ερωτήματα των φοιτητών σχετικά με την επαγγελματική τους πορεία, αλλά και τις πραγματικές τάσεις της αγοράς.

Για την MetLife, ο θεσμός των “Business Days” αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τον επιχειρηματικό χώρο μέσα από μια διαδικασία που είναι επωφελής για όλες τις πλευρές. Ανοίγοντας τις πόρτες σε ταλαντούχους φοιτητές και αποφοίτους, δίνεται η δυνατότητα στη νέα γενιά να ενημερωθεί για την πραγματική αγορά, να διευρύνει τα γνωστικά της πεδία περνώντας από την θεωρία στην πράξη.

Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων, που εκφράστηκε μέσα από πληθώρα ερωτήσεων και αποριών, γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα ενίσχυσης παρόμοιων πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στη νέα γενιά στην Ελλάδα.

 

Η MetLife βραβεύτηκε για τα 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στην Ελλάδα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας». Το Συνέδριο, που διοργανώθηκε για 25η συνεχή χρονιά, αποτελεί πλέον θεσμό στην Ελλάδα, προσελκύοντας εκπροσώπους από την πολιτική, οικονομική, επιχειρηματική και δημοσιογραφική κοινότητα.

Το τιμητικό βραβείο στην MetLife απένειμε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κ. David D. Pearce, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ πολύ το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την τιμητική βράβευση της MetLife με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας της στην Ελλάδα, 50 χρόνων ηγετικής παρουσίασης και προσφοράς στην Ελληνική Οικονομία και στον έλληνα καταναλωτή. Η τιμητική αυτή βράβευση ανήκει στους ανθρώπους της MetLife, οι οποίοι με τη συστηματική τους δουλειά όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων και την εκτίμηση της αγοράς».

Η MetLife είναι η εταιρία που καθιέρωσε τον θεσμό της ασφάλειας Ζωής στη χώρα μας. Μέσα από μια ευρεία γκάμα σύγχρονων και ευέλικτων ατομικών και ομαδικών Ασφαλιστικών Προγραμμάτων, καλύπτει αποτελεσματικά τους κλάδους Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων, Υγείας και Συνταξιοδότησης, παρέχοντας ολοκληρωμένη προστασία σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

Η MetLife υπήρξε χορηγός σε Συνέδριο που διοργάνωσε η AIESEC στις 11 Νοεμβρίου, στην Κόρινθο, με την συμμετοχή 200 περίπου φοιτητών από 7 Πανεπιστήμια. Θέμα του Συνεδρίου ήταν «Development Conference»  και οι εργασίες του είχαν ως βασικό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων διοίκησης ομάδας στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια του συνεδρίου η εταιρία μας διοργάνωσε ένα workshop με αντικείμενο «Team Management & Coaching Skills» στο οποίο έλαβαν μέρος 100 φοιτητές. Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρίας, κυρία Ελένη Σδούγκα, μίλησε για θέματα coaching και ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ηγέτης. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και με την παρουσίαση σύγχρονων εργαλείων management, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αφομοιώσουν άμεσα τις πληροφορίες που τους παρουσιάστηκαν.  Στο τέλος του workshop όλοι εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την διοργάνωση και τη χρησιμότητά του.

Η MetLife, μέσω της χορηγίας της σε συνέδριο της AIESEC για δεύτερη φορά, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους νέους ανθρώπους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να κάνουν τη διαφορά στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.   

Η AIESEC είναι διεθνής, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός, με παρουσία σε 124 χώρες και 2400 Πανεπιστήμια και με περισσότερα από 90.000 μέλη. Σκοπός της είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή γνώση και κατανόηση ενώ συγχρόνως τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα διεθνές δίκτυο από φορείς αλλαγής που σκοπό έχουν να φέρουν ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

 

«Τρέχουμε με Ψυχή» ήταν το σύνθημα των δρομέων της MetLife που συμμετείχαν στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή  9 Νοεμβρίου 2014.  Οι αθλητές της MetLife, που ξεπέρασαν τους 250, συμμετείχαν στις διαδρομές των 5, 10 και 42 χλμ., αναδεικνύοντας  τη θέληση και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και αποδεικνύοντας έμπρακτα την δέσμευσή τους σε διαχρονικές αξίες, όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική  συνείδηση.

Η συμμετοχή της MetLife στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, είχε έναν ιδιαίτερα σημαντικό ανθρωπιστικό σκοπό που εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας. Για κάθε ένα χιλιόμετρο διαδρομής των συμμετεχόντων στον αγώνα, η MetLife ενισχύει με το ποσό των 10€ το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis. Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σημάδια της ανεπάρκειας στη σίτιση, αλλά και να προάγει την υγιεινή διατροφή σε μαθητές. Στόχος του προγράμματος είναι αφενός να παρέχει καθημερινά σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν ένα δωρεάν μικρό, υγιεινό γεύμα και αφετέρου να τους ενθαρρύνει να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.

Με γνώμονα την ενίσχυση αυτής της μεγάλης προσπάθειας, η MetLife είχε απευθύνει ευρύ κάλεσμα σε όλο το διοικητικό προσωπικό της και το δυναμικό πωλήσεων, καθώς και σε πολλούς εξωτερικούς της συνεργάτες. Μάλιστα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων της MetLife στην Ελλάδα,  προσκλήθηκαν και συνάδελφοι της Εταιρείας από άλλες χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής για να συμβάλλουν και αυτοί με την σειρά τους στον σημαντικό αυτό σκοπό. ​

Η ανταπόκριση όλων ήταν τεράστια, αποδεικνύοντας το μεγάλο αίσθημα ευθύνης και ανθρωπιάς που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της Εταιρείας, τόσο σε τοπικό, όσο και διεθνές επίπεδο, αλλά και τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να συνεργάζονται με την MetLife.

Δυναμικό παρών στην ομάδα έδωσε και η Διοίκηση της Εταιρείας με την συμμετοχή τόσο του κ. M. Khalaf, President, Europe, Middle East & Africa, όσο και του κ. Δ. Μαζαράκη, Αντιπρόεδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της MetLife στην Ελλάδα.

Μετά τον τερματισμό, η MetLife είχε διοργανώσει ειδική εκδήλωση για τους αθλητές της προκειμένου να τους επιβραβεύσει για τη δυναμική τους προσπάθεια και να τους ευχαριστήσει για τη συμβολή τους σε αυτόν τον σημαντικό ανθρωπιστικό σκοπό.

 

Η MetLife βραβεύθηκε για 2η φορά, στα πλαίσια του θεσμού «True Leaders», ως ένας από τους ηγέτες της Ελληνικής αγοράς, με βάση τις επιδόσεις της κατά το 2013.  Η τελετή απονομής βραβείων έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα, κ. Δημήτρης Μαζαράκης.

Ο θεσμός των βραβείων «True Leaders» οργανώνεται από την ICAP Group από το 2011 και έχει ως στόχο να τιμήσει τις Εταιρείες και τους Ομίλους – Ηγέτες, βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια, την Κερδοφορία, την Αύξηση Προσωπικού, την υψηλή Πιστοληπτική Ικανότητα (ICAP Score) και την κορυφαία θέση στον Κλάδο.

Ο κ. Μαζαράκης, αναφερόμενος στην βράβευση της Εταιρείας, τόνισε: «Η φετινή διάκριση της MetLife ως ένας από τους ηγέτες της Ελληνικής αγοράς, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς, πέρα από το γεγονός  ότι υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά την κορυφαία θέση και αξιοπιστία της,  ταυτόχρονα, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σταθερότητας και της αναπτυξιακής δυναμικής που την διακρίνει σε ένα περιβάλλον, όπως ήταν αυτό του 2013, που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερες δυσκολίες και ισχυρές προκλήσεις.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχημένη πορεία της Εταιρείας διαδραματίζουν οι συνεργάτες της, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Οι υψηλές ικανότητες και ο επαγγελματισμός που διακρίνει τους ανθρώπους της MetLife αποτελούν ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας που της δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίζει να ανταποκρίνεται με μεγάλη επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις της ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς του σήμερα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης τόσο για τους ασφαλισμένους της, όσο και τους συνεργάτες της σε όλα τα επίπεδα».

 

Στα πλαίσια των ενεργειών που υλοποιεί η MetLife σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων της, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του ρόλου και των επαγγελματικών τους προοπτικών μέσα στον οργανισμό, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ειδική εταιρική εκδήλωση με θέμα “Women’s Business Network” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Στόχος της εκδήλωσης στην οποία προσκλήθηκαν όλες οι γυναίκες εργαζόμενες στην Εταιρεία, ήταν να γνωρίσουν σε βάθος τη φιλοσοφία του Diversity & Inclusion, δηλαδή τις έννοιες της Διαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης στον χώρο της εργασίας.

Η MetLife ενθαρρύνει και υποστηρίζει την συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων σε ένα περιβάλλον που αναγνωρίζει τη Διαφορετικότητα. Παράλληλα, η Ενσωμάτωση είναι η δέσμευση της Εταιρείας να εκτιμά την ποικιλία των χαρακτηριστικών που κάνουν τους ανθρώπους μοναδικούς ή αλλιώς διαφορετικούς. Είναι σημαντικό κάθε εργαζόμενος να γνωρίζει ότι η επαγγελματική του πορεία βασίζεται στις ικανότητές του και δεν επηρεάζεται από το φύλο του, τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ή από οποιαδήποτε άλλη παράμετρο. Στα πλαίσια της φιλοσοφίας αυτής, η οποία δεν είναι νέα για την Εταιρεία, η MetLife όχι μόνον στηρίζει τη Διαφορετικότητα, αλλά δεσμεύεται να παρέχει ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στους ανθρώπους της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου, Regional Head, Eastern & Southern Europe, MetLife και ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα, καθώς επίσης και άλλα στελέχη της Εταιρείας. Παραβρέθηκαν επίσης, Συντονίστριες Γραφείων Πωλήσεων, καθώς επίσης και γυναίκες από τον ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο και τον ασφαλιστικό Τύπο.

Μέσα από ένα σύντομο video, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν μία ιστορική αναδρομή για τις γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους στην Ελλάδα από τα αρχαία ακόμη χρόνια, ξεκινώντας από την Ασπασία του Περικλή και καταλήγοντας στις σύγχρονες γυναίκες που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο των γραμμάτων και τεχνών, της πολιτικής και του αθλητισμού.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Πόπη Αναγνωστοπούλου, Employee Benefits Director και D&I Champion η οποία έκανε μία σύντομη αναφορά στην έννοια της διαφορετικότητας και ειδικότερα στη συγκεκριμένη πτυχή που αποτέλεσε αντικείμενο του Συνεδρίου, τη διαφορετικότητα βάσει φύλου. Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία του Women Business Network, δηλαδή στη δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας μεταξύ γυναικών, το οποίο θα ενισχύσει και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των γυναικών μέσα στην Εταιρεία.

Στην ομιλία του, ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου υπογράμμισε ότι οι έννοιες της Διαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης (Diversity & Inclusion) διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες της MetLife να προσελκύσει στις τάξεις της, αλλά και να διατηρήσει και να αναπτύξει ανθρώπους με ταλέντο σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στη γυναίκα για μία καριέρα χωρίς οροφή, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον που δεν θα φέρνει εμπόδια στην πορεία αυτή. Εχω απόλυτη πεποίθηση ότι η εστίαση της MetLife στη φιλοσοφία του Diversity & Inclusion δημιουργεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την Εταιρεία, ενώ απευθυνόμενος στις γυναίκες ανάμεσα στο ακροατήριο, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Εταιρεία δεσμεύεται να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητούν.

Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι ομιλίες των βασικών ομιλητών, της κας Elizabeth Nieto, Global Chief Diversity & Inclusion Officer, της κας Lucida Plummer, Global D&I Programs Director, του κ. Rabih Haber, Head of Human Resources-EMEA και της κας Γεωργίας Καρτσάνη, Chair of the Women in Business Committee Member of BoD of AmCham, President of CEO Clubs-Greece, Romania Chapters Sargia Partners, Founder, CEO & Leadership Coach.

Η κα E. Nieto ανέλυσε τι σημαίνει για την MetLife η έννοια της Διαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης. Συγκεκριμένα εστίασε στις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα σε ανθρώπους που βρίσκονται στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον και σε συμπεριφορές που μπορεί να εκδηλώνονται εξαιτίας αυτών των διαφορών. Επιδίωξη της MetLife είναι να γίνει μία διεθνής εταιρεία η οποία προσελκύει, αναπτύσσει και αναγνωρίζει τα καλύτερα ταλέντα, με σκοπό την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου πολυμορφικού εργασιακού περιβάλλοντος που προωθεί την ατομική αλλά και την ομαδική επίτευξη στόχων βάσει των αξιών της MetLife.

Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την συγκεκριμένη πρακτική είναι οι εργαζόμενοι να νιώθουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τη δουλειά τους και να παρακινούνται ακόμη περισσότερο για να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Η MetLife στοχεύει να συνεχίσει να αποτελεί ένα περιβάλλον όπου όλοι νιώθουν ότι αναγνωρίζεται η αξία και η συνεισφορά τους χωρίς προκαταλήψεις, έτσι ώστε να δημιουργούνται ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για την προώθηση καινοτόμων ιδεών που θα μπορούν να απευθύνονται σε διαφορετικές ανάγκες των ασφαλισμένων της. Για το σκοπό αυτό, η Εταιρεία έχει δημιουργήσει ήδη σε 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ομάδες γυναικών που θα εστιάσουν στην υλοποίηση της προσπάθειας αυτής.

Η κα L. Plummer εστίασε στον τρόπο υλοποίησης της πρωτοβουλίας αυτής, αναφέροντας ότι στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών που αναλαμβάνουν ευρύτερες θέσεις ευθύνης στην MetLife, αξιοποιώντας έτσι τα ταλέντα και τις ικανότητές τους. Πρόκειται για τη δημιουργία μίας νέας κουλτούρας που θα βοηθήσει στο να γίνει η MetLife, Εταιρεία επιλογής για τις γυναίκες. Η στρατηγική αυτή δεν αποκλείει τους άνδρες εργαζόμενους, ούτε περιορίζεται απλά σε workshops και παράθεση προβλημάτων χωρίς την εύρεση λύσεων. Αντιθέτως θέλει να ευαισθητοποιήσει τους εργαζόμενους, να προωθήσει τη δημιουργία δικτύων, να προσδιορίσει και να εφαρμόσει εξειδικευμένα προγράμματα καθώς επίσης και να προσδώσει μεγαλύτερη αξία στις υπηρεσίες της MetLife.

Ο κ. R. Haber παρουσίασε επιτυχημένα παραδείγματα υλοποίησης αυτής της φιλοσοφίας από άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η MetLife, μέσα από σύντομα videos που είχαν ετοιμάσει οι ίδιες οι τοπικές ομάδες.

Η κα Γ. Καρτσάνη αναφέρθηκε στη σημασία της γυναικείας αυτοπεποίθησης, όσον αφορά στα ταλέντα και τις ικανότητές τους, αλλά και στη δύναμή τους να επηρεάζουν το κοινωνικό σύνολο μέσα από τους διάφορους ρόλους που έχουν, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της εργαζόμενης. Αναφέρθηκε σε έρευνες που έχουν δείξει ότι οι επιχειρήσεις που έχουν τοποθετήσει γυναίκες σε ανώτερες θέσεις ευθύνης, παρουσιάζουν υψηλότερη κερδοφορία. Τόνισε επίσης ότι η καλή συνεργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών μέσα από το πάντρεμα της διαφορετικότητας, θα φέρει ακόμη πιο δημιουργικά αποτελέσματα στη λήψη αποφάσεων Καταλήγοντας, εστίασε στην ανάγκη ενός δυνατού και ξεκάθαρου οράματος από την πλευρά των γυναικών με στόχο να στραφούν σε ό,τι θεωρούν πραγματικά σημαντικό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Δ. Μαζαράκη, ο οποίος συνοψίζοντας τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του Diversity & Inclusion εστίασε στο γεγονός ότι οι ισορροπημένες επιχειρήσεις είναι αυτές που είναι και πιο επιτυχημένες.

Ο κ. Μαζαράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στόχος της MetLife είναι να αποτελεί μία εταιρεία που θα προσελκύει, θα αναπτύσσει και θα αναγνωρίζει τα ταλέντα, εξασφαλίζοντας ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η στρατηγική του Diversity & Inclusion είναι μέρος της επίσημης στρατηγικής της ΜetLife που υιοθετούμε στην Ελλάδα με στόχο τη διαρκή ανάπτυξη των γυναικών στην Εταιρεία μας. Αντικατοπτρίζει την κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε. Η διαφορετικότητα έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Οργανισμό μας, καθώς ο κάθε εργαζόμενος διαθέτει μοναδικές δεξιότητες που όταν αναδειχθούν, μπορούν να συμβάλουν σε έναν πολυδιάστατο τρόπο σκέψης και λειτουργίας. Οι τρεις πυλώνες γύρω από τους οποίους θα λειτουργήσουμε σε σχέση με την νέα αυτή κουλτούρα είναι η συνεχής προσπάθεια για την ισότιμη προώθηση των γυναικών εντός της Εταιρείας, η αναγνώριση και ανάπτυξη των ικανοτήτων των γυναικών με διαδικασίες αξιολόγησης και εξέλιξης μέσα στην Εταιρεία και τέλος, η υλοποίηση ενεργειών που θα εξασφαλίσουν ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής των εργαζομένων μας».

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες των δύο Συνεδρίων που οργάνωσε η MetLife στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των Επίλεκτων Ασφαλιστών της Εταιρείας από τη Νότια και την Βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια των Συνεδρίων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά, ενώ σημαντικό μέρος των εργασιών αφιερώθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων.

Τις εργασίες τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, Head of Eastern & Southern Europe, MetLife, καθώς επίσης και ο κ. Ν. Δασκαλάκης, ΕSE Face to Face Distribution Head, ο κ. Δ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα και ο κ. Γ. Ζερβουδάκης, Head of Face to Face Ελλάδας.

Ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε στα παγκόσμια μεγέθη και την οικονομική ισχύ της MetLife και στην ιδιαίτερη σημασία και αξία που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά για τους ασφαλισμένους σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα. Επίσης, συνεχάρη τους ασφαλιστικούς συμβούλους της Εταιρείας για τον επαγγελματισμό και τη συνέπειά τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελούν ένα από τα κορυφαία δίκτυα Agency παγκοσμίως. Ο κ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε στη δύναμη και σπουδαιότητα της δουλειάς του επαγγελματία ασφαλιστή της MetLife, που δεν είναι άλλος από το να «σώζει οικογένειες» όταν το απρόοπτο χτυπά την πόρτα κάθε νοικοκυριού.

Ο κ. Δ. Μαζαράκης τόνισε την ξεχωριστή θέση που κατέχει η Εταιρεία στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς και την στρατηγική της σημασία στο παγκόσμιο δίκτυο της MetLife. Παράλληλα υπογράμμισε ότι χάρις στην οικονομική της ευρωστία, η Εταιρεία έχει καλύψει με επιτυχία τις αυξημένες απαιτήσεις φερεγγυότητας και ανταποκρίνεται με επιτυχία σε όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους της. Τέλος, ο κ. Γ. Ζερβουδάκης, αφού υπογράμμισε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της MetLife στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων που θα οδηγήσουν το δίκτυο Πωλήσεων σε ακόμη υψηλότερες επιδόσεις.

 

                                                18/6/14

Τη Ρόδο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν πρόσφατα οι κορυφαίοι συνεργάτες του Παραγωγικού Συστήματος, στελέχη και εργαζόμενοι της MetLife, στα πλαίσια Εκπαιδευτικού Συνεδρίου της Εταιρίας.

Tο Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Δ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας στην Ελλάδα, ο κ. Γ. Ζερβουδάκης, Head of Face to Face Distribution Ελλάδος, ο κ. Κ. Δερβεντζής, Head of Agency και ο κ. Γ. Αναστόπουλος, Head of Direct Sales Force.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, με τα πέτρινα τείχη και την μοναδική αρχιτεκτονική της. Το φημισμένο Castello, που ήταν κάποτε τόπος διαμονής των ιπποτών, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Ρόδου και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής που αποπνέει.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο, οι συνεργάτες της MetLife ταξίδεψαν μέχρι τη Σύμη, όπου γνώρισαν τις ομορφιές του νησιού, ενώ ξεναγήθηκαν στον Πανορμίτη, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Ταξιάρχη Μιχαήλ.

Παράλληλα, οι προγραμματισμένες Συναντήσεις κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αποτέλεσαν για όλους μια μοναδική ευκαιρία για μια εποικοδομητική ανταλλαγή επαγγελματικών εμπειριών, με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας στην καθημερινή δραστηριότητά τους.

Στις ομιλίες τους, τόσο ο κ. Δ. Μαζαράκης, όσο και ο κ. Γ. Ζερβουδάκης έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των εργασιών της MetLife. Γνώμονα όλων των ενεργειών αποτελεί πάντοτε η πελατοκεντρική φιλοσοφία της Εταιρείας που υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να παρέχει υπηρεσίες κορυφαίου επιπέδου προς τους ασφαλισμένους της.  Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και διεξοδική συζήτηση σε θέματα Πωλήσεων από συνεργάτες του Παραγωγικού συστήματος.

Το ταξίδι στη Ρόδο ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, αλλά ταυτόχρονα και να αποκομίσουν νέες ιδέες και να θέσουν έτσι τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες επαγγελματικές επιτυχίες.

 

                                                 18/6/2014

Στα πλαίσια της έκθεσης, η MetLife παρουσίασε το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης πληρωμάτων πλοίων, «Marine Value». Το πρόγραμμα αποτελεί μία ολοκληρωμένη και ευέλικτη λύση, προσαρμοζόμενη στις ανάγκες των Ναυτιλιακών Εταιρειών.

Σε δήλωσή του ο κ. Γ. Κώτσαλος, Corporate Sales Manager της MetLife, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή της MetLife στα «Ποσειδώνια» μάς έδωσε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε το brand της Εταιρείας μας και στην αγορά της Ναυτιλίας, παρουσιάζοντας ένα ευέλικτο πρόγραμμα που απευθύνεται στις ναυτιλιακές εταιρίες και το οποίο έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των ομαδικών προγραμμάτων μας.  Η MetLife, έχοντας παρουσία 50 χρόνων στην Ελλάδα, πρωταγωνιστεί με υπευθυνότητα στον κλάδο και έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους στον σχεδιασμό τέτοιων επιχειρηματικών λύσεων».

 

                            3/6/2014

Περισσότεροι από 200 ασφαλιστικοί σύμβουλοι και οι σύζυγοί τους,  εκπροσωπώντας 21 χώρες, πέρασαν μια αξέχαστη εβδομάδα στη Νότιο Αφρική. Τους καλωσόρισε η Διοίκηση της Εταιρείας, με επικεφαλής τον κ. M. Khalaf, President Europe, Middle East & Africa (EMEA), τον κ. J. Hele, MetLife Executive Vice President & Chief Financial Officer, τον κ. Μ. Χατζηδημητρίου, Regional Head, Eastern & Southern Europe καθώς επίσης και τους επικεφαλής των υπολοίπων Περιφερειών της ΕΜΕΑ.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Ν. Δασκαλάκης, Head of Face to Face Distribution, Eastern & Southern Europe, ο κ. Γ. Ζερβουδάκης, Head of Face to Face Distribution Ελλάδος, καθώς και άλλα στελέχη της MetLife.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ομιλίες και παρουσιάσεις με στόχο την περαιτέρω άνοδο όλων των δεικτών απόδοσης, σε συνδυασμό με την συνεχή βελτίωση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών, στα πλαίσια της πελατοκεντρικής φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει την MetLife.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Νοτίου Αφρικής, καθώς και τα σημαντικότερα και πιο χαρακτηριστικά σημεία της, όπως είναι το Table Mountain και το Robben Island, καθώς επίσης και εκδρομές στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, στα Winelands και στο Safari Park. Η κορύφωση των εκδηλώσεων ήταν το Gala Dinner που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Cape Town, το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε και παραδοσιακή μουσική και χορούς της Αφρικής.

 

Σε μια βραδιά με ιδιαίτερο συμβολισμό, η MetLife Alico γιόρτασε 50 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα και παράλληλα ανακοίνωσε την μετονομασία της σε MetLife, στο πλαίσιο του εναρμονισμού της με την παγκόσμια εταιρική ταυτότητα της εταιρείας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 1.200 καλεσμένοι, από το Παραγωγικό Δυναμικό και το Διοικητικό Προσωπικό, στελέχη της εταιρείας από το Περιφερειακό και Παγκόσμιο δίκτυο, συνεργάτες, εκπρόσωποι της Ασφαλιστικής αγοράς, κ.α.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο Μιχάλης Χατζηδημητρίου, Head of Eastern & Southern Europe της MetLife και ο Δημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας στην Ελλάδα, μαζί με τον Γιώργο Ζερβουδάκη, Head of Face to Face Distribution Ελλάδος, καθώς και άλλα στελέχη.

Παράλληλα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Michel Khalaf, President, Europe, Middle East & Africa, ο Ricardo Anzaldua Executive VP & General Counsel και ο Frans Hijkoop Executive VP & Chief HR Officer, ενώ χαιρετισμό μέσω video conference απηύθυνε ο Steve Kandarian, Chairman, President, & CEO της MetLife.

Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης έγινε μία αναδρομή στο παρελθόν, με αναφορά σε σημεία-σταθμούς για την εταιρεία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η ανακοίνωση από τον κ. Μαζαράκη, της μετονομασίας της εταιρείας από MetLife Alico σε MetLife, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα σελίδα στην ιστορία της.  Επιπλέον ο κ. Μαζαράκης στάθηκε στα βασικά συστατικά της έως τώρα επιτυχίας, ξεχωρίζοντας τις στρατηγικές επιλογές της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια, η οποία όπως είπε «πολλές φορές κινήθηκε αντίθετα από την μόδα της κάθε εποχής, καθώς και την έμφαση στη δημιουργία επαγγελματιών ασφαλιστικών συμβούλων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασής της στην Ελλάδα». Στο ξεκίνημα της δεύτερης πεντηκονταετίας, και υλοποιώντας ήδη τη στρατηγική της για την περαιτέρω ανάπτυξή της, στόχος της MetLife είναι «να αποτελεί την πρώτη και κορυφαία επιλογή για τους ασφαλισμένους, όπως επίσης την πρώτη και κορυφαία επιλογή για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της».

Στην ομιλία του, ο κ. Χατζηδημητρίου αναφερόμενος στη στρατηγική της MetLife, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η Ανατολική και Νότια Ευρώπη να συμβάλει κατά τρόπο ουσιαστικό, έτσι ώστε ολόκληρη η Περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής να αποτελέσει "Κινητήρια Δύναμη Ανάπτυξης" για την MetLife. «Όπου είμαστε ήδη ηγέτες της αγοράς, θέλουμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τη διαφορά και όπου δεν είμαστε ακόμη, εργαζόμαστε για να το επιτύχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

O κ . Khalaf αναφέρθηκε στη σημασία του rebranding που πραγματοποιεί η εταιρεία, σημειώνοντας ότι «είναι ένα πολύ ξεκάθαρο σημάδι ότι φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια ενιαία MetLife, μια πραγματικά παγκοσμίου επιπέδου εταιρεία, που αναβαθμίζεται διαρκώς σε διεθνές επίπεδο». Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας οικογένειας της MetLife, έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων της, τόσο με ατομικά ασφαλιστήρια όσο και στον τομέα των Ομαδικών Ασφαλίσεων, όπου είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η απονομή βραβείων στους συνεργάτες του Παραγωγικού Δυναμικού, οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους την περασμένη χρονιά. Ο κ. Ζερβουδάκης, απευθυνόμενος στους παρισταμένους, αφού επεσήμανε τον κομβικό ρόλο του ανθρώπων στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια, πρόσθεσε ότι η MetLife αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε επιδιώκοντας  να χτίζει μεθοδικά την αναγνωρισιμότητά της πάνω σε ισχυρές αρχές και αξίες και καταξιώθηκε στη συνείδηση όλης της Αγοράς ως μία διαχρονική δύναμη αξιοπιστίας & φερεγγυότητας.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Πωλήσεων της MetLife, με τη συμμετοχή όλων των συνεργατών του Παραγωγικού Δυναμικού, της Διοίκησης και στελεχών της εταιρείας.

 

 

                                                                       17/2/14

H MetLife Alico αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει και σε συνεργασία με το Τμήμα MetLife Global Technology & Operations, έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την εφαρμογή «THE WALL». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή μέσω της οποίας το τμήμα Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων της MetLife Alico μπορεί να έχει άμεσα την συνολική εικόνα της σχέσης του ασφαλισμένου με την Εταιρία.

Η εφαρμογή παρέχει πληροφόρηση 360 μοιρών για τον ασφαλισμένο με ένα «κλικ». Επίσης, είναι δυνατή η καθημερινή συγκέντρωση στοιχείων από όλα τα σημεία επαφής του πελάτη με την Εταιρία, ενώ παράλληλα μέσα από ενοποιημένες και απλοποιημένες οθόνες, εμφανίζονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα, καθιστώντας ακόμη πιο εύκολη την συνεργασία των ασφαλισμένων με την Εταιρία.

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που εγκαθιστά το «THE WALL».

Ο Διοικητικός Διευθυντής της MetLife Alico στην Ελλάδα, κ. Αχιλλέας Σδράκας, αναφερόμενος στην εφαρμογή, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το λογισμικό αυτό αποτελεί σημαντική καινοτομία και χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των βάσεων δεδομένων νέας τεχνολογίας (Big Data) που μας επιτρέπουν να συγκεντρώσουμε τεράστιες ποσότητες ψηφιακών δεδομένων για λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο. Το «THE WALL» είναι μόνο η αρχή μιας ευρύτερης τεχνολογικής αναβάθμισης της εταιρείας και εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες της Εταιρίας στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής προσέγγισης, βασικό στοιχείο της εταιρικής στρατηγικής μας».             

 

                                                                          13/2/2013

Διευρυμένα καθήκοντα ως Head of Operations για ολόκληρη την Περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) της MetLife αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Βασιλάτος, ο οποίος μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του Head of Operations για την Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Παράλληλα, ο κ. Γ. Βασιλάτος θα είναι μέλος του ΕΜΕΑ Leadership Team της MetLife.

Μέσα από το νέο του ρόλο, ο κ. Γ. Βασιλάτος θα έχει την ευθύνη για την αποτελεσματική λειτουργία των εταιρειών της MetLife στις 30 χώρες της γεωγραφικής περιφέρειας του EMEA, διασφαλίζοντας ότι οι δραστηριότητές τους υποστηρίζουν την επιχειρησιακή στρατηγική της MetLife.

Μέχρι σήμερα, ο κ. Γ. Βασιλάτος ήταν υπεύθυνος για τη διασφάλιση της επίτευξης των συνολικών στόχων της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης μέσα από την αποτελεσματική και αποδοτική διαχείριση των επιχειρηματικών λειτουργιών, καθώς και την βέλτιστη αξιοποίηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρείας. Υπό την ηγεσία του, οι πρωτοβουλίες στα πλαίσια της πελατοκεντρικότητας στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη έχουν ήδη επιφέρει ορατά αποτελέσματα, προς την κατεύθυνση μιας αναβαθμισμένης εμπειρίας για τους ασφαλισμένους. Παράλληλα, έχει διευρυνθεί η αξιοποίηση των επιχειρησιακών λειτουργιών μέσω της χρήσης αυτοματοποιημένων διαδικασιών, αλλά και της εφαρμογής κοινών πρακτικών σε όλες τις χώρες.
 
Ο κ. Γ. Βασιλάτος εντάχθηκε στην MetLife το 2011, διαθέτοντας ένα ισχυρό στρατηγικό, οικονομικό και επιχειρησιακό υπόβαθρο, με εμπειρία που υπερβαίνει τα 15 χρόνια σε θέσεις Chief Financial Officer και Γενικής Διεύθυνσης  σε κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες.

 

                                                19/12/2013

Στα πλαίσια της Στρατηγικής της MetLife Alico για περαιτέρω ενίσχυση του Ανθρωποκεντρικού Συστήματος Πωλήσεων, η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής του τομέα Face to Face Distribution. Επικεφαλής της νέας δομής ανέλαβε ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, ο οποίος, από τη νέα του θέση ως Head of Face-to-Face Distribution Ελλάδος, θα έχει την ευθύνη της ανάπτυξης του Agency, του Direct Sales Force και του Independent Distribution Channel.

Ο κ. Γ. Ζερβουδάκης είναι Διευθυντικό στέλεχος του Δικτύου Γραφείων Πωλήσεων της       MetLife Alico από το 2002. Το 2007 ανέλαβε την θέση του Agency Director και έχει συμβάλει στην ουσιαστική ανάπτυξη και την επιτυχημένη πορεία του Δικτύου Γραφείων Πωλήσεων. 

Σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή, τη θέση του Head of Agency ανέλαβε ο κ. Κ. Δερβεντζής. Ο κ. Γιάννης Αναστόπουλος, ανέλαβε τη θέση του Head of Direct Sales Force, ενώ ο κ. Magnus Χατζηδημητρίου κατέχει τη θέση του Head of Independent Distribution Channel.

Τις δραστηριότητες των δικτύων πωλήσεων θα υποστηρίζουν ο κ. Βασίλης Λυμπέρης από τη θέση του F2F Individual Product Sales Manager και η κα Έλενα Διαμαντή από τη θέση του Learning & Development Manager. Για τις δραστηριότητες πωλήσεων Ομαδικών Συμβολαίων και Αμοιβαίων Κεφαλαίων, υπεύθυνοι στην ομάδα θα είναι οι κ.κ. Στέλιος Ναζλής και Στέλιος Μαρασλής, Corporate Sales Account Executives, και η κα Χριστίνα Κατσίλη, Sales Manager MetLife Alico ΑΕΔΑΚ,

Στο μήνυμα του ο κ. Δ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife Alico στην Ελλάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η MetLife Alico συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της και την εμπειρία των ανθρώπων της. Η νέα ενισχυμένη δομή του Τομέα Πωλήσεων της MetLife Alico αποτελεί μία ακόμα ενέργεια της εταιρείας στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών της».

 

                                                                  16/12/2013

Αμετάβλητα θα παραμείνουν για όλο το 2014 τα ασφάλιστρα των προγραμμάτων Υγείας της    MetLife Alico.

Όπως ανακοινώθηκε από την Εταιρεία, η απόφαση για μηδενικές αναπροσαρμογές, έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών που καταβάλλει για την υποστήριξη των ασφαλισμένων  της στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, έτσι ώστε να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα μοναδικά οφέλη της ασφαλιστικής τους προστασίας.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ασφαλισμένοι της MetLife Alico με προγράμματα Προσωπικών Ατυχημάτων και Υγείας έχουν εδώ και πολλά χρόνια δωρεάν πρόσβαση στα προνόμια του Advanced Benefit Club (ABC), του υψηλής ποιότητας Δικτύου Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης της Εταιρείας.

Ανάμεσα στα πολυάριθμα οφέλη του ABC για τους ασφαλισμένους της MetLife Alico, ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε περίπτωση νοσηλείας σε Νοσοκομείο-μέλος του δικτύου και σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του κύριου φορέα ασφάλισης, η συμμετοχή του ασφαλισμένου στο κόστος νοσηλείας στις περισσότερες περιπτώσεις μηδενίζεται.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife Alico στην Ελλάδα, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Μια εταιρεία με τα μεγέθη, την ισχύ και την διεθνή καταξίωση της MetLife Alico, δεν ξεχνά ποτέ ότι εκτός από τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, έχει και την υποχρέωση να ανταποδώσει προς την κοινωνία και τους ασφαλισμένους της την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλουν.

Στα πλαίσια αυτά, εντάσσεται και η απόφασή μας να κρατήσουμε σταθερά τα ασφάλιστρα των προγραμμάτων Υγείας των ασφαλισμένων μας για ολόκληρο το 2014. Στην κίνηση αυτή, σημαντικό ρόλο αναμφίβολα διαδραμάτισε το γεγονός ότι όχι μόνον επιτύχαμε την αποτελεσματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου Υγείας, αλλά παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει ότι η πορεία των εξόδων νοσηλείας των ασφαλισμένων μας συνεχίζει να είναι ελεγχόμενη. Αυτό έχει επιτευχθεί μέσα από την σταθερή και εποικοδομητική συνεργασία μας με τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας.

Όπως πάντα, έτσι και το 2014 θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας να μεγιστοποιούμε τα οφέλη για τους ασφαλισμένους μας, πάντοτε στα πλαίσια της πελατοκεντρικής φιλοσοφίας που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής μας”.

 

                                                                     11/12/2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βυτίνα το Ετήσιο Συνέδριο του Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών της MetLife Alico, στο οποίο παραβρέθηκαν οι κορυφαίοι συνεργάτες της Εταιρίας από ολόκληρη την Ελλάδα, μαζί με τις οικογένειές τους. Ο Κύκλος Επιτυχημένων Ασφαλιστών της MetLife Alico αποτελείται από επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που τους ξεχωρίζει τόσο στην Εταιρία, όσο και στην ευρύτερη ασφαλιστική αγορά.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, Head of Eastern & Southern Europe, MetLife, ο κ. Δ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife Alico στην Ελλάδα, ο κ. Γ. Ζερβουδάκης, Head of Face to Face Distribution Ελλάδας και ο κ. Γ. Αναστόπουλος Head of Direct Sales Force.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών συζητήθηκαν τα μέχρι τώρα παραγωγικά αποτελέσματα και τέθηκαν οι προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο, με στόχο την επίτευξη ακόμη υψηλότερων επιδόσεων. Εξετάσθηκε ακόμη μια σειρά θεμάτων Πωλήσεων και αναλύθηκαν βέλτιστες πρακτικές, πάντοτε στα πλαίσια της εστίασης στην Πελατοκεντρικότητα, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας και της στρατηγικής της MetLife Alico.

 

                                               27/11/2013

Μεγάλη ήταν για άλλη μια φορά η ανταπόκριση των ανθρώπων του Παραγωγικού και Διοικητικού Συστήματος της MetLife Alico στην Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που οργάνωσε η Εταιρεία. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις των Κεντρικών Γραφείων της MetLife Alico στο Μαρούσι.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και πάντα με μεγάλη συμμετοχή των ανθρώπων της Εταιρείας, έχοντας πλέον γίνει θεσμός για τη MetLife Alico.

Ένα από τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι και η δημιουργία Τράπεζας Αίματος που μπορεί να καλύψει έκτακτες ανάγκες τόσο για τους εθελοντές αιμοδότες, όσο και για τις οικογένειές τους.

«Η συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία αυτή της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί πράξη αγάπης αλλά και κοινωνικής ευθύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διοικητικός Διευθυντής της MetLife Alico, κ. Αχιλλέας Σδράκας. «Είναι ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς είναι προσφορά ζωής και ελπίδας στο συνάνθρωπο, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες ο ανθρωπισμός είναι ακόμα ισχυρός στη σημερινή κοινωνία».

 

                                                                      14/11/2013

Έντονο ήταν το «παρών» που έδωσε η MetLife Alico στον 31ο αγώνα του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.  Στην ομάδα της MetLife Alico συμμετείχαν περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι και ασφαλιστικοί σύμβουλοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα 5 και 10 χιλιόμετρα, καθώς και στην κλασσική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων.

Με τη συμμετοχή τους  οι δρομείς ανέδειξαν τη θέληση και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και απέδειξαν έμπρακτα την πίστη τους σε διαχρονικές αξίες, όπως το αθλητικό ιδεώδες, η αλληλεγγύη και η κοινωνική  συνείδηση.

Και αυτό γιατί η συμμετοχή της ομάδας που εκπροσώπησε την MetLife Alico στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών είχε διπλό ανθρωπιστικό στόχο. Ο πρώτος αφορά στην οικονομική ενίσχυση της Οργάνωσης “Γιατροί χωρίς Σύνορα”, καθώς μέρος από το ποσό εγγραφής των συμμετεχόντων διατέθηκε στον συγκεκριμένο φορέα.

Ο δεύτερος, συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια των δρομέων της MetLife Alico, καθώς η Εταιρεία θα διαθέσει 10 Ευρώ για κάθε χιλιόμετρο διαδρομής που κάλυψε κάθε ένας από τους δρομείς της. Το συνολικό ποσό, το οποίο ξεπερνά τις 4.000 Ευρώ, θα διατεθεί άμεσα σε ένα κοινωφελές ίδρυμα.

 

                                                                                                  3/10/2013

H δράση της MetLife Alico στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνεχίζεται.

Αυτή τη φορά, η MetLife Alico προσέφερε στα παιδιά 5 φιλανθρωπικών οργανισμών και ιδρυμάτων σχολικές τσάντες και σχολικά είδη που συγκεντρώθηκαν από τους εργαζόμενους της Εταιρίας.

Η αρχή έγινε με την Στέγη Ανηλίκων στις 11 Σεπτεμβρίου και ακολούθησε η γιορτή στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Θεόφιλος» στην οποία παραβρέθηκαν περισσότερα από 300 παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών που υποστηρίζει ο οργανισμός, καθώς και αρκετοί εθελοντές από την MetLife Alico, οι οποίοι ενίσχυσαν με την παρουσία τους την προσπάθεια της εταιρείας. Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να παίξουν με τον Snoopy, να γευτούν νόστιμες λιχουδιές και να χορέψουν στους ρυθμούς της μουσικής.

Στην συνέχεια, μέλη της Ομάδας Εθελοντών της MetLife Alico επισκέφθηκαν το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα στον Πειραιά, ενώ ο κύκλος των επισκέψεων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας ολοκληρώθηκε με το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης.

Η δράση της MetLife Alico επεκτάθηκε παράλληλα και στην Θεσσαλονίκη, όπου εκπρόσωποι των τοπικών Κεντρικών Γραφείων Βορείου Ελλάδας της Εταιρίας επισκέφθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δωρίσουν και εκεί σε όλα τα παιδιά σχολικές τσάντες και σχολικά είδη.

Η MetLife Alico θα συνεχίσει να υποστηρίζει Κοινωφελή Ιδρύματα που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, δεν σταματούν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη από το ενδιαφέρον όλων μας.

 

                                                                                                                 1/10/2013

Η MetLife Alico συνεχίζει το πρόγραμμα επισκέψεων σε απομακρυσμένα χωριά ανά την Ελλάδα, στα πλαίσια των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους των περιοχών αυτών.  

Αυτή τη φορά, σειρά είχαν τα χωριά Βουνοχώρι, Λυκόστομο και Κορυφές στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας τα οποία επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες ομάδα ιατρών από τις ειδικότητες της παθολογίας, της καρδιολογίας και της μικροβιολογίας για τη διενέργεια εξετάσεων, προσφέροντας παράλληλα πολύτιμες ιατρικές συμβουλές στους κατοίκους.  

Την ομάδα των ιατρών συνόδευσαν και στελέχη της MetLife Alico και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γ. Ζερβουδάκης, Agency Director της MetLife Alico, Μ. Φουσκαρής, Head of Communications & Branding, Eastern & Southern Europe και Λ. Τσαμπάζης, DSF Executive στο Γραφείο Πωλήσεων της Καβάλας. Η οργάνωση της επίσκεψης έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κ. Σιμιτσή και τον Αντιδήμαρχο κ. Θ. Παπαδόπουλο.

Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι στην ομάδα των ιατρών και στους συνεργάτες της MetLife Alico ήταν ιδιαίτερα θερμή καθώς αυτού του είδους η ιατρική φροντίδα δεν είναι εύκολο να τους παρασχεθεί λόγω απόστασης από μεγάλα αστικά κέντρα.

Σε δήλωσή του ο κ. Γ. Ζερβουδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Χαιρόμαστε που προσφέρουμε τις υπηρεσίες των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και στα χωριά αυτά της Καβάλας, καθώς αναγνωρίζουμε την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για τους κατοίκους της περιοχής.  Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η MetLife Alico θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάϊ των συνανθρώπων μας, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της».

 

                                                                                    30/9/2013

Τέσσερα ακόμη μέλη του Δικτύου Πωλήσεων της MetLife Alico στην Ελλάδα ανακηρύχθηκαν μέλη του Gallery of Stars της MetLife Alico, με βάση τις διαχρονικά εξαιρετικές τους επιδόσεις, όχι μόνον ποσοτικές αλλά και ποιοτικές, εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Πρόκειται για τους Συντονιστές Ομάδας κ.κ. Ι. Κούση (D.S.F. Αθηνών) και Π. Σταθόπουλο (Γραφείο Πωλήσεων κ. Β. Σμυρνιού), καθώς και για τους ασφαλιστικούς συμβούλους κ.κ. Ι. Αλεξανιάν (Γραφείο Πωλήσεων κ. Ευστρ. Κακάμπουρα) και Κ. Χατζηστεφάνου (Γραφείο Πωλήσεων κ. Ι. Δάγκαρη), οι οποίοι διακρίθηκαν για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που τους χαρακτηρίζει.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Επίλεκτων Ασφαλιστών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, έγινε και η επίσημη παρουσίαση των πορτραίτων των τεσσάρων συνεργατών, τηρώντας μία παράδοση που κρατά αρκετές δεκαετίες.  Τους βραβευόμενους τίμησε η διοίκηση της Εταιρίας με επικεφαλής τον κ. Μ. Χατζηδημητρίου, Regional Head - Eastern & Southern Europe.

Τα πορτραίτα των τεσσάρων συνεργατών της MetLife Alico θα αναρτηθούν μαζί με αυτά των άλλων κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων της Εταιρίας στα Κεντρικά Γραφεία της στην Ελλάδα.

 

                                                                                                             25/9/2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα οι εργασίες του 50ου Συνεδρίου Επίλεκτων Ασφαλιστών της MetLife Alico, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 180 Επίλεκτοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι και Συντονιστές Γραφείων και Ομάδων, καθώς και στελέχη της Εταιρίας από την Ελλάδα και από την Περιφέρεια της Νότιας & Ανατολικής Ευρώπης, κατά τη διάρκεια του οποίου δόθηκε έμφαση κυρίως στην περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων.

Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησε, με την παρουσία του ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, Head of Eastern & Southern Europe, MetLife, καθώς επίσης και ο κ. Ν. Δασκαλάκης, Regional Vice President of Agency & Independent Distribution, ο κ. Δ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife Alico στην Ελλάδα και ο κ. Γ. Ζερβουδάκης, Agency Director Ελλάδας.

Ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο Περιφέρειας καθώς επίσης και στον τρόπο που φροντίζει η Εταιρία να είναι δίπλα στον πελάτη, πάντα έχοντας ως γνώμονα την ποιοτική εξυπηρέτησή του, κάτι που χαρακτηρίζει για πολλές δεκαετίες τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους της MetLife Alico. Επίσης, μαζί με τους κ.κ. Δασκαλάκη, Μαζαράκη και Ζερβουδάκη, καλωσόρισε στις τάξεις των Gallery of Stars, μία παγκόσμια διάκριση που αποτελεί θεσμό για την εταιρία σε διεθνές επίπεδο, τέσσερις συνεργάτες της Εταιρίας οι οποίοι ξεχώρισαν για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις, ποσοτικές και ποιοτικές, εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες.  

Ο κ. Δ. Μαζαράκης συνεχάρη με τη σειρά του τους επίλεκτους ασφαλιστές που ξεχώρισαν για τα παραγωγικά και ποιοτικά τους αποτελέσματα. Εστίασε την προσοχή στις συνθήκες που συνεχίζουν να επηρεάζουν την ασφαλιστική αγορά και που ταυτόχρονα δημιουργούν τις ευκαιρίες για τις ισχυρές εταιρίες, όπως είναι η MetLife Alico, να διακριθούν.  

Ο κ. Γ. Ζερβουδάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δυναμική των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στην ασφαλιστική αγορά και την ανάγκη προσαρμογής της Εταιρίας στα δεδομένα της διαφαινόμενης νέας ασφαλιστικής πραγματικότητας.  Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει την προστιθέμενη αξία του Ασφαλιστικού Συμβούλου, ενώ αναφέρθηκε σε επιμέρους πρακτικές που αναδεικνύουν επαγγελματισμό και σε άλλες που υπονομεύουν την πρόσωπο με πρόσωπο πώληση αλλά και την ασφαλιστική ιδέα ευρύτερα. Ολοκληρώνοντας επεσήμανε τις εντυπωσιακές επιδόσεις του Δικτύου Πωλήσεων της MetLife Alico, παρά τις αντιξοότητες στο εξωτερικό περιβάλλον και τις γενικότερες τάσεις ύφεσης στην ασφαλιστική αγορά.  

 

                                                                                                                                    4/9/13

Με ποσοστό επιτυχίας 100% συμμετείχαν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της MetLife Alico στις τελευταίες εξετάσεις Πιστοποίησης Επιπέδου Α’ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκαν  στην Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουνίου 2013. Στις εξετάσεις συμμετείχαν συνολικά 45 Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι της Εταιρίας, 25 από την Αθήνα και 20 από την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έλαβαν την εν λόγω πιστοποίηση χάρις στις ικανότητες και τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει, αλλά και στην ποιοτική και άρτια εκπαιδευτική υποστήριξη που τους παρέχεται από την MetLife Alico.

Αντίστοιχα, 100% επιτυχία σημείωσαν και οι 30 Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι της MetLife Alico που συμμετείχαν στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επιπέδου Δ’ της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουνίου 2013.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο της MetLife Alico, από το 2002 όταν και πιστοποιήθηκε, σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία στις εξετάσεις διαμεσολαβητών, με ποσοστά που αγγίζουν πολλές φορές το 100%. Τα υψηλά αυτά ποσοστά αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό και το υψηλό επίπεδο των υποψήφιων συνεργατών της Εταιρίας, καθώς και το υποστηρικτικό και το άριστα οργανωμένο πλαίσιο εκπαίδευσης και υποστήριξης που διαθέτει η MetLife Alico για την προετοιμασία και την συμμετοχή των συνεργατών της στις εξετάσεις.

 

                                                                                          12/7/2013

Ο κ. Ζακ Σούσης, ασφαλιστικός σύμβουλος της MetLife Alico από το γραφείο του κ. Α. Μόρντο, ανακηρύχθηκε ως ο Κορυφαίος Ασφαλιστικός Σύμβουλος της Χώρας στον Κλάδο Αμοιβαίων Κεφαλαίων για το 2012 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η ανάδειξη ενός ασφαλιστικού συμβούλου ως κορυφαίου της χώρας βασίζεται σε κριτήρια που περιλαμβάνουν όχι μόνον ποσοτικές παραμέτρους, όπως είναι το ύψος του χαρτοφυλακίου ή το ποσοστό αύξησής του τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως είναι ο δείκτης διατηρησιμότητας συμβολαίων, καθώς επίσης και το ήθος και ο επαγγελματισμός του Ασφαλιστικού Συμβούλου. Αποτελεί κορυφαία διάκριση για κάθε Ασφαλιστικό Σύμβουλο αλλά και μια ουσιαστική αναγνώριση από τους ίδιους τους συναδέλφους του, η οποία απονέμεται μόνον μία φορά στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.

Ο κ. Ζ. Σούσης συνεργάζεται με την MetLife Alico από το 1987, είναι μέλος του Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών της Εταιρίας και έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμα παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά συνέδρια, καθώς επίσης και σε συνέδρια της MetLife Alico στην Ελλάδα. Επί 18 χρόνια αποτελεί μέλος του «Συμβουλίου του Προέδρου» (“Chairman’s Council”), στο οποίο ανήκουν μόνον οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Εταιρίας από όλο τον κόσμο.

Εχει βραβευθεί με το Βραβείο «Γ. Σκαλίγκου», μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση που έχει να κάνει με το ήθος ενός ασφαλιστικού συμβούλου.  Επίσης, επί 10 συνεχή έτη ανακηρύσσεται ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος της Χρονιάς στην Ευρώπη, ενώ επί σειρά ετών βρισκόταν στην 1η θέση ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος σε παραγωγή ασφαλίστρων Ζωής.  Το 1995 ανακηρύχθηκε ως ο Κορυφαίος Ασφαλιστικός Σύμβουλος της Χώρας στον Κλάδο Ζωής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων.

Στην ίδια εκδήλωση αξίζει να σημειωθεί ότι ειδική τιμητική βράβευση υπήρξε και για τον κύριο Εμμ. Μάρκογλου, τον πρώτο Έλληνα μέλος του MDRT από το 1958.

Εκτός από τον κ. Ζ. Σούση, ένας σημαντικός ακόμη αριθμός ασφαλιστικών συμβούλων της MetLife Alico έχουν τιμηθεί με την κορυφαία διάκριση ως Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι της Χρονιάς στα 27 χρόνια που λειτουργεί ο θεσμός:

 

                                         7/7/2013

Η MetLife Alico ήταν ένας από τους χορηγούς του ετήσιου Forum “Women in Business” που διοργάνωσε για 4η συνεχή χρονιά η επιτροπή Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κυρία Mary Spillane, διεθνής αυθεντία σε θέματα  επικοινωνίας και Personal Branding.
Από την MetLife Alico συμμετείχαν στο συνέδριο η κα Π. Αναγνωστοπούλου, Employee Benefit Director, ο κ. Γ. Κώτσαλος, Corporate Sales Manager, η κα Λ. Πρίντζιπα, Senior Account Executive Corporate Sales, καθώς επίσης και οι Account Executives Corporate Sales κα Μ. Μαυρομάτη, κ. Σ. Ναζλής και κα Μ. Σαραντοπούλου.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αξία του επαγγελματικού και προσωπικού networking, ώστε να δώσει στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να μάθουν νέους τρόπους διαχείρισης της κοινωνικής και επαγγελματικής τους δικτύωσης τόσο για την προσωπική τους ανάπτυξη όσο και για την αποτελεσματική προβολή και ανάπτυξη της επιχείρησης τους.   

Η θεωρία δοκιμάστηκε και στην πράξη όταν κατά τη διάρκεια βιωματικών ασκήσεων, κλήθηκαν εκπρόσωποι των εταιριών που συμμετείχαν στο Forum, ανάμεσά τους και η κα Π. Αναγνωστοπούλου και ο κ. Γ. Κώτσαλος, να συστηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ενισχύσουν το προσωπικό τους προφίλ σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στο Forum ευνοήθηκε η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων γύρω από τις τοποθετήσεις που αναλύθηκαν και της νέας προσέγγισης του networking, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να επωφεληθούν από τις σύγχρονες τάσεις επικοινωνίας.

 

                                                                                    7/7/2013

H MetLife Alico ήταν υποστηρικτής του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος XTERRA, μιας από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις διεθνώς, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, η ΜetLife Alico κάλυψε ασφαλιστικά 320 άτομα, αθλητές και εθελοντές, την ημέρα της διεξαγωγής των αγώνων.

Σημειώνεται ότι το XTERRA αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση αγώνων off road τριάθλου, trail running και ποδηλασίας εκτός δρόμου, δίνοντας τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες αθλητές να συμμετάσχουν και να συναγωνιστούν μαζί με κορυφαίους επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας περιελάμβανε 1.500 μέτρα κολύμβησης, 30 χιλιόμετρα ποδηλασίας με mountain bike και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους.

Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα συμμετείχαν περισσότεροι από 280 αθλητές από 17 χώρες, εκ των οποίων 210 Έλληνες.

Περισσότεροι από 150 αγώνες του XTERRA World Tour πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 20 χώρες. Όλες οι διοργανώσεις οδηγούν στον μεγάλο τελικό που διεξάγεται κάθε Οκτώβριο στη Χαβάη των ΗΠΑ.

 

                                                                                          20/6/2013

Στο ιστορικό Ναυαρίνο, πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Συνέδριο της MetLife Alico, στο ξενοδοχείο Costa Navarino από τις 14-17 Ιουνίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των κορυφαίων συνεργατών του Παραγωγικού Συστήματος στελεχών και εργαζομένων της MetLife Alico. Στο συνέδριο παραβρέθηκαν ο κ. Δ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife Alico στην Ελλάδα, ο κ. Γ. Ζερβουδάκης, Agency Director καθώς επίσης και ο κ. Ν. Δασκαλάκης, Regional Vice President – Captive & Independent Agency.

Στις ομιλίες τους, τόσο ο κ. Δ. Μαζαράκης, όσο και ο κ. Γ. Ζερβουδάκης αναφέρθηκαν στην ξεχωριστή θέση που κατέχει η MetLife Alico στην Ελλάδα, χάρις στην ουσιαστική συμβολή του Παραγωγικού και Διοικητικού Συστήματος, και έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη βασική αρχή και δέσμευση της Εταιρίας για την παροχή υπηρεσιών κορυφαίου επιπέδου προς τους ασφαλισμένους της.

Παράλληλα, έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των εργασιών της MetLife Alico.

Στη διάρκεια του Εκπαιδευτικού Συνεδρίου, οι άνθρωποι του παραγωγικού και διοικητικού δυναμικού της MetLife Alico είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν επαγγελματικές εμπειρίες, να αξιολογήσουν προκλήσεις και ευκαιρίες, αλλά και να ανανεώσουν την δέσμευσή τους στους στόχους, το όραμα και τις αρχές της Εταιρείας.

Το ταξίδι αυτό στο Costa Navarino ήταν μια ευχάριστη ανάπαυλα από την καθημερινότητα, ενώ παράλληλα έθεσε τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες επαγγελματικές επιτυχίες στο εγγύς μέλλον.

 

                                                      19/6/2013

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα οι εργασίες της εξαμηνιαίας Σύσκεψης της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης της MetLife.

Στην Σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, Regional Head Eastern & Southern Europe, τα στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης, καθώς επίσης και οι Γενικοί Διευθυντές από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, και τη Σερβία. Ακόμη, στη Σύσκεψη παραβρέθηκε και αριθμός στελεχών από τα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Σύσκεψης εξετάσθηκε η πορεία των εργασιών της MetLife στην Περιφέρεια Ανατολικής και νότιας Ευρώπης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με τις στρατηγικές προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση και ανάλυση χαρακτηριστικών επιτυχημένων πρωτοβουλιών με πολύ ουσιαστικά και επιτυχημένα αποτελέσματα σε χώρες όπως η Ρωσία και η Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι στην εποικοδομητική ανταλλαγή εμπειριών και στην ισχυροποίηση των συνεργιών ανάμεσα στις χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης,

Παράλληλα, εξετάσθηκε μια σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως η εστίαση στην περαιτέρω ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρείας, ενώ τονίσθηκε με έμφαση για άλλη μια φορά η έμπρακτη αφοσίωση της Εταιρείας στην παροχή κορυφαίου επιπέδου υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους. Προς την κατεύθυνση αυτή, η MetLife υλοποιεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που στοχεύει στη συνεχή αναβάθμιση της εμπειρίας που αποκομίζει ο ασφαλισμένος σε κάθε επαφή του με την Εταιρεία. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας προς μια ολοκληρωμένη πελατοκεντρική φιλοσοφία, η οποία στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών που όχι απλά να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των ασφαλισμένων, αλλά να τις ξεπερνούν.

Κλείνοντας τις εργασίες της Συνάντησης, ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου τόνισε ότι οι βάσεις για μια ακόμη πιο επιτυχημένη πορεία έχουν τεθεί και η MetLife προσβλέπει σε μια δυναμική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

 

                                                                    14/6/2013

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο διάστημα μεταξύ 3-5 Ιουνίου μια από τις σημαντικότερες συναντήσεις των κορυφαίων στελεχών της MetLife από την Περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, με την συμμετοχή στελεχών και από την Κεντρική Διοίκηση της Εταιρείας στις ΗΠΑ.

Το Executive Leadership Team αποτελεί το κυριότερο όργανο χάραξης στρατηγικής για την Περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της MetLife, ενώ οι προτάσεις και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις Συναντήσεις των μελών του, δίνουν τον τόνο και προσδιορίζουν σε σημαντικό βαθμό την πορεία της Εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνάντησης αναλύθηκε η στρατηγική της Εταιρείας  σε σχέση με τις εξελίξεις στις αγορές των ασφαλειών Ζωής στις χώρες της Περιφερειακής Διεύθυνσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Ελλάδα. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί η ξεχωριστή βαρύτητα που είχαν οι συζητήσεις γύρω από τους τομείς της ηγεσίας, της καινοτομίας, καθώς επίσης και της ανάπτυξης των στελεχών.

Σε δηλώσεις του ο Επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης κ. Μ. Χατζηδημητρίου αναφέρει:
“Η επιλογή της Ελλάδας για την διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής Εταιρικής Συνάντησης φανερώνει την εμπιστοσύνη της MetLife στη χώρα μας και στις προοπτικές της.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας το γεγονός ότι φιλοξενήσαμε την κορυφαία ομάδα των στελεχών μας από ολόκληρη την Περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, καθώς επίσης και από την Κεντρική Διοίκηση της Εταιρείας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι ιδέες και οι προτάσεις που καταγράφηκαν, θα συμβάλουν στην επιτυχημένη υλοποίηση της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης στρατηγικής της MetLife στην περιοχή μας. Στόχος της στρατηγικής αυτής είναι η ανάπτυξη και η καθιέρωση της Εταιρείας ως της κορυφαίας επιλογής σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, με βάση τη φερεγγυότητα και την οικονομική της ισχύ, αλλά και την προτεραιότητα που δίνουμε στην πελατοκεντρική φιλοσοφία και την άριστη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας”.

 

                                                                                     28/5/2013

Στα πλαίσια των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η MetLife Alico, ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες, υλοποιεί ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε απομακρυσμένα χωριά ανά την Ελλάδα, με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους των περιοχών αυτών, οι οποίοι είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω απόστασης από μεγάλα αστικά κέντρα, δεν είναι πάντα εύκολο να έχουν αυτού του είδους την ιατρική φροντίδα.

Στο πρόγραμμα αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο χωριό Εμπαρος στην Κρήτη. Το ιστορικό χωριό επισκέφθηκε ομάδα ιατρών από τις ειδικότητες της παθολογίας, της καρδιολογίας και της μικροβιολογίας, καθώς επίσης και ένας αριθμός στελεχών της MetLife Alico, μαζί με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Δ. Μαζαράκη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βιάννου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Π. Μπαριτάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδοχή από τους κατοίκους του χωριού ήταν ιδιαίτερα θερμή, ενώ από την πρώτη στιγμή αναφέρθηκαν στις ανάγκες για ιατρικές υπηρεσίες που έχει η περιοχή τους, τονίζοντας τη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η συγκεκριμένη ενέργεια της MetLife Alico.

Σε δήλωσή του ο κ. Δ. Μαζαράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η επίσκεψή μας στο χωριό Εμπαρος εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα της Εταιρείας μας που έχει ως στόχο την προσφορά κοινωνικού έργου εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται αρωγός της Πολιτείας και είναι σημαντικό στις μέρες μας να μπορούμε να βρισκόμαστε στο πλάι των συνανθρώπων μας, δείχνοντάς τους προσωπικό ενδιαφέρον στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την MetLife Alico είναι η πίστη σε αρχές και αξίες, αλλά και η προσφορά προς την κοινωνία με τρόπους που υπερβαίνουν το έργο που ούτως ή άλλως επιτελούμε ως ασφαλιστική εταιρεία. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και στους κατοίκους απομακρυσμένων χωριών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουν ανάγκη από το έμπρακτο ενδιαφέρον όλων μας».

 

Στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιεί φέτος η MetLife Alico μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία πραγματοποίησε στα τέλη Απριλίου ειδική εκδήλωση για τα παιδιά στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, Επικεφαλής της Περιφέρειας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης της MetLife, ο κ. Δ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife Alico στην Ελλάδα καθώς και μέλη της Ομάδας Εθελοντών της Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ.
Δ. Μαζαράκης παρέδωσε επιταγή € 20.000 στον Αντιπρόεδρο των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Δ. Βάττη

Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες που είχε οργανώσει η MetLife Alico, αλλά και να κατασκευάσουν χειροτεχνίες και να ζωγραφίσουν, μέσα σε μια ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Δ. Μαζαράκης τόνισε μεταξύ άλλων :

“Στο περιβάλλον ύφεσης που βιώνουμε όλοι, η Πολιτεία έχει ολοένα και λιγότερες δυνατότητες   να ανταποκρίνεται στις  ανάγκες και στα προβλήματα της κοινωνίας.
Από την άλλη πλευρά, στον αντίποδα της έλλειψης  παρουσίας της Πολιτείας σε χώρους  που έχουν αυξημένη ανάγκη οικονομικής και κοινωνικής υποστήριξης, κινείται η ιδιωτική πρωτοβουλία. 

Ο ιδιωτικός τομέας  αναπτύσσει  ποικίλες δραστηριότητες προκειμένου να στηρίξει τόσο τη διάσωση παραδοσιακών αξιών, όπως εκείνη της «αλληλεγγύης», όσο και να βελτιώσει  την ποιότητα ζωής των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία της  MetLife Alico, η οποία έχει ισχυρή παρουσία εδώ και 148 χρόνια στον κόσμο και βαθιές ρίζες στην Ελλάδα, με μια  επιτυχημένη πορεία 5 περίπου δεκαετιών. Η αξιοπιστία, η φερεγγυότητα και το κύρος της εταιρείας  συνοδεύονται από στέρεες ανθρώπινες  αξίες που εκφράζονται με πράξεις σεβασμού προς  τον συνάνθρωπο, ουσιαστική προσφορά και αγάπη. 

Με κινητήριο μοχλό τη φιλοσοφία της κοινωνικής υπευθυνότητας, η   εταιρεία μας σε παγκόσμιο επίπεδο καταθέτει συχνά το ‘πλεόνασμα ψυχής’ όλων των ανθρώπων της σε φορείς, οργανισμούς και ιδρύματα που στηρίζουν το κοινωνικό σύνολο.

Από το 1984, τα παιδικά χωριά SOS επιτελούν ένα πραγματικά αξιέπαινο έργο .  

Το έργο αυτό, που βασίζεται σε εθελοντές και θέτει τις βάσεις για μια καλύτερη ζωή, στηρίζουμε σήμερα με την παρουσία μας εδώ και ελπίζουμε ότι  η ενεργός συμμετοχή μας μετουσιώνεται σε ουσιαστικό έργο που χαρίζει μέλλον και ελπίδα στα παιδιά”.

Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από ομαδικές δραστηριότητες που είχε οργανώσει η MetLife Alico, όπως ζωγραφική, αγγειοπλαστική, αλλά και παιχνίδια που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

 

 

 

                                                          15/4/2013

Με κεντρικό μήνυμα «Με αίσθημα ευθύνης προχωράμε με σιγουριά στο δρόμο της ανάπτυξης» πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου η Ετήσια Εκδήλωση Απονομής Βραβείων της MetLife Alico, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, Επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης της MetLife και ο κ. Δ. Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MeLife Alico στην Ελλάδα, οι οποίοι μαζί με τον Agency Director κ. Γ. Ζερβουδάκη υποδέχθηκαν  στελέχη και συνεργάτες της εταιρείας από ολόκληρη την Ελλάδα.

Την ξεχωριστή αυτή βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Α. Σκορδάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρισταμένους, καθώς και οι εκπρόσωποι του ασφαλιστικού Τύπου, που έδωσαν το παρόν τιμώντας τους βραβευόμενους. 

Οι οικοδεσπότες στις ομιλίες τους αποτύπωσαν το κλίμα της σύγχρονης ασφαλιστικής αγοράς, εντοπίζοντας στην σταθερή δυναμική ανάπτυξης της εταιρίας, η οποία γεννά ελπίδες για το αύριο. Στα μηνύματά τους υπογράμμισαν τη σημασία της υπευθυνότητας που διέπει διοίκηση και εργαζομένους και τη σιγουριά που αυτό συνεπάγεται τόσο για την MetLife Alico όσο και για τους ασφαλισμένους που την εμπιστεύονται. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που με την μελωδική του  παρουσία συγκίνησε το ακροατήριο, το οποίο χειροκρότησε θερμά τα παιδιά, ενώ με το τέλος της συναυλίας ο κ. Δ. Μαζαράκης απένειμε τιμητική πλακέτα στην Διευθύντρια του Σχολείου, κα Α. Τζανετοπούλου, τιμώντας στο πρόσωπό της τους μαθητές και τους καθηγητές του Σχολείου για την προσφορά τους.

Στο ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων, που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο την επόμενη ημέρα, οι επίλεκτοι Συνεργάτες της MetLife Alico επικεντρώθηκαν περαιτέρω στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων που ανοίγονται μπροστά τους, δίνοντας  έμφαση στην ακόμη πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών  των ασφαλισμένων.

 

                                                             6/3/2013

 

Για μία ακόμη χρονιά η ολοκληρωμένη εκπαίδευση και η συνεχής επιμόρφωση των συνεργατών της MetLife Alico αποτέλεσε μία από τις υψηλότερες προτεραιότητές της.Κατά τη διάρκεια του 2012, το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της MetLifeAlico ανέπτυξε και υλοποίησε με επιτυχία μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ενεργειών προκειμένου να καλύψει αποτελεσματικά τις εκπαιδευτικές ανάγκες τόσο του διοικητικού προσωπικού της Εταιρίας, όσο και των συνεργατών της στο Agency.

 

Στα 2 Εκπαιδευτικά Κέντρα της MetLifeAlico στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 64 εκπαιδευτικά σεμινάρια με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 αποτέλεσε μία ακόμη πολύ επιτυχημένη χρονιά για το Εκπαιδευτικό Κέντρο της MetLifeAlico όσον αφορά στην προετοιμασία στις εξετάσεις των διαμεσολαβούντων με το ποσοστό επιτυχίας των συμμετεχόντων να αγγίζει το 96%. Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας του Κέντρου από το 2002, όταν και πιστοποιήθηκε, αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό και το υψηλό επίπεδο των υποψήφιων συνεργατών της Εταιρίας, αλλά και την ποιοτική και άρτια εκπαιδευτική υποστήριξη που τους παρέχεται.

 

Παράλληλα, το Τμήμα Εκπαίδευσης της MetLifeAlico έχει αναπτύξει από το 2011 την πλατφόρμα εκπαίδευσης e-Learning που υποστηρίζει και ενισχύει αποτελεσματικά το σύστημα εκπαίδευσης των ασφαλιστικών συμβούλων του δικτύου της Εταιρίας μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας. Το 2012, η Εταιρία φρόντισε για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενημέρωση του συστήματος εκπαίδευσης e-Learning, εμπλουτίζοντας τα ήδη υπάρχοντα μαθήματα με επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και εντάσσοντας νέες εκπαιδευτικές ενότητες.

 

Μία ιδιαίτερα σημαντική προσθήκη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Learning αποτελεί η ανάπτυξη του μαθήματος για την προετοιμασία των υποψηφίων στις εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Α’ της Τράπεζας της Ελλάδας. Το μάθημα αυτό δίνει καταρχήν τη δυνατότητα στον υποψήφιο να εξασκηθεί στις ερωτήσεις που αποτελούν ύλη των εξετάσεων, αλλά και να συμμετέχει σε τεστ προσομοίωσης των εξετάσεων και παρακολουθώντας την πρόοδό του.

 

Η MetLife Alicoδίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ανάπτυξη και εκπαίδευση όλων των εργαζομένων της στο Διοικητικό Σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Τμήμα Εκπαίδευσης της MetLife Alico διοργάνωσε μέσα στο 2012 ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων με διαφορετική θεματολογία το καθένα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του Προσωπικού, των Προϊσταμένων, αλλά και των Διευθυντών Τμημάτων. Επιπλέον, παρέχεται εσωτερικά εκπαίδευση στην χρήση των εφαρμογών γραφείου των ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και στην χρήση ενός προηγμένου συστήματος εξυπηρέτησης ασφαλισμένων.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι της Εταιρίας που συμμετείχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης FLMIπου διοργανώνει ο Διεθνής Εκπαιδευτικός (LifeOffice Management Association) είχαν ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό επιτυχίας, που ξεπέρασε το 90%. Η MetLife Alicoενθαρρύνει και καλύπτει την συμμετοχή στις εξετάσεις όλων των εργαζομένων που το επιθυμούν, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα σωστής προετοιμασίας χάρις στα εκπαιδευτικά μέσα που διαθέτει. 

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Δ. Μαζαράκης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η MetLife Alicoθα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη των στελεχών της, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες ανάγκες του σημερινού περιβάλλοντος και στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της υψηλής θέσης που κατέχει στην ασφαλιστική αγορά. Μέσω της διαρκούς ενημέρωσης και αναβάθμισης των εκπαιδευτικών της μεθόδων και με την αξιοποίηση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας θα συνεχίσει και το 2013 να προσφέρει στους συνεργάτες της τα εφόδια για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη».

 

                                                          31/12/2012

 

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για τα παιδιά των εργαζομένων της MetLife Alico, το οποίο είχε σαν κύριο θέμα «Μαθαίνω να δημιουργώ και μαζί να βοηθώ».

Μέσα σε ένα  εορταστικό κλίμα, τα παιδιά γιόρτασαν τον ερχομό των Χριστουγέννων, χόρεψαν και τραγούδησαν παρέα με τον Snoopy, συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια και γεύτηκαν εορταστικές λιχουδιές που είχαν ετοιμαστεί ειδικά για την περίσταση.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν κατασκευές με θέμα τον Snoopy και την παρέα του. Οι δημιουργίες αυτές  θα εκτεθούν σε bazaar, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS μαζί με ένα σημαντικό επί πλέον ποσό που θα διαθέσει η Εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό, οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε μια πρωτοβουλία με καλό σκοπό, μαθαίνοντας να βοηθούν και να μοιράζονται.

 

                                                           10/12/2012

 

Η MetLife Alico ήταν ένας από τους χορηγούς του ετήσιου Forum “Women in Business” που διοργάνωσε πρόσφατα στην Αθήνα για 3η συνεχή χρονιά η επιτροπή Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Forum συζητήθηκαν θέματα μεταξύ των οποίων ποιος ο ρόλος της γυναίκας στον επιχειρηματικό κόσμο, τι επιρροές θα προκύψουν από τις επερχόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο επιχειρησιακό περιβάλλον, νέες ευέλικτες μορφές εργασίες, κ.α..

Τις εργασίες του Forum άνοιξε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Γραμματίδης ο οποίος παρουσίασε την 12μελή Επιτροπή στην οποία ανήκει και η κα Πόπη Αναγνωστοπούλου, Corporate Solutions Sales Manager της MetLife Alico. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη προσαρμογής στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της ισότητας ανδρών και γυναικών σε επίπεδο ίσων ευκαιριών για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θρησκεία, τη φυλή και την ηλικία.

Στις ομιλίες που ακολούθησαν καθώς και στην συζήτηση panel, τονίσθηκε μεταξύ άλλων, με βάση μελέτες που έγιναν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ότι επιχειρήσεις με μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών στελεχών παρουσιάζουν καλύτερες οικονομικές αποδόσεις, ότι οι γυναίκες ενισχύουν περισσότερο την ανάπτυξη του προσωπικού και ότι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες θέτουν πλέον στην στρατηγική τους ατζέντα την στελέχωση υψηλόβαθμων θέσεων με γυναίκες.  Τονίσθηκε επίσης η ανάγκη να δημιουργηθούν από τις επιτυχημένες εταιρίες ευέλικτες συνθήκες εργασίας, υποδομές για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προτεραιοτήτων των εργαζόμενων γυναικών, αλλά και ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων.

Εξετάσθηκαν, επίσης, σύγχρονα μοντέλα καριέρας αλλά και μεθόδων εργασίας σε μια επιχείρηση, νέα συστήματα μάθησης καθώς και νέοι τρόποι διαχείρισης ταλέντων.
Οι εργασίες του Forum έκλεισαν με cocktail που παρατέθηκε στο οποίο οι 200 περίπου συμμετέχοντες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν περαιτέρω τις απόψεις τους από αυτήν την επιτυχημένη συνάντηση.

 

Στις μέρες μας η διαφάνεια αποτελεί κοινό ζητούμενο όλων των Ελλήνων πολιτών και όλο και περισσότερο αναγνωρίζουμε ότι είναι ένα απαραίτητο στοιχείο μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών μας για εξασφάλιση της  ανάπτυξης και της ευημερίας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο βίο της χώρας.

Τις απόψεις του σχετικά με τη διαφάνεια στην Ασφαλιστική Αγορά κλήθηκε πρόσφατα να  αναπτύξει ο κ. Δ. Μαζαράκης στην εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών με θέμα «Διαφάνεια στις συναλλαγές με ασφαλιζόμενους και αποζημιούμενους». Πιο κάτω παρατίθενται τα κυριότερα αποσπάσματα από την ομιλία του.

“Η διαφάνεια στις συναλλαγές έχει καθοριστικό ρόλο, ιδιαίτερα στην Αγορά της Ιδιωτικής Ασφάλισης, όπου οι υπηρεσίες μας ουσιαστικά αποτελούν μια μελλοντική υπόσχεση και όλος ο θεσμός στηρίζεται στην εμπιστοσύνη ανάμεσα στα συμβαλλόμενα μέρη, ανάμεσα στον ασφαλιστή και τον ασφαλισμένο.
Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι η διαφάνεια είναι η αναγκαία συνθήκη για να οικοδομήσουμε την αξιοπιστία του θεσμού και να ενισχύσουμε την ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή.

Κατά την άποψη μου, η διαφάνεια δεν είναι από μόνη της ούτε ευλογία ούτε αναγκαίο κακό. Όμως είναι στο χέρι μας και στο χέρι της πολιτείας να εμπνευστούμε από το μήνυμα της φράσης του Κλεόβουλου του Ρόδιου «Μέτρον Άριστον» και να μετατρέψουμε την διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά σε ευλογία και παράγοντα ανάπτυξης και ευημερίας του συνόλου. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί, κάτι που εκ φύσεως θεωρείται καλό, να το μετατρέψουμε σε κακό για το γενικό συμφέρον.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έγινε πολλή συζήτηση για ένα προσχέδιο νόμου σχετικά με την διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά.

Πολλά από τα σημεία του σχεδίου αυτού σχετικά με την πληροφόρηση τόσο του υποψήφιου για ασφάλιση κατά το προσυμβατικό στάδιο, όσο και του ασφαλισμένου κατά την διάρκεια της ασφάλισης με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, έχοντας μόνο δύο απλές παρατηρήσεις.

Πρώτον, όπως γίνεται συνήθως στις επιχειρήσεις, θα πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να γίνει ένα  «Cost / Benefit Analysis» και να βρεθεί το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στο επιπλέον κόστος το οποίο θα δημιουργηθεί  και το οποίο τελικά θα επιβαρύνει τον καταναλωτή από την μία πλευρά, και στο όφελος που θα δημιουργηθεί από την άλλη.

Δεύτερον, το εύρος της πληροφόρησης θα πρέπει να είναι τόσο, όσο είναι απαραίτητο για να επιτυγχάνει το σκοπό του και να μην δημιουργεί σύγχυση.  

Την ίδια όμως στιγμή, υπήρχαν σε αυτό το προσχέδιο και δυο άρθρα για τα οποία έχω ιδιαίτερες επιφυλάξεις.

Πρώτον, το άρθρο 8 με το οποίο ρυθμίζονται θέματα της αξίας εξαγοράς των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής και δεύτερον το άρθρο 9 το οποίο αναφέρεται στην αναπροσαρμογή ασφαλίστρων των νοσοκομειακών προγραμμάτων.

Στο άρθρο 8, και μέσα από ένα κείμενο λίγων γραμμών, επιχειρήθηκε να καθορισθεί ο τρόπος υπολογισμού της αξίας εξαγοράς ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής.

Όπως καλά γνωρίζετε όσοι ασχολείσθε με τον κλάδο Ζωής, η ισχύουσα απόφαση η οποία καθορίζει τον υπολογισμό της αξίας εξαγοράς περιλαμβάνει πολλές σελίδες με πληθώρα αναλογιστικών τύπων. Αν και στόχος του συγκεκριμένου άρθρου, όπως είχε λεχθεί από τον πρώην ΓΓΚ, ήταν να γίνει κατανοητός από τον μέσο καταναλωτή ο τρόπος υπολογισμού της αξίας εξαγοράς, στην πραγματικότητα δημιουργούσε σύγχυση σε επόπτες και εποπτευόμενους.

Κατά την άποψη μου άλλο είναι η διαφάνεια και η σωστή ενημέρωση του καταναλωτή και άλλο είναι ο καθορισμός των κανόνων για τον υπολογισμό των αξιών του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό επιχειρείται να γίνει με έναν εκλαϊκευμένο τρόπο, ο οποίος αγνοεί τις παγκόσμιες πρακτικές γύρω από τα ασφαλιστικά και αναλογιστικά θέματα, όχι απλώς δεν εξυπηρετεί την διαφάνεια αλλά δημιουργεί περισσότερη σύγχυση.

Στο συγκεκριμένο θέμα της αξίας εξαγοράς, πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε ότι ο καταναλωτής πρέπει να έχει στην διάθεση του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να είναι σε θέση να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει και τον συμφέρει καλύτερα. Πληροφορίες όπως το εάν έχει και από πότε αποκτά το συμβόλαιο του αξία εξαγοράς, ποια είναι η αξία εξαγοράς σε κάθε έτος μέχρι τη λήξη της ασφάλισης, εάν έχει συμμετοχή στο προϊόν υπεραπόδοσης των μαθηματικών αποθεμάτων, και πως υπολογίζεται αυτή.

Σίγουρα η πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψη το γενικό συμφέρον της κοινωνίας, μπορεί και πρέπει να καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Παραδείγματος χάρη να καθορίζει το ποιο είναι το μέγιστο χρονικό διάστημα πέραν του οποίου ένα παραδοσιακό συμβόλαιο ζωής πρέπει να έχει αξία εξαγοράς.

Το να προσπαθείς όμως να νομοθετήσεις και να διαμορφώσεις το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, έχοντας σαν επιχείρημα και δικαιολογία την διαφάνεια και την προστασία του καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα αγνοείς τις παγκόσμιες πρακτικές αλλά και τις απόψεις αυτών που είναι αρμόδιοι για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς δεν είναι απλά κακό αλλά ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνο για τον καταναλωτή.

Όσο αφορά το άρθρο 9 σχετικά με την αναπροσαρμογή ασφαλίστρων των νοσοκομειακών προγραμμάτων, πιστεύω ότι όλοι απορρίπτουμε κάθε αθέμιτη πρακτική η οποία πλήττει την αξιοπιστία του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλειας, δεν συμφέρει  κανέναν υγιώς σκεπτόμενο ασφαλιστή, και σίγουρα δεν υποστηρίζει την ανάπτυξη της αγοράς μας.

Ο καταναλωτής πρέπει να προστατευθεί από τον τυχόν κακόπιστο ο οποίος του προσφέρει ένα πολύ χαμηλό ασφάλιστρο στην έναρξη της σύμβασης και στην συνέχεια, όταν ο ασφαλισμένος μπορεί και να μην έχει την δυνατότητα άλλης επιλογής διότι έχει αλλάξει η κατάσταση της υγείας του, επιχειρεί υψηλές αναπροσαρμογές. Όμως η προστασία του καταναλωτή δεν μπορεί να επιτευχθεί απλά και μόνο με την εφαρμογή κάποιων δεικτών όπως επιχειρείται με αυτό το προσχέδιο.

Πρώτον διότι δεν υπάρχουν τέτοιοι δείκτες, και δεύτερον διότι  η διεθνής εμπειρία έχει σαφώς δείξει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απόλυτο εργαλείο τιμολόγησης αλλά μόνο ως σημείο αναφοράς. Η διαμόρφωση του ασφαλίστρου υγείας εξαρτάται από πληθώρα παραγόντων, όπως η γήρανση του πληθυσμού, οι νέες παθήσεις, οι νέες τεχνολογίες και οι νέες θεραπείες.

Οι παράγοντες αυτοί δεν επιδέχονται εκ των προτέρων ακριβούς ποσοτικοποίησης, αλλά η επίδραση του καθενός από αυτούς προκύπτει απολογιστικά λόγω του δυναμικά μεταλλασσόμενου περιβάλλοντος, στο οποίο λειτουργούν οι ασφαλίσεις υγείας.  

Η απουσία μεθοδολογίας ή επιστημονικής γνώσης που να επιτρέπει την πρόβλεψη τέτοιων μελλοντικών εξελίξεων, ιδίως σε συμβόλαια διάρκειας 20 ή 30 ετών ή πόσο μάλλον σε ισόβια συμβόλαια και να οριοθετεί ποσοτικά την επίπτωση της καθεμίας παραμέτρου στο ασφάλιστρο υγείας επιβεβαιώνεται διεθνώς.

Πέραν όμως από αυτά, θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι εκτός από τους παραπάνω παράγοντες, τα ασφάλιστρα υγείας επηρεάζονται και από τις στρεβλώσεις και τα οικονομικά παράδοξα που επικρατούν στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, και πιο συγκεκριμένα από τις υπερτιμολογήσεις, την προκλητή ζήτηση, και την υπερκατανάλωση.

Αν πραγματικά το ζητούμενο είναι η προστασία του καταναλωτή, τότε μπορεί να βρεθεί μια εφικτή λύση μέσα από τον ειλικρινή διάλογο πολιτείας και αγοράς. Η ΕΑΕΕ έχει υποβάλει την πρόταση της η οποία μπορεί να αποτελέσει την βάση ενός δημιουργικού διαλόγου τόσο με την ΓΓΚ όσο και με τον επόπτη μας την ΤτΕ.

Η πρόταση αυτή κινείται σε δύο άξονες. Πρώτον,  με τον έλεγχο του κόστους στην πηγή του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε δύο βήματα:

Δημιουργία και Εφαρμογή Ιατρικών Πρωτοκόλλων καθώς και εφαρμογή Κοινών Ενιαίων Νοσηλίων

Δεύτερον, με την εξασφάλιση της διαφάνειας στη διαδικασία τιμολόγησης και αναπροσαρμογής ασφαλίστρων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την δημιουργία πολιτικών τιμολόγησης και αναπροσαρμογής ασφαλίστρων, καθώς και με την θέσπιση του θεσμού του θεματοφύλακα με την συμμετοχή της ΔΕΙΑ και της ΓΓΚ. Ο θεματοφύλακας έχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία θα μπορεί να εξασφαλίζει την σωστή εφαρμογή των πολιτικών και τελικά την προστασία του καταναλωτή.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι για να εξασφαλίσουμε την προστασία του καταναλωτή πρέπει να έχουμε ταυτόχρονα και φερέγγυες εταιρίες.

Κάθε υγιής ασφαλιστική εταιρία είναι

 • Υπέρ της πλήρους, σαφούς, και κατανοητής προσυμβατικής πληροφόρησης,
 • Υπέρ της διαφανούς και αντικειμενικής εκτίμησης και τιμολόγησης των κινδύνων,
 • Υπέρ των σύννομων, σαφών και κατανοητών όρων των ασφαλιστηρίων,
 • Υπέρ της ακριβοδίκαιης, διαφανούς, και χωρίς αναιτιολόγητη καθυστέρηση αποζημίωσης,
 • Υπέρ της αντικειμενικής, επί της ουσίας και γρήγορης διερεύνησης και αντιμετώπισης παραπόνων.

Ταυτόχρονα δεν συμφέρει καμία υγιή εταιρία να υπάρχουν αθέμιτες πρακτικές, διότι και χάνει μερίδιο αγοράς και η φήμη του θεσμού πλήττεται.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να σχηματισθεί μια ομάδα εργασίας και να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος χωρίς προκαταλήψεις και υπεκφυγές, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (ΕΑΕΕ, ΔΕΙΑ, ΓΓΚ, Συνήγορος του Καταναλωτή, Καταναλωτικές οργανώσεις) ώστε να τεθούν τα θέματα που χρήζουν βελτίωσης και να συμφωνηθεί ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο το οποίο θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον.

 

                                                             28/11/12

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λίμνη Πλαστήρα το Ετήσιο Συνέδριο του Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών της MetLife Alico, στο οποίο παραβρέθηκαν οι κορυφαίοι συνεργάτες της Εταιρίας από ολόκληρη την Ελλάδα, μαζί με τις οικογένειές τους.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, Head of Eastern & Southern Europe, MetLife, ο κ. Δ. Μαζαράκης, Γενικός Διευθυντής της MetLife Alico στην Ελλάδα, ο κ. Γ. Ζερβουδάκης, Agency Director Ελλάδας, καθώς και άλλα στελέχη της Εταιρίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου εστίασαν σε θέματα Πωλήσεων, δίνοντας έμφαση στην επίτευξη ακόμη υψηλότερων επιδόσεων, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσα από ομάδες εργασίας να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους σε θέματα σχετικά με το έργο τους.

Συζητήθηκαν, επίσης, τα μέχρι τώρα παραγωγικά αποτελέσματα και τέθηκαν οι προτεραιότητες για περαιτέρω αναβάθμιση του επιπέδου υπηρεσιών, έτσι ώστε η Εταιρία να ανταποκρίνεται πάντα με τον καλύτερο τρόπο στις πραγματικές ασφαλιστικές ανάγκες των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που την εμπιστεύονται.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τη λίμνη Πλαστήρα και να περιηγηθούν στις πολλές ομορφιές που κρύβει η ευρύτερη περιοχή.
 
Η MetLife Alico έχει καθιερώσει τον Κύκλο Επιτυχημένων Ασφαλιστών εδώ και  3 δεκαετίες. Αποτελείται από επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους υψηλού επιπέδου, οι οποίοι με το έργο τους έχουν κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην Εταιρία, ενώ αναγνωρίζονται ευρύτερα και από ολόκληρη την Ελληνική ασφαλιστική αγορά.

 

                                                                  12/11/12

 

Η MetLife Alico ήταν χορηγός του «8ου Σεμιναρίου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Σεμιναρίου συζητήθηκαν θέματα ηγεσίας, όπως επίσης και ο σημαντικός ρόλος της Διεύθυνσης Προσωπικού αλλά και θέματα σχετικά με την βελτίωση της απόδοσης, την καινοτομία, την επαγγελματική ηθική, τη δέσμευση, την αφοσίωση και την ευελιξία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην μεγάλη σημασία της Ομαδικής Ασφάλισης Προσωπικού, η οποία μπορεί να δώσει μια ουσιαστική και ισχυρή απάντηση στους προβληματισμούς  και στην εντεινόμενη ανασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού των εταιριών.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχε και ο κ. Γ. Βλασσόπουλος, Director – MetLife Alico Corporate Solutions, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από τον συνεχή επανακαθορισμό εταιρικών προτεραιοτήτων, όπως είναι ο έλεγχος του κόστους, η αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού και η διακράτηση εξειδικευμένων στελεχών. Επίσης, στις πλέον επιθυμητές παροχές από την πλευρά των εργαζομένων συγκαταλέγονται η ανάγκη προστασίας της υγείας, της ζωής και της σύνταξης.  Ο ανθρώπινος παράγοντας αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ ως ο κύριος μοχλός επιτυχούς επιχειρηματικής λειτουργίας και οι εταιρίες φροντίζουν αυτή την προτεραιότητα με κατάλληλες προσαρμογές. Στο σημείο αυτό, ιδιαίτερα σημαντικός αποδεικνύεται ο ρόλος της Ομαδικής Ασφάλισης Προσωπικού.  Τα οφέλη μιας τέτοιας ενέργειας από την πλευρά της επιχείρησης είναι πολλαπλά καθώς προκύπτει επίτευξη των στόχων και η επιβίωση σε ένα δύσκολο περιβάλλον, η διαμόρφωση ισχυρής εταιρικής κουλτούρας, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται αύξηση της αφοσίωσης και της παραγωγικότητας του προσωπικού, καθώς και η ενίσχυση του εταιρικού κοινωνικού προφίλ».

Η MetLife Alico είναι η 1η ασφαλιστική εταιρία στις Ομαδικές Ασφαλίσεις με μερίδιο το οποίο, ειδικά στον τομέα των Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων, ανέρχεται σε 47%.  Ακόμη, η MetLife Alico είναι 1η σε ανάπτυξη με ποσοστό +36% που αντιστοιχεί σχεδόν στο 50% της συνολικής ανάπτυξης της αγοράς, 1η σε ποσοστιαία αύξηση μεριδίου κατά +14%, 1η σε συμβόλαια υπό διαχείριση (πάνω από 1500), 1η σε Συνταξιοδοτικά Κεφάλαια υπό Διαχείριση (πάνω από 675 εκ. Ευρώ και αύξηση +12%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, σχεδόν 1 στις 3 εταιρίες που προσφέρουν στο προσωπικό τους Ομαδική Ασφάλιση και 1 στις 2 όσων προσφέρουν Ομαδική Συνταξιοδοτική Ασφάλιση, έχουν επιλέξει την MetLife Alico.

 

                                                                         25/10/12

 

H MetLife Alico βραβεύθηκε στα πλαίσια του θεσμού “True Leaders” ως ένας από τους ηγέτες της Ελληνικής αγοράς, με βάση τις επιδόσεις της κατά το 2011. Η τελετή απονομής βραβείων έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της MetLife Alico στην Ελλάδα, κ. Δημήτρης Μαζαράκης.

Ο θεσμός των βραβείων “True Leaders” οργανώνεται από την ICAP Group και έχει ως στόχο να τιμήσει τις εταιρίες που ξεχωρίζουν με βάση τον τζίρο, την κερδοφορία, τον αριθμό προσωπικού αλλά και την αύξησή του κατά την τελευταία χρονιά, ενώ παράλληλα διαθέτουν υψηλό δείκτη αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας με βάση το ICAP Credit Score.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από ένα σύνολο 24.000 επιχειρήσεων που εξετάσθηκαν, μόνον 23 Εταιρίες και 19 Ομιλοι επέτυχαν να διακριθούν, ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα σε όλα τα απαιτούμενα κριτήρια, ενώ η MetLife Alico είναι η μοναδική ανάμεσα σε όλες τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες Ζωής στη χώρα μας που έλαβε την σημαντική αυτή διάκριση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δ. Μαζαράκης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“H νέα αυτή διάκριση για την MetLife Alico έρχεται να υπογραμμίσει για άλλη μια φορά την ξεχωριστή θέση που κατέχει η εταιρία μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη μέσα από την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων, αλλά και την εκτίμηση με την οποία μας περιβάλλει ολόκληρη η ασφαλιστική αγορά. Eμπρακτη αναγνώριση της αξιοπιστίας της είναι και το γεγονός ότι 1 στις 3 ασφαλισμένες επιχειρήσεις, εμπιστεύονται την MetLife Alico για την Ομαδική Ασφάλιση του Προσωπικού τους

Σήμερα, η MetLife Alico έχει εδραιωθεί στη 2η θέση της αγοράς, με συνεχή διεύρυνση του μεριδίου που κατέχει, ενώ αποτελεί “μέτρο αναφοράς”, συνδυάζοντας οικονομική ευρωστία, φερεγγυότητα, παραγωγικότητα, επαγγελματισμό και υψηλές παροχές”.

Η MetLife Alico δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1964 και έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης στη χώρα μας. Η εταιρία έχει κατακτήσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων με το κύρος, την ποιότητα του ασφαλιστικού έργου που προσφέρει και την συνετή οικονομική διαχείριση που ασκεί.

Η MetLife Alico είναι μια εταιρία της MetLife Inc. η οποία αποτελεί μια παγκόσμια δύναμη στον κλάδο των Ασφαλειών Ζωής, των Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων και των Ομαδικών Ασφαλίσεων Προσωπικού. Με εμπειρία που ξεπερνά τα 140 χρόνια, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε 90 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

 

                                                                          26/10/12

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη το Εκπαιδευτικό Συνέδριο “Accident & Health Challenge” για την Περιφέρεια Κεντρικής, Ανατολικής & Νότιας Ευρώπης της MetLife Alico.

Tο Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Μ. Χατζηδημητρίου, Επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής & Νότιας Ευρώπης, MetLife και Α. Ζάνης, Head of Accident & Health, Insurance, Europe, Middle East & Africa (EMEA), ενώ συμμετείχαν οι κορυφαίοι συνεργάτες του Παραγωγικού Συστήματος της Εταιρίας από την Περιφερειακή Διεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, τονίσθηκε η σημασία του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης και ο ρόλος που παίζει ο κλάδος Προσωπικών Ατυχημάτων και Υγείας, ειδικά όσον αφορά στην εξασφάλιση της προστασίας της οικογένειας σε δύσκολες στιγμές. Ακούστηκαν πρακτικές εισηγήσεις μέσα από επιτυχημένες τεχνικές πώλησης, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

Ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου στην ομιλία του τόνισε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της MetLife στον τομέα των Προσωπικών Ατυχημάτων και Υγείας ζητώντας από τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν να εστιάζουν στις αρχές της πελατοκεντρικής προσέγγισης, ενώ έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την περαιτέρω βελτίωση της παραγωγικότητας.  

Ο κ. Α. Ζάνης αναφέρθηκε στους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους της MetLife για την ανάπτυξή της σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας ότι αναμένεται να διπλασιαστεί η παραγωγικότητα του δικτύου στα επόμενα 3 χρόνια.

Το συναρπαστικό τετραήμερο στη «Βενετία του Βορρά», όπως συχνά αποκαλείται η Στοκχόλμη, καθώς είναι κτισμένη πάνω σε 14 νησιά τα οποία ενώνουν πολλές γέφυρες, περιελάμβανε, επίσης, ένα cocktail στο διάσημο Icebar, το μοναδικό μπαρ κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πάγο, και συνεχίστηκε με δείπνο στην Παλιά Πόλη.

Σε μια πανοραμική ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως το μουσείο Vassa, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικό πλοίο στον κόσμο που σώζεται από τον 17ο αιώνα και αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης. Δεν παρέλειψαν επίσης να επισκεφθούν το Δημαρχείο -  το εντυπωσιακό κτίριο από όπου ξεκινούν οι εορτασμοί των βραβείων Νόμπελ, ενώ απόλαυσαν μία σύντομη περιήγηση στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου Gamla Stan.
Το πρόγραμμα της εκδρομής επιφύλαξε ακόμα μια κρουαζιέρα στο Αρχιπέλαγος, όπου απόλαυσαν μαγευτικές εικόνες τις Στοκχόλμης, καθώς και του νησιού Djurgarden.

Το ταξίδι στην Στοκχόλμη έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν εμπειρίες αλλά και να χαλαρώσουν, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού τους με τους συναδέλφους τους για την επόμενη Περιφερειακή Συνάντηση της Εταιρίας.

 

                                                                         25/9/12

Με ιδιαίτερη επιτυχία η MetLife Alico διοργάνωσε πρόσφατα μία ξεχωριστή εκδήλωση για παιδιά σχολικής ηλικίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόσκληση της Εταιρίας να παρευρεθούν στην ενετική Λότζια και να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί για τους μικρούς επισκέπτες.  Με τον Snoopy να καλωσορίζει τον κόσμο παρέα με κλόουν που έδινε μπαλόνια και πολλά δώρα στα παιδιά, καθώς και επίδειξη από ταχυδακτυλουργό, ο οποίος καθήλωσε όχι μόνο τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Θ. Τασσιός, Agency Executive της MetLife Alico, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Η MetLife Alico ανοίγει σήμερα μια σειρά εκδηλώσεων, ξεκινώντας από το Ηράκλειο της Κρήτης, που θα μας βοηθήσουν να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Μπορούμε και θέλουμε να σας προτείνουμε λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους στόχους των οικογενειών σας εδώ στο Ηράκλειο, είτε αφορούν στην εξασφάλιση των παιδιών σας, είτε έχουν να κάνουν με την μέριμνα για την τρίτη ηλικία. Η MetLife Alico έχει ως φιλοσοφία της να δίνει προτεραιότητα στους ασφαλισμένους της, και για τον λόγο αυτό είναι πάντα δίπλα τους σε κάθε τους βήμα».

Ο χώρος κατακλύσθηκε από παιδικές φωνές και χαμόγελα, καθώς οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν με ζωγραφική έχοντας σαν θέμα τον Snoopy και την παρέα του, αλλά και με δημιουργική ζαχαροπλαστική. Την μουσική κάλυψη ανέλαβε τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κυνήγι θησαυρού και πολύ χορό.

 

                                                                                   6/9/12

Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των Δικτύων Πωλήσεων της MetLife Alico στην Ελλάδα, ο κ. Μάγκνους Χατζηδημητρίου ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Πρακτορειακού Δικτύου.
 

Ο κ. Μάγκνους Χατζηδημητρίου ξεκίνησε την καριέρα του στην Εταιρία το 2004 ως Sales Executive στα τμήματα Προσωπικών Ατυχημάτων, Ομαδικών Ασφαλίσεων και Agency, καθώς επίσης και στον τομέα του Bancassurance στην Ελλάδα και την Πολωνία. Το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στη Διεύθυνση του Πρακτορειακού Δικτύου, ενώ από το 2009 κατείχε τη θέση του Account Executive στο Bancassurance & Direct to Consumer.
 

Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και κάτοχος MSc diploma στο Marketing με ειδικότητα στο Service Sector από το Πανεπιστήμιο του Leicester.

 

                                                                               12/7/12

Την Ανατολική Κρήτη είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν πρόσφατα οι κορυφαίοι συνεργάτες του Παραγωγικού Συστήματος, στελέχη και εργαζόμενοι της MetLife Alico, στα πλαίσια Εκπαιδευτικού Συνεδρίου της Εταιρίας.
Tο Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης της MetLife, ο κ. Δ. Μαζαράκης, Γενικός Διευθυντής της MetLife Alico στην Ελλάδα και ο κ. Γ. Ζερβουδάκης, Agency Director.
Τοποθεσίες όπως ο Αγιος Νικόλαος, η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου,  η γραφική Πλάκα, με τα ταβερνάκια και τα πλακόστρωτα δρομάκια της, αλλά και με το ιδιαίτερο παρελθόν της, η περίφημη Σπιναλόγκα, καθώς και το σημαντικότερο κέντρο του Μινωϊκού πολιτισμού, η Κνωσσός, αποτέλεσαν μερικά από τα κύρια σημεία που ενδιαφέροντος που επισκέφθηκαν οι  συμμετέχοντες.

Παράλληλα, οι προγραμματισμένες Συναντήσεις κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αποτέλεσαν για όλους μια μοναδική ευκαιρία για μια εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών και επαγγελματικών εμπειριών, με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας στην καθημερινή δραστηριότητά τους.

Στις ομιλίες τους, τόσο ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου όσο και ο κ. Δ. Μαζαράκης, έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των εργασιών της MetLife Alico, ενώ επικεντρώθηκαν στην βασική αρχή και δέσμευση της Εταιρίας που είναι η παροχή υπηρεσιών κορυφαίου επιπέδου προς τους ασφαλισμένους της.  Τόνισαν, επίσης, την ξεχωριστή θέση που κατέχει η MetLife Alico και στην Ελλάδα, χάρις στην ουσιαστική συμβολή των επαγγελματιών ασφαλιστικών συμβούλων της εταιρίας, οι οποίοι αποτελούν μέτρο αναφοράς στην ασφαλιστική αγορά.

Το ταξίδι στη Κρήτη ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, αλλά και να θέσουν τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες επαγγελματικές επιτυχίες στο εγγύς μέλλον.

 

                                                                                                                                                       10/7/12

Ο κ. Ιωάννης Αλεξανιάν, ασφαλιστικός σύμβουλος της MetLife Alico από το γραφείο του κ. Στρ. Κακάμπουρα, ανακηρύχθηκε ως ο Κορυφαίος Ασφαλιστικός Σύμβουλος της Χώρας στον Κλάδο Ζωής για το 2011 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων.

Η ανάδειξη ενός ασφαλιστικού συμβούλου ως κορυφαίου της χώρας βασίζεται σε κριτήρια που περιλαμβάνουν όχι μόνον ποσοτικές παραμέτρους, όπως είναι το ύψος του χαρτοφυλακίου ή το ποσοστό αύξησής του τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και ποιοτικάχαρακτηριστικά, όπως είναι ο δείκτης διατηρησιμότητας συμβολαίων, καθώς επίσης και το ήθος και ο επαγγελματισμός του Ασφαλιστικού Συμβούλου. Αποτελεί κορυφαία διάκριση για κάθε Ασφαλιστικό Σύμβουλο αλλά και μια ουσιαστική αναγνώριση από τους ίδιους τους συναδέλφους του, η οποία απονέμεται μόνον μία φορά στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.
 

Ο κ. Ι. Αλεξανιάν συνεργάζεται με την MetLife Alico από το 1991, είναι μέλος του Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών της Εταιρίας και έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμα παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά συνέδρια, καθώς επίσης και στα περισσότερα συνέδρια της MetLife Alico στην Ελλάδα. Εχει λάβει τη διάκριση Star Agent και είναι επίσης μέλος του Million Dollar Round Table.
 

Ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, Agency Director της MetLife Alico στην Ελλάδα, με αφορμή τη βράβευση του κ. Ι. Αλεξανιάν από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων, σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Πρόκειται ασφαλώς για μία ακόμη ξεχωριστή επιτυχία, ευθέως ανάλογη του ήθους, της νοοτροπίας και των υψηλών παραγωγικών επιδόσεων του κ. Αλεξανιάν που προστίθεται στο πλούσιο βιογραφικό των πολλών μέχρι τώρα Εταιρικών διακρίσεών του, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ταυτόχρονα, αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της καθολικής αποδοχής που απολαμβάνει ο Ασφαλιστής της MetLife Alico, ως αναγνώριση της ξεχωριστής θέσης που κατέχει σε επίπεδο γνώσεων, πρακτικών και δεξιοτήτων».

 

                                                                               10/7/12

Τα Κεντρικά Γραφεία της MetLife Alico στην Αθήνα επισκέφθηκε πρόσφατα ο κ. Michel Khalaf, President Europe, Middle East & Africa της MetLife.
Όπως είναι γνωστό, η Αθήνα αποτελεί  το κέντρο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης της MetLife, η οποία περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία και την Σερβία.
Τον κ. M. Khalaf υποδέχθηκε ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου, επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο κ. M. Khalaf είχε σειρά συναντήσεων με τα στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης, καθώς επίσης και με την Διοίκηση και τα στελέχη της MetLife Alico στην Ελλάδα. Παράλληλα, παραβρέθηκε σε Management Meeting στο οποίο συμμετείχαν οι Συντονιστές Γραφείων Πωλήσεων της Εταιρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο κατά τις συναντήσεις του με τα στελέχη της Εταιρίας όσο και κατά την ομιλία του στη διάρκεια του Management Meeting, ο κ. M. Khalaf υπογράμμισε ότι θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το έργο που επιτελείται στην Ελλάδα, ένα έργο το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία μέσα στο σημερινό περιβάλλον. Εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το δυναμικό της MetLife Alico, τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανος για τους ανθρώπους της Εταιρίας, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα με τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να δώσει  έμφαση στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της MetLife για την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της Εταιρίας στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, στην οποία χάρις στην ισχυρή οικονομική της βάση, τους κορυφαίου επιπέδου συνεργάτες, την τεχνογνωσία, την οργάνωση και τις δομές, η Εταιρία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

                                                        

                                                                                                                                                                                                        22/5/12

Μέσα σε μια λαμπρή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα η τελετή Απονομής Βραβείων στους συνεργάτες του Παραγωγικού Συστήματος της MetLife Alico οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε.

Περισσότεροι από 500 προσκεκλημένοι, στελέχη και συνεργάτες της Εταιρίας από ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και οι εκπρόσωποι του ασφαλιστικού Τύπου συγκεντρώθηκαν προκειμένου να τιμήσουν τους βραβευόμενους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης, κ. Μ. Χατζηδημητρίου και της MetLife Alico στην Ελλάδα κ. Δ. Μαζαράκης, οι οποίοι μαζί με τον Agency Director κ. Γ. Ζερβουδάκη και άλλα στελέχη της Εταιρίας, υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους και με τα μηνύματά τους κατέγραψαν την ξεχωριστή αναπτυξιακή δυναμική της Εταιρίας, αλλά και την αισιοδοξία με την οποία προσβλέπουν στην πορεία της για τα χρόνια που έρχονται.

Στην ομιλία του ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε στα μεγέθη της Εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι κατά το 2011 τα Εσοδα της MetLife έφθασαν τα $ 45,7 δις, σημειώνοντας αύξηση 32%, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος όλων των οικονομικών της δεικτών.   

Στην συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σταθερή πορεία της Εταιρίας, την φερεγγυότητα, αλλά και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στους λόγους που οι ασφαλισμένοι επιλέγουν την MetLife Alico τόνισε ότι η απάντηση βρίσκεται στο ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο λόγος είσαστε εσείς, ο καθένας εδώ μέσα που ασχολείται με τη Διεύθυνση ή με την πώληση ασφαλιστικών υπηρεσιών. Είναι πλεονασμός να πω ότι είστε το καλύτερο Agency που υπάρχει στην Ελλάδα και όχι μόνο».

Στην ομιλία του, ο κ. Δ. Μαζαράκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η σημερινή συγκυρία βρίσκει την Εταιρία σε πλεονεκτική θέση, πανέτοιμη και ισχυρότερη των προκλήσεων. Ολοι εμείς οι άνθρωποι της MetLife Alico μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με σιγουριά. Την τελευταία τετραετία το μερίδιο αγοράς της Εταιρίας μας αυξήθηκε κατά 50% και από το 10% και την 5η θέση το 2007, έχει φθάσει στο 15% στο τέλος του 2011, εδραιώνοντάς μας στην 2η θέση της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς Ζωής, γεγονός που αντανακλά την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας στο έργο και την προσφορά μας».
Στην ομιλία του ο κ. Ζερβουδάκης αναφέρθηκε στις εξαιρετικές προοπτικές της ασφαλιστικής ιδέας και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους συνεργάτες της MetLife Alico.

Στο ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων, που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο την επόμενη ημέρα, οι επίλεκτοι Συνεργάτες της MetLife Alico είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων που ανοίγονται μπροστά τους, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις ανάγκες των ασφαλισμένων, με το ίδιο επαγγελματικό πάθος που πάντοτε τους χαρακτηρίζει, διατηρώντας την MetLife Alico στην ξεχωριστή θέση που κατέχει σήμερα.

 

                                                                            17/4/2012

Την διάκριση “Corporate Superbrand 2011-2012” στην κατηγορία των Ασφαλιστικών Υπηρεσιών έλαβε η MetLife Alico. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Τα κριτήρια για τη βαθμολογία κριτικής επιτροπής και κοινού ήταν η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και η δύναμη της εταιρικής της φήμης, η αξιοπιστία και η συνέπειά της σε βάθος χρόνου, καθώς επίσης και η Εταιρική Υπευθυνότητα, όπως εκφράζεται, μεταξύ άλλων, μέσα από την ποιότητα των υπηρεσιών, το υψηλό επίπεδο του εργασιακού περιβάλλοντος, πολιτισμικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες, καθώς και ενέργειες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η MetLife Alico δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1964 και είναι η εταιρία που καθιέρωσε τον θεσμό της ασφάλειας Ζωής στη χώρα μας. Μέσα από μια ευρεία γκάμα σύγχρονων και ευέλικτων ατομικών και ομαδικών Ασφαλιστικών Προγραμμάτων, καλύπτει αποτελεσματικά τους κλάδους Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων, Υγείας και Συνταξιοδότησης, παρέχοντας ολοκληρωμένη προστασία σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Εταιρίας στην Ελλάδα κ. Δημήτρης Μαζαράκης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“H νέα αυτή διάκριση για την MetLife Alico έρχεται να υπογραμμίσει για άλλη μια φορά την ξεχωριστή θέση που κατέχει η εταιρία μας στην αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη.

Η MetLife Alico βρίσκεται διαχρονικά στην αιχμή της πρωτοπορίας. Εχουμε κατακτήσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ασφαλισμένων μας με το κύρος, την ποιότητα του ασφαλιστικού έργου που προσφέρουμε, αλλά και με την συνετή οικονομική διαχείριση που ασκούμε.

Η συνεχής διεύρυνση του κύκλου εργασιών και του μεριδίου αγοράς της MetLife Alico, από 10,3% το 2010 σε ποσοστό που εκτιμάται στο 15% για το 2011, έχουν εδραιώσει την εταιρία στη 2η θέση της αγοράς, με 600.000 ασφαλισμένους. Ακόμη, έμπρακτη αναγνώριση της αξιοπιστίας της είναι και το γεγονός ότι 1 στις 3 ασφαλισμένες επιχειρήσεις, εμπιστεύονται για την Ομαδική Ασφάλιση του Προσωπικού τους την MetLife Alico.

Η εταιρία μας αποτελεί «μέτρο αναφοράς» στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, συνδυάζοντας οικονομική ευρωστία, διαχρονικά υψηλές οικονομικές επιδόσεις, φερεγγυότητα, παραγωγικότητα, επαγγελματισμό και υψηλές παροχές”.

 

                                                                        1/3/2012

 

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν για άλλη μια φορά η συμμετοχή των συνεργατών του Παραγωγικού και Διοικητικού Συστήματος της MetLife Alico στην Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας που οργάνωσε πρόσφατα η Εταιρία. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Κεντρικών Γραφείων της MetLife Alico στο Μαρούσι.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια θεσμό για την MetLife Alico, καθώς πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και πάντα με μεγάλη συμμετοχή των ανθρώπων της Εταιρίας. Ένα από τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι και η δημιουργία Τράπεζας Αίματος που μπορεί να καλύψει έκτακτες ανάγκες τόσο για τους εθελοντές αιμοδότες, όσο και για τις οικογένειές τους.

«Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μία πράξη αγάπης αλλά και κοινωνικής ευθύνης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διοικητικός Διευθυντής της MetLife Alico, κ. Αχιλλέας Σδράκας. «Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η παρασκευή αίματος στο εργαστήριο είναι αδύνατη. Αφιερώνοντας ελάχιστα λεπτά από το χρόνο μας, μέσα από αυτή την κίνηση ανιδιοτέλειας και αλληλεγγύης, μπορούμε να προσφέρουμε μια ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη».

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                        29/2/2012

Το 2011 αποτέλεσε μία ακόμη ιδιαίτερα επιτυχημένη και παραγωγική χρονιά για το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της MetLife Alico, καθώς πραγματοποιήθηκε μία πλήρης σειρά σεμιναρίων και ενεργειών που κάλυψαν αποτελεσματικά τις εκπαιδευτικές ανάγκες τόσο του διοικητικού προσωπικού της Εταιρίας, όσο και των συνεργατών της στο Agency και στα άλλα δίκτυα προώθησης των προγραμμάτων της.

Στα 2 Εκπαιδευτικά Κέντρα της MetLife Alico στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 67 εκπαιδευτικά σεμινάρια με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες και συνολική διάρκεια 800 εκπαιδευτικών ωρών.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, το Τμήμα Εκπαίδευσης της MetLife Alico εγκαινίασε μέσα στο 2011 την πλατφόρμα εκπαίδευσης e-Learning ενισχύοντας περαιτέρω το σύστημα εκπαίδευσης των ασφαλιστικών συμβούλων του δικτύου της Εταιρίας. Μέσα από αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία, παρέχονται πλέον στους εκπαιδευόμενους επιλογές που δεν ήταν διαθέσιμες με τις παραδοσιακές μεθόδους. Στόχος της Εταιρίας είναι να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, όπου οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης από όπου κι αν βρίσκονται, ώστε να μελετούν με το δικό τους ρυθμό τις ενότητες που αφορούν στα ασφαλιστικά προϊόντα, στην αντίστοιχη ορολογία, κ.α.

Από το 2002 που πιστοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Κέντρο της MetLife Alico όσον αφορά στην προετοιμασία για τις εξετάσεις διαμεσολαβούντων μέχρι και σήμερα, το ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις αυτές είναι πολύ υψηλό. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2011 όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις. Τα αποτελέσματα αυτά πιστοποιούν όχι μόνο τον επαγγελματισμό και το υψηλό επίπεδο των υποψήφιων συνεργατών της Εταιρίας, αλλά και την ποιοτική και άρτια εκπαιδευτική υποστήριξη.

Στο Δίκτυο Πωλήσεων της MetLife Alico, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δομημένο έτσι ώστε να υποστηρίζει με ουσιαστικό τρόπο την ανάπτυξή των συνεργατών της Εταιρίας, με έμφαση στην εξατομικευμένη εκπαίδευση, που συμπεριλαμβάνει πέρα από την μεταβίβαση γνώσης, και την ενεργό συμμετοχή του εκπαιδευόμενου μέσα από Role Plays.  ‘Ένθερμοι αρωγοί καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς ήταν και πάλι οι Eισηγητές της Ακαδημίας Εκπαίδευσης που αποτελείται από τους πλέον επιτυχημένους Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Συντονιστές Ομάδος και Συντονιστές Γραφείων Πωλήσεων της Εταιρίας.  

Το Τμήμα Εκπαίδευσης της MetLife Alico, φροντίζει επίσης και για την ανάπτυξη όλων των εργαζομένων της στο Διοικητικό Σύστημα, οι οποίοι συμμετέχουν και αυτοί σε σειρά σεμιναρίων με διαφορετική θεματολογία το καθένα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του Προσωπικού, των Προϊσταμένων, αλλά και των Διευθυντών Τμημάτων, έχοντας στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους. Επιπλέον, παρέχεται εσωτερικά πιστοποιημένη εκπαίδευση στην χρήση των εφαρμογών γραφείου των ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και στην χρήση ενός προηγμένου συστήματος εξυπηρέτησης ασφαλισμένων.

Η Εταιρία δίνει, επίσης, τη δυνατότητα σε όσους εργαζόμενούς της το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που διοργανώνει ο Διεθνής Εκπαιδευτικός Οργανισμός LOMA (Life Office Management Association), παρέχοντάς τους τη δυνατότητα σωστής προετοιμασίας χάρις στα εκπαιδευτικά μέσα που διαθέτει.  Στο πλαίσιο αυτό, το 2011 ενθάρρυνε και κάλυψε την συμμετοχή 50 στελεχών της στις εξετάσεις πιστοποίησης FLMI του εκπαιδευτικού οργανισμού LOMA.

Σημαντική εκπαιδευτική υποστήριξη παρέχει, επίσης, η MetLife Alico και στα ανεξάρτητα δίκτυα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο bancassurance, έχει σχεδιαστεί ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που βοηθάει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν όλες τις απαιτούμενες γνώσεις, αλλά και να συμμετάσχουν με αξιώσεις στις εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας που προβλέπει η νομοθεσία για την πώληση ασφαλιστικών προγραμμάτων. Αντίστοιχα, σημαντική υποστήριξη παρέχεται και στο δίκτυο των πρακτορείων με τα οποία συνεργάζεται η Εταιρία, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, ειδικά σχεδιασμένων για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε συμμετέχοντος ξεχωριστά.

Η συνεχής εκπαίδευση και η επιμόρφωση που παρέχει στα στελέχη του Δικτύου Πωλήσεων, στο διοικητικό προσωπικό της, καθώς και στους συνεργάτες του δικτύου της αλλά και των άλλων συνεργαζόμενων δικτύων, αποτελούσε και θα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες της MetLife Alico.  Μέσα στο 2012 με την ίδια νοοτροπία, η Εταιρία στοχεύει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του περιβάλλοντος, εξελίσσοντας περαιτέρω τις μεθόδους της και αξιοποιώντας τις ήδη αναπτυγμένες τεχνολογικές της υποδομές.

 

 

                                                                    8/2/2012

 

Στην δημιουργία τεσσάρων διακριτών γεωγραφικών περιοχών στην Περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής προχώρησε η MetLife. H κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια ευρύτερης εσωτερικής αναδιάρθρωσης της εταιρίας, η οποία στοχεύει στην επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και ευελιξίας, καθώς τα τελευταία χρόνια η MetLife έχει επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της σε όλον τον κόσμο. Σήμερα η εταιρία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες, κατέχοντας ηγετική θέση στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας, της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας, του Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής.

Στα πλαίσια αυτά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Michel Khalaf, Πρόεδρος της Περιφέρειας Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της MetLife, δημιουργούνται 4 γεωγραφικές περιοχές: η Ανατολική & Νότια Ευρώπη, η Κεντρική Ευρώπη, η Δυτική Ευρώπη και η Μέση Ανατολή.

H Ανατολική & Νότια Ευρώπη υπό την ηγεσία του κ. Μιχάλη Χατζηδημητρίου, απαρτίζεται από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρωσία και την Ουκρανία. Ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου έχει μακρά εμπειρία 30 ετών στον χώρο των Ασφαλειών Ζωής, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει αναλάβει σειρά ηγετικών θέσεων σε διεθνές επίπεδο για την Εταιρία.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες γεωγραφικές περιοχές, η Κεντρική Ευρώπη αποτελείται από την Πολωνία, την Σλοβακία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και τη Λετονία, υπό την ηγεσία του κ. Eric Clurfain. Η περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, της οποίας θα ηγείται ο κ. Graham Cox, περιλαμβάνει την Μ. Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και το Βέλγιο. Τέλος, η Μέση Ανατολή αποτελείται από την Αίγυπτο, την Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Ε.Π.Α.,  τις χώρες του Κόλπου και την Σαουδική Αραβία, υπό την ηγεσία του κ. Julio Garcia-Villalon.

Σε μήνυμά του προς το Προσωπικό και το Δίκτυο Πωλήσεων της Εταιρίας στις χώρες της Ανατολικής & Νότιας Ευρώπης, ο κ. Μ. Χατζηδημητρίου τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Γνωρίζοντας τη σημασία της Ανατολικής & Νότιας Ευρώπης για την MetLife, αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή για την εμπιστοσύνη της Εταιρίας.

Ως μέλος της ομάδας των στελεχών που βοήθησαν στην εγκαθίδρυση ορισμένων από τις εταιρίες που ανήκουν στην περιοχή μας, αλλά και μέσα από την συνεχή υποστήριξη όλων των χωρών μας, παρακολούθησα την ανάπτυξή τους σε επιχειρήσεις που στηρίζονται σε γερές βάσεις. Οι εταιρίες αυτές αποτελούνται από σοβαρούς επαγγελματίες και έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της Εταιρίας συνολικά, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο στις ασφάλειες Ζωής στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Αποτελεί προνόμιο το γεγονός ότι θα συνεργάζομαι με επαγγελματίες τόσο υψηλού επιπέδου.
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά για τα οποία πρέπει όλοι να είστε υπερήφανοι, ενώ ασφαλώς υπάρχουν ακόμη περισσότερα που πρέπει να γίνουν.

Στον σημερινό κόσμο που χαρακτηρίζεται από συνεχείς προκλήσεις, έχουμε πολυάριθμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. H MetLife διαθέτει την ισχύ, την εμπειρία, τα μέσα και την αποφασιστικότητα έτσι ώστε να προσφέρει ύψιστης ποιότητας ασφαλιστικό έργο. Για τον λόγο αυτό, αποτελεί καθήκον μας να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο αυτά τα πλεονεκτήματα σε μια αγορά που έχει μεγάλη ανάγκη από τις κορυφαίου επιπέδου υπηρεσίες μας”.

 

                                                            10/2/2012

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την MetLife Alico τα ονόματα των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων οι οποίοι συγκαταλέγονται στον Κύκλο Επιτυχημένων Ασφαλιστών της Εταιρίας για το 2012.

Η MetLife Alico έχει καθιερώσει τον Κύκλο Επιτυχημένων Ασφαλιστών εδώ και  3 δεκαετίες. Αποτελείται από επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, οι οποίοι με το έργο τους έχουν κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην Εταιρία, ενώ αναγνωρίζονται ευρύτερα και από ολόκληρη την Ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Πολύ σημαντικά ποιοτικά κριτήρια, όπως ο υψηλός δείκτης διατηρησιμότητας συμβολαίων αλλά και η άμεμπτη επαγγελματική σταδιοδρομία του μέλους, έρχονται να συμπληρώσουν τα  παραγωγικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ώστε οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι να πληρούν τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή τους στον Κύκλο Επιτυχημένων Ασφαλιστών.

Σε μήνυμά του, ο κ. Γ. Ζερβουδάκης, Agency Director Ελλάδας της MetLife Alico, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στον ασφαλιστικό σύμβουλο που είναι μέλος του Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών, ανέκαθεν όλοι μας αναγνωρίζουμε τον ασφαλιστή Ζωής που είναι σωστά καταρτισμένος, θέτει υψηλότατους στόχους και καταβάλλει τη δουλειά που απαιτείται προκειμένου να τους υλοποιήσει.

Λαμβάνοντας, δε, υπόψη, το ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον στο οποίο επιχειρούμε, τα Μέλη του φετινού Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών επιβεβαιώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά η δική μας επαγγελματική συμπεριφορά που κυρίως διαμορφώνει τα αποτελέσματά μας».

 

ΜΕΛΗ ΚΕΑ 2012

                                                        Γραφείο Πωλήσεων
ΑΡΙΣΤΕΙΟ
Α. ΔΕΛΑΡΟΚΑ                                   κας Κ. Βασιλάκη
Κ. ΜΑΡΚΟΥΙΖΟΣ                                D.S.F. Αθηνών
Ζ. ΣΟΥΣΗΣ                                         κ. Α. Μόρντο
Π. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ (Unit Manager)      κ. Β. Σμυρνιού
Ι. ΤΖΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΣ                            κ. Στ. Δουλγεράκη
Μ. ΤΡΙΒΥΖΑ                                       κ. Λ. Δουλγεράκη
Δ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ-ΣΤΑΘΑΚΗΣ               D.S.F. Αθηνών
Κ. ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ                          κ. Γ. Δάγκαρη

ΠΛΗΡΗ ΜΕΛΗ
Τ. ΑΒΕΝΤΙΣΙΑΝ                                  D.S.F. Θεσσαλονίκης
Μ. ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ                                  D.S.F. Δυτ. Μακεδονίας
Ι.  ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ                                  κ. Στρ. Κακάμπουρα
Γ. ΒΑΣΙΟΥ                                         D.S.F. Λάρισας
Γ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ                                  D.S.F. Δυτ. Μακεδονίας
Σ. ΜΑΚΕΔΟΣ                                     D.S.F. Καβάλας                     
Τ. ΜΕΤΡΙΝΟΣ (Unit Manager)               D.S.F. Δυτ. Μακεδονίας
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ                             κ. Λ. Τρύφωνα
Δ. ΤΖΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΣ                          κ. Στ. Δουλγεράκη

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ
Φ. ΕΣΙΡΠΕΟΓΛΟΥ                              D.S.F. Καβάλας
Μ. ΚΑΤΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ                          D.S.F. Κομοτηνής
Ι. ΤΟΜΑΗΣ                                         κ. Στρ. Κακάμπουρα
Σ.ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ                                   κ. Α. Μόρντο

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ
Ν. ΚΡΟΚΟΣ                                       κ. Λ.Τρύφωνα
Π. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ                           D.S.F. Θεσσαλονίκης

 

                                                            10/1/2012

 

H MetLife Alico εγκαινίασε πρόσφατα μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους ασφαλισμένους της, με την ονομασία e-Services.

Η υπηρεσία e-Services παρέχει στους ασφαλισμένους της Εταιρίας την δυνατότητα να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους και στηρίζεται σε ένα νέο λογισμικό το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του e-Services οι ασφαλισμένοι αφού εγγραφούν στην συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία παρέχεται δωρεάν, έχουν στη διάθεσή τους, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες δυνατότητες:

• Ενημέρωση για τα συμβόλαιά τους στην MetLife Alico, με βασικές πληροφορίες, όπως είναι το είδος ασφάλισης, η ημερομηνία οφειλής, το ασφάλιστρο, κ.α.

• Πρόσβαση και δυνατότητα εκτύπωσης αντιγράφων φορολογικών βεβαιώσεων.

• Πρόσβαση και δυνατότητα εκτύπωσης των αποδείξεων πληρωμής.

• Πρόσβαση και δυνατότητα εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου.

• Ιστορικό πληρωμών των τελευταίων ετών.

• Δυνατότητα αποστολής ηλεκτρονικού αιτήματος στο αρμόδιο Γραφείο Πωλήσεων.

• Ενημέρωση για τα τελευταία νέα της Εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα υπηρεσία, η οποία διευρύνει ακόμη περισσότερο το φάσμα των υπηρεσιών υψηλού επιπέδου που παρέχει η MetLife Alico, προσφέρεται σε φιλικό προς το χρήστη διαδικτυακό περιβάλλον. Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι που εγγράφονται στην υπηρεσία αυτή, θα λαμβάνουν επίσης ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο, καθώς και στο email τους, σχετικά με τις ημερομηνίες οφειλής των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους.

 

                                                            29/12/2011

Για άλλη μια χρονιά η MetLife Alico συνεχίζει τις δράσεις της στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης. Ετσι, κατά την περίοδο των εορτών, με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε όσους έχουν ανάγκη από το ενδιαφέρον και την στήριξή μας, η Εταιρία προχώρησε στην ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS και της Κιβωτού του Κόσμου.
Τα Παιδικά Χωριά SOS δημιουργούν οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και τα βοηθούν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή. Αντίστοιχα, η Κιβωτός του Κόσμου μεριμνά για παιδιά που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, παρέχοντάς τους μια εστία στοργής και φροντίδας.
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δ. Μαζαράκης, Γενικός Διευθυντής της MetLife Alico στην Ελλάδα, «η ενεργός συμμετοχή όλων μας, ιδιαίτερα στο σημερινό περιβάλλον, είναι επιβεβλημένη και στο πλαίσιο αυτό η MetLife Alico, αντί της αποστολής εταιρικών δώρων, αποφάσισε να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση δύο φορέων που προσφέρουν ουσιαστικό έργο και δίνουν ελπίδα για το μέλλον».

 

                                                         6/12/2011

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη “Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών εκδήλωση της MetLife Alico με θέμα “Ομαδική Ασφάλιση Προσωπικού – Επιλογή εξασφάλισης και προοπτικής”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα κορυφαία στελέχη των εταιριών που έχουν εμπιστευθεί την MetLife Alico για την Ομαδική Ασφάλιση του προσωπικού τους, ενώ τους εκλεκτούς προσκεκλημένους καλωσόρισαν ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Γενικός Διευθυντής της MetLife Alico στην Ελλάδα, ο κ. Γιώργος Βλασσόπουλος, Director Corporate Solutions της MetLife Αlico στην Ελλάδα και ο κ. Γιώργος Δημητρίου, Regional Vice President - Product & Operational Management.

Στην ομιλία του ο κ. Δ. Μαζαράκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αλλά και στην εξαιρετικά ισχυρή θέση της MetLife Alico, τονίζοντας τα εξής:

“Στην MetLife Alico, η οποία λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1964, αποτελεί απόφασή μας να διατηρούμε επαρκή κεφάλαια, με βάση το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, έτσι ώστε η Εταιρία να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε όλες τις υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους της, υπερβαίνοντας πάντοτε τις απαιτήσεις Φερεγγυότητας που ορίζονται από τη σχετική Νομοθεσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα υποβληθέντα στοιχεία προς την αρμόδια Εποπτική Αρχή, με ημερομηνία 31/8/11, ο δείκτης φερεγγυότητας της MetLife Alico υπερβαίνει το 300%.

Η Εταιρία έχει ήδη αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αναμενόμενη απομείωση της αξίας των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου στο χαρτοφυλάκιό της, με την υποστήριξη της μητρικής Εταιρίας, καθώς και μέσα από το πλεόνασμα των Ιδίων Κεφαλαίων της. Παράλληλα, αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία της MetLife στον τομέα των επενδύσεων, η Εταιρία έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, μειώνοντας την έκθεσή της σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου και επενδύοντας σε ομόλογα υψηλής αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί υψηλή ρευστότητα.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν έμπρακτα και με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη θέληση αλλά και τη δυνατότητα της MetLife Alico να βρίσκεται όπως πάντα ισχυρή στο πλευρό των ασφαλισμένων και των συνεργατών της, ενώ τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της Εταιρίας παραμένουν το πιο ασφαλές καταφύγιο ανεξαρτήτως οικονομικών συνθηκών”.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Δ. Μαζαράκης, στα πλαίσια της εφαρμογής σχετικής απόφασης των φορολογι